• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Re: TOMO VINKOVIĆ

Batek, jel si to na kompjuteru tako sliku napravio(kao da ideš jako brzo) il na serveru od "moj album"

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Kolega je slikao, in ništa nije bilo popravljeno. Če pogledaš slike vidiš da jednom se dobro vidi traktro mene ne, jednom pa mene Ok sam traktro ne.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Upravo sam htio komentirati da su fotke super. Slikano Nikonom D60 sa 1/3 sekunde i istovremenim pokretanjem aparata u smjeru kretanja Tomice te su zato ostri samo dijelovi slike koji su se jednako kretali kao foto aparat (odnosno, relativno mirovali u odnosu na foto aparat). Zbog dugog vremena osvjetljavnja senzora pokretni dijelovi su neostri. Tehnika se naziva panning.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

A baš dobro...izgleda koda ide 150-200 km/h :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima! I novom članu Misel! Dobro nam došo! :D
Batek - pa gde ti je kaciga??? Kako smeš tako juriti bez kacige, 200km/h....he he he :lol:
Fotke su ti fantastične,,,sve pohvale!!!
Misel - Pa šta da ti kažem...ako kažeš da je na -10 upalio na kanap...onda nema dileme sa motorom! Najbolje provozati malo,,,što ti i drugi kažu,,,samo neznam dal si do sad terao Tomu,pa da znaš kako treba da se ponaša,,,mada verujem da imaš iskustva kao kamiondžija,sluha i osećaja, pa ćeš moći proceniti kolko tolko! Dali radi anlaser? Dali ima akumulator,punjenje,kakvom stanju je instalacija,dali curi negde ulje,kolko lufta i gde ima,kako se menjač ponaša,kakvom su stanju priključci, kako radi kardan,hidraulika,,,itd???
Ima mnogih stvari,koje čovek kad kupuje neprimećuje, nit gleda,,,nego samo daj kupujem jer mi je hitno!!!
Ja kad sam kupio,,,sve je radilo ko sat,,,motor i sad radi lepo, a menjač se sjebo - i eto kad ga otvoriš, skrijanih ležajeva kolko hoćeš! Marfi radi svoje!
Tako da sad kad bih kupovao,već je druga priča...probnom vožnjom bih mogao dosta proceniti, u kakvom je traktor stanju,,,kao i svi ostali vlasnici Tome,,,nebi nas mogli tako lako zajebati!
Dobro proceni,,,i nemoj da se žuriš,,,srećno!!!
Evo malo noviteta....
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Već mi je pomalo dopizdelo...nemam mesta, mala radionica, hladno...al polako bit će nešto!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Odlično, odlično!
Nego jel to '' Grammer '' :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

joe odlično je!!!! ;) oćeš li to stavit zaštitna željeza na nosače ili???

S

strongboy

Guest
Re: Novi Clan kluba?

Misel kaže:
Pozdrav svima,

Veoma mi je drago sto sam pronasao vas forum na netu i nadam se da cete me primiti kao novog clana. Mislim da bi bilo dobro da poboljsam brojno stanje Makedonaca ;)
Imeno, pre kraja ove nedelje hocu da kupim jednog TV 18 KS kojeg planiram da koristim na mom vocnjaku. Do sada su mi drugi usluzno orali imot ali odlucio sam da preuzmem "stvar u svoje ruke". Nakon dosta interesa koje sam imao - da naucim i da orem , frezam i slicno. Voleo bih kad bi neko mogao da mi da savet gde i sta da pogledam pre nego sto izbrojim novac. Kibicovao sam jednog Tomu, navodno je motor remontiran ( upalio je kanapom iz prve na minus 10-i to bez sipanja ulja ili nafte kako vi kazete) i iako ga cuvaju napolju i izgleda veoma ruzno ( bio je pokriven sa tridesetak cm snega) :lol: izgleda mi mehanicki solidno i jako ( navodno nije izmrcvaren?), ne curi ulje, nema nigde "viska" lufta i i praznih hodova u rucicama i komandama - ali ipak nisam strucnjak.
Najveca pomoc bi bila ukoliko bi me neki clan foruma usmerio na link sa fajlovima (ili poslao koji scan) postupci koji su povezani za odrzavanjem Tome, menjanje ulja, tehnicke karakteristike sklopova i slicno. Sa traktorima nemam blage veze iako vozim kamione vec poduze (od 1982). Neki kazu da ide teze ulje u diferencijal i slicne stvari.

Sto ne znam - pitam onoga ko zna - a po svemu sudeci na ovome mestu su ljudi koji znaju!!

Kad (i ako) ga budem kupio obecavam :scratch da cu vam dosadjivati sa pitanjima i slati slike ....

Puno pozdrava i hvala unapred

Misel
pozdrav od prilep ;) .dobre dojde na forumov i steta sto morame vaka da se dopisuvame na stranski forumi, koga nemame nasi makedonski.no sepak dobro e sto eve ima luge koi se poorganizirani od nas i si napravile forum na koj sto mozat da si razmenat iskustva i soveti.inaku sakam da te prasam dali kupi traktorce?ako veke si go kupil, ako nee tajna kazi mi koja god e traktorceto, koi priklucni orudija gi ima so nego,i kolku pari go plati?ako nemas kupeno, togas imam trektorce TV-420 so koe imam i dvobrazden plug i drljaci(moze i bez drljacite,pa i bez plugovite.a ovde eden vo prilep prodava trobrazdno pluze za TV).traktorceto e super,bez nikakov defekt ili popravka do sea,prvi gazdi sme i kupeno ni e 87 godina od agromehanika vo skopje.pali na kluc,rabotat i svetla i stopovi,imam napraveno i senka, koja po potreba se simnuva za 2-3 sekundi za da moze so traktorceto da se oraat rasadnici...ima novi gumi....inaku traktorceto go prodavam radi so letovo kupiv golem traktor.eve klikni na ova,i ke vidis kako oram so nego.orav proletta). http://www.youtube.com/watch?v=1Pp51AObIh4
a kade sto e temata O NAMA ima i sliki od traktorceto.pozdrav.

M

Misel

Guest

hvala svima na savetima. Citam i spremam se za shoping! Obecavam slike nastana...
Druze makedonac mozes da se javis na 071600343 ali budi brz! :D

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

sretno s kupnjom,čekamo slike :!: ;)

Posljednje uređivanje:
M

Misel

Guest

mislim se dali da pisem samo mome pajtasu iz prilepa ili da se obracam svima na "univerzalnom" jeziku pa sam odlucio ovo drugo. Nadam se da strongboy nece zameriti , ipak je forum manje-vise Balkanski pa ce mozda interesovati i ostale, imeno..... kod nas u MK stare Tome sa 18KS idu oko 1200 do 1800 evropskih novcanica. Oni malo noviji i malo jaci 521 i slicno su za koju stotku skuplji. Naravno, sve zavisi od stanja i prikljucne mehanizacije. Mene je zacudilo sto se dosta i prodaju, vodim evidenciju svih oglasenih a i prodanih ( sto na internetu sto po novinama) i mogu sa sigurnoscu da kazem da u zadnjih mesec dana prodato je oko 60 posto svih koji se prodaju a to je sedam od dvanaest. Licno sam veoma iznenadjen sa obzirom na besparicu, krizu i ostalo... izgleda veliki broj ljudi razmislja kao i ja??
Ja sam iskopao remontovanog sa novim gumama, jednim trobrazdnim i jednim jednobraznim plugom za hiljadarku. Posto sam dosta uporan za cenkanje uspeo sam da skinem na 900 ali prvo "probna voznja"!! ( u skladu sa vasim a i mojim razmisljanjima). Mislim da nije lose ukoliko je mehanicki ispravan a za to ima da uzmem i majstora za poljoprivredne masine pa da i strucnjak pogleda. Ja sam vizuelno proverio da nema isteka maziva i dali radi hidraulika medjutim zbog snega i velike hladnoce se nisam usudio da ga vozim, mozda ovog vikenda zavrsim definitivno posao.
Druze strongboy idem da vidim to tvoje traktorce na youtube, tender je jos otvoren :lol: javi se na mobi 071600343

Misel

S

strongboy

Guest

ok zemljace.pisacu i ja na srpsko-hrvatskom zbog jezicne barijere ostalih clanova ;) .inace ako si toliko spustio cenu, onda kupuj i sa srecom :) .a cene su razlicite.sve ovisi od stanju traktora.sigurno si video po oglasima razne cene.one se krecu od nekih 1000 pa sve do 2500-3000 eura za tv od 18 ks.sve zavsi od opreme koja ide snjim i najbitnije, u kakvom je stanju traktor(moj je u toj grupi po ceni ,nesto iznad sredine, a po to u kakvom je stanju, na vrhu ;) ).a dali je 900 eura za traktor malo ili ipak puno,saznaces za veoma kratko vreme ;) .pozdrav i sa srecom.pa postavi koju sliku kad ka kupis.

I

isvjetli

Guest

Bog!
Evo pišemVam iz Požeške doline. Sinoć sam išao pogledati jednoga TV 418, u dosta dobrom je stanju i vlasnik od zanimljivih priključaka ima ralicu i plug jednobrazni.Čitajući ovaj forum, koji je za svaku pohvalu, vidio sam da tu ima iskusnih forumaša, pa me zanima kako se kreču cijene tih traktorića i za koliko bi se novaca mugla kupiti freza za taj traktorić ( u svakom slučaju rabljena ). Ako ima netko koju sliku od Tv418 neka ju slobodno stavi zanimaju me moguča riješenja za zaštitni luk protiv prevrtanja. Također mi nije jasno na koji način on nosi frezu jer to uživo nisam vidio.puno je pitanja ali za sada toliko.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Poglej eno stran nazaj in videl boš mojega Tv 418.

Drugače pa lahko malo tukaj pogledaš: Obrisan neispravan link.

I

isvjetli

Guest

Ma neizgleda tako onda je to čini mi se serija 318 ( ako postoji ta serija ) ili je to 418 ali starija. On ima u sredini zubčanik na volanu.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

Misel kaže:
mislim se dali da pisem samo mome pajtasu iz prilepa ili da se obracam svima na "univerzalnom" jeziku pa sam odlucio ovo drugo. Nadam se da strongboy nece zameriti , ipak je forum manje-vise Balkanski pa ce mozda interesovati i ostale, imeno..... kod nas u MK stare Tome sa 18KS idu oko 1200 do 1800 evropskih novcanica. Oni malo noviji i malo jaci 521 i slicno su za koju stotku skuplji. Naravno, sve zavisi od stanja i prikljucne mehanizacije. Mene je zacudilo sto se dosta i prodaju, vodim evidenciju svih oglasenih a i prodanih ( sto na internetu sto po novinama) i mogu sa sigurnoscu da kazem da u zadnjih mesec dana prodato je oko 60 posto svih koji se prodaju a to je sedam od dvanaest. Licno sam veoma iznenadjen sa obzirom na besparicu, krizu i ostalo... izgleda veliki broj ljudi razmislja kao i ja??
Ja sam iskopao remontovanog sa novim gumama, jednim trobrazdnim i jednim jednobraznim plugom za hiljadarku. Posto sam dosta uporan za cenkanje uspeo sam da skinem na 900 ali prvo "probna voznja"!! ( u skladu sa vasim a i mojim razmisljanjima). Mislim da nije lose ukoliko je mehanicki ispravan a za to ima da uzmem i majstora za poljoprivredne masine pa da i strucnjak pogleda. Ja sam vizuelno proverio da nema isteka maziva i dali radi hidraulika medjutim zbog snega i velike hladnoce se nisam usudio da ga vozim, mozda ovog vikenda zavrsim definitivno posao.
Druze strongboy idem da vidim to tvoje traktorce na youtube, tender je jos otvoren :lol: javi se na mobi 071600343

Misel

nije skup,ja bi ga kupio,ako mu nešto nije u redu djelovi nisu skupi tako da... ;) :roll:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav joe!
ŠANANA IMT 565 kaže:
Odlično, odlično!
Nego jel to '' Grammer '' :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hvala, hvala...
He he he ,,,,nije to videlo ni G - od Grammer-a...ma neko made in Turkey VBS...40eura! :mrgreen:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
joe odlično je!!!! ;) oćeš li to stavit zaštitna željeza na nosače ili???
Pa za sad mi nije u planu stavljanje Rool-Bar- a,,,jer ga nemam, i trebam ga praviti!Jes't da planiram,,,al kad završim sa radovima, i nekim ostalim planovima!Al biće napravljen!
Misel - 900evrića?...hmmm,,,ne malo,,,nego mnogo mi je jeftino,dobro ga pregledaj! Jer kako kaže izreka :
Nisam dovoljno bogat,,,da kupujem jeftine stvari!!!
Srećna trgovina!!!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

M

Misel

Guest

znam da je malo 900 za tomu i nadam se da nije "neverni". Preuzecu sve mere opreza. Ima da ga vozim ceo dan uzbrdo nizbrdo ako treba kupicu nafte i izoracu prvom komsiji besplatno njivu samo da vidim kako se ponasa. Nosim majstora koji ima da ga pregleda i mislim da cu ga kupiti pa kako kaze kolega sa foruma "delovi su jeftini". Iskreno mislim da mu jedino treba dva-tri kila boje i nesto kita da se nasminka. Na mestu gde stoji nema ni kapi ulja, gazda ostario i izgubio vid pa ne moze da vozi, sin kupio veceg traktora i tako... nasao sam kamion za transport (Toma nije iz mog mesta vec jedno stotinjak km juznije). Za koji dan sledi izvestaj. Pozdrav Misel

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Slažem se savama, PROBNA VOŽNJA!!
Samo probajte orati, tu će se najbolje pokazati kako vuće, kolko je jak motor, samo što dublj zaorite brazdu da što više
opteretite! Ako ga kupite slikice na net, da mi procjenimo strojćinu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh