• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pa svakako možemo bit na ti, ja sam ti to več pre neki put mislio reči pa posle, neznam zašto, nisam.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Naravno da može TI,,,nismo mi baš tako matori...
A što se tiče Marfia, ja ću ga zadržati jos nekih mesec dana, kod mene, da te ne poseti slučajno! Ja ću ga udomiti kod mene, jer više već neznam šta može sjebati, daću mu da jede,pije, i toplu prostoriju...tako da ti možeš komotno, i na miru ra radiš! Sad će i malo vreme popustiti,,,bar kod nas meteorolozi najavljuju otopljenje do 10C, pa će i kod tebe biti toplije, najverovatnije, i možeš raditi!
A za Marfija,,,nebrini,,,na dobrom je mestu,,,tu je kod mene - nepuštam ga još mesec dana!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Dećki hvala što ste mi dopustili da vam se obraćam sa Ti, morao sam vas to pitati iz osobne kulture!

Evo slušao sam sad prognozu i kažu toplije vrijeme za idući tjedam, pa se nadam da će doći majstor!
Šta se tiće Marfija dali treba napraviti neki humanitarnu koncert ili sl. akciju da skupimo neke pare.
Te da ti te pare šaljemo, da imaš za hranu i piće koje Marvi potroši i da mu sobu ugriješ fino ugriješ da on ostane kod tebe.
To kažem iz tog razloga da se slućajno ne preseli kod drugih vlasniha Tv i napravi im sranje kako je tebi napravio??
HA HA HA HA , šala mala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!

Pozdrav svima vaš zbalija4!

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Zbalija - prihvatam ponudu humanitarne pomoći,,,i Marfi će biti na sigurnom... :lol: :lol: :lol:
A ti kreni sa radovima...neće bit problema...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Kad majstor stigne sa dijelovima krećem sa radovima, nadam se da će doći ovaj tjedan, jer planiram sljedeći tjedan u šumu!
Što se tiće humamitarne akcije, otvarm ju!
Tko misli dati dobrovoljne priloge mora maglasiti:" ZA NAŠEG PRIJATELJA I NEPTIJATELJA NAŠIH TV g. MAEFIJA "
:lol: :lol:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo obacvještavam vas da je stedina sa upravljačim mehanizmom stigla.
Evo danas prije 1,5h g. Filipan ju je dovezao jer mu je bilo usput.
Stiže prekosutra ujutro da još raskopa getribu i promjeni što treba i namontira sredinu sa upravljačkim mehanizmom!
Slikao sam sredinu, ali se loše vidi jer je slabo svjetlo u garaži pa nema smisla da stavljam slike!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Ooooo pa odlično,,,znači prekosutra se radi kod tebe! Uskoro probna vožnja...ja mislim, da već nemožeš dočekati da ga provozaš??? Jel tako???
Aj'd pa sretna radnja!!! :supz:
Pozdrav Joe!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav joekiki, upravo tako jedva čekam da završim sa radovima na Tomici i da napravim probnu vožnju.
Hvala za sreću koju si mi ti poželio, trebaćemi. Samo nemoj ti pustiti Marfija da dođe kodmene!
Na akciju da skupimo neke pare za Marfija još se nije nitko odazvao kakao vidiš! :lol: :lol:
Joe što si ti na stand-by sa radovima trenutno??
Kad završe radovi moram se naći sa Grofu i platiti mu :drinkers: što mi je preporućio majstora.

Pozdrav zbalija!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Ma radim i ja,,,al polako,,,te nemam vremena,,,radim u firmi,,,pa još hladno,,,ajd ove nedelje je malo otoplilo, pa ću malo da pritisnem kolko mogu!!!Zeza me firma...radim do 16h pa dok stignem kući, malo jedem, već je mrak!!! Tako da ja najviše volim subotom da radim, jedino se tad vidi neki učinak, al ovim ostalim danima...slabo! Znaš ono - dođe jedan, popi snjim rakiju,,,pa dođe drugi da vidi kako napredujem - normalno rakija,,,pa dođe i susjed, vidi da gori svetlo u radionicu - rakija,i ništa od posla! I tako svako popodne...
Evo srednji trap sklopljen, montiran, tako da je zadnji deo traktora - spreman za udaju!!!
Prednji deo sam razkupuso,,,,ide čišćenje, farbanje, i montiranje deo po deo...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav joe! :mrgreen: Ajd, pa se čitamo!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Ma radim i ja,,,al polako,,,te nemam vremena,,,radim u firmi,,,pa još hladno,,,ajd ove nedelje je malo otoplilo, pa ću malo da pritisnem kolko mogu!!!Zeza me firma...radim do 16h pa dok stignem kući, malo jedem, već je mrak!!! Tako da ja najviše volim subotom da radim, jedino se tad vidi neki učinak, al ovim ostalim danima...slabo! Znaš ono - dođe jedan, popi snjim rakiju,,,pa dođe drugi da vidi kako napredujem - normalno rakija,,,pa dođe i susjed, vidi da gori svetlo u radionicu - rakija,i ništa od posla! I tako svako popodne...
Evo srednji trap sklopljen, montiran, tako da je zadnji deo traktora - spreman za udaju!!!
Prednji deo sam razkupuso,,,,ide čišćenje, farbanje, i montiranje deo po deo...
pozdrav joe......fino si ovo uradio, svaka ti cast na zivcima, a i utrosenom vremenu, prije svega ovo drugo
kako si rijesio onaj kardan sto smo pricali prije nekoliko dana (gumeni prsten na krstu kardana)?
provjerio sam na jednom starom krstu, ako nema gumenog prstena iglice ispadnu do pola....sto i nije bas dobro :roll: moj savjet je da nadjes neko rjesenje za to, ili od nekog starog kardana slicnih dimenzija (od nekog auta i sl.) ili barem neki obicni gumeni prsten da pridrzava iglice unutar solje

nadam se da imas iskustva s rastavljanjem kardana, ako treba pomoc pitaj.....

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Auuuuu,,,,,pa onda to neće valjati, ako iglice ispadaju do pola! :scratch
Taj prsten je kod mene od plastike (nije guma),i stoji dosta čvrsto,samo je napukla jedna sa jedne strane...ali stoji normalno na mestu, i nisam hteo da ga silujem da pukne skroz,jer sam mislio da nema baš neko značenje, jedino da propusti mast prilikom podmazivanja! Ali ako kažeš da drži iglice na svome mestu,da ne ispadaju,,,onda me malo zabrinjava! Opet Marfi!!! He he he ...zbalija možeš komotno raditi,,,Marfi je zauzet!!! :lol: :lol: :lol:
Kardan nisam još rasklapao,,,vidim da ima seger na sve strane,,,a dalje nisam išao!
Hvala na informaciji!
Pozdrav joe! :mrgreen:

M

Misel

Guest

Pozdrav svim forumasima!!

Kupio sam Tomu 18 KS kako sam i planirao. Pogledao zajedno sa strucjnakom, preveo dokumenta ( sve po zakonu :? ) i tovario ga na kamion. Stanje je otprilike sledece:
Ulje nigde ne curi ( a ima ga koliko treba :lol: ), menjac dobro salta i u brzim i u sporim brzinama, koci dobro, masina pali "is cuga" i na akumulator i na kanap, ide nizbrdo :scratch ali i uzbrdo ( u trecoj sa malim gasom)i slicno. Hidraulika dize dvojicu drugara od sto ( i nesto ) kila, motorno ulje malo kapi iz automata za merenje pritiska ulja ( slaba ili nikakva sajbna).
NIsmo mogli da oremo jer je bilo veoma mokro, uzeo sam jednobrazdni i trobrazdni plug u cenu. IMA "prihvatljivog" lufta na sredini na prelamanju ali ne i na kardanu koji je dobar. Po misljenju (penzionisanog i iskusnog) majstora za poljoprivredne strojeve odlicna masina za te pare. Traktor je mator i ruzan do zla boga ( ima jedna tona ulja i prljavstine na njemu i izudaran je sa svih strana) i "kozmeticki" izgleda veoma jadno. Ohrabruje cinjenica da ima zivota u njemu i da je mehanicki u prihvatljivom i upotrebljivom stanju. Recite mi kako bih mogao da upotrebim postojecu auto tovarnu prikolicu sa njim. Dali da adaptiram kandzu na prikolici ili da montiram nekako kuku na sam traktor? Iznenadio sam se kad sam primetio da nema filter za ulje kao sto stoji u literaturi, verovatno unutrasnji centrifugalni?
Imam fotke ali treba mi malo objasnjenje kako da postujem slike na forumu pa da vidite "Tomu"

M

Misel

Guest

Jos jedanput hvala na savetima. Veoma su mi pomogli prilikom provere i da smo malo blize, verovatno bi se zalilo!! Jedva cekam da se malo vreme popravi pa da uzmem kompresor, alat i ostalo pa da pocnem da ga sredjujem.

pozdrav svima
Misel

M

maksica6

Guest

Sretno i da te dugo sluzi ovaj traktor .Imam fotke ali treba mi malo objasnjenje kako da postujem slike na forumu pa da vidite "Tomu
Pogledaj ovdje: Obrisan neispravan link.

B

belic0209

Guest

Svaka čast na uređenju Tome,pratim vaš rad od kad ste ga rasklapali i sve sad izgleda super nadam se da će tako i funkcionirat. :D Pozdrav!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

joekiki:svaka čast,sve za 5,jedva čekam da vidim tvoga tomu u kompletu(kao novog) ;) .

misel:čestitam na kupnji,nije bitan izgled-lako se popravi,glavno da je mehanizam zdrav,za paljenje priko ključa tribaš prominit regler(regulator napona) ako vlasnik nije imao baterio na traktoru jer traktor ne smije radit bez akumulatora!!!!,sritno s obnavljanjem!!!! ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Taj prsten je kod mene od plastike (nije guma),i stoji dosta čvrsto,samo je napukla jedna sa jedne strane...ali stoji normalno na mestu, i nisam hteo da ga silujem da pukne skroz,jer sam mislio da nema baš neko značenje, jedino da propusti mast prilikom podmazivanja! Ali ako kažeš da drži iglice na svome mestu,da ne ispadaju,,,onda me malo zabrinjava! Opet Marfi!!! He he he ...zbalija možeš komotno raditi,,,Marfi je zauzet!!! :lol: :lol: :lol:
Kardan nisam još rasklapao,,,vidim da ima seger na sve strane,,,a dalje nisam išao!
Hvala na informaciji!
Pozdrav joe! :mrgreen:

Jojekiki Marfi ti je pobjgao :twisted: i preselio se u Hrvatsko zagorje :x kod mojeg Tome i napravi sranje u getribi :lol:!
Bio je plan da majstor dođe sutra, ali smo se danas ćuli i rekao je da stiž da raskopamo getribu da nedaj bože nama kakvog sranja u getribi i evoti vraga.
Kad smo poćeli raskapati popadali nam valjćići u geribu, nije neki veliki problem što slijedi.
Skinemo deklo getribe i vidimo da je par zupćanika poderanu, izvadimo te zupćanike van, kad ostali još lošiji.
Provjerimo kako se ponaša difercijal, a on se klima kao da želi napustiti kućište.
Tako mic po mic i rastavili cjeli mjenjać, sutra se ćujem sa majstorom, kad nabavi sve potrebne dijelove stiže da montiramo.
Kako smo se žurili sa radovima nisam ništa stigao da likam, budem sutra slikao ono što je ostalo, a ako slike budu dobre stavim ih gore!
Tako da ništa od probne vožnje do danjeg!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Misel kaže:
Pozdrav svim forumasima!!

Kupio sam Tomu 18 KS kako sam i planirao. Pogledao zajedno sa strucjnakom, preveo dokumenta ( sve po zakonu :? ) i tovario ga na kamion. Stanje je otprilike sledece:
NIsmo mogli da oremo jer je bilo veoma mokro, uzeo sam jednobrazdni i trobrazdni plug u cenu. IMA "prihvatljivog" lufta na sredini na prelamanju ali ne i na kardanu koji je dobar. Po misljenju (penzionisanog i iskusnog) majstora za poljoprivredne strojeve odlicna masina za te pare. Traktor je mator i ruzan do zla boga ( ima jedna tona ulja i prljavstine na njemu i izudaran je sa svih strana) i "kozmeticki" izgleda veoma jadno. Ohrabruje cinjenica da ima zivota u njemu i da je mehanicki u prihvatljivom i upotrebljivom stanju. Recite mi kako bih mogao da upotrebim postojecu auto tovarnu prikolicu sa njim. Dali da adaptiram kandzu na prikolici ili da montiram nekako kuku na sam traktor? Iznenadio sam se kad sam primetio da nema filter za ulje kao sto stoji u literaturi, verovatno unutrasnji centrifugalni?
Imam fotke ali treba mi malo objasnjenje kako da postujem slike na forumu pa da vidite "Tomu"

Čestitam Misle na na kupnji i nadam se da će te stroj dobro i vjerno dugo služiti!
Što se tiće oranja biće još vremena;a ako je majstor procjenio stroj onda bi trebalo biti sve uredu.
Sredina se da prepiksirati samo nađi dobrog tokara (drejara) da to napravi.
Što se tiće ružnoće limarija se lako poravna i nanovo prešprica farbom da izgleda kao da je došao iz tvornice.
Što se tiče prikolice ja imam tako prepravljenu autoprikolicu da se normalno može prikopćat i na traktor i na auto samo promjenim adapter na dva šrafa. Odlući što je lakše,jeftinije i što više trebaš.
Kad sliku aplodaš na net prekopiraš adresu koja stoji ispod slike u post koji želiš postaviti i sve zajedno pošalješ da se postavi.
Kad skužiš ičiće lako i ja u poćetku nisam odmah skužio, a sad slike postavljam kao od šale!

Pozdrav zbalija

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pa ljudi šta da vam kažem!
Prvo da se zahvalim svima koji prate moj rad, i pohvaljuju...TOMO, belic0209, fireman, zbalija, edo, GROf, itd...
Puno hvala!
Misel - pa čestitam ti, što dođe u grupu ljubitelja Tome! Želim ti sve najbolje , što se tiče radova sa Tomekom!!!
Mislim da si odradio pravu trgovinu...iz tvoje priče! Moj predlog je...samo gas,,,nemoj ga farbat, nit radit na njemu, ako ide, samo ga teraj!!! Jer kad kreneš nešto raditi na njemu...100 problema ti se pojavi...(primer kod mene...dok sam tero, tero sam,,,a sad ga radim...isto ti dođe,kad tad ćeš ga raditi!), jer Toma ide, dok ide, kad zucne,,,onda ga čačkaj i farbaj! Al ga možeš ofarbat,,,da se sjusedi dive... :lol: i nemoj ništa drugo čačkati, ako radi!!!
Pa zbalija...šta da ti kažem??? Danas nisam ništa radio, pa mi je baš žao, što se Marfi prerselio kod tebe!
Jebi ga...niko nije prikupljao za humanitarne svrhe, da Marfi ostane kod mene...nisam ni znao da me je napustio!!!
Bit će to dobro,,,ja mislim da je sve pod kontrolom, kod tebe!
edo - nisam još zagledao kardan...ako treba da rasturam, zovem S.O.S....fireman mi reče da zalepim gumicu(plastiku)super lepkom,,,ali je sve masno oko kardana,pa nisam hteo! Kod nas se ti lepkovi prodaju po svim prodavnicama, i jako su lošeg kvaliteta,,,nit se suše,,,nit lepe!!!Prije je bilo Neostik super lepilo(suši se za par sekundi), ali sad su sve sranje, tak da se nesmem osliniti na,nijedan od tih ljepila!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Joekiki što da ti kaže očito taj Marfi voli raditi sranja na našim Tomekima. :lol:
Što se tiće humanitarne akcija misli da bi prve pare trebali dati oni kojima su Tomeki u vozno stanju i koji nisu trenutno u remontu kao tvoji i moj. ( mi smo se ipak istrošili za dijelove i potrošni materijal).

Kad malo razmislim slažem se sa tobom da Misel ništa ne prčka po Tomi jer ide i ide, ali kad počneš prčkat po njima jednostavno nailaziš samo na kvarove. Valjda mu je takva karma ili ih je netko ukleo od konkurencije!?
Hvala Bogu barem dijelovi nisu pretjerano skupi, ali ipak kad sve staviš na jedan kup prikupi se pozamašna svota.
Neznan kako ti, ali ja misli da sljedećih 2000h ne mislim ništa prčkati po getribi, a sad kad sam malo prčkao ga uređivati evo ti vraga Marfi radi svoje i nikako kraja sa radovima.

Jojeki kako ti farbaš svog Tv sa špricom ili sprejem?

Kad uradimo sve poslove na našim tomekima mogli bi i sebe počastiti sa nekom :drinkers:

Pozdrav svima zbalija!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh