• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
S

strongboy

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

u pravu si ;) .neznam oduvek mi se pomesaju brzine :scratch to vise radim mehanicki ,kako se ktraktor ponasa tako menjam prenos,ne obracajuci paznju koja je koja brzina.a i ta naljepnica mi je izbledela pa se skoro nista ne poznaje na njoj.prema ovoj tabeli koju si postavio, a imam je i u uputstvu za rad sa traktorom, al nisma mogao d aga nadjem,ja obicno orem u 2-brzoj.a kad je zemlja negde teza, onda orem drugom sporom.al proverit cu kad podjem na selo ;)

Posljednje uređivanje:
A

Alen

Guest

joekiki kaže:
Alene kod tebe je boga mi tvrdo :scratch Kakva je ta freza rosit80? Jel ona ima reduktor iznad freze-prenos preko lančanika(to mi treba)

Je baš ta! Kvalitetna freza.

Slika009-7.jpg

Slika008-9.jpg

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

E baš ta freza bi mi odgovarala...ali možda bih probao od 100cm širine, jer je ovde malo lakša zemlja nego kod tebe Alene, i da mi pokriva tragove od točkova u radu, jer ova od 80cm samo jedan točak pokriva! No hvala na fotkama! Verovatno da postoji i od 100cm? I još nešto...šta je to ROSIT-proizvođač?...tip?...ili samo se tako zove? Pozdrav svima! :mrgreen:

T

tv821

Guest

kolega, predlažem ti da promjeniš noževe, puno bolje će frezarti. ja sam promjenio na svojoj( imam istu takvu), sad rastura

A

Alen

Guest

Jaooooooo,,,,,,znaš li ti koliko to košta?!? Ma radi mala ko sat i sa ovim noževima!

Posljednje uređivanje:
T

tv821

Guest

ima jedan čovjek u bjelovaru, koji ima svoju firmu i pravi noževe za freze. malo su drugačiji od originala, ali puno bolje frezaju i malo su širi, a i jeftiniji su. oko 200-300 kn, ali je moj stari to negdje našo kad je radio, pa nije ništa platio, hehehe.

S

strongboy

Guest

treba mi mali savet.na mom TV 420,kao i na sve traktore vasdusnim hladjenjem, potrebno je kad kad ocistiti rebra motora,radi boljeg hladjenja.do sad sam ja cistio samo spolja, ne skidajuci nista(osim haubu :roll: ).onako kolko sam mogao dostici sa vanjske strane .jer postoji neki drugi efikasniji nacin da ocistim rebra motora?sta sve trebam skinuti da bi dobro ocistio motor?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Trebaš skiniti lim oko cilincra. To nije tako puno posla. Prvo treba skinut auspuh, vazdušni filtar i nosač hidro pumpe. Posle imaš još nekoliko vijaka i jedna šipka na limu, to lepo odmontiraš, očistiš cilindar (rebra) i taj lim, staviš sve nazad i to je to.

Isto tako ima puno prljaštine oko ventilatora na lumu ali to nije tako bitno kolko je bitno da ti je cilindar čist. Jeste dobro i to očistit ako do sad nikad nisi. Kod ventilatora skineš rezervar hidrauličkog ulja, remen, regler i lim koji usmjerava vazduh prema cilindru. I tamo če biti puno, puno prljaštine.
Najbitnije jeste da ti dobro očistiš i održavaš cilindar.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ja čekam zimu da padne snig pa da to napravim,nisam to čistio otkad sam kupio traktor,moram i izvad stari altenator od traktora. ;)

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Šta ako neče bit snjega, onda neče bit remonta, jeli????? :mrgreen:
Šalim se malo. :lol:

Jesi li stavio novi vanjski alternator od avta?
Šta te boli stari alternator, nek bude unutra, to ti je uteg da je traktor teži. :lol:
Opet malo šale. Ja sam na mom bivšem 420 ostavio unutra, a na 731 sam ga vadio zato što sam menjao lagere na ventilatoru. Dobro, kad sam več imao remont pa sam usput i to vadio, a da nije bilo remonta ja bi ga ostavio tamo gde je.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

stavio sam altenator od stojadina,očistio bi malo traktor iznutra pa bi usput izvadio i altenator,je li isti taj unutra i ovaj šta sam stavio? :roll: ;)

u četvrtak sam naručio u primi bjelovar dvi kontrolne lampice(jedna za ulje,druga za punjenje akumulatora) i feder(oprugu) rude za prikolicu,to mi je jučer stiglo poštom,svaka im čast-odma su to poslali na poštu.može li mi netko objasnit kako i u kojim slučajevima radi kontrolna lampica od ulja???
cijene:kontrolna lampica 30kn
opruga rude 60kn
poštarina 49kn. ;)

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Unutra ti je sasvim drugačiji alternator od ovoga od auta. To ti ja samo neki mali rotor i stator i to je sve. On se nalazi izpod ventilatora, što znači treba skinuti ventilator iz motora, a zato ti treba apciger.
Ja mislim, da če i kod tebe bit isto kao kod mene. :lol: Pustičeš ga unutra :mrgreen:
Nemoj mi zamirit što sam danas dobre volje pa se stalnoo smijjjem.

Što se lampice za ulje tiče. Tamo, mislim da kod filtera ima šalter koji gasi i pali lampicu. On je osetljiv na pritisak ulja i ako pritiska nema on počne davat minus na lampicu a ona več ima + iz akomulatora, u tom slučaju sija. Ako je pritiska dovoljno, od šaltera nema minusa i lampica neče sijat.
Kužiš?

Možeš zaključiti iz ovoga, da se lampica gasi i pali zbog pritiska ulja. Ako nema ulja, nema pritiska, nema mazanja i rikne motor. Pritiska isto nema ako rikne pumpa za ulje u motoru...itd Ako zasija ta lampica, odmah gasi motor da nebude kasno i potraži uzrok i to sredi.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

sto se tice hladjenja motora vazno je da citav sistem bude cist, uzalud cistiti rebra cilindra i glave ako je ventilator na zamajcu zacepljen i ne puse u cilindar
firemanpeter je fino objasnio, mada bih ja skinuo i jedno i drugo, jer nije puno posla ali motor "prodise"

kod vadjenja diname je najveci problem skinuti zamajac na TV-420 ili remenicu na TV-732 jer su na konusnom dijelu radilice; ako je dinama ispravna, nema potrebe da je vadite, samo izoliras zice koje izlaze i cekas vrijeme kad ce regler da bude povoljniji
usput...treba li nekome cijela instalacija za TV

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
firemanpeter kaže:
Unutra ti je sasvim drugačiji alternator od ovoga od auta. To ti ja samo neki mali rotor i stator i to je sve. On se nalazi izpod ventilatora, što znači treba skinuti ventilator iz motora, a zato ti treba apciger.
Ja mislim, da če i kod tebe bit isto kao kod mene. :lol: Pustičeš ga unutra :mrgreen:
Nemoj mi zamirit što sam danas dobre volje pa se stalnoo smijjjem.

Što se lampice za ulje tiče. Tamo, mislim da kod filtera ima šalter koji gasi i pali lampicu. On je osetljiv na pritisak ulja i ako pritiska nema on počne davat minus na lampicu a ona več ima + iz akomulatora, u tom slučaju sija. Ako je pritiska dovoljno, od šaltera nema minusa i lampica neče sijat.
Kužiš?

Možeš zaključiti iz ovoga, da se lampica gasi i pali zbog pritiska ulja. Ako nema ulja, nema pritiska, nema mazanja i rikne motor. Pritiska isto nema ako rikne pumpa za ulje u motoru...itd Ako zasija ta lampica, odmah gasi motor da nebude kasno i potraži uzrok i to sredi.

šta si mislio pod tim????nema veze šta se stalno smiješ,to je dobro :!: ;) :lol: :mrgreen:

edosoko kaže:
sto se tice hladjenja motora vazno je da citav sistem bude cist, uzalud cistiti rebra cilindra i glave ako je ventilator na zamajcu zacepljen i ne puse u cilindar
firemanpeter je fino objasnio, mada bih ja skinuo i jedno i drugo, jer nije puno posla ali motor "prodise"

kod vadjenja diname je najveci problem skinuti zamajac na TV-420 ili remenicu na TV-732 jer su na konusnom dijelu radilice; ako je dinama ispravna, nema potrebe da je vadite, samo izoliras zice koje izlaze i cekas vrijeme kad ce regler da bude povoljniji
usput...treba li nekome cijela instalacija za TV

očistit ću ga,nadam se da neće bit problema sa sastavljanjem. ;)
mislim da mi je dinama ispravna ali nikad više neću koristit regler i nju nego vanjski altenator :!: ;) ;)

meni instalacija ne triba,tribala mi je prije 4miseca-jer je moja bila cila odspojena ali uz puno vrimena,živaca i znanja sam je pospaja tako da sada sve radi. ;)

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

šta si mislio pod tim????nema veze šta se stalno smiješ,to je dobro :!: ;) :lol: :mrgreen:[/quote]

Samo sam mislio reči da ja nisam vadio stari alternator iz motora na 420 i da ga vjerovatno nečeš ni ti, pošto za taj posao trebaš apciger (posebni alat) i nešto vremena. A alternator unutra uopšte ništa ne smeta. ;)

A ono što piše :)mrgreen) tamo gde si pocrnio, to je smajlič koji se nije uključio, neznam zašto.

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

bank

Guest

Pozdrav svima iz Novog Sada, ima Tomu tv730 1978 godiste kupili smo ga par dana. Malo cu da pogledam stranicu, bice tu i pitanja. Pozdrav svima

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Samo ti pitaj što te zanima. Stavi koju sliku od tvog Tome da ga vidimo kakav je.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

nema veze,onda ću ga ostavit unutra-vidim da priporučujete da očistim rebra,ventilator,traktor iznutra,.....pa ću to napraviti. ;)
bank pozdrav i dobrodošao na forum,stavi slike svoga tome-ako ti nije problem,ako te bilo šta zanima pitaj bit će mi zadovoljstvo ako ti mogu pomoć!!! ;)

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

pozdrav forumasi, ovih dana radim na jednom TV 731, traktor je prevrnut nekoliko puta, pokusat cu da vas izvjestavam kako teku radovi, slike su lose jer imam slab mobitel......sta se vidi vidi se
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
blatobrani su bili najvise savijeni, desni skoro odvaljen....
Obrisan neispravan link.
hauba je u dobrom stanju
Obrisan neispravan link.
famozni srednji trap ce takodje na remont

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh