• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

mjic.micko

Guest
Evo dokopao sam neki sliki frezi radeni od diferencijali
[URL=http://img832.imageshack.us/i/279p.

Sta mislis dali ovaj lanac moze ovako bit otvoren mozda je bolje stavit pace lima i to zatvorit ,sranje je kad se freza to ima prasine na sve strane i jel taman za metar sirine 24 noza?

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Ako stavis recimo inverzija na traktor, onda ovakva ista freza sa slike bi ti odgovarala, ali i 3t kopcanje ti treba za to, a to na pe 18 je zajebano napravit...

Zato pogledaj kako je prikacen malcer INO M 900 na TV.
Imao je slike negde po forum....

Lanac treba bit zatvoren, ali to je najmali problem.

M

mjic.micko

Guest
Ako stavis recimo inverzija na traktor, onda ovakva ista freza sa slike bi ti odgovarala, ali i 3t kopcanje ti treba za to, a to na pe 18 je zajebano napravit...

Zato pogledaj kako je prikacen malcer INO M 900 na TV.
Imao je slike negde po forum....

Lanac treba bit zatvoren, ali to je najmali problem.

Sad sam vidio malcer,kacanje mu je isto kao u orginalne freze zaPE18,ali ima jedna stvar interesatna kod ovog mog krsa nije kao na ostalim PE18 pozadi ona kacanja vec mu je neko napravio poluge kao u ovih traktora i povezo sa onim vanjskim klipom i ima mjesto za trece kacanje tj. toplinger ali neki manji,obeco sam slike kad ga sklopim pa ces vidjet

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
bok cijenjena ekipo!!!!!
evo stalno vas pratim na forumu i isto kao i vi ponosan sam vlasnik TOMEKA
imam TV 826 94god kupljen novi i do danas je navrtio 3560 radnih sati bez ikakvih popravaka uz uredno servisiranje i rad na svakakvom terenu , tj vecinom u sumi izvlacenje drva i izvlacenje imt-a iz blata (mnogi ne vjeruju da je tomek gazda za imt-a u raznoraznim uvijetima) i konstantno frezanje sa frezom imt130 i ponesto oranja 1 brazni 10cola a i nekad 2 brazni olt10 , spricanje vinograda itd itd, tj imam i malog imt 539 pa sve sto radi imt radi i tomek
pa ovako zezao me u zadnje vrijeme tj dosta je bacao bijeli dim i slinio na auspuhu pa sam dao dize rijesit i sad ide ko mina a iduce moram rijesit zglob (ima luhta oko 2-3mm na boclama a dosta vise na trn-u) pa vas molim da mi kazete prilikom rastavljana jel ima kakvih problematicnih sitnica na koje treba pripazit tj spojevi kardana unutar zgloba itd itd, jel potrebno ispustat ulje iz zadnjeg diferencijala (prema shemi iz kataloga treba) i koliko bi to moglo kostat sa novim kardanima ili izmjenom krizeva,
citao sam da se dosta ljudi bunilo na tu seriju tomeka al ovaj moj je ok tj tek sad treba sitne promjene a a motor mu je ko grom i pali bez frke u zimi na vecem -, i jedino masti kod hidraulik pumpe al moguce da je brtva otisla i sitnica kod cilindra hidraulika kod max podizanja
unaprijed hvala i veliki pozdrav

evo bit ce sutra koja slika (ima video pod temom cirkular)

Hehe :lol: kažeš ovako "tj vecinom u sumi izvlacenje drva i izvlacenje imt-a iz blata (mnogi ne vjeruju da je tomek gazda za imt-a u raznoraznim uvijetima)", Ovo mi je zanimljivo čuti, pogotovo od vlastnika koji ima oba dva traktora.

Ulje češ morat ispustit jer se sa skidnjem sredine u biti skine i poklopac difa. Tako je u seriji 800 a u starijim netreba jer je drugače napravljeno.

Za cjenu ti ne mogu reči, kolko če te ta remon koštat. Zavisi i od majstora koji če ti piksirat sredinu.

3600 RS sa Slavija motorom, hmmm, nekima ipak dobro radi taj motor.

Kao zanimljivost vam mogu reči da jedan forumaš iz Slo foruma prodao svoj TV- 826 na slovašku. Imao je traktor u oglasu na internetu i došao jedan slovak sa kombijem po njega. Kako kaže gore ima djelova za taj motor i jeftini su.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Slovačka slavija je inace radila traktore kao i tomo vinković gotovo identični, vidio sam ih u Slovačkoj. Samo hauba drukčija i okvir protiv prevrtanja, a bliže nisam bio da vidim rukavce, mjenjač, trapove...

Mislim da je Slavija propala, barem po pričanjima naših servisera...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Slovačka slavija je inace radila traktore kao i tomo vinković gotovo identični, vidio sam ih u Slovačkoj. Samo hauba drukčija i okvir protiv prevrtanja, a bliže nisam bio da vidim rukavce, mjenjač, trapove...

Mislim da je Slavija propala, barem po pričanjima naših servisera...

Bili su gore i original TVji prodani, čak se kompenziralo. Gore su išle komplet šasije (gotov traktor bez motora) a dole za tu šasiju dva motora.
Grof dobro zna kako se to kompenziralo.

M

mjic.micko

Guest
solidna freza je oko 400.....klizaci su obavezni
na znam kako si zamislio, trebat ces ustimati izlaz iz traktora + nacin kopcanja

Edo reci mi tvoje mjesto Gracanica jeli ono kod Tuzle i Zivinica ako jest onda meni nije problem da dodjem do tebe ako mi mozes naci solidnu frezu i treba mi alnaser i plug jednobrazdac pa mi javi.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
OK kad več pričamo o drugim firmama što imaju veze sa TV. U Češkoj je firma koja prodaje traktore, kopije TV serije 800. Firma se zove Wisconsin engineering. Vidi se da je šasija traktora jednaka ko od TV. Traktor se zove W4000 Farmer. Eto njihove web stranice:

http://wisconsineng.webnode.cz/utility-tractors/w4000-farmer/

Još slika traktora Wisconsin engineering, W4000 Farmer

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18433782.jpg

Ebem li jih, jes dobre :scratch......mislim traktor ;)

G

GROF

Guest
Bili su gore i original TVji prodani, čak se kompenziralo. Gore su išle komplet šasije (gotov traktor bez motora) a dole za tu šasiju dva motora.
Grof dobro zna kako se to kompenziralo.

., lipi pozdrav mojim dragim forumašima!

., poseban pozdrav forumašu i forumskome prijatelju firemanpeter-u!!!

., TOČNO! Petre., nekadašnja tvornica "tomo vinković" - "tvornica traktora" iz Bjelovara vršila je kompenzaciju sa Slovačkom firmom "Slavija"!., davali su jedan nekompletan traktor za otprilike dva motora kompletna!!!., ta robna razmjena išla je otprilike od 1991.godine, pa negdi do sredine 1993. godine!, iz toga razloga ima puno naši traktorića u Češkoj i Slovačkoj., a vršila se robna razmjena i sa Češkom., davali smo nekompletne traktore za gume i odljevke traktora; /mjenjačka kutija, prednji i zadnji trap, kruti produžetak osovina, čak i ručice, prekidače žmigavaca bile su ko kod zetora!.../., moram dodat i to da je puno naših tih i takovih Hrvatski traktora išlo za izvoz., od daleke zemlje Rusije do Afrike!!!., a svakako da je naši tih prdekala najviše bilo u susjednim državama -zemljama., neke države - zemlje naručivale su pojedine traktore baš onakove ki bi njima najbolje prošli na tražištu, od boje, širine, visine, težine, pokrova motora,...

., aj Bog!., moj narode, čitamo se ...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Kad več pričamo o drugim firmama. Proizvodi se traktor u Češkoj koji je napravljen na osnovi TV serije 800. Prodava jih virma Wisconsin engineering. Vidi se da je šasija od TV, a lim i oblik neki drugi.

Eto njihove web stranice:http://wisconsineng.webnode.cz/utility-tractors/w4000-farmer/

Iskopirate je ju i googlajte jer ako ju stavim da se otvori na klik onda ode moj post.

Eto još slika traktora koji se zove W400 farmer

Uh, bemli jih, al su dobre :scratch, khm....mislim na traktor ;)

PS
moderatori, zar se zaista nemože ništa napravit, ovo mi uzima volje da pišem. Sve napišem, stavim slike onda stavim u post link i ode sve u... nema mog posta više.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Eto Grof sve pojašnjava kako je to išlo.
Kad več pričamo o drugim firmama. Proizvodi se traktor u Češkoj koji je napravljen na osnovi TV serije 800. Prodava jih virma Wisconsin engineering. Vidi se da je šasija od TV, a lim i oblik neki drugi.

Eto još slika traktora koji se zove W4000 farmer

PS
moderatori, zar se zaista nemože ništa napravit, ovo mi uzima volje da pišem. Sve napišem, stavim slike onda stavim u post link i ode sve u... nema mog posta više.

M

MatanM

Guest
pozdrav ljudi!
već duže vrimena pratim ovaj forum.
iz maloga san sela u dalmatinskoj zagori, u omiškom zaleđu.
poljoprivreda mi je više hobi, nego zanimanje.
inače iman tv 826.
drago mi je šta san naletio na ovaj forum jer je stvarno pun korisnih informacija.
živili!

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284
Eto Grof sve pojašnjava kako je to išlo.

Eto još slika traktora koji se zove W4000 farmer

PS

Opa, gdje ima takvih prezentacija, Grofe, jel i u Primi bude tako? Ako je, idem i ja idući put :mrgreen:
Na ovom traktoru mi se ne sviđa uteg i zadnji blatobran...
MatanM, dobrodošao na forum! Nek ti je sa srećom ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Eto još jedan TV prodavani pod drugim imenom. Koliko je to tačno neznam ali prodavali su jih na Češkoj a i u druge zemlje.
Ovo bi znalo biti da su se TVji samo preprodavali pod drugim imenom.

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18433863.jpg

Ovo ispod je od srbske firme 14.oktobar. Traktor se zove UTZ 24. O tome bi Joekiki vjerovatno više znao.

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18433864.jpg

Tu je napokon i jedan između više modela koje proizvodi Agromehanika Kranj. Ovaj model na sliki je napravljen na osnovi TV.

Traktor se zove AGT 830.

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18433882.jpg

Još je tu i Prima tt

prima-tt-foto_10744305_17376423_17506646.jpg

Hittner Eco trac

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18433893.jpg

Ino Brežice, traktor Puma 35.3
Ne proizvodi se više.

kr-tko-neki-foto_10744305_15646587_18433914.jpg

Eto ja sam pokušao sabrati traktore koji su rađeni, u stvari kopirani od starog Tomo Vinković/a. Možda sam kojeg i propustijo ali mislim da je uglavnom to to.

Posljednje uređivanje:
M

MatanM

Guest
evo par slikica moga traktora

Prilozi

• Slika0111.jpg
    Slika0111.jpg
    84 KB · Pregleda: 488
  • Slika0112.jpg
    Slika0112.jpg
    88.1 KB · Pregleda: 358
  • Slika0113.jpg
    Slika0113.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 388
G

GROF

Guest
., lipi Vam pozdrav dragi moj svite!., dragi moj narode!

., e moj dragi prijatelju firemanpetar!., svaka čast i fala, bravo!., točno!, ti si se lipo potrudil ko i uvik i pokeljil si sve traktoriće ki su izašli iz tomine kuinje!., svi ovi traktori ča si ji navel?!., svi su se sklepali u "tomi vinković-u", išla je robna razmjena i rezlutat je vidljiv!!!., skoro su svi odreda propali!!!., mislim na fabrike - tvornice!!!., Petre!., fala ti doneba!., orginalan si!!!...

., dobro nam došli novi članovi - ponosni posjednici - vlasnici traktora tome!!!, novi forumaši; neno21! i MatanM!!!., sretno VAM ovdeka snami!., čitamo se ., aj Bog!

.,p.s., forumašu MatanM!, traktorić ti je ko bombončić!., uredan i orginalan koda je čer izašal iz fabrike., svaka ti čast!!!..., čitamo se ...

G

GROF

Guest
., moj narode!., evo jednoga malog komunalnog traktora tome!, čeka remont!

img0203c.jpg

img0202ec.jpg

Posljednje uređivanje:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Grofe opet si negdje bil u kvaru i kral slike :rolfer:... kroz kakvu si to rupu slikal? :rolfer:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
uuu dobar auspuh :prayer:
ide ova slika u moj album s traktorima na fb-u

@peter eno ti ideja za izboljsanje za ventil - uteg

Ne ne, neču ja ovako izsječi uteg, to treba pedantnije odradit. Malo je to previše odsječeno.

Prijatelju Grofe
Kad pogledaš slike koje sam prikeljal vidiš koliko replika je nastalo od traktora Tome, a kažu neki kako je loš. Izgleda da nekima svejedno još posluži. Mogu se novi kupiti u 5 firmi: u Primi, Hittneru, 14. oktobar, Agromehanika i Wisconsin engineering.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683

Uploaded with ImageShack.usviđo ovo na njuskalu 300€ e sad za sta ovo sluzi,inace ovo imam i ja ali nikad nisam koristio nit znam za sta je,
znalci odgovarajte

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh