Što je to pinjon i kako se naštimava i što je korona?
Pinjon je konusni a korona "tanjurasti" zubčanik diferencijsla.Podlažeš inst.limove pod ležaj.
Što je to pinjon i kako se naštimava i što je korona?
Nije mu ništa samo sitne ogrebotinice jer je pao u trnje.Zvao me u 15.45 da ga pošlepan jer je TV "blokiral". Otišal san pogledat i onda mi je objasnil da ga je prikolica zgurala pod gromaču (suhozid)u grmlje, pa su ga sa bagerom izvukli.Ustanovil sam da je usmjerivač zraka kriv i "drži" zamašnjak.Poravnal sam to i upalil direktno na alnaseru,i otišal.U 16 30 zvao me na mobitel (kad je uspio doć do broja)Da mu je krepal i da mu dođen pokazat kako se pali na šerafciger.Otišao sam tamo i upalio.Sjeo u auto i otišal 5m na rikverc i čekao da krene .Krenuo je 1m i stao i onda krenuo ko lud pravo pod put.Sreća rolbar ga je zaštitil .Bagerista je otišal doma u16.00 pa sam ga moral izvuć sa TV-om..Čovjek ima blizu 80 i slabo vidi.
Firemanpeter da traktor je kod mene. Danas sam vidio da je zadnji blok mjenjača napuknut u gornjem desnom uglu, ima na sebi u gornjem desnom uglu dvije rupe za šarafe dok prednji promijenjeni blok ima samo jednu rupu za šaraf na svakom uglu. Čemu služi onaj čep lijevo, tu se nalijeva ulje u mjenjač?
vidi se da zadnji ima po dvije rupe, na gornjoj je šaraf a na donjoj kojoj je čošak otkrhnut je štift. Prednji blok je izbušen naknadno pa je gurnut štift kroz rupu, najvjerovatnije je do loma čoška i došlo jer se stavio šaraf kroz donju rupu a na prednjem bloku nije bilo rupe i onda je donji šaraf širio taj komad čoška a s gornjim su pritezali i normalno da su ga prelomili
i na lijevoj strani je s gornje strane prednji blok malo iznad šarafa pukao
Što s tim, jel se to može varit, jel to treba uopče dirat? Desni čošak prilikom stavljanja novog dihtunga samo treba zabrtvit s diht masom i možda bi to bilo najmudrije rješenje. Trebat će cijeli traktor prebrtvit a ne samo ono što sam napisao jer se na svim spojevima kučišta vide kapljice ulja s donje strane i lagano ostaje trag na podu.
Gdje ima za kupit tog prešpan kartona od 0,2 mm u knjižarama, papirnicama? Papir za crtanje je pretanak?
To zavari ako ne znaš to varit(moraš kovat)onda odnesi u rijeku u TREATRADE.
čiji je cilindar, PPT, Kutiski ili..?
Kutiski imaju dosta problema sa brtvljenjem i teško ih je
prepakirati, a da ne bi nakon nekog izvjesnoga vremena opet popustili
i ulje pouštali kroz odušak van, mada je moguć scenari da je stjenaka cilindra oštečena, te da će trebati napraviti stroju obradu
rastavio sam cilindar i utvrdio u čemu je stvar!!
odušak cilindra je bio totalno začepljen sa hrđom i nije dozvoljavalo da se ulje izbaci van!!!
to je riješeno samo mi nije jasno kako je ulje dospjelo ispod klipa, a na gumicama ne vidim nikakva oštećenja!!
još bolje pljuneš , pa ako je previsoko razmažešZa instrument limova prvo popijes pivo, a od pivska limenka izradis-isjeces instrument lima.
Imam CO2 ali to je gus, pretpostavljam, koji se vari elektro s odgovarajučom elektrodom i ne kužim ovo za kovanje, znam da bi se gus trebao prvo zagrijati i nakon varenja polako hladiti da ne pukne.
Za instrument limova prvo popijes pivo, a od pivska limenka izradis-isjeces instrument lima.
Uploaded with ImageShack.us
Sk su skupe pare, oskudacija...
Hvala na kontaktima! A Bertolini imaš koju sliku tih zupčanika u diferencijalu i koliko limova je u originalu ispod ležaja? Ti nisi u masivi mogao nabavit te instrument limove pa gdje bi ih onda i ja mogao nabavit.
blok mjenjaca (prednji dio) i deklo mjenjaca (zadnji dio) su stegnuti s osam vijaka, centrirani s dva zatika, gore desno i dole lijevo; deklo mjenjaca ima dvije rupe s navojima M12 (gore lijevo i dole desno) za vadjenje istog da se nebi desavale situacije kao na tvom TV-u (kidanje coskova dekla ili bloka mjenjaca)