• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
A

Alen

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Alen kaže:
Kontam kaže:
Koliko treba vremena da se preore 1 ha sa tomom?

Hmmmm :scratch sa jednobraznim plugom na dubini oko 20 cm ti treba cca 20 sati i tona živaca, kutija voltarena.... ;)
Smiljan kaže:
1 jutro=1600 hvati=1600x3.6m2=5760m2
10.000m2(1Ha)/5760=1.74jutra
Dakle pola jutra je 2880m2
10.000/2880=3.47
6 sati puta 3.47 je 20.82 sati za jedan hektar.

Eto i matematika potvrdi moje riječi.... :blackeye

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890

Evo jedna slika Tomeka u šumskoj akciji
100_8295.jpg

Tomek je je od kuma.Često sam bio u priliki radit znjim i mogu reči da sam svaki
put na novo bil oduševljen sa "malim divem"
Za to za kaj je napravljen napravljen je super!Kak je tek oni s 30 konja 8)
100_8291.jpg

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

Kontam kaže:
to dosta zavisi od zemlje koju ores, kakav plug imas, oblika parcele, ores li u svim pravcima ili imas prazne voznje, koliko silis traktor.....ja sam uzorao oko 7 dunuma (mislim da je to 0,7 ha) za nekih 7-8 sati, s tim da je bilo otprilike 1 dunum vocnjaka

T

tv821

Guest

hm, čemu lanci??? sigurno za neko bolesno blato, ili za lički snjeg, :D

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
puki22 kaže:
Tomek je od kuma.Često sam bio u priliki radit s njim i mogu reči da sam svaki
put na novo bil oduševljen sa "malim divem"
Za to za kaj je napravljen napravljen je super!Kak je tek oni s 30 konja 8)

tomo je za mene najbolji traktor-zadovoljava moje potrebe i nikad me nije iznevjerio,onaj od 30 konja je teži,jači,bolji od ovoga od 18ks,ako ikad budem kupovao drugi traktor kupit ću tomu tt-830 od 30ks. ;) :p

vidim da ti ga kum koristi u šumi,jesu li lanci da bolje ide po šumi ili???? :?: ;) :roll:

Posljednje uređivanje:
S

strongboy

Guest

Kontam kaže:

pa ovako.sa mojim TV-420,1 hektar poorem sa dvobrazdnim plugom,za od prilike 5-7 sati.ako je zemlja laka onda oko 5 sati ako je teza onda i 7 sati.uvek orem punim gasom,orem drugom brzinom,plug naravno na optimalnoj dubinioko 20 -25cm i pri optimalnoj vlaznosti zemljista.potrosnja je negde oko 8-10 litara po hektaru,ako je zemlja iznimno teska za oranje onda orem prvom brzinom,al tada je i potrosnja veca jer treba vise vremena da bi se izorala njiva,i to je to ;) .al moje je pravilo da, ako je zemlja suva, i teska za oranje, onda podignem plugove i odem kuci.pa kad se stvore uslovi(padne kisa),onada poorem njivu.tada je oranje kvalitetnije,manja potrosnja goriva,ne mucis sebe, a ne mucis ni traktor...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
strongboy slažem se s tobom,ja sam ovo lito orao uslužno jednu oranicu-oranica se zove crvena zemlja(to vam sve govori o tlu),orao sam je 5 sati-namučio traktor i sebe(orao sam u drugon sporon brzini-traktor je samo proklizavao i nije moga orati sa jednobraznim plugom na dubini od 25cm-nekako sam uspio ali sam namučio sebe i traktor),početkom 10miseca sam orao uslužno jednu oranicu ali je par dana prije toga pala dobra kiša i zemlja je bila vlažna-orao sam sa dvobraznim plugom na dubini od 25cm bez problema u drugon brzon brzinom,oranice su približne veličine-ovu šta je bila vlažna sam uzorao za 1.30 sati,nisam se umorio ni potrošio ni približno onoliko goriva koliko sam potrošio na prošloj oranici,kad me netko bude zvao da mu uzoren ja ću mu uzorat kad procjenim da je zemlja vlažna i pogodna za oranje. ;)

više nikad s traktorom u skroz suvu zemlju :!: :!: ;) :p

ovo je GROF stavio na lički forum pa ja sad prinosim ovde:

PRIMA PLUG-jednobrazdni okretač:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

PRIMA PLUGOVI-jednobrazdni,jednobrazdni okretač,dvobrazdni:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

TT-830S:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

KARAKTERISTIKE TT-830,TT840:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Posljednje uređivanje:
S

strongboy

Guest

pa kad ne ide-ne ide.zasto da skratis vek traktoru,kad mozes to obaviti i kasnije...naravno ako se mora onda ok al ako ne mora bas taj dan,neka bude neki drugi dan.a isto ponekad se trebaju iskoristiti vec stvoreni uslovi.ako trebas preorati njivu recimo za 6-7 dana, a sad su idealni uvjeti za to,uradi to sada,kako se ne bi mucio kasnije.desavalo mi se da zbog toga sto sam orao kada je zemlja bila suha i tvrda, da lemese potrosim i za 0.5 hektara,jer plug bi morao tada da bude okrenut na vrh i tada se lemes potrosi samo na vrhu,a ostatak lemesa ostanu citavi al beskorisni.dok recimo sa istim parom lemesa ponekad preorem i 6-7 hektara pa i vise,ako orem kad je zemlja idealna.inace to govorim sve iz iskustva, jer sa mojim tomicom radim vec skoro 22 godine.to vazi i za ostale traktore,mnogo vece od tomicu ;)

Posljednje uređivanje:
A

Alen

Guest

Pa kako ti sa tomom sa dvobraznim plugom oreš 20-25 cm???? Kolika je onda širina grazde?
Kod mene nebi mogao to izvesti. Tko hoče neka dođe i provjeri.

Posljednje uređivanje:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

preokretni plug????? jel to nije prevrtač????

S

strongboy

Guest

Alen kaže:
strongboy kaže:
pa ovako.sa mojim TV-420,1 hektar poorem sa dvobrazdnim plugom,za od prilike 5-7 sati.ako je zemlja laka onda oko 5 sati ako je teza onda i 7 sati.uvek orem punim gasom,orem drugom brzinom,plug naravno na optimalnoj dubinioko 20 -25cm i pri optimalnoj vlaznosti zemljista.potrosnja je negde oko 8-10 litara po hektaru,ako je zemlja iznimno teska za oranje onda orem prvom brzinom,al tada je i potrosnja veca jer treba vise vremena da bi se izorala njiva,i to je to ;) .al moje je pravilo da, ako je zemlja suva, i teska za oranje, onda podignem plugove i odem kuci.pa kad se stvore uslovi(padne kisa),onada poorem njivu.tada je oranje kvalitetnije,manja potrosnja goriva,ne mucis sebe, a ne mucis ni traktor...

Pa kako ti sa tomom sa dvobraznim plugom oreš 20-25 cm???? Kolika je onda širina grazde?
Kod mene nebi mogao to izvesti. Tko hoče neka dođe i provjeri.
pa neznam tacno kolika je sirina brazde, al to je ovako:eek:ranje je normalno,to znaci da desni kotaci traktora idu u brazdu,a zadnji plug vec ore unutrasnji trag levog kotaca koji gazi po neoranom delu njive...mjerio sam sirinu zahvata dvobrazdnog pluga tome vinkovica sa dvobrazdnim plugom mog IMT 542 i imaju jednaku sirinu zahvata.neznam kako drugacije da to objasnim..a mjerio sam i lemese i oni su isti.e sad plug od tv, ima nizi klirens,a i stice(daske)su mu malo manje i plug izgleda manji nego kod IMT-a.al zahvat-sirine brazdi su im jednaki.

A

Alen

Guest

Evo kako se ponaša TV 818 sa jednobraznim plugom kod mene na zemlji:

[youtube:332szcqx]iKn4udDrKG4&hl[/youtube:332szcqx]

I još da je dvobrazni plug.... nebi se sa mjesta maknuo.....

S

strongboy

Guest

joekiki kaže:
Pozdrav svima!Ljudi pa svaka vam čast....pa vi stvarno brzo orete! 5-7h 1ha...ja to sa TV818 nikad ne bih mogao, još mi plugovi malo hvataju...nikad kraja!!! Evo pola jutara za 6h ovako... http://www.youtube.com/watch?v=hS3YKDFutjk
:) kako tvoj tomica radi..mozes ga samog poslati da izore njivu.samo mu kazes koju ;) .salim se. ;) a kojom brzinom ores?jel to 1-va brza?.pokusaj orati 2-gom brzom,i gasom do kraja.a vidim i da je zemlja bila dosta vlazna a stime i malo teza za oranje.kod nas je zemlja veoma laka.ne bas sva al vecinom je laka za oranje.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

marko355 kaže:
joekiki:jel to mora tako sporo?
Pa i ja bih voleo da ide brže...ali nemože!Može brže ali pliće,ili da orem na proleće!!!Al na proleće nevolim jer mi je stari uvek govorio: Uvek je bolje najgore jesenje-od najboljeg prolećnog oranja!Pa sad u jesen orem 1-vu brzohodnu,,,i kad prebacim 2-gu sporohodnu vec se traktor pomalo muči,a kamo li 2-ga brzohodna...da je bar 2ks jači mogao bi da nosi 2-gu sporohodnu! E da mi je TV420 kao strongboy!!!A da nepričam o 30ks...to mora da nosi ko od šale, kao što vidim kod nekih!Alene kod tebe je boga mi tvrdo :scratch Kakva je ta freza rosit80? Jel ona ima reduktor iznad freze-prenos preko lančanika(to mi treba) ili između noževa kao što ja već imam?Pozdrav svima!

S

strongboy

Guest

ja mislim da je druga sporohodna sporija od prve brzohodne.kolko se sad mogu sjetiti, najsporija je 1-spora pa 2 spora,pa 1 brza pa 2-brza,pa 3-spora pa 3-brza.nisam siguran al mislim da je takav raspored brzina u smislu brzina kretanja...

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Koliko ja znam idu brzine ovako:
Prva spora = 1
Prva brza = 2
Druga spora = 3