• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

ŠANANA IMT 565 kaže:
Sve mi to izgleda nekako ne profesionalno, al najbitnije je da bude dobro ;)

meni se ne čini loše,glavno je da bude sve u redu(da funkcionira). ;)
sad sve sastavi i vozi. ;) :mrgreen:

T

tv821

Guest

bit će to dobro. estetika i ovako ne pomaže kad će to biti u unutrašnjosti, nitko neće vidjeti:D. glavno da služi svrsi.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
I zahvaljujem na podršci!
Kad smo varili deklu,,,i kako smo ga okretali po stolu,,,ispade neki čep sa dekle!!!
He he,,,šta je sad ovo???Kad bolje pogledam...i vidim šta je!
Čep na gornju stranu dekle menjača,koja je samo nabijena(zalepljena hermetik masom),i ima rupu kroz nju, koja je kod mene...bila zapušena...naravno!!!Verovatno radi kao odušak, kad se zagreva i ulje širi u menjaču! Posle kontam,,, da kod mene kad god se traktor zagrerjao,,,ulje curilo na sve strane,,,a ja samo dolivam ulje ko prost!!!
Znači treba i to ponekad očistiti!!!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav joe! :mrgreen:

G

GROF

Guest

...BRAVO MAJSTORE!; joekiki

SVAKA ČAST NA TVOME RADU OKO UREDJENJA TOG MALOG DIVA., SVAKAKO ZASLUŽUJEŠ SVAKI REŠPEKT I FALU NA SVOME NESEBIČNOM TRUDU OKO STAVLJANJA VELIKOG BROJA SLIKANOG MATERIJALA, DETALJNIH OPISA, KOMENTARA., SVEGA ONOG ČA SE TOG RADNOG DANA NAPRAVI.-

VIDI SE., A MORE SE ISČITAT IZ TVOJIH IZLAGANJA VELIKA LJUBAV ZA TAJ MALI STROJ; TRAKTOR TOME!...

SRETNO!...ČITAMO SE...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Gledaj kako ne bi sad kroz tu rupu ulazila voda unutra :scratch

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

kod mene nema rupe na tom čepuja sam ga prošle godine rastavljal i isto mjenjo ključ i sto posto sam siguran da te rupe nema, uopće mi ne fali ulja ugetribi niti mi gdje curi :roll: :roll: :roll:

T

tv821

Guest

John Deere kaže:
kod mene nema rupe na tom čepuja sam ga prošle godine rastavljal i isto mjenjo ključ i sto posto sam siguran da te rupe nema, uopće mi ne fali ulja ugetribi niti mi gdje curi :roll: :roll: :roll:

također

B

bank

Guest
Re: Tomo Vinković brošure?

Pozdrav svima ima li neko, nesto za TV 730, hvala puno

F

Ferdo

Guest
Re: Tomo Vinković brošure?

TV-731, TV-732 i TV-730 su u glavbom identični. Ako dobijem tvoj mail, mogu ti poslat sve za TV-731.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
GROF kaže:
...BRAVO MAJSTORE!; joekiki

SVAKA ČAST NA TVOME RADU OKO UREDJENJA TOG MALOG DIVA., SVAKAKO ZASLUŽUJEŠ SVAKI REŠPEKT I FALU NA SVOME NESEBIČNOM TRUDU OKO STAVLJANJA VELIKOG BROJA SLIKANOG MATERIJALA, DETALJNIH OPISA, KOMENTARA., SVEGA ONOG ČA SE TOG RADNOG DANA NAPRAVI.-

VIDI SE., A MORE SE ISČITAT IZ TVOJIH IZLAGANJA VELIKA LJUBAV ZA TAJ MALI STROJ; TRAKTOR TOME!...

SRETNO!...ČITAMO SE...
Hvala GROF -e!
I tebi sve pohvale, što se tiče poznavanja malih strojeva,,,jer kolko ti znaš o njima...verujem da bi danima mogao pričati, a drugi slušati!Toliko informacija imaš,,,da ti skidam kapu!

tv821 kaže:
John Deere kaže:
kod mene nema rupe na tom cepuja sam ga prošle godine rastavljal i isto mjenjo kljuc i sto posto sam siguran da te rupe nema, uopce mi ne fali ulja ugetribi niti mi gdje curi :roll: :roll: :roll:

takoder
Pozdrav svima!
Bem li ga...kod mene ima rupe,koja je prohodna,i nevidim drugi razlog zašto bi bilo,nego za odušak!
puknuti kaže:
Gledaj kako ne bi sad kroz tu rupu ulazila voda unutra :scratch
Voda nemože uci, jer ima kapicu sa gornje strane,,,jedino kod pranja pod pritiskom,da se usmeri mlaz na nju!
Šta cu...kod mene ima rupe...nije bitno za cega je...tako cu je vratiti, i gotovo!

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Evo glavni uzrok krcanja menjaca kad je položaj rucice u brzohodnu,ili u rikverc! A u sporohodnu nije bilo krcanja!
Moje logicko razmišljanje...ležaj u kucištu menjaca se oštetio(polu raspad) kuglice su se dole spustile,pa se unutrašnji prsten ležaja pomerilo na gore, samim tim i vretenasta osovina sa zubcanikom! Normalno veliki zubcanik na vretenastom nije uzubljivao kako treba >< u zubcanik (oznacenom plavom strelicom),pa se culo krcanje!Ali kad rucicu ubacim u sporohodnu,vretenasti zubcanik uzubi u gornji zubcanik(crvena strelica),posto je ona skroz na unutrašnju stranu...i pritisne veliki zubcanik na vretenastom na dole,i malo ga bolje uzubi i nije se culo krcanje!Mada vremenom,kad bi kuglice poispadale...ko zna sta bi bilo!Uglavnom dobro je,,,našao sam šta je,,,pa krecem sa daljim radovima...cupanje ležaja...pravi alat...itd...itd!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Jebi ga ,uzmi ti još dva tri para uloška za bateriju i dobro sve pregledaj , nadam se da nema više iznenađenja ...

B

Bobo

Guest

Na srednjoj slici se tocno vidi iznad pokidanog lezaja gdje je zupcanik zuljao po kucistu...

Svaka ti cast na zivcima! Ja bih ga do sad zapalio... Nista to ne kosta puno, nisu to neki kvarovi, samo neodrzavanje... Lezaj se prije raspada trebao cuti ili da skogrce, ili da skripi, ili da zuji. Nisi na vrijeme opazio i kad se raspao to je bilo TO. Mozda je i ono kuciste iz tog razloga i napuklo, jer lezaj nije drzao dobro?

T

tv821

Guest

baš čudno, svima se nešto nekad pokida u mjenjaču u vezi brzina, a kod mene još nije osim ležaja na izlazu kardana. a gdje ga sve nisam tjerao da ide, šta sve nije vukao, pa ipak je povadio hektar voćnjaka, vukao 5 metara drva od jednom, i ništa. čudno, imam osjećaj da će otići na nekom sranju laganom ili u običnoj vožnji.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
puknuti kaže:
Jebi ga ,uzmi ti još dva tri para uloška za bateriju i dobro sve pregledaj , nadam se da nema više iznenađenja ...
Pozdrav svima!
Ovo mi je već druga garnitura baterija,,,ako uzmem još...naću još koji skrijan ležaj :lol: pa će biti... :madmana:
Bobo kaže:
Na srednjoj slici se tocno vidi iznad pokidanog lezaja gdje je zupcanik zuljao po kucistu...

Svaka ti cast na zivcima! Ja bih ga do sad zapalio... Nista to ne kosta puno, nisu to neki kvarovi, samo neodrzavanje... Lezaj se prije raspada trebao cuti ili da skogrce, ili da skripi, ili da zuji. Nisi na vrijeme opazio i kad se raspao to je bilo TO. Mozda je i ono kuciste iz tog razloga i napuklo, jer lezaj nije drzao dobro?
Pa nemam ja "super uvo",,,kad od te buke kad traktor radi,,, jedva čujem sirenu od traktora, a kamoli nešto drugo,,,tek sam čuo kad su zubčanici počeli krčati,,,pa sam onda stao,,,primetio da u sporohodnu ne krči,,, tako dotero kući,,,i rasturanje...kao što vidiš!!! Eto ja npr.nisam ni video da je zubčanik žuljao po kućištu,tek sad vidim...a možda i zbog tog ležaja i napukla dekla...mada je dekla sa druge strane u odnosu na ležaj...sve je moguće!

tv821 kaže:
baš čudno, svima se nešto nekad pokida u mjenjaču u vezi brzina, a kod mene još nije osim ležaja na izlazu kardana. a gdje ga sve nisam tjerao da ide, šta sve nije vukao, pa ipak je povadio hektar voćnjaka, vukao 5 metara drva od jednom, i ništa. čudno, imam osjećaj da će otići na nekom sranju laganom ili u običnoj vožnji.
Pozdrav svima!
Ćuti...raduj se dok ide...ako pravilno rukuješ s njim...neće biti problema...
A ovaj moj ima preko 3000h rada,,,a ko ga sve nije tero pre mene, i kako,,,to neznam,,,kod mene je 4 god,pa je baš kod mene rikno...al je i radio!
Sve će se to srediti...biće to opet prava mašina!!! :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Neznam šta češ sad? :scratch Očeš li povaditi još te zupčanike i pogledati te ležejeve kakvi su. Najbolje bi bilo da sve ležajeve promjenš i onda znaš da te boli briga šta je unutra za sledečih 10 godina. :mrgreen:

Vjerovatno se sve vadi iz ove strane, jel. Tako da to nebi bilo tako puno posla. Razmisli.
Baš me zanima kako češ izvadit ovaj ležaj, koji mu fale kuglice, na drugi sliki.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Evo ja namestio alat...izčupo stari ležaj...i ubacio novi! Ja sam za današnji rad prezadovoljan, sve je teklo po planu, bez žurbe i nervoze!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
I ubačen novi ležaj...malo sam ga ohladio u zamrzivač...i laganim kuckanjem je uslo na svoje mesto!I svi smo zadovoljni -i ležaj i ja!!!
Vidi se gde je počeo da žulja zubčanik, što je BOBO primetio...oko sokolovo!!! :D
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Dobro si to napravijo.
Daj uslikaj malo taj alat za vađenje da vidim kako uhvati ležaj.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Ma to je obična cev, sa zavarenim vijkom M10x100 na kraju!
Pošto se kuglice razišle...lako sam izvadio unutrašnji prsten ležaja...gurnuo cev u prsten i zavario!
Nabio tavat masti u spoljni prsten ležaja,,,vratio nekoliko kuglica,,,ubacio cev sa zavarenim prstenom na svoje mesto, i razgurao kuglice okolo prstena,,,fiksirao cev sa brezonkama(da se ne okreće) probušio rupu na neku cevčinu, koja mi je bila pri ruci, naslonio na kućište menjača, nabacio maticu M10...i zavrtanjem matice ...ležaj je sa lakoćom izašao!!!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh