• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

belic0209

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Evo jesam,ako se ne pojavi slika budem ti ju poslao na mail.Puno hvala!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
belic0209 kaže:
Pozdrav svim forumašima! Zanima me ako je itko od vas skidao doboš sa prikolice,naime skinuo sam kotač i nisam siguran kako se skine doboš da vidim kakvo stanje je unutra? Pozdrav!
ZLATNO PRAVILO...KOD ZAPEČENIH DOBOŠA..!
Odvrneš vijke!
Sipaš vrelu vodu na doboš...i udri čekićem...sa svih strana...ima da spadne 99%!
Ako nespadne...1%...sipaj ponovo vrelu vodu...udri...i spada dole,,,priča završena!!!
Pozdrav joe! :mrgreen:

B

Bobo

Guest

Ima par izreka koje se ovdje mogu primjeniti:

Nema nista silom, uzmi veci cekic!

Ako sila ne djeluje, ocito nije dovoljno primjenjena.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Samo nemoj lupati kao vrag po griješnoj duši da ne pukne doboš!!
Govorim iz vlastitog iskustva jer sam ja sa čekičen samo dva puta udario po dobošu od Škode i puko ko led!!

belic0209 kaže:
Evo jesam,ako se ne pojavi slika budem ti ju poslao na mail.Puno hvala!

Kamo si stavio slike nemogu hi nikako nači??

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

belic0209

Guest

Hvala vam na odgovorima, sutra ću to isprovati pa javim kako je prošlo.A sliku sam stavljao onako kako je napisano u uvodu,moguće da sam nesto sjeb pa je nema ali ako koga zanima mogu poslat mailom.Pozdrav!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Onda bi vas molio da mi pošaljete sliku na meil!
Adresu sam vam ostavio na PP

Unaprijed zahvaljujem s Poštovanjem!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Na ovima 3 slikama koje je stavio Joe, lepo se vidi neka nova rešenja kardna na seriji 800, koje se razlikuju od ranih serija 700 i 400. Tu se vidi da ide osovina kardana u tri nivoje. U kučište ide u donjem položaju, onda se prenosi na zupčanik na pogonski osovini na sredini, a izlazi van upreko zupčanika u gornjem položaju. Tako su okrenili smjer vrtenja u desnu (starije serije u levo) koja je standardna i izlaz kardana je više gore (starije serije sasvim dole) pa se može kopčat prikolica i izpod kardana.
Jel sam u pravu Joe?
Isto tako vidim da mu je planet diferenciala na drugoj strani nego na strim serijama, al to nema veze. Vidi se i da serija 800 zbog tih noviteta nema menjača za kardan u tom kušištu, pa zbog toga ima 2 brzine manje. Ali ima standardnu veličinu izhoda, gde se može kopčat standardni kardan.

Ima još nešto. Pre neki dam smo rekli da ima serija 700 jedan spoj (kučište) više od serije 800. To mislim na onaj između čaure i diferenciala, pa je zbog toga čaura na 800 nekoliko duža što kažete da zbog toga čaura lakše zariba. Moram da kažem, da ima i prednosti, jer serija 700 ima u tom djelu (koji ga 800 nema) ripne na pogonskoj osovini, a te ripne mnogo puta poždera rđa pošto tamo nema ulja. Jeste istina da se to desi posle mnogo godina ali ima tih kvarova.

Lepo ti to ide Joe, do sezone češ novog napravit.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima,i sretne božicne praznike želim!
Tako je fireman,dobro si to video!Imaš smisla za mehaniku!Svaka ti čast!
I ja sam mislio kad ga otvorim, biće pun zubčanika...a ono đavola...jednostavno i prosto rešeno,kao što kažeš!
Sad kad sam video i prednji reduktor, i zadnji...mogu reci da je ceo sklop odlično smišljen! Sa malim brojem delova,a puno funkcija i kombinacija režima rada! Kardan ide levo-desno,,,brzo-sporo,,,traktor ide-stoji,,,napred-nazad,,,4x4,,,blokada prednjih točkova,,,i još zglobni...eee,nemogu se baš svi traktori hvaliti sa takvim funkcijama rada!
Svaka čast konstruktorima!
A što se tiče kačenja prikolice, može se kačiti i ispod kardana, mada ja je kačim iznad jer mi je visoka prikolica!
Kod mene to izgleda ovako-vuču za prikolicu montiram na nekih od ovih rupa, i to je to!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
I još nešto,,,što ni ja dosad nisam primećivao, naime izlaz kardana na kraju traktora je pomereno malo u jednu stranu(nije na sredini),pa se vidi da je to pomereno zbog planeta diferencijala unutar zadnjeg trapa!

T

tv821

Guest

a i možda ti se čini da je pomjeren zbog toga nosača s tim rupama, on je pričvršćen s šarafima, a puna prikolica ga lagano može pomjeriti za koji milimetar, ne vjerujem da je baš pomjeren kardan.
sretni i sretni vam svima blagdani!!!!!

G

GROF

Guest

BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ SVIM FORUMAŠIMA I LJUBITELJIMA TRAKTORA TOME!!!

...PA NARODE MOJ., TIL SAM SAMO REĆ - PISAT PO PITANJU ZADNJEG KARDANA, /IZLAZNOG VRATILA/., TOČNO DA JE KARDAN POMAKNUT, /GLEDANO SA ZADNJE STRANE/., U DESNO ZA OKO; 5 MM ZBOG DIFERENCIJALA.-

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

I nakon svega vi TO još uvjek zovete traktorom ?
Ja bi da se otvori novi podforum, ostali traktori/ostalo/ostalo/ostalo/TV

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
puknuti kaže:
I nakon svega vi TO još uvjek zovete traktorom ?
Ja bi da se otvori novi podforum, ostali traktori/ostalo/ostalo/ostalo/TV
Šta je pisac time hteo da kaže???

Eto i GROF podtvrdi moje reči...naime stvarno je pomeren kardan udesno, gledajući od pozadi,neznam tačno koliko mm,
al je pomeren!Skinut nosač sa rupama, pa se malo bolje vidi...
tv821 i kod tebe je pomeren, samo nisi obratio pažnju do sad, kao ni ja, a možda niko to nije ni gledao, ko ima TV800
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pa stvarno je pomjeren, to još nisam primjetio na ni jednom traktoru seije 800, jedino sam primjetio da je izlazno vratilo malo više u odnosu na seriju 700!!

Svima skupa još jedanput: SRETAN BOŽIČ I BOŽIČNI BLAGDANI!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:
I da prejdem na stvar., pošto vi očito volite imt-ea., a ja i osobno mislim da je jako,jako dobar stroj., jeftin i lagan za rukovanje i održavanje., trebam vašu pomoć. Moj tome ima štop šalter za štop svetla od imt-ea., i svake godine mi jednostavno zašteka., štop svetla ostanedu svitlit neprekidno., zovem električara., =100,00 kn.-i idemo dalje., majstore ča ima., voda u štopu..., dali se to dešava i kod imt-ea., kako zaustavit vodu???

Unaprijed zahvalan na odgovoru! Bobo vi ste zakon! bog GROF

Ja sam imao istih problema na svom TV 730s sa štop prekidačem od imt, te sam ih zamjenio nekoliko, taj problem saam riješio tako da sam ga cjelog obljepio sa izolir trakom jer voda ulazi sa strane na spolju kučišta pošto tu nema nikakve brtve nego su ptiljubljen dvije polovice kučišta prekidača i nakraju osigurane od rastavljanjašupljom zakovicom!
Ovo sad fukcionira več preko 1 godine i nadam se da neče praviti nikakve probleme!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Pa jednostavno stavite prekidač na mjesto gdje nemože voda, blato i kiša padati po njemu, recimo napravite mu kutiju u koj če bit zatvoren!
Ja recimo na 565 imam ga ispod kontrolne table iznad papuče za kočnice i več 10 god nije mijenjan, a na 539 je dolje na šipki od kočenja i svako malo pukne, neko ga zapne s nogom il ga blato uništi! :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Kada bi ga 3-4 puta godišnje iznenadili s malo WD-40 ,vjerujte zadovoljno bi služio ostatak vremena

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pzdrav svima!
Kad sam kupio tomu pre 4god.kupio sam i nov prekidač za štop,,,koji je posle mesec dana zapeko!
Skino ja to...našprico WD-40 unutra malo ga razradio, proširio rupu na zaštitnu gumicu gde izlazi osovinica, pošto mi se činila mala rupica i dosta koči osovinicu da se vrati nazad(da isključi štop)! I od onda radi bez problema.Gogišnje jednom šricnem kroz rupicu, koju sam proširio pored osovinice! A voda ako uđe,,,ona će i izaći...WD-40 stiti od korozije, čisti kontakte, i podmazuje!Nema potrebe zatvarati ga!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Jedino se malo zezao da naštelujem,kad da uključuje stop, i malo menjao par opruga,i kad sam strefio...nahrani svinje i ništa nediraj!

P

paorenda

Guest

Postovani forumasi,niko nije napisao oko kranjske pumpe(optimalan broj obrtaja)na TV 522,nemam sa njom nikakvo iskustvo kako sada nije sezona prskanja,a zamenio sam na njoj membrane tako da je sve ispravno.Predhodna pumpa bila je marke”morava” I sa njom sa isao 1000 obrtaja,tj.brzi hod reduktora I kardan u prvom prenosu,tako da ako neko zna neka napise nije lose znati pre nego pocne sezona,buduci da imam 8 dizni na sipkama.Kad sam vec ovde,moze I tema oko tegova na TV522(25 kg),za rad bez njih I to:freziranje,prskanje,tanjiranje,pa cak I plice oranje,TV pichi da neznatno prokliza(zavisno od zemljista).Kad su tegovi na tockovima,imam utisak da sklopovi poput:volana,poluosovina I dr.mnogo pre stradaju,tako da mozete da napisete za I protiv tegova na TV(mislim na stalnu upotrebu bez da se ikad skidaju),obzirom da jako postujem vase iskustvo(I moje nije zanemarljivo15god),pa se citamo…pozdarv iz Smedereva

M

mali034

Guest

Ljudi pomagajt imam tv 826 97.g. sa slavija motorom od 19 kw problem hidraulicka pumpa prebacuje ulje u motor sta da radim....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh