• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

edosoko kaže:
jeli ovo tomo ili pasquali, volan mi izgleda cudan za ovaj tip tome :scratch

GROF je rekao da je to tv,ja mislin da je to prije tv nego Pasquali :!: :roll: ;)

G

GROF

Guest

edosoko kaže:
jeli ovo tomo ili pasquali, volan mi izgleda cudan za ovaj tip tome :scratch

...POŠTOVANJE EDO!!!

OVAJ ORAČ JE MOJ SUSJED/KOMŠIJA., OVAJ TRAKTORIĆ JE TOMICA - ORGINAL., JEDINO U PRAVU SI., VOLAN JE DOGRADJEN OD STAROG PASKVALIJA!., UJEDNO, OVIM MOJIM PISMOM, FALA EDO DONEBA, FALA., DOK NENAPRAVIM PRAVOVALJANI REVANŠ ZA ONE ORGINALNE I ISKRENE SAVJETE., POZDRAV TVOME OCU - MAJSTORU OD ZANATA.-

...UJEDNO DA ISKORISTIM OVAJ MOJ POST KAKO BI POZDRAVIL; NOVE - STARE FORUMAŠE, LJUBITELJE TRAKTORA TOME., DOBRO NAM DOŠLI I SRETNO VAM SA "MAKINAMI".-

PO PITANJU ORANJA, DUBINE BRAZDE, /SA MOJIM MALIM ISKUSTVOM/, NISAM MOGAL ORAT DUBLJE OD 25 CM.-, KADA JE BILO ORANJE JEDNOBRAZNIM PLUGOM SA MALIM TOMOM ILI DVOBRAZNIM SA VELIKIM TOMOM., MORAM NAPOMENUT., KOD NAS U LIKI ZEMLJA JE "PLITKA", /DUBLJE ORANJE NEMOGU OBAVIT LJUDI NI SA VELIKIM STROJEVIMA ZBOG KAMENA/., ZEMLJA JE JEDNOSTAVNO TVRDA, TEŠKA JE ZA OBRADU U SVAKOM SMISLU.-

BEĆARI!, BOG I SRETNO!!!

G

GROF

Guest

Kontam kaže:
Mailnem ti ih sve :blackeye

...POZDRAV LEGI U OSIJEK!

LIPI POZDRAV VRIDNOME FORUMAŠU I NOVOPEČENOM POLJOPRIVREDNIKU!; Kontam., SAMO SAM GA TIL POZDRAVIT I PODSITIT NA ONO ČA JE OBEĆAL A NI POSLAL., NI "EMAJLAL" SLIKICE TOME IZ OSIJEKA???

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44

hvala na sliki freze nisam stigao ranije pogledati , stalno se vozam kroz Grofov lipi krajolik,
muči me freza puno mi trese kad frezam pa mislim da mi nisu noževi pravilno postavljeni

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

brane kaže:
hvala na sliki freze nisam stigao ranije pogledati , stalno se vozam kroz Grofov lipi krajolik,
muči me freza puno mi trese kad frezam pa mislim da mi nisu noževi pravilno postavljeni
a da pokusas nakon kise....ili da malo plice frezas? 8)

G

GROF

Guest
brane kaže:

...POŠTOVANJE FORUMAŠU; brane!!!

...kada se voziš kroz Grofov lip krajolik mogal bi svratit "na rakiju"... .-

PIŠEŠ DA TI FREZA PUNO TRESE KADA FREZAŠ; PA SIGURNO TREBAŠ PRESLOŽIT NOŽE FREZE, SISTEM "SVIDRA"., I NARAVNO KAKO JE VEĆ PISALI VRIDNI ČLAN OVOG FORUMA; edosoko., TREBAL BI FREZAT PLIĆE /OČITO JE TVRDO TLO/., I PO SUVLJEM VREMENU.-

BOG! LIPI POZDRAV., ČITAMO SE..., DO VIDJENJA!

DRAGI FORUMAŠI!.,
KORISNICI, LJUBITELJI TOME VINKOVIĆA., A I ONI KI TO NISU!!!...
MOLIM PONOVO SVE VAS ZA VAŠU NESEBIČNU POMOĆ!., OVAKO, INTERESIRA ME, DALI SE U DARUVARU PROIZVODE HIDRAULIČNI CELINDRI, BILO KAKOVA HIDROAULIKA I TAKO TO...???., AKO DA!., DALI KO OD VAS ZNA FIRMU, NAZIV, ADRESU, TELEFON,...???

UNAPRVO FALA NA POMOĆI!., ČITAMO SE...

Posljednje uređivanje:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

danas je bilo oranja s tomom, malo po vocnjaku, malo po strniku, malo po travi....malo niz brdo, malo po ravnici, malo uz brdo.....zao mi je samo sto sam bio sam u njivi pa nisam mogao da snimim propinjanje tome na zadnje tockove 8) .......mislim u sebi gdje ces gore pobogu, pa nisi ti IMT :lol:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Koliko treba vremena da se preore 1 ha sa tomom?

V

vinko

Guest

GROF kaže:
DRAGI FORUMAŠI!.,
KORISNICI, LJUBITELJI TOME VINKOVIĆA., A I ONI KI TO NISU!!!...
MOLIM PONOVO SVE VAS ZA VAŠU NESEBIČNU POMOĆ!., OVAKO, INTERESIRA ME, DALI SE U DARUVARU PROIZVODE HIDRAULIČNI CELINDRI, BILO KAKOVA HIDROAULIKA I TAKO TO...???., AKO DA!., DALI KO OD VAS ZNA FIRMU, NAZIV, ADRESU, TELEFON,...???

UNAPRVO FALA NA POMOĆI!., ČITAMO SE...

jedino mi ovi padaju na pamet

Obrisan neispravan link.

T

tv821

Guest
John Deere kaže:
to mi je dovezao od staroga neki prijatelj ja mislim da ih je dovezao negdje iz zagreba, probav bum naći raćun da vidim koja je firma ako ga nisam izgubio :? :? :?

Lega, jesi li saznao kako se zove trgovina?? :?:

Kontam kaže:

ovisi koji je plug, meni treba za jedan plastenik od 1700 kvadrata oko pol sata s jednobrazdnim plugom ( ovisi koliko mi se dugo da sjediti na njemu )( mislim traktoru ), al još nikada nisam orao ina nekoj njivi, samo u plasteniku, al koliko mi se čini, malo je zeznuto u plasteniku, nije prostrano ko vani...
al neko s više iskustva u vanjskom oranju će ti reći točnije, al ni ja nisam 100% siguran koliko mi treba :mrgreen:

Posljednje uređivanje:
A

Alen

Guest

Kontam kaže:

Hmmmm :scratch sa jednobraznim plugom na dubini oko 20 cm ti treba cca 20 sati i tona živaca, kutija voltarena.... ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Kontam kaže:
Neznam za 1ha, ali pola jutra 20cm dubine, dvobrazni plug (hvata 23cm širine svaki plug) 2/3 gasa, 2 brzina - 6h + 1h pauza +1,5h put tamo-nazad...ode mi dan, da popizdiš...nije Toma za velike parcele! Al sutradan osmeh na licu-posao uradjen! Ja mislim da je 1,3 jutara=1ha. Pozdrav svima!

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

TV dođe više kao neka kombinirka za oko kuće, nije za neke ozbiljne poslove. Ali me čudi cijena, njegove izvedenice koštaju kao i Tuber 40.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

joekiki kaže:
Kontam kaže:
Neznam za 1ha, ali pola jutra 20cm dubine, dvobrazni plug (hvata 23cm širine svaki plug) 2/3 gasa, 2 brzina - 6h + 1h pauza +1,5h put tamo-nazad...ode mi dan, da popizdiš...nije Toma za velike parcele! Al sutradan osmeh na licu-posao uradjen! Ja mislim da je 1,3 jutara=1ha. Pozdrav svima!
1 jutro=1600 hvati=1600x3.6m2=5760m2
10.000m2(1Ha)/5760=1.74jutra
Dakle pola jutra je 2880m2
10.000/2880=3.47
6 sati puta 3.47 je 20.82 sati za jedan hektar.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh