• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
Misel - iz tvoje priče,kako kažeš...traktor vredi te pare, kako god da gledaš!Ako nećeš ti...hoću ja!
Ti reče da je upalio na kanap, iz prve...šta nema akumulator???..Ponesi jedan akumulator,,,pa ga kreski na anlaser, da vidiš dali je ispravan,anlaser!
Dali je registrovan,,,i da ima sve papire?
Proveri dali ima lufta na kardanima, u srednjem trapu - kod mene je bilo lufta ,i sjebani ležajevi!
Leva kočnica je kod mene bila zapekla(osovina),pa ga je vlasnik na španeru skroz odpustio, tako da nije ni hvatala!A ja nisam gledao, i kupio ga takvog! Kad sam ga našpanovao,,, ono opruga ga nije mogla vraćati, jer je zapekla osovina!
Srednji trap...se nije okretao na velikoj čauri zadnjeg trapa,,,mada kod tog što ti hoćeš kupiti-neverujem da je zapekla,jer je starija serija!
Ulje dali curi??? Pod uslovom da ga ima u kućištima! Jer mi je drugar kupio traktor,,,i kaže da ni kap ulja ne curi nigde!!!Kasnije se ispostavilo ,,,da ga nije ni bilo!!! Sreća, primetio je na vreme, i sipao...ali je i curilo na sve strane!!!
Dali ćeš moći orati,da probaš traktor...hmmm nisam baš siguran, mada bi komšija bio zadovoljan,,,nisu baš uslovi za oranje!Al probaj...
I na kraju...obavezno proveri dali radi GPS...jer je skupa opravka!!!He he he,,,malo šale!
900 evrića...nije neka lova...za Tomicu!
Pozdrav joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Za 900€ dobije se Tomo Vinković, PE-18. Možda se radi o tom tipu traktora koji isto tako ima 18 KS a godište tamo oko 76. Vidječemo kad ga kupi i uslika.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
Pa i mene zanima, kakav je traktor za 900eura!
Daj bože,,,pa da Misel trguje - pod uslovom da je dobar! I da vidimo Fotke!!!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

TV ti izgleda odličan, djelove za popravku imaš a vidim da imaš i čak dva mehaničara :lol:
Koliko kod vas koštaju ta dva klina za sredinu?
Jel ovaj auspuh boli od originala, jel traktor sa njim pravi manje buke?
Što se slika tiče, samo ti stavi ako imaš još koju. Nas ovde sve to zanima.

M

maksica6

Guest

Pa sve zajedno sa postarinom je doslo 340 kuna,i da ovo su slike dok jos nije bio zamijenjeni taj dio,a sad je vec zamijenjeni.Ne nema uopce previse buke i radi mu masina jednomjerno bez ikakvog zaletavanja, i zaboravio sam napomenuti da su na njemu jos prve gume od kad je kupljen.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

Jako je ljep TV!!! Felge su mu zakon! Baš se ističu!!!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Vidim da si stavijo još neke slike.
Nešto ti je ova zaštita vozača puno skračena, zbog neke niske garaže?
Znači klinovi su bili negde oko 45€. Tvoji su napravljeni tako da se matica zaštiti (prema odvrtanju) sa limom. Nekde sam uočio da ima i takvih da se stavi još jedna kontra matica. Tvoji su isti ko original.

A znaš, nemože se motor zaljetat pošto ima samo jedan cilindar. A dobro, razumijem te da lepo radi.

M

maksica6

Guest

Nebih znao jeli skracena ili nije takvog sam kupio,na njega sam stavio hdraulicne poluge ,kupio sam poteznicu i za kardan sam kupio dio (neznam kak se to zove ) da se mogu prikopcati na kardan svi klasicni strojevi i jos sam kao sto vidite kupio rotacionu kosu, u biti sam kupio ovo sve samo da si kosim dvoriste od nekih 3500 metara kvadratnih , ali sad jos zelim kupiti plug i frezu tako da imam sve za n jega.

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

maksica6 kaže:
Pa sve zajedno sa postarinom je doslo 340 kuna,i da ovo su slike dok jos nije bio zamijenjeni taj dio,a sad je vec zamijenjeni.Ne nema uopce previse buke i radi mu masina jednomjerno bez ikakvog zaletavanja, i zaboravio sam napomenuti da su na njemu jos prve gume od kad je kupljen.

Dali možeš reći kolko dođu samo djelovi, a kolko poštarina!
Gdje si narućio djelove u tvornici??
Ja sam ih kontaktirao za neke dijelove, ali mi nisu znali kolko dođe pošta za podrućje Zaboka!?

maksica6 kaže:
Kupio sam poteznicu i za kardan sam kupio dio (neznam kak se to zove ) da se mogu prikopcati na kardan svi klasicni strojevi

Taj prikljućak vam se zove inverzija!
Kolko ima izvoda dva ili jedan, kolko ste je platili?

M

maksica6

Guest

Ovako tu inverziju sam platio 170 e,postarina iz Bjelovara (firma Prima) je dosla do Mihovljana cca 60 kuna,ima jedan izvod i vrti se u pravom smijeru,i u firmi PRIMA su bili jako profesionalni ,tako da sam jako iznenaden njihovom poslovnoscu.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Hvala na informacijama!
Nisam rekao da nisu ljudi u Primi uslužni, nego nisu mi znali reći kolko bi dišla poštarma do mene.
Tako da nisam znao dali narućiti dio kod da me nebi slućajno došla skuplje nego kod Psc u Krapini.

Obrisan neispravan link.

Tu ploćicu je valjda netko okrenuo da bi sredina imala manje zraćnoszti!
Vidio sam na prijašnjim slikama da ste narućili nove bocline, kakva je sredina ima li zraćnosti ( bolest svih TV )?

firemanpeter kaže:
Tvoji su napravljeni tako da se matica zaštiti (prema odvrtanju) sa limom. Nekde sam uočio da ima i takvih da se stavi još jedna kontra matica. Tvoji su isti ko original.

Svi ti klinovi koji su orginal tvornički su tako napravljeni da se osiguraju od odvrtanja se koristi podložna ploćica koja se uvrne na maticu a, iz vlastitog iskustva znam da se to dosta brzo podere ili pukne podložna ploćica (lim za osiguranje)!
Ja na svo Tv osiguram kako vi kažete sa protumaticom i nema više otpuštanja!

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Maksica - Toma ti je Cool,,,a i kućni ljubimci!!!
Zbalija - oko sokolovo...kako si samo primetio da pločice stoje naopako...??? Ja sam baš danas postavljao gazište na moj TV818,,,i zagledao malo...i video da kad staviš naopako pločice... isto ti dođe, u pitanju je samo graničnik, koliko da se traktor maximum ugiba, levo - desno! Ali zbog standarda, i lepote...stavio sam ih kako su bile fabrički...prema dole, normalno!
Je'l zbalija??? Šta se kod tebe dešava??? Ima li novosti o remontovanom srednjem trapu???

Pozdrav svima!
AAAA da,,,zaboravio sam,kazati!!!
Kod mene situacija,,,što se tiče matice na bolcni,,,he he...mogu i skinuti matice, neće ispasti gornja bolcna, jer je tako zapekla u gornjem delu, da nema šanse da je mrdnem,probo ja, al ne nema šanse...pa sam ga manuo, takav kakav jest!
Jedino presa....
Pozdrav joe! :mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:
M

maksica6

Guest

zbalija4 kaže:
maksica6 kaže:
Ovako tu inverziju sam platio 170 e,postarina iz Bjelovara (firma Prima) je dosla do Mihovljana cca 60 kuna,ima jedan izvod i vrti se u pravom smijeru,i u firmi PRIMA su bili jako profesionalni ,tako da sam jako iznenaden njihovom poslovnoscu.

Hvala na informacijama!
Nisam rekao da nisu ljudi u Primi uslužni, nego nisu mi znali reći kolko bi dišla poštarma do mene.
Tako da nisam znao dali narućiti dio kod da me nebi slućajno došla skuplje nego kod Psc u Krapini.

Obrisan neispravan link.

Tu ploćicu je valjda netko okrenuo da bi sredina imala manje zraćnoszti!
Vidio sam na prijašnjim slikama da ste narućili nove bocline, kakva je sredina ima li zraćnosti ( bolest svih TV )?

firemanpeter kaže:
Tvoji su napravljeni tako da se matica zaštiti (prema odvrtanju) sa limom. Nekde sam uočio da ima i takvih da se stavi još jedna kontra matica. Tvoji su isti ko original.

Svi ti klinovi koji su orginal tvornički su tako napravljeni da se osiguraju od odvrtanja se koristi podložna ploćica koja se uvrne na maticu a, iz vlastitog iskustva znam da se to dosta brzo podere ili pukne podložna ploćica (lim za osiguranje)!
Ja na svo Tv osiguram kako vi kažete sa protumaticom i nema više otpuštanja!

I da jos sam zaboravio dodati da sam jos ubusio na svaku bolcnu ,gdje se nalazi mesingani ring po mazalicu tak da sad svaki taj klin ima 2 mazalice, posto sam na ringu vidio da je onaj kanal jako mali ajdeda ugradim jos svugdje mazalicu.

M

maksica6

Guest

NIsam bil je takav kad sam ga kupil .

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest

maksica6 kaže:
Evo i tv-420, kojega sam kupio.

dobar., dobar stroj, neka dobro služi!

bog!., čitamo se...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Maksica - Toma ti je Cool,,,a i kućni ljubimci!!!
Zbalija - oko sokolovo...kako si samo primetio da pločice stoje naopako...??? Ja sam baš danas postavljao gazište na moj TV818,,,i zagledao malo...i video da kad staviš naopako pločice... isto ti dođe, u pitanju je samo graničnik, koliko da se traktor maximum ugiba, levo - desno! Ali zbog standarda, i lepote...stavio sam ih kako su bile fabrički...prema dole, normalno!
Je'l zbalija??? Šta se kod tebe dešava??? Ima li novosti o remontovanom srednjem trapu???

Maksica i ja se slažem Toma i kućni ljubimci su Cool!!
Joekiki ja većinom primjeti odmah neku sitnicu koja nije uredu, kako vi kažete ja i nisam baš oko sokolovo pošto nosi naoćale!
Ploćice sam primjeto nakon što sam povećao sliku.
To u vezi ploćica sam rekao zato jer ih je onako ljepše vidjeti, što se mene tiće mogu ostati i one ovako, samo mislim da se tako traktor nanje može poprećno nagnuti ( nisam siguran u to) !

Što se tiće sredine ćuo sam se sa g. Filipanom predprošli tjedan save je uređeno i čeka za montaže, te on čeka da popusti ova zima, jer ja nemam toplu garažu pa je teško raditi kad je jako zima, znate i sami!
Tereba još raskopati getribu jer su loši semerinzi od kardana i pogonske osovine za zadnji pogon, samo se nadam da kad raskopamo getribu da se nebude vjerni prijatelj Joekiki-a g. Mrfi preselio kod mene u zagorje na mojeg Tv-jca.

Pitanje za sve vas forumaše: Dali vam se ubuduće smijem obratiti sa "ti", pošto sam mlađi dasta od vas??
Hvala na odgovoru!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh