pozdrav od prilep .dobre dojde na forumov i steta sto morame vaka da se dopisuvame na stranski forumi, koga nemame nasi makedonski.no sepak dobro e sto eve ima luge koi se poorganizirani od nas i si napravile forum na koj sto mozat da si razmenat iskustva i soveti.inaku sakam da te prasam dali kupi traktorce?ako veke si go kupil, ako nee tajna kazi mi koja god e traktorceto, koi priklucni orudija gi ima so nego,i kolku pari go plati?ako nemas kupeno, togas imam trektorce TV-420 so koe imam i dvobrazden plug i drljaci(moze i bez drljacite,pa i bez plugovite.a ovde eden vo prilep prodava trobrazdno pluze za TV).traktorceto e super,bez nikakov defekt ili popravka do sea,prvi gazdi sme i kupeno ni e 87 godina od agromehanika vo skopje.pali na kluc,rabotat i svetla i stopovi,imam napraveno i senka, koja po potreba se simnuva za 2-3 sekundi za da moze so traktorceto da se oraat rasadnici...ima novi gumi....inaku traktorceto go prodavam radi so letovo kupiv golem traktor.eve klikni na ova,i ke vidis kako oram so nego.orav proletta). http://www.youtube.com/watch?v=1Pp51AObIh4Misel kaže:Pozdrav svima,
Veoma mi je drago sto sam pronasao vas forum na netu i nadam se da cete me primiti kao novog clana. Mislim da bi bilo dobro da poboljsam brojno stanje Makedonaca
Imeno, pre kraja ove nedelje hocu da kupim jednog TV 18 KS kojeg planiram da koristim na mom vocnjaku. Do sada su mi drugi usluzno orali imot ali odlucio sam da preuzmem "stvar u svoje ruke". Nakon dosta interesa koje sam imao - da naucim i da orem , frezam i slicno. Voleo bih kad bi neko mogao da mi da savet gde i sta da pogledam pre nego sto izbrojim novac. Kibicovao sam jednog Tomu, navodno je motor remontiran ( upalio je kanapom iz prve na minus 10-i to bez sipanja ulja ili nafte kako vi kazete) i iako ga cuvaju napolju i izgleda veoma ruzno ( bio je pokriven sa tridesetak cm snega) :lol: izgleda mi mehanicki solidno i jako ( navodno nije izmrcvaren?), ne curi ulje, nema nigde "viska" lufta i i praznih hodova u rucicama i komandama - ali ipak nisam strucnjak.
Najveca pomoc bi bila ukoliko bi me neki clan foruma usmerio na link sa fajlovima (ili poslao koji scan) postupci koji su povezani za odrzavanjem Tome, menjanje ulja, tehnicke karakteristike sklopova i slicno. Sa traktorima nemam blage veze iako vozim kamione vec poduze (od 1982). Neki kazu da ide teze ulje u diferencijal i slicne stvari.
Sto ne znam - pitam onoga ko zna - a po svemu sudeci na ovome mestu su ljudi koji znaju!!
Kad (i ako) ga budem kupio obecavam :scratch da cu vam dosadjivati sa pitanjima i slati slike ....
Puno pozdrava i hvala unapred
Misel
Misel kaže:mislim se dali da pisem samo mome pajtasu iz prilepa ili da se obracam svima na "univerzalnom" jeziku pa sam odlucio ovo drugo. Nadam se da strongboy nece zameriti , ipak je forum manje-vise Balkanski pa ce mozda interesovati i ostale, imeno..... kod nas u MK stare Tome sa 18KS idu oko 1200 do 1800 evropskih novcanica. Oni malo noviji i malo jaci 521 i slicno su za koju stotku skuplji. Naravno, sve zavisi od stanja i prikljucne mehanizacije. Mene je zacudilo sto se dosta i prodaju, vodim evidenciju svih oglasenih a i prodanih ( sto na internetu sto po novinama) i mogu sa sigurnoscu da kazem da u zadnjih mesec dana prodato je oko 60 posto svih koji se prodaju a to je sedam od dvanaest. Licno sam veoma iznenadjen sa obzirom na besparicu, krizu i ostalo... izgleda veliki broj ljudi razmislja kao i ja??
Ja sam iskopao remontovanog sa novim gumama, jednim trobrazdnim i jednim jednobraznim plugom za hiljadarku. Posto sam dosta uporan za cenkanje uspeo sam da skinem na 900 ali prvo "probna voznja"!! ( u skladu sa vasim a i mojim razmisljanjima). Mislim da nije lose ukoliko je mehanicki ispravan a za to ima da uzmem i majstora za poljoprivredne masine pa da i strucnjak pogleda. Ja sam vizuelno proverio da nema isteka maziva i dali radi hidraulika medjutim zbog snega i velike hladnoce se nisam usudio da ga vozim, mozda ovog vikenda zavrsim definitivno posao.
Druze strongboy idem da vidim to tvoje traktorce na youtube, tender je jos otvoren :lol: javi se na mobi 071600343
Misel
Hvala, hvala...ŠANANA IMT 565 kaže:Odlično, odlično!
Nego jel to '' Grammer '' :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa za sad mi nije u planu stavljanje Rool-Bar- a,,,jer ga nemam, i trebam ga praviti!Jes't da planiram,,,al kad završim sa radovima, i nekim ostalim planovima!Al biće napravljen!TOMO VINKOVIĆ kaže:joe odlično je!!!! oćeš li to stavit zaštitna željeza na nosače ili???