Dečki bok,
evo čitajući ovaj vrijedni forum, odlučio sam se na ugradnju hidro volana na moj tv-730(1978 g.). Pročitao sam sve postove od vrijednih forumasa koji su diskutirali o tome i naravno kako to biva, imam par pitanja vezanih uz ugradnju. Vidim da vecina koristi vec postojecu hidro pumpu, pa cu tako i ja učiniti. Naime, ja sad neznam dali moj tv ima onu jaču pumpu koju su ugrađivali, ali ima tvornički postavljen kiper ventil - na pumpi sam gledao, ali nema nikakvih oznaka. Za glavu volana bi stavio orbitrol. Gledao sam slike - naročito od FIREMANA i vidio kako neki imaju jedan, neki dva cilindra. Ja bi stavio jedan dvoradni cilindar.
Pitanje:
Dali je jedan dvoradni cilindar dovoljan i dali mi netko moze reci koliko bi trebali biti veliki ti cilindri/cilindar. Duzina, debljina poluge i slično.
I vazno pitanje - dali kao vrat volana i volan, mogu iskoristiti postojeci - mehanički. Mislim da je na kraju volana puž(tako kažu
), mislio sam taj dio odrezati i jednostavno navariti dio koji bi isao u orbitrol.
Trenutno sakupljam informacije o svemu, tako da mi nemojte zamjeriti na ponekim nelogičnostima koje sam naveo. Pozdravljam sve uvažene članove ovog foruma: Grof, fireman, zbalija, žuti, puknuti, danoch i sve ostale.
Ugradnju, kao i slike traktora cu podijeliti s Vama.
Pozz, Nikola.