• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
firemanpeter kaže:
Neznam kako i gde ti imaš priključen hidro volan, ali ovaj ventil za upravljanje kočnica sigurno mora imat povratni vod.

Kako se taj povratni vod spaja na onaj postoječi povratni vod?

tv821 kaže:
dali mi netko može reći gdje nabaviti komplet servo upravljača za bilo kojeg tomu i po kojoj cijeni???

Koliko sam ja informiran u Bjelovaru u Masivi od novog tt 830s košta 700 eura, ali tu trebaš majstora za ugradnju.
Upitaj se kod Hittnera, jer sam ja pitao za svojeg dali se može pripasat jer ja imam na svomu originalni TV 730s.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Ovo je moj tomek.

Evo odgovora na jedno pitanje koje je na forum!
Pitanje glasi: Dali se može sirena spojiti na indikaror ulja kada kontrolna sijalica za svijetli?
Odgovor glasi da.
Treba spojiti sirenu kako su spojene na neki automobilima,a to znači da se plus pol do sirene nesmije prekidar, već minus pol tj.masa.
Uputa glasi:
1. korak:
Izvaditi iz apu sklopke žicu oznake H (izlaz pozitivnog pol preko prekidača do sirene).
Tu žicu stavini na drugi vajski prekidač koijinaknadno udradite (žicu spojite na izlazni dio prekidača)prekidač mora biti tipa 1 ili 0.
Skinite masu koja je na sireni te na taj kontakt sa sirene spojite na kontakt bravi u kontakt br.15 ili 54 tako da napon bude samo kad je dat "kontakt". Između brave i sirene stavite osigurač.
2. korak:
Žica koja ide iz indikatora ulja razdijelite na dva dijela jedan dio ostavite tano gdje je bio (na kontrolnoj sijalici ta tlak ulja), a drugi dio na onaj prekidač na ulaz.
Prekidač isključite prije paljenja i prije gašenj jer če vam u protivnom sirena svirari.
Nemogu nači na kojoj je stranici pitanje!
Ako ću znat odgovor na još koje pitanje odgovoriri ću rado!

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: TOMO VINKOVIĆ

Samo bi dodao da bi bilo dobro u taj krug staviti relej, jer indikator nije predviđen da kroz njega tece struje potrebita za sirenu ..

I pitao koja je svrha toga ako prije no damo kontakt moramo iskljuciti prekidač a kad traktor zapali taj isti natrag uklopiti ?
Zašto umjesto sirene ne staviš onu zujalicu od auta koja zuji kad npr. otvoriš vrata a svijetla su upaljena...

B

belic0209

Guest

Ove slike od hidraulike za prikolicu sam ja uslikao i pokusavao sam ih staviti ali nisam uspijevao ali eto njih.Mene isto muči ta hidraulika i misli da je doslo vrijeme da to napravim ako uspijem.Uglavnom to je od tv-a822.Pozdrav!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

puknuti kaže:
Samo bi dodao da bi bilo dobro u taj krug staviti relej, jer indikator nije predviđen da kroz njega tece struje potrebita za sirenu ..

I pitao koja je svrha toga ako prije no damo kontakt moramo iskljuciti prekidač a kad traktor zapali taj isti natrag uklopiti ?
Zašto umjesto sirene ne staviš onu zujalicu od auta koja zuji kad npr. otvoriš vrata a svijetla su upaljena...

Ja sam odgovoriona pitanj koje je postavljeno
Slažem se sa tobom da bi bilo dobro ugraditi relej između.
Čovjek je rekao da ne primječujem onu sijalicu za ulj, pa je pitao dali se ikako može to spojiti na sirenu.
Prekidač ti služi za prekidanj mase jer kad je prekidač uključen i upaljena žarulica truba radi, pa isključiš privremeno masu da sirena ne svira dok se sijalica od ulja ne ugasi!
kužiš?
Drugačije kad bi palio i gasio traktor bi te boljele uši kad bi se svaki put oglasila sirena.
Kako sam več rekao ne mogu sad nači na kojem je broju stranice to pitanje postavljeno.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

zbalija4 kaže:
firemanpeter kaže:
Neznam kako i gde ti imaš priključen hidro volan, ali ovaj ventil za upravljanje kočnica sigurno mora imat povratni vod.

Kako se taj povratni vod spaja na onaj postoječi povratni vod?

Originalno fabrički je ovak napravljeno:
- Iz rezervara ide vod u pumpu
- Iz pumpe ide vod u razvodnik (za hidravliku pozadi)
- iz razvodnika ide vod u ventil za kočenje
- iz ventila za kočenje ide povratni vod u rezervar

Znači ide ulje ljepo u krugu.
Ako imaš još volan, ljepo ga staviš negde u taj krug. Ali ja mislim da bi moglo bit problema ako hočeš radit dve stvari u jedan put. Mislim, kočit i okreči volan istovremeno. Moglo bi se desit da postane volan tvrd. Ako ti je za volan druga pumpa onda nema problema.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ko mene ide ovako hidrulička instalacija:
1.usisni vod od rezervara hidrulike da punpe
2.potisni vod od tlačnog dijela punpe do razdjelnika tlačnog voda
3.iz tlačnog voda imam 3 izvoda :
prvi izvod ide na sigurnosni ventil za upravljač (ventil se preko T komada veže na povratni vod)
drugi izvod ide na servo upravljač
treči itvod ide na razvodnik za hidruliku pozadi
4.povratni vod je napravljen ovako:
jedna cijev ide iz servo upravčljača i sa T komado sa veže na povratni vod razvodnika hidrulike
ta cijev daljide da cijevi od sigurnosnog ventila upravljača i ispod njga ide u povratni vod.
kada se te sve cijevi spoje u jedan povratni vod skupa idu u razervar hidrulike.
Sve ide preko jedne hidruličke punpe.
Kada nađem malo vremena uslikat ću ta sistem razvoda hidruličke instalacije.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ma perem ga, ali ulje od hidraulike pršti na svr strane pa se jako brzo prima prašina.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Zbalija4 je napisao:
Ko mene ide ovako hidrulička instalacija:
1.usisni vod od rezervara hidrulike da punpe
2.potisni vod od tlačnog dijela punpe do razdjelnika tlačnog voda
3.iz tlačnog voda imam 3 izvoda :
prvi izvod ide na sigurnosni ventil za upravljač (ventil se preko T komada veže na povratni vod)
drugi izvod ide na servo upravljač
treči itvod ide na razvodnik za hidruliku pozadi
4.povratni vod je napravljen ovako:
jedna cijev ide iz servo upravčljača i sa T komado sa veže na povratni vod razvodnika hidrulike
ta cijev daljide da cijevi od sigurnosnog ventila upravljača i ispod njga ide u povratni vod.
kada se te sve cijevi spoje u jedan povratni vod skupa idu u razervar hidrulike.
Sve ide preko jedne hidruličke punpe.

Kolko te ja razumem ti imaš razdjelnik i volan vzporedno vezan, a ne jedan za drugim- zaporedno. To mi je čudno. Kako može napraviti pritisak na primer u razdjelniku kad se on može gubiti preko volana? :scratch Ovo baš ne razumem kako radi :scratch . Jel ti to dobro radilo do sad? Moralo je kad kažeš da je original.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Radi dobro, samo kad dižeš teret na hidrulik noraš malo dodat gasa da se pumpa malo brže okreče jer je pri kraju.
Kolko sam saznao u bjelovaru to je brza punpa, a klasični upravljači imaaju sporu pumpu!
Taj servo upravljač ima veči "anšlag", oču reči da se više kotači zakreču u centralnom zglobu u odnosu na klasičan upravljač.
Susjed ima isto TV 730 s klasičnim upravljačem skoro sam bio u grabi kad sam skužio da se manje mota,a po grbavom terenu mi je htio išćupati ruke sa ramena!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Ovo je objašnjen samo tlačni vod.
Kad ga malo bolje uslikam objasniti ću sve dijelove hidrulike.
Ispred razdjelnika je tlačni vod direkt iz hidrulične punpe:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Prijašnji vlasnik je bio kratkog rasta pa si je navario papučice kupluga i kočnice, tako je bar objasnio kad nam ga je prodao!

V

Vanuatu

Guest
Re: Tomo Vinković brošure?

I ja se biljezim za brosuru od TV420 ako neko ima. Ja sam nesto pokusavao preko knjiznice u BJ ali nisam uspio jer osoba A nije nikad radila u vrijeme kad sam ja zvao a osoba B nije mogla nis napravit.

Pozdrav

Vanuatu

Č

Čerevec

Guest

John Deere kaže:
[quote="Čerevec":gak5cnkb]Ne znam baš puno o njima, prije je bil v selu jedan 731 (valjda) to je negdi 30 ks. Meni bi služil za štalu čistiti, pa mislim da bi trebal biti tak malo jači.

Tv serije 700 su ti stariji modeli i cijene ti su ti negdje oko 4000€ +ralica,možda ga možeš najti i s ralicom :D
tv serije 800 30 ks su ti noviji,za cijene baš neznam :scratch

ŠANANA IMT 565 kaže:
Čerevec, baš ti inije neka ideja za štalu čistit, to stvara veliku buku, budu ti krave poludele dok zajdeš s njim u štalu, trebalo bi ga nekak prvo prigušiti, jer budu ti krave dobile na živce od buke!

ti od 30ks ti nisu tak bučni jer imaju tiši motor i veliki lonac, a svaki lonac se može još nadograditi ;)[/quote:gak5cnkb]

Nisem znal da su tak skupi! Za te novce more se kupiti stroj koji bi meni više koristil, z temekom bi mogel samo gnoja rivati van, a ne i tovariti, ako bi i tovaril to bi bilo sporo. Ipak fala na informaciji

ŠANANA-kaj se tiće ideje- nemoj bežati pred rudo. Pa krave bi bile vani dok bi od delal v nutri, nebi dobile ne živce nego bi doživele ekststazu gda bi se vrnole v štalu a ono sve čisto i puno friške slame :) he he

P

paorenda

Guest

pozdrav svim forumasima,ko o cemu ja o hidraulici.Opet smo cale i ja u garazi i koristimo ovo vreme da malo izservisiramo mog tv 522,podmazivanja,provera kao i svake zime.Vec sam pisao o komandi hidraulike da kad spustam teze orudje npr.tanjiracu ona bukvalno padne.Neko je tada od vas postovanih napisao da sama rucka moze polako da se gura prema isklj.i da ce tada polako pasti.To se i nace moze postici, ali veoma polako i skoro kad krene uhvati ga "zub"gde kuglice fiksiraju rucku i hidraulika ponovo "padne"tako da taj nacin nije operativan.Ako neko vise zna o tome neka napise,buduci da rasturili komandu i tamo nismo nasli nista sto ukazivalo na potresenost samog ventila,opruge i dr.Jos jedno pozdrav :scratch

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Treba ti nepovratno prigušni ventil .On se montira na cijevovod između razvodnika i cilindra .To je najjednostavnije i vjerojatno naj jeftinije reješenje .Postoje i bolje varijante citaj skuplje, sve ovisi kaj od toga ocekuješ i koliko si novaca spreman uložiti .
Pogledaj ovaj pdf . kreni od stranice 112 ,prvi na toj strani je ovaj gore spomenuti (iako ga oni drukcije zovu) .
Ovaj ventil ima nedostatak a u praksi bi ti se moglo desiti sljedece:
Ako ga podesiš da ti npr. tanjurace padaju "normalno" onda će ti lakši a narocito neopterecen hidroulik padati sporo ..još više će biti izraženo za hladna vremeni tj. po zimi ..
Obrisan neispravan link.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Čerevec kaže:
ŠANANA-kaj se tiće ideje- nemoj bežati pred rudo. Pa krave bi bile vani dok bi od delal v nutri, nebi dobile ne živce nego bi doživele ekststazu gda bi se vrnole v štalu a ono sve čisto i puno friške slame :) he he

Aha, na to nesem viš ni mislil, ak bi one tokom dana bile na paši, ti očistiš štalu i nema frke onda, samo su to preveliki novci za tomeka!

G

GROF

Guest

zbalija4 kaže:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Ovo je moj tomek.

...POŠTOVANJE DRAGIM LJUBITELJIMA " tomo vinković"!!!

OVIM PUTEM TIL SAM SKRENUT POZORNOST NA OVAJ TRAKTOR; PLAVO-CRVENE BOJE STAR PREKO 30-SET GODIN., TAJ I TAKOV STROJ IZ ONOGA VREMENA IMAL JE HIDRO-VOLAN, HIDRO-INSTALACIJU, SVE SKLOPOVE... KO I OVI DAN DANAS!.-

...POSTAVLJA SE I NAMEĆE LOGIČNO PITANJE?., U ONO VRIME PRED 30-SET I MALO GODIN ČA SE SVE DELALO?, ČA SU SVE ONI INŽINJERI - STROJARI I RAZNO RAZNI METALCI DELALI???., DELALI?., A BEZ SVIH OVIH DANAŠNJIH SAZNANJA, TEHNIKE, KOMPIJUTERA,...A., SVUD SE PIŠE I DIVANI KAKO IDEMO NAPRVO!., DA IDEMO...

BOG!., DRAGI MOJI!!!., ČITAMO SE...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav Grofu slažem se sa tobom!
Imaš prav to su odlični traktori, mislim da ovi novi serije 800 nije im ni do ripne od gume (oču reči ni do koljena)!!!!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh