• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Eh da to me zanima, a dali ta standardna traktorska prskalica može vući vodu iz bačve koja stoji pored traktora?

mislm da može , jer stvara pritisak oko 3 bara ako ti je to dovoljno , a može ti onda poslužiti i stara bunarska pumpa samo treba prisložiti prihvat koji se moze složiti i na mali kardan , jedino treba dobro ispirati radi gusa il kako ga vi već zovete i agresivnosti špriceva

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Nista od takva prskalica od bunarska pumpa:madmana:

Evo danot je pokusao, prvo sa bunarska pumpa, nije valjalo, nakon to pokusao sa uljna pumpa od kamiona, nista i od to, samo uzalut izgubjeno vreme i zivce.

Nakon par pokusai kupio postena pumpa AGT, 170 eura, i pripasao na TV, i sad sam raat. Ko je video moi slike zna kako je bio uradeno, sa gumjeno crevo koe znalo je da proklizi, pa jesenas sam to preradio sa gumica volana od Renault 4, usput evo kako to izgleda sada:

Uploaded with ImageShack.us

Tomislav, alternativno resenie sa kompresora, ali kompresor nikako na kardan, nego direktno na radilica.
Pozdrav:partyman:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Dali je moguče pumpom primjera

vuči vodu iz bačve te tako prskati?
Ovom pumpom koja je na prskalici je moguće vući vodu iz bačve i puniti prskalicu ALI moraš imati takav sifon koji ti to omogućava , on ima 3 položaja 1 uvlačenje vode u prskalicu iz rijeke jezera ili bačve , drugi položaj je radni , treći položaj je za ispuštanje vode iz šprice radi pranja . One pumpe te kao što je rekao donat ne bi zadovoljile jer kada bi to radilo onda nebi trebali ove koje se koriste za špricanje:madmana:

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596

Ovom pumpom koja je na prskalici je moguće vući vodu iz bačve i puniti prskalicu ALI moraš imati takav sifon koji ti to omogućava , on ima 3 položaja 1 uvlačenje vode u prskalicu iz rijeke jezera ili bačve , drugi položaj je radni , treći položaj je za ispuštanje vode iz šprice radi pranja . One pumpe te kao što je rekao donat ne bi zadovoljile jer kada bi to radilo onda nebi trebali ove koje se koriste za špricanje:madmana:

:madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana:

Mogu li ja takvom pumoom vući vodu iz bačve i direktno polivat lozu?

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
:madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana:

Mogu li ja takvom pumoom vući vodu iz bačve i direktno polivat lozu?

da pumpa je vakumska te si može sama uzimati vodu iz posude

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
E i sad mi još recite koja je t pumpa tj model ...?

Mozda je moravina pumpa:scratch

Ali za ta prskalisa odgovara i pumpa AGT BM 65/30.

Ali to se tako ne radi, sumnjam da ta pumpa je prevelika za tvoi potrebi, prvo reci svoj potrebi, sa koliko brenera(dizne) planiras prskati pa onda da ti kazemo koja pumpa je za tebi.
Probaj malo bolje opisati prasanje kako bi dobio dobar odgovor:mrgreen:

M

MatanM

Guest
tebi tomislave triba "stane vreček" ili nekakva slična visokotlačna prskalica do 15 bara. mislin da ove pumpe služe samo za pretakanje vode, tj. daju veću količinu vode ali sa manjim pritiskom. to ti je nešto slično ovome šta je teškar stavio sliku. ja je iman ali je pokvarena, ali bi ti je moga slikat sad u subotu kad oden kući. moja se inače montira na kardan od agrije, agrija stoji kraj bačve, a iz pumpe idu tri crijeva(gume)-dvi debele od mislin pola cola, na jednu ide usis iz bačve a kroz drugu vraća višak vode iz pumpe, i jedna tanka mislin od četvrtine cola u koju pumpa tlači vodu. ova tanka je dužine nekih 50 metara i staviš agriju na sredinu vinograda i piči gori-doli.

T

tuaregr10

Guest
Krumpironja, kud trčiš pred rudo? Nisam tebe ništa pitao!
Danas smo s Tomekom vozili bale sijena. Bilo je malo premalo "ambalaže", pa smo se ovako snašli.

Dobro ste se snašli :!:. Izgleda da vam je stvarno falilo puno "ambalaže" kad ste čak jednu balu stavili na arnjeve od Tomeka :lol:.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
E i sad mi još recite koja je t pumpa tj model ...?

Stvarno si dao malo podataka za svoje potrebe ali evo ti malo slika pa sam odlući , naći ćeš odgovore na svoja pitanja , ako nećeš vidjeti dobro sliku pošalji mi svoj e-mail pa ti pošaljem u orginalu ,,,,,,,,

A sada ti evo karakeristike vjerojatno najmanjeg modela koji se koristi na takozvanim TAČKAMA - prskalici sa pogonom na el. motor ili benziski

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Mozda je moravina pumpa:scratch

Ali za ta prskalisa odgovara i pumpa AGT BM 65/30.

Ali to se tako ne radi, sumnjam da ta pumpa je prevelika za tvoi potrebi, prvo reci svoj potrebi, sa koliko brenera(dizne) planiras prskati pa onda da ti kazemo koja pumpa je za tebi.
Probaj malo bolje opisati prasanje kako bi dobio dobar odgovor:mrgreen:

Dakle ja bih traktor ostavio pokraj vinograda, i iz bačve u kojoj je mješavina bordoške juhe(ili cega vec) t bih spojio pumpu da mi dovodi tu vodu iz bačve , te da tako polivam.....

Stvarno si dao malo podataka za svoje potrebe ali evo ti malo slika pa sam odlući , naći ćeš odgovore na svoja pitanja , ako nećeš vidjeti dobro sliku pošalji mi svoj e-mail pa ti pošaljem u orginalu ,,,,,,,,

A sada ti evo karakeristike vjerojatno najmanjeg modela koji se koristi na takozvanim TAČKAMA - prskalici sa pogonom na el. motor ili benziski

O kakvim ti benzinskim motorima, pričamo o pumpi koja se montira na tv

Posljednje uređivanje:

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
ruke hidraulike

ako bi mi netko mogao napisati koliko su dugačke ruke hidraulike za tv 522. Hvala

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Dakle ja bih traktor ostavio pokraj vinograda, i iz bačve u kojoj je mješavina bordoške juhe(ili cega vec) t bih spojio pumpu da mi dovodi tu vodu iz bačve , te da tako polivam.....

Dakle, odgovarala bi ti i pumpa BM 20/15

Pa imas tamo jedno cudo pumpe i za razne masine, ima BM 65/30 koja ima originalni prikljucak za tvog TV, i je ujedno dvojno skupija nego BM 20/15, koja bi ti bila dovolna ali trebas napraviti neki prikljucak:prayer:, za ove pumpe netreba ti inverzija, mozes je okretati na koju god stranu zelis, njoj je svejedno.

Ja imam pripasano pumpa AGT BM 20/15 i radim na isti nacin kao sto i ti zelis, ostavim traktor na sred vocnjaka, imam dugo crjevo 50 metara koe mi je dovolno da ga opfatim cel vocnjak, isto tako prskam i plastenice, jer nije moguce u udzem u njih sa legnja prskalica.

Posljednje uređivanje:

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
O kakvim ti benzinskim motorima, pričamo o pumpi koja se montira na tv[/QUOTE]
Preporuka: nabavi si takvu pumpu jer ti je jeftinije i rentabilnije rješenje. Pogotovo ako imaš struju blizu vinograda:supz:.

Tomislav523

Član
Tu od
30 Kol 2010
Poruka
596
Preporuka: nabavi si takvu pumpu jer ti je jeftinije i rentabilnije rješenje. Pogotovo ako imaš struju blizu vinograda:supz:.[/QUOTE]

Vinograd mi je udaljen od kuće 2 km , a od najbližeg strujnog izvora 1 km...

kolika je cijena

BM 20/15

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Pozdrav
dali netko zna gdje u Zg kupit kardan (treba mi za tomu), poželjno da je u blizini javnog prijevoza. Kod mene je ponuda nikakva, valjda će u zg biti bolje.

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585

Ako nisi shvatio radi se o pumpi koju mozeš pogoniti el. motorom , benziskim motorom ili kako ti želiš preko kardana BITAN JE SAMO NA NJOJ PRIHVAT ZA POGONSKI STROJ a ako želiš špricati vinograd sa jednom mlaznicom to možeš bez problema iz iskustva znam da ta mala pumpa tjera i dva crijeva bez problema a i vuće iz bačve SAMA . pogledaj u temi kultivatori možda je i tamo nađeš jer je koriste i na mundialu - GOLDONKI -

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh