• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ako su gornji i donji zupčaniki jednaki onda stvarno sve klapa. Priključiš prikolicu iza traktora i idemo.
Ona prikolica na sliki od Danota več bi se mogla srediti u tu svrhu. Trebalo bi samo metnut na traktor i na vratilo prikolice kardanske nastavke- reducire na standardni kardan. Tako bi dobili mogučnost da se između traktora i prikolice ubaci standardni kardan od traktora. Sledeči korak je produžiti rudu i napraviti kopču da se priključi na traktor.
Kako sve gledam, vidim da bi se to brzo napravilo pogotovo sa prikolicom na gornjoj sliki.

Upotreba pogona kardanke bi bila samo za loše uvjete, kako smo več više puta rekli.

M

mjic.micko

Guest
Ja razmisljam da napravim za mog PE18 frezu posto cu je tesko ovdje nac za kupit,samo me interesuje koja joj je potrebna brzina u odnosu na izlazno vratilo pa da trazim neki diferencial toga bar ima na otpadima i kosta od 30 do 40 evra a nozeve bi slozio njegove originalne u spiralu zbog manje potrebne snage traktora,jedan noz kosta 2,5 evra metlostrugar da sve spremi aja cu varit,valjda nece puno kstat?

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ja razmisljam da napravim za mog PE18 frezu posto cu je tesko ovdje nac za kupit,samo me interesuje koja joj je potrebna brzina u odnosu na izlazno vratilo pa da trazim neki diferencial toga bar ima na otpadima i kosta od 30 do 40 evra a nozeve bi slozio njegove originalne u spiralu zbog manje potrebne snage traktora,jedan noz kosta 2,5 evra metlostrugar da sve spremi aja cu varit,valjda nece puno kstat?

Zanimlivo:finga:

Ovo sam i ja planirao napravit za mog 821, posto originalna nova freza ima paprena cena, imao sam svi idei,ali sam brgu odustao... i kupio sam mali motokultivator.
Za obrtai neznam "tacna" brojka koliko bi trebala da ima na osovina sa nozevi, i ja sam to pitao pred nekovreme u temu Httner ali niko mi nije odgovorio, spored neko moje malo iskustvo sam zaklucio da ta brzina bi bila idealna u neka granica od 180 do 250 obrtai.
Ja sam to planirao od diferencijal od lade i preko bocan prenos so lanac.
Zaklucio sam da odnos 4:1 bi bio idealen, a oba zupcanici na bocen prenos za lanac da su isti.

Na 750 (pri max Gas) obrtai kardana bi dobio 187 na freza, na 1175 obrtai kardana i neki 3/4 gas bi dobio oko 220 okretai na freza, ja mislim da je to neka idealna brojka za frezanje...

neno21

Član
Tu od
15 Pro 2009
Poruka
52
bok cijenjena ekipo!!!!!
evo stalno vas pratim na forumu i isto kao i vi ponosan sam vlasnik TOMEKA
imam TV 826 94god kupljen novi i do danas je navrtio 3560 radnih sati bez ikakvih popravaka uz uredno servisiranje i rad na svakakvom terenu , tj vecinom u sumi izvlacenje drva i izvlacenje imt-a iz blata (mnogi ne vjeruju da je tomek gazda za imt-a u raznoraznim uvijetima) i konstantno frezanje sa frezom imt130 i ponesto oranja 1 brazni 10cola a i nekad 2 brazni olt10 , spricanje vinograda itd itd, tj imam i malog imt 539 pa sve sto radi imt radi i tomek
pa ovako zezao me u zadnje vrijeme tj dosta je bacao bijeli dim i slinio na auspuhu pa sam dao dize rijesit i sad ide ko mina a iduce moram rijesit zglob (ima luhta oko 2-3mm na boclama a dosta vise na trn-u) pa vas molim da mi kazete prilikom rastavljana jel ima kakvih problematicnih sitnica na koje treba pripazit tj spojevi kardana unutar zgloba itd itd, jel potrebno ispustat ulje iz zadnjeg diferencijala (prema shemi iz kataloga treba) i koliko bi to moglo kostat sa novim kardanima ili izmjenom krizeva,
citao sam da se dosta ljudi bunilo na tu seriju tomeka al ovaj moj je ok tj tek sad treba sitne promjene a a motor mu je ko grom i pali bez frke u zimi na vecem -, i jedino masti kod hidraulik pumpe al moguce da je brtva otisla i sitnica kod cilindra hidraulika kod max podizanja
unaprijed hvala i veliki pozdrav

evo bit ce sutra koja slika (ima video pod temom cirkular)

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Valjda ce se i ovo cudo od izbiljsanja napravi

Dečki, ja ću napraviti samo da još pogodim cijenu za onu skalarmeriju kak bi rekal GROF koja se vrti u oglasniku na njuškalu....

Neno imam ti za prodati prednju ralicu za tvoj tomovinković 826 u jako dobrom stanju ako te zanima. okolica Krapine.

M

mjic.micko

Guest
mani se corava posla......zasto mislis da ces tesko naci frezu?
A saznas da neko prodaje originalnu jacu je rado kupit samo da nebude paprena cijena,ovdje kod mene nema tomicas jednom sam reko da je to prava atrakcija,ima motokultivatora i traktora razni,

M

mjic.micko

Guest
Zanimlivo:finga:

Ovo sam i ja planirao napravit za mog 821, posto originalna nova freza ima paprena cena, imao sam svi idei,ali sam brgu odustao... i kupio sam mali motokultivator.
Za obrtai neznam "tacna" brojka koliko bi trebala da ima na osovina sa nozevi, i ja sam to pitao pred nekovreme u temu Httner ali niko mi nije odgovorio, spored neko moje malo iskustvo sam zaklucio da ta brzina bi bila idealna u neka granica od 180 do 250 obrtai.
Ja sam to planirao od diferencijal od lade i preko bocan prenos so lanac.
Zaklucio sam da odnos 4:1 bi bio idealen, a oba zupcanici na bocen prenos za lanac da su isti.

Na 750 (pri max Gas) obrtai kardana bi dobio 187 na freza, na 1175 obrtai kardana i neki 3/4 gas bi dobio oko 220 okretai na freza, ja mislim da je to neka idealna brojka za frezanje...
diferencial od starog mercedesa ima odnos 4:1 i bas sa tim sistemom kosto ti pricas i ja mislim,diferencijal da posatvim na sredinu tog kostura pa onda na lijevu stranu a tamo dva lancanika sa lancom (ima ih na starim kombaim da biras) koji ce biti spojeni dole sa osovinom sa nozevima i lezajevi na krajeve.A moze jos jedna varijanta da dodje diferencijal direkt na osovinu onda bi freza dosla od pola traktora pa na desno idealna za vocnjake.Samo mi treba neko ko ima originalnu da izbroji na svojoj odnos ulaza u frezu i osovine sa nozevima.

M

mjic.micko

Guest
ja to shvačam minimalno i maksimalno
Upravu si toje vec logicnije,nasao sam par freza na oglasima ali su daleko od mene pa neznam stacu.Hvala ti za ovu informaciu.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633

Uploaded with ImageShack.us

orginal freza za tv i preporučen broj okretaja

Eto nikada nisam video tog podatka, ali broj okretai ipak dobro sam procenio.
Kod pe18, so diferencijal od lada bi se dobio razmak od 187 do 293 okretai...
To je sosema dovolniji broj okretai za frezanje.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

Misliš na diferencijal od nive? Vidiš zanimljiv prijedlog

Dečki cijene su freza paprene. srednja cijena je 500€. Govorim o frezi 1m za male tomice...

M

mjic.micko

Guest

To brat bratu nece kostat vise od 300 evra da se napravi ,ja sam dobro zagrijan za to.Dali joj trebaji kaki klizaci da riktam joj dubinu ili netreba?Moro bi napravit i redukciu na njegovom izlaznom vratilu za normalan kardan

Posljednje uređivanje od moderatora:

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Misliš na diferencijal od nive? Vidiš zanimljiv prijedlog

Dečki cijene su freza paprene. srednja cijena je 500€. Govorim o frezi 1m za male tomice...

Mislim opsto na diferencijali od lada, ne konkretni model lada
Ovo su prjenosni odnosi diferencijale od lada:

Tipa: Ratio:
2101 1:4,3
2102 1:4,44
2103 1:4,1
2106 1:3,9
/Tipa: tip differencilala, nije tip auto/.

Ali okruglo svi su recimo 1:4:mrgreen:

micko, netreba ti nikakva redukcija da radis, samo okrenes dif kao sto ti odgovara (okretanje za 180 stepena mislam, na cjela osovina!).
Dobro kazes, za cjena, to bi se napravilo jeftino, 500 evra su recimo stare frezi kao za TV serija 400, ali za 800 su mnogo skupiji.
Klizaci trebaju!

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Evo dokopao sam neki sliki frezi radeni od diferencijali

Ovo ovako stima kod serija 800 jer je kardan na traktor visoko.
Kod ostali TV kardan na traktor je nize,i bi trebalo diferencijal da bude pomaknut malo napred i nize, nesto kao kod malcera INO brezice M 900.

M

mjic.micko

Guest
Nismo se razumjeli stose tice redukcije,na mom trktoru izlaz od vratila je za neki mali kardan pabi ja tu napravio adapter da pase normalan kardan(velki)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh