• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
E danas sam vozil PE-18 malo je bilo toplo pa ajd idem probat. Bogati volan mu je malo preblizu meni i u skretanju mi smetaju noge. Valjda budem trebao volan staviti od nekog auta da bude malo uži.

Druga stvar koju sam primjetio je tvrdi kuplung tj. nije još toliko tvrd kuplung već moram pritisnuti do kraja da mogu mijenjati brzine. Ali nije tvrdi osim ovog kraja kada moram malo jače stisnuti. Znate li u čemu je problem (valjda ponavljam pitanje koje je predrobljeno negdje ali ko zna gde na forumu)?

Treća stvar, mjenjač od brzina prednjeg trapa se katastrofa loše šalta dok je zadnji čisto ok. tamo i osjetim zupčanik kada si pomažem prešaltati s kuplungom dok kod prvog to ne osjetim nego kad on odpusti tj. kad je njegova dobra volja tek onda mogu prešaltati. Šaltam prvo zadnju a onda prednju getribu kako piše u uputama. E i nikako nemogu prešaltati u 3. jednu i drugu getribu. Mogu ili jednu ili drugu ali nikako obje. milsim da me prednji mjenjač zeza. Reduktor je ok i mijenja se brze rikverc i spore ko curica. samo proleti... u čemu je problem? Vidim ručica za uključivanje stražnjeg pogona blokirana vijkom tj. stalno uključena????

Sredina ima lufta au i horizontalno i vertikalno ali s tim se može živjeti...

Da li znate nekog tko ima tehnička uputstva tj nacrte getribe kako to rasipati za taj traktor?

PS: moram pozvati onog tipa za zadnji kraj pe-18... e pa ko bu sve prešaltal još imam i s ova dva mjenjača problema :prayer::prayer::prayer::shock::shock:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
E danas sam vozil PE-18 malo je bilo toplo pa ajd idem probat. Bogati volan mu je malo preblizu meni i u skretanju mi smetaju noge. Valjda budem trebao volan staviti od nekog auta da bude malo uži.
To ima mehanički volan?

M

mjic.micko

Guest
Zdravo mrga imas nacrt na internetu neko od forumasa je vec stavio.Ukucaj tomo vinkovic i kad se otvori idi na slike od tomica i na strani 21 ces nac uptstvo za prednji mjenjac ali su oni isti i prednji i zadnji

M

mjic.micko

Guest
Kodmene je bio problem sa zadnjim mjenjacom kad sam ga kupio isto je teze isao od prednjeg i sad kad sam ga raskopo da ga farbam i sredjujem vidio sam da zupcanici od zadnjeg imaju lufta na osovini pramide dok je prednji bio cvrst pa sam naso drugi polovan ali dosta bolji.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
Vidim ručica za uključivanje stražnjeg pogona blokirana vijkom tj. stalno uključena????

gde ti je ta ručica,jer zadnji pogon ti nemožeš uključivati i isključivati

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Firemnpeter a na 419 jel ima na sredini dva kardana ili je kao u mene jedan?

Da, 419 ima dva kardana u sredini.
Samo ovaj tvoj model PE 18 i onaj od 15KS, još stariji model od tvojeg imaju po jedan kardan.

Mrga
Nemoj staviti neki manji volan ako ti je preblizu ovaj origi. To če se težko onda motat. Makni sjedalo malo nazad. Ja sam neki PE18 tak prepravijo, pomako nazad ali ne puno. Vidi na sliki ispod. Samo ovaj nije više imao federa nego imao samo cjev i na njoj sjedalo, znači nije bilo sjedalo mekano.
Samo neznam ako če to kod tebe moči, zbog rezervara za ulje :scratch. Ako nemože onda pronađi neko drugo rješenje da se pomakne nazad.

Eto ti slike

ko-se-lotim-popravila-sklopke-foto_10744305_17398039_18019612.jpg

Sto se kuplunge tiče. Imao sam slučaj tvrdog kuplunga baš na PE 18. U tom slučaju bile su potrošene capice na korpi. Nije se ni moglo ništa poštelat na vanjskoj strani. Kuplung je bio tvrd do bola :mad:. Rješilo se sa promjenom korpe.

Ajd ti prvo provjeri pedalu da sve štima, sajlu da bude podmazana i da nema nekih krivina. Nek bude samo krivina tak u dugom loku, znači lagana i na veču dužinu. Provjeri ako ti je kuplung poštelan kako treba. Provjeri kakve su ti opruge na sajli. Provjeri ispod rezervara i akumulatora kako ide sajla. Desilo se več da poluga i sajla nije imala potrebnog prostora. Ako sve to štima onda zna se kaj treba dalje. Provjeriti dalje- skidat motor... Ma da moram reči da mislim da su kod tih modela nešto tvrđiji kuplungi (do neke razumne granice) nego kod novijih.

Ručica za stražnji pogon netreba bit blokirana ako je sve ok. U tvom slučaju bi moglo bit da je blokirana zbog ispadanja iz brzine.

Posljednje uređivanje:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Vidim ručica za uključivanje stražnjeg pogona blokirana vijkom tj. stalno uključena????

gde ti je ta ručica,jer zadnji pogon ti nemožeš uključivati i isključivati

On to može jer ima model PE 18. Sa njim se može voziti sa samo prednjim pogonom ili samo sa zadnjim ili 4x4. Znači ima tri vatijanti pogona. To ti je multi funcionalni stroj :lol:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Mrga
Nemoj staviti neki manji volan ako ti je preblizu ovaj origi. To če se težko onda motat.
Znači ipak je mehanika u pitanju :scratch
Iz tog razloga je bilo postavljeno i moje pitanje tak da......;)

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Znači ipak je mehanika u pitanju :scratch
Iz tog razloga je bilo postavljeno i moje pitanje tak da......;)

Ma naravno da je mehanika. i to zupčanik na polumjesecu, dakle manji zupčanik po velikom zupčaniku pa onda lijevo desno. nema ni pužnog prijenosa a to će vjerojatno na izmjenu kad uhvatim nešto od nekog kamiončića, vidio sam tu preradu na forumu.

Inaće nisam mislio mijenjati volan kao mehanizam već samo kotač volana dakle ono što držim u ruci da ima manji opseg pa da ne udaram s nogama u njega. probati ću i sa sjedalom jer sam jučer išao pogledati i stvarno ima mjesta, previše je sjedalo unaprijed.

Uh, slijedi mi puno posla.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Fireman peter ti si raskopao sigurno onaj traktorić od svog susjeda... imaš kakvu dokumentaciju za mjenjač ili slike?

Posljednje uređivanje:

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161
Pozdrav forumaši!
Radim generalku na TV-521,77.god. pa me zanima gdje mogu nabaviti sve potrebne dijelove? Znam za Primu i Masivu ali kada sam zvao prije za dio, kao npr. nosač filtera ulja oni ga nisu imali a kada sam pitao jel ga mogu naručiti rekli su da ne mogu!? da li postoji još netko da drži dijelove za TV?
Hvala!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ma u ovog pe18 treba pocupat on osve na sredini i napraviti kako valja,nesto kao u ostalih normalnij tv-a,uzet zglob od tv 400 serije,i prepraviti ga i uglaviti ga na njega,ja mislim da bi se moglo prepraviti

jedna ideja od mene,tj koja je vec izmisljena,ovi nastavci na tockovima,koji se kako vidim mogu pomjerati na odredjenu sirinu,kao u belarusa
http://www.njuskalo.hr/scripts/get_image_variation.php?image_id=5234761&quality=90&var_suff=w450
da li oni pasu na tv 400 serije,ja mislim da pasu,da li je ovaj sistem dovolnjo jak d se ne krivi pod tezinom trakotra i njegovim raznim udarima,da li drzi kad ga stegnes u jednom polozaju,posto ga ovde kako vidim drze samo dva sarafa,da li ima ko da proda ove produzetke,i koliko bi kostali,ovakav sistem bi mi bio najbolji i najlaksi,kad ocu da ga rasiri msamo podignem na dizalicu porsirim koliko mi trebai spustim,a da nabijam duple nastavke,nije prakticno jer ima puno sarafa da se odvrne zavrne i onda mi treba dosta vremena oko toga,dakle ove nastavke od ovog pe-18 bi stavio na standardne tv produzetke i tako kad mi treba rasirim kad ne skupim,lako bih ja njega rasiro i ostavi takovog za citav zivot,ali radi freze moram skupljat traktor

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
ma u ovog pe18 treba pocupat on osve na sredini i napraviti kako valja,nesto kao u ostalih normalnij tv-a,uzet zglob od tv 400 serije,i prepraviti ga i uglaviti ga na njega,ja mislim da bi se moglo prepraviti

Da uvalis zglob od 420 na pe18:scratch
To ne bi moglo:!:, i pokraj bilo kakvi prepravki...

A ona ideja za nastavci ti je dobra, nema sta. Mislim da pasu kod tebe...

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
e danot kad moze tomo da bude utovarivac sa motorm naopacke,moce vala i zglob 420 na pe-18

da dobra ideja jest koja je opet davno izmisljena,samo ih treba nac po nekoj razumnoj cijeni i nasarafit ih na traktor

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
e danot kad moze tomo da bude utovarivac sa motorm naopacke,moce vala i zglob 420 na pe-18

da dobra ideja jest koja je opet davno izmisljena,samo ih treba nac po nekoj razumnoj cijeni i nasarafit ih na traktor

Ne preporučujem. ne mogu se skinuti nikako jer imaju nekakav žlijeb koji stegne takda kotač nebu otpal, ali nakon nekoliko godina cukanja i vožnje se sve rasklima. Vidio na 4 takva pe-18 i katastrofa... čak sam i jednog vozio i ako su neravnine po cesti onda ideš sim tam pol metra najmanje bez mrdanja volana... čak sam se uplašio da se ne ubijem :scratch:scratch:scratch

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Da uvalis zglob od 420 na pe18:scratch
To ne bi moglo:!:, i pokraj bilo kakvi prepravki...

A ona ideja za nastavci ti je dobra, nema sta. Mislim da pasu kod tebe...

Nastavci paše ali se klimaju i na većoj širini uvijaju kad vučeš prikolicu.Volan se može stavit od ostalih serija , treba preradit nosač i zavarit "uho" za sponu.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
http://www.njuskalo.hr/dijelovi-traktore/tomo-vinkovic-oglas-2237854

za ovo 3000 a za cjeli traktor traži 10000

http://www.njuskalo.hr/traktori/tomo-vinkovic-oglas-2237829

ma ovo prvo vrjedi po kili cca 500 kn i ni lipe više

dali se slažete

SLAŽEM!

Aj mu reci!

Ne pušta ispod 2500 kn i veli ima tri kupca. Ona dva cijela traktora pe-18 prodaje dvije godine i sad je nedugo jednog prodal...

Neumoran je frajer a samo lak i farba.

Kupuje od okolnih pijandura sve što stigne za male pare ima i IMT-a razjebanih i zapaljenih, niti jedan traktor skoro nema papire.

Bijesan sam jer nebum mogal slagati 6x6 :vragek::roll::vragek:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh