• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
SLAŽEM!

Bijesan sam jer nebum mogal slagati 6x6 :vragek::roll::vragek:
Buš ako buš dal lovu ,
prati njegove oglase kosilice figaro , tamnoplave boje .Od 9,5 je došao na 8 kkn .
Da barem obriše oglas od više kad odluči spustiti cijenu :butthead:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
Ma naravno da je mehanika. i to zupčanik na polumjesecu, dakle manji zupčanik po velikom zupčaniku pa onda lijevo desno. nema ni pužnog prijenosa a to će vjerojatno na izmjenu kad uhvatim nešto od nekog kamiončića, vidio sam tu preradu na forumu.

Inaće nisam mislio mijenjati volan kao mehanizam već samo kotač volana dakle ono što držim u ruci da ima manji opseg pa da ne udaram s nogama u njega. probati ću i sa sjedalom jer sam jučer išao pogledati i stvarno ima mjesta, previše je sjedalo unaprijed.

Uh, slijedi mi puno posla.
Pa zato sam i pital, jer sam mislil ako promjeniš volan da bude manji onda se bu još teže motal tak da opet ostaješ bez komocije ;)

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Pa zato sam i pital, jer sam mislil ako promjeniš volan da bude manji onda se bu još teže motal tak da opet ostaješ bez komocije ;)

To ti je isto istina... al bolje da s kandžama lovim volan ko mačak nego da imam sva koljena crna... ma izudaral sam se stari moj s nogama... i to u naletu strasti kod okretanja...

E koliki je prijenosni omjer tog pužnog prijenosa kod klasičnih volana? imam kutnih reduktora koliko hočeš... imam jednog 20 okreta: 1 okret i imam jednog 10 okreta: 1 okret.

Ako ovi ne pašu mogu nabaviti i bržih i sporijih...

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Buš ako buš dal lovu ,
prati njegove oglase kosilice figaro , tamnoplave boje .Od 9,5 je došao na 8 kkn .
Da barem obriše oglas od više kad odluči spustiti cijenu :butthead:

Kosilica je Olympia takvu imam i ja doma..... a realna cijena (no dobro nije relana, jer su podcijenjene pa ko još danas trči za strojem kad imaš traktor) je oko 4500 kn i to dobra cijena...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,744
To ti je isto istina... al bolje da s kandžama lovim volan ko mačak nego da imam sva koljena crna... ma izudaral sam se stari moj s nogama... i to u naletu strasti kod okretanja...

E koliki je prijenosni omjer tog pužnog prijenosa kod klasičnih volana? imam kutnih reduktora koliko hočeš... imam jednog 20 okreta: 1 okret i imam jednog 10 okreta: 1 okret.

Ako ovi ne pašu mogu nabaviti i bržih i sporijih...
Pa metni neki bijeli volan :finga: :rolfer:
U prenosne omjere se nebi štel mešati.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
znao sma da ovi nastavci nece valjat,ipak nekak to izgleda slabo,samo napravit nekako drugacije kao u belarusa,imam u glavi ideju,ali realizacija je nesto drugo

M

mjic.micko

Guest
Na mom je manji volan nego na otim sto su na slikama,kad ga sklopim vidjecu kako se ponasa u voznji pa cu da vam javim jel valja ili nevalja,neko je na forumu stavljo od tama kompletan, jel sta laksi?

N

NIKI

Guest
Hidraulični volan

Ja sam novi član foruma, imam TV420 i spremam se ugraditi hidraulični volan. U albumu gosp. Petera vidio sam nekoliko sličica pa ga molim za pomoć. Vidim da je ovo TV730 ia čini mi se da ima nešto više za montažu klipova. Zanima me nekoliko stvari zašto dva klipa, a ne jedan dvoradni i ne vidim dobro crijeva pa me zanima na koji način su spojena koliko sam vidio dovod sa pumpe prebačen je na volan (originalno na ručicu hidraulike), a sa volana ide na ručicu. Sa volana idu dva crijeva u svaki klip, ono što mi nije jasno je drugo crijevo sa klipa ne vidim gdje je spojeno. Bio bih zahvalan na skorom odgovoru jer sutra spremam rastavljati volan. Još jedeo pitanje da li je mijenjan volan ili je korišten originalni. Hvala, Lijepi pozdrav svim forumašima. Niki:?

M

mjic.micko

Guest
Mrga imas uputsvo za mjenjac na internetu,ukucaj TOMO VINKOVIC kad otvori idi na stranicu trecu odozgo gdje se nalaze slike od tomeka otvori nju i listaj do 22. stranice i ima slika sa semom mjenjaca i nju otvori.Ovoje naj bolje da zapises

M

mjic.micko

Guest
Dobro doso NIki na naj bolji forum na svijetu.Ako ti ovi momci ne pomognu ja stvarno neznam koce.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Auuuu, gvozdeni, svaka ti cast:supz:
Velika parcela, ja ni kraja tu nevidim,:scratch, dobro iskoristujes ti tomica, lepo ti ide...
Ko je rekao da nije TV za velike parcele?:!:
Pozdrav:partyman:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Gvozdeni, svaka čast! Kolika je parcela?

Gvozdeni, laganu zemlju imaš... pa to je kao da frezaš a ne oreš. Trebaš dojti kod mene pa da vidiš bijede... tomo na zadnjim kotačima, a stenje....ilovača teška

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Firemanpeter pa izgleda da je srednji kardan speljan direkt na izlaz kardana prema ovoj osovini koja je najniža ili se varam? Dakle prikolica za 6x6 nebi trebala biti rotirana za 180 pa inverzija?

PS: pa kaj je taj čovjek radil da je polomil zube na tanjurastom? i sve ostalo?

Nije speljan direkt. Upravo zbog toga treba okrenuti trap za prikolicu. Na sliki pogledaj dobro trap, najniže je kardan. Kad pogledaš sliku poklopca trapa vidi se da je kardan iz sredine na trečem mjestu od odozdo prema gore. Između tih dva zupčanika ti je još jedan koji okrene smjer vrtnje.

Šta je radil čovjek, samo vozil i vozil. Treba odustat ako vidiš da nešto ne štima.

Gvozdeni
Slike su ti divota, stvarno ljepe. Velika ti je parcela.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh