• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Kuzim kako bi radilo to hidraulicno upravljanje za kruzno vozenje, kuzim kako bi radil taj mehanizam za bocno vozenje, svaka ti cast, stvarno si pun ideje:supz:.
Ali nikako mi ne ulazi u glava kako si iskombinirao ti 2 mehanizmi da bi radili zajedno na isti traktor :madmana:, jel moze samo to da pojasnis malo?
I od cega si upotrebio taj mehanizam za bocno vozenje, jel od IMT ili se varam?
Pozdrav...

Krivo si razunio. Volan je ostao i dalje posve isti mehanički ko na svakom420.Rukavce sam napravil zglobne najprije ko HITNER a kasnije od PATROLa. Ispod kola vilana stavil sam kocnicu.Najprije doboš kasnije disk kojom ukrutiš volan.Pored ovog volana izlazi osovina od drugog volana i ko na formuli samo premjestiš volan.Drugi volan ima letvu od pasata koja je mehanički vezana na hidroulički cijindar koji je spojen na dtugi hidro cilindar između je ventil za blokirat protok.Skiciraj i odmak će bit jasno.Najveći je problem bil to odzračit jrr imaš efekt zračnog jastuka.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Nisam napisal da ventil ima 3položaja protok zatvoreno i obrnuti protok.Nadan se da nisan previše napisal i da san čagod pojasnil.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Nisam napisal da ventil ima 3položaja protok zatvoreno i obrnuti protok.Nadan se da nisan previše napisal i da san čagod pojasnil.

Jao bemti moju blesavu pamet, nisam te struke i ništa ne kužim. Majstori ste svakako kapa do poda!

Oprosti Bertolini na pitanju, nisam znao da imaš patent, ja sam ti mlađi forumaš, ali ne po godinama života . Berolini kako da ja sad skemijam usporavanje ako se odlućim za nazovimo "6x6" ta usporena vrtnja zadnjeg difa mi nije jasna i kako to riješiti?

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Jao bemti moju blesavu pamet, nisam te struke i ništa ne kužim. Majstori ste svakako kapa do poda!

Oprosti Bertolini na pitanju, nisam znao da imaš patent, ja sam ti mlađi forumaš, ali ne po godinama života . Berolini kako da ja sad skemijam usporavanje ako se odlućim za nazovimo "6x6" ta usporena vrtnja zadnjeg difa mi nije jasna i kako to riješiti?

Ne trebaš bit tehničke struke nego jednostavno zainteresiran za to.Nisam ni ja dugo na ovom forumu .Ono što ne razumiš pokušaj skicirat pa ćeš lakše vidit što Ti fali.Nebi bilo dobro da napišem koje sam struke (ljudi bi se čudili).

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Krivo si razunio. Volan je ostao i dalje posve isti mehanički ko na svakom420.Rukavce sam napravil zglobne najprije ko HITNER a kasnije od PATROLa. Ispod kola vilana stavil sam kocnicu.Najprije doboš kasnije disk kojom ukrutiš volan.Pored ovog volana izlazi osovina od drugog volana i ko na formuli samo premjestiš volan.Drugi volan ima letvu od pasata koja je mehanički vezana na hidroulički cijindar koji je spojen na dtugi hidro cilindar između je ventil za blokirat protok.Skiciraj i odmak će bit jasno.Najveći je problem bil to odzračit jrr imaš efekt zračnog jastuka.

Hvala ti na objasnenje,skicirao sam, sad mi je jasno, dobro bi bilo da ima slike alo i ovako nije lose.
Svaka cast za trudu:supz:
Pozdrav:partyman:

M

mjic.micko

Guest
Zdravo drustvo,kod nas lijepo vrijeme pa sam danas malo radio,zglob je rijesen cica ga je danas odnio u firmu da ga odsjijeku ida navare novi i stave mazalice tako da je i to rijeseno,znali neko koliko su teski tegovi na PE18 ako budem slucajno pravio pa da znam da makar budu priblizni orginalnim?

Posljednje uređivanje od moderatora:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Zdravo drustvo,kod nas lijepo vrijeme pa sam danas malo radio,zglob je rijesen cica ga je danas odnio u firmu da ga odsjijeku ida navare novi i stave mazalice tako da je i to rijeseno,znali neko koliko su teski tegovi na PE18 ako budem slucajno pravio pa da znam da makar budu priblizni orginalnim?

50 kg na svakom kotaču

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
bertolini ,bas me zanima sta si po zanimanju? ja sam inace stolar,al kolko sam skuzio ima nas dosta koji nemamo nikakve veze sa mehanikom,naravno cast izuzecima i pravim majstorima koji se bas bave tim poslom!

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
bertolini ,bas me zanima sta si po zanimanju? ja sam inace stolar,al kolko sam skuzio ima nas dosta koji nemamo nikakve veze sa mehanikom,naravno cast izuzecima i pravim majstorima koji se bas bave tim poslom!

Ja sam kompjuteraš i to magistar.... a tup za mehaniku a kakti mi je to hobi.... idem se na wc u školjku hititi...:toimonster::toimonster::toimonster:

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284
Ja sam kompjuteraš i to magistar.... a tup za mehaniku a kakti mi je to hobi.... idem se na wc u školjku hititi...:toimonster::toimonster::toimonster:

nemoj tako, sve to dođe na svoje, ako se sa mehaničkom stvarima susrećeš često :partyman:

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418

svaka cast,bar imamo i posteno skolane ljudi na forumu! :rolleyess:
ja znam jednog covjeka tu kod mene isto je magistar al nisam siguran cega ,i nema veze sa poljoprivredom i mehanikom a zivi bas od nje,cijele dane je u traktoru...

M

mjic.micko

Guest
A vidis kod mene je sve naopeko,ja sm ugostitelj a bavim se gradjevinom a ovaj tomica sto sam ga kupio mi polako ali sigurno ulazi u krv tako da ce mi vjerovatno biti jedna vrsta hobija,nista nisacim

limeni3333

Član
Tu od
4 Kol 2009
Poruka
97
GROF i meni je ova cjena nerealna

za mjenjače koristim

HIPENOL TS
SAE 80W-90 EP
SAE 90 EP
SAE 140 EP

Mineralno višenamjensko ulje za podmazivanje hipoidnih i drugih zupčastih prenosnika i diferencijala kod motornih vozila, građevinske, rudarske i poljoprivredne mehanizacije (mjenjača, diferencijala, reduktora i sl.) u uslovima visokih pritisaka i udarnih opterećenja.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
@limeni, 3000 kuni = oko 400 evra jl tak?
Ako su ispravni menjaci i diferencijali:scratch, vredi ovo svaka kuna, al ako nisu onda nista:(
Ako zememo u obzir koliko kosta samo jedan diferencijal, izadze da samo oba diferencijala komplet kostaju koliko i cjela ova skalamarija, bar kod mene, a gde su 2 menjaci, hidro punpa, jedan uteg da prodas je 40-50 evra, Znaci za djelovi se isplati da ga uzmes, naravno ako su ispravni menjaci i dif...
Skidaj cjena kao sta je rekao GROF, kudi malo po skalamarija pred prodavac, popust obavezno

@mrga, pozuri sa kupnja, ode ti stroj pa nista od kardanka:cry:

Edit:
@mataz, sve sto te zanima:
http://www.box.net/shared/8x27fsketp

Posljednje uređivanje:
M

mensud

Guest
Pozdrav...,dali bi neko znao objasniti gdje bi mogao naci komplet hidraulicni volan za tomu vinkovic 730 i koliko bi to bilo para.Ja sam iz BIH kod Lukavca

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh