• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
S

saleservis

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Meni je receno da ide SAE90 u trapove, napred oko 8 litra a pozadi oko 7 litra i u hidrauliku oko 7 litra oznake HP 68, imam negde to napismeno a ima i na postovima ranijim mislim oko 50 stranice potrazi malo to je skeniran list sa fabrickom specifikacijom, u motor ide SAE 30 oko 2.6 litra, u filter vazduha oko 0.5 litra isto SAE 30.

Bilo bi lepo kad bi iskenirao to sto imas i da postujes, mozda zatreba jos nekom ko ima slicnu Makinu kao mi.
Jos nesto bi te zamolio, ako mozes da uslikas deo gde su menjaci na prednjem trapu, deo gde stoji akumulator, odozgo, ima ti jedna sajla koja je pokidana kod mene i neznam gde treba da stoji, ako nije prob. ti uslikaj pa da uporedim.

Ja kod mene nameravam da ugradim kuglu na hidrauliku i da mogu da je skidam i postavljam kad mi je potrebno, mislim da je ipak bolje i prakticnije na hidrauliku pod uslovom da nije neki veliki teret koji se vuce odnosno kojim ce prikolica opteretiti hidrauliku, a za vece terete na donju rudu...

Unapred hvala i Pozdrav.

S

strongboy

Guest

hej,mishel,zemljace, cestitam ti na kupljeni traktor :) .to sto je traktorcic ruzan nije nista strasno.puno bi strasnije bilo da nije motor kako treba..ili menjac...ili hidraulika...al kako kazes da je sve proverio i majstor, i da je sve u redu,onda nemas brige.naravno da i majstor ne moze sve da vidi i da sve bas tacno proceni.najveci majstor ,sto se tice procene vrednosti tog traktora,ipak je vreme.vreme ce pokazati jeli dobar ili ne.ipak po mom mislenju motokultivator nemoze ni blizu traktora.jer na traktorom sedis i drzis se za volan.a na motokultivatoru pesice trcis za njime, drzis rucke, i najcesce ili on vuce tebe ili ti guras njega:lol: .a sto se tice transporta,ima mnogo brzih nacina prevoza nego sto je to sa tomom ili motokultivatorom. to sto si pitao za kuku-za vucu auto prikolice,ja isto vucem autoprikolicu,al vucem i spediter(zaprezna kola),a isto ponekad i veliku traktorsku jednoosovinku.al sve to prikacim jednim brutom.naravno, autoprikolica je sa sepom.poslikacu to sutra kad podjem na selo i postavicu da vidis kako sam to resio..inace moram da kazem da moj tomo i ovaj tvoj tomo , su kao unuk i deda ;) .i mislim da ga nisam precenio sto mu trazim 2500 evra komplet sa dvobrazdnim plugom i drljacama.inace zelim da kazem i to , da je jedan covek ovde u prilepu, letos prodavao trobrazdni plug, veoma ocuvanog(kao novog), komplet sa spojkom za regulaciju, za 5000 denara,odnosno 81 euro.za malo ga nisam kupio.u poslednjem trenutku sam odustao, jer sam naslucivao da cu mozda kupiti veliki traktor, sto sam nakon mesec dana i ucinio...ok.pozdrav svim forumasima,a mom zemljaku zelim da ga traktor dugo sluzi.a ako oranje i ne ide bas kako treba, nemoj da odustajes, jer trebace malo vremena dok se priviknes u smislu stelanja pluga.kad je plug pravilno nastelan, oranje je veoma lako i za oraca i za traktora.u suprotnom-namucice se i orac i traktor.
jos jednom pozdrav ;) .

G

GROF

Guest

Jadranko kaže:
ej grofe ako je ovo pila i pol kako ti kazes e onda ga malo puno, puno pretjerujes

POZDRAV JADRANKU U ZLATNU SLAVONIJU; ŽUPANJU!!!
...ja jednostavno volim puno, puno, p... da, da, d. pretjerujem!!!.,
a bože! moj., neki mora i to...

...ali se barem ne sakrivam., iako sam ružan!!!
...nemoj se ni ti sakrivat!!!., /MISLIM NA ONE SLIKICE!., KADI SI ZACRNIL SVOJU FACU NA STROJU/.-

GROF; pa to mi je samo jedan od obiteljskih "titula"; /od starine/.-., a da me zanima neki od bilo čiji podataka., vjeruj mi našal bi ji bez problema., pa ipak je ovo 21. stoljeće., mada pol i više zemaljske kugle živi koda smo u 16. stoljeću.-/...A DA SE JA NESKRIVAM!., IMAŠ SVE O MENI U ONOJ TEMI O NAMA!/.-

Jadranko!., ma neka si ti nami živ i zdrav., operi onog svojeg kineza-japanca., biće lipši kada se opere!!!.,a kada mene put nanese u predivnu i zlatnu slavoniju., ma potražit ću ja tebe da se mi malo počastimo; rakijom-kulenom., i naravno, da isprobamo taj tvoj pofaljeni stroj!!!., prezime i adrese mi nikako netreba., pogotovo ne od švicarske!., pa tamo je sve skupo!!!...

BOG! narode moj...
P.S. ...ja doslovce mislim da će mister; Bobo /administrator/ definitivno popi....!!!., e pa Bobo oprosti, neću više...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Misel pitao si kako najjednostavnije riješiti problem kuke za auto prikolicu.
Evo rješenja kojeg sam se sjetio jer sam to vidio na jednom IMT na donjoj kuki.

Na slici piše što treba napraviti:

Obrisan neispravan link.

Nadam se da sam pomogao sa rijšenjem.

Pozdrav zbalija

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Čini mi se, ako me sećanje nevara, da sam vidio na firemanov TV731 auto kuku...i to lepo i jednostavno rešeno!
fireman - aj baci tu fotku gore,,,ako sam kod tebe vidio, da ga netražim sad, po forumu!!!
A možda i TOMA ima koju fotku sa autokukom???
Pozdrav Joe! :mrgreen:

M

Misel

Guest

na to sam i ja pomislio ali mi je nesto mnogo nisko to resenje. Prikolica nece biti vodoravna i teret se nece rasporediti pravilno vec ce biti nagnuta prema napred. Mislim da bi kuku trebalo nekako podici sa konstrukcijom da bude na istoj visini kao i na autu, posto planiram da koristim postojecu auto prikolicu? ili se varam :scratch

Misel

J

Jadranko

Guest

GROF kaže:
Jadranko kaže:
ej grofe ako je ovo pila i pol kako ti kazes e onda ga malo puno, puno pretjerujes

POZDRAV JADRANKU U ZLATNU SLAVONIJU; ŽUPANJU!!!
...ja jednostavno volim puno, puno, p... da, da, d. pretjerujem!!!.,
a bože! moj., neki mora i to...

...ali se barem ne sakrivam., iako sam ružan!!!

Jadranko!., ma neka si ti nami živ i zdrav., operi onog svojeg kineza., biće lipši kada se opere!!!

BOG! narode moj...
P.S. ...ja doslovce mislim da će mister; Bobo /administrator/ definitivno popi....!!!., e pa Bobo oprosti, neću više...
grofe bas citam i ne kontam te nikako??
stalno pises da se netko skriva ??pa mi nije jasno kako to mislis da se skrivam?
ja mislim doslovno da se ti skrivas jer se na ovom forumu predstavljas kao grof..
a ja se ipak predstavljam sa svojim pravim imenom.
pa sad neznam hoces mozda i moje prezime adresu u hrvatskoj pa i u svicarskoj,,,itd da ti srce bude na mjestu.?? :scratch

i jos nesto nije kinez nego japanac :)

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Pozdravljeni svima.

Kot naprej naš fireman dobio je hčerko Rebeko. Tako da ima puno posla doma :lol:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Od firemana avto kljuka.

Imam eno prošnjo.

Svojega TV418 bom registreram. Pred registracijo morem opraviti v sloveniji homologacijo. Ta homologacija vključuje tudi model in številka motorja. Pa pri mojetm Tv418 se zelo slabo (skorej nič) vidi motorna ploščica. Pa bi zaprosiv uporabnike TV ki imajo rdeče barve ohišja če lahko pogledajo v kakšnem stanju je ta ploščica, oziroma če lahko slikate, tako da se vidi malo še TV.
Misel ali lahko na tvojem TV pogledaš.

Ploščica je tem mestu
Obrisan neispravan link.
LP batek

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pozdrav Jadranko...pa ja mislim da GROF misli da se skrivaš,,, zbog toga što si na par slika bio,,,zatamljen,,,he he he
pa i moje mišljenje je isto... skriveni Jadranko! Nisi baš morao tolko da se trudiš sa prikrivanjem lica,,,nije ovo forum lepote, nego poljoprivrednih strojeva, i sve što je vezano za poljoprivredu...a nisi valjda robijaš da se moraš skrivati???
Pa ja mislim da nisi morao zatamniti lice, zbog neke fotke koje stavljaš na forum! Bože moj, pa šta sad kad je slika takva,,,takva je! Nije tebe GROF hteo uvrediti, nego ti napominje, kako si se ti predstavio na predhodnim stranicama!!!
Al što jest, jest...tako je bilo!!!
Nadam se da te nisam uvredio?,, bolje da se nađemo i popijemo neku ljutu, nego da gledamo na neke sitnice! :partyman:
Pozdrav Jadranko od Joe-ta! Sorry ako sam te uvredio! :oops:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link. [/URL
Ja mislim da nema ljutnje...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Eeeee pa onda to mora da se zalije...
Da je živa i zdrava...Rebeka!!!
Pozdrav od Joe-ta,,,ja momentalno oćepljujem pivo, i da nazdravimo!!! :partyman:
Pozdrav Joe! :partyman: :gitarist: :drinkers: :weedman:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

firemanpeter - .....pa da ti je sa srećom... živeli... :partyman:

S

strongboy

Guest

evo kako sam ja to kod sebe resio:zavario kuglu,tako da sad po potrebe mogu da prikacim bilo kakvu prikolicu,stim sto ako prikacis autoprikolicu moras dole osigurati osiguracem, kako ne bi autoprikolica izvukla svornjak i tako ispala.evo slike:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
a evo kako izgleda prikacena auto prikolica:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
tu nastresnicu sam napravio da bi me stitila od sunca i kise.demontira se po potrebi za manje od dve sekunde ;) a nakon obavljenog rada u vocnjaku, namontira se isto za manje od dve sekunde.veoma mi je korisna,narocito ljeti,kad sunce pece i pece... ;) .pozdrav.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pozdrav BaTeK!
:lol: ***** ga držim ga u ruci care!!!
Evo moje pločice,,,sad sam baš otišo da je skinem... :lol: :lol: :lol: mala šala, bila je dole,sutra je šrafim za usmerivač vazduha,,,dobra fora...AAAA...
a'l evo ti slike iz ruke...ako ti može pomoći...to je od TV818...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
A evo i pločica sa bloka menjača...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Ako ti može pomoći,,,drugo nemam ništa,,,samo da ti kažem...dargo mi je za firemana,,,i da se podpomažete,,,lepo je to...............................

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

E moj Joe!
Ja bi rado zalio moju sreču sa svima vama :D , ali nažalost nemože se to preko kablova :scratch

Što se kugle za priklop tiče, Batek me predohitijo :lol: , napravio mi uslugu, pa stavio slike umesto mene.
Tako ču ja samo malo pokomentirat. Na sliki se vidi da sam ja kuglu napravijo tako da se može brzo odkopčat kuglu dole, onda ti ostaje gore samo originalna kopča sa klinom. To sam napravijo iz razloga jer koristim oba dvoje načina kopčanja.

Drugi način je da se nabavi kugla koja ima vijak nešto duži, pa to koristiš umesto klina. Klin mora imat rupu da se može osigurat sa osiguračem, da ne ispadne. I u tom slučaju imaš oba dvoje načina kopčanja. Več me Strongboy predohitio i stavio slike kopčanja koje sam opisao ovde. Još bolje, lakše čete me razumit šta sam mislio.

Misel
Ja mislim da je tvoj traktor imao u originalu kopčanje na hidraulik. Na one 4 vijaka namontiraj originalnu spravu za kopčanje prikolice i onda si nabavi kuglu koju sam opisao gore u drugom načinu kopčanja.
Tvoj traktor mora imat napravljeno da se hidravlik blokira u gornjem položaju. To ti je pozadi kod poluge - staviš neki osigurač ili vijak. To je napravljeno baš zbog vožnje prikolice kopčane na hidraulik, jer se mora on obavezno podiči do kraja jer u suprutnom (pošto je jednosmjeran) prikokica ga digne kad počne nizbrdo gurat napred.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Hvala ti Joe, za sve što mi dobro želiš i kad ti je tako drago zamene. Sad ču i ja jednu da si natočim :mrgreen: , pa da nazdravim sa tobom pa makar ovako kad se drugačije nemože.
Joe nazdravje!! :partyman:

PS
Mogu ja da si natočim kolko hoču :mrgreen: , pošto mi je žana još nije kodkuče.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav....
Pa onda nazdravlje.... :partyman: :partyman:
Ponestalo mi piva,,,pa sam prešao na ljutu, lozovoču,,,ŽIVELI...
je*eš kuku za auto,,,daj da coljamo...je*eš ga,,, moramo proslavit,makar preko žice!!!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ovaj forum nije napravljen da se svađamo i prepiremo nego da razmjenjujemo iskustva,GROF se ne skriva ni malo,kad se prijavio na ovaj forum napravio je temu o sebi i rekao svoje podatke,neki članovi ovog foruma ga znaju i bili su kod njega,a ja imam njegov broj mobitela i on moj tako ako mi nešto nije jasno nazovem ga i pitam,nismo se vidili,ali smo dobri međusobno i često se čujemo priko mobitela. :!: ;)

pozdrav svima-misel nadam se da ti je ovo dovoljno šta su ti članovi pokazali i objasnili :!: ;)

joekiki kaže:
Pozdrav....
Pa onda nazdravlje.... :partyman: :partyman:
Ponestalo mi piva,,,pa sam prešao na ljutu, lozovoču,,,ŽIVELI...
je*eš kuku za auto,,,daj da coljamo...je*eš ga,,, moramo proslavit,makar preko žice!!!

samo ti uživaj :!: ;)

joekiki i firemanpeter da sam bliže počastio bih vas pićem,ali smo daleko jedni od drugih!!!! :!: ;) :roll:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Pa znaš ti Tomo da nas Jadranko mora malo zapalit pošto mu je težko kad imamo bolje traktore od njega :lol:
Nemij se sekirat Jadranko, tako mislimo samo mi. :mrgreen:
Tomo znam da bi ti nas počastil ali to bi u ovom trenutku sigurno ja prvi napravio.
Joe, ajmo mi još jednu ljutu, Pa onda "ŽIVELI" :!: :!:

PS
Samo da nas Bobo ne baci iz foruma zbog ovoga.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter kaže:
Hvala ti Joe, za sve što mi dobro želiš i kad ti je tako drago zamene. Sad ču i ja jednu da si natočim :mrgreen: , pa da nazdravim sa tobom pa makar ovako kad se drugačije nemože.
Joe nazdravje!! :partyman:

PS
Mogu ja da si natočim kolko hoču :mrgreen: , pošto mi je žana još nije kodkuče.

A firemanpeter ipak je fešta dok žene nema doma??
Firemanpeter i joekiki živjeli :drinkers:, dok se može nek se :partyman: i ja se pridružujem čestitkama!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pa TOMO - ja nekažem da je GROF skriven...pogledaj malo u nazad,,,priča se svodi na jadranka...GROF je OK on je svoje kazao, i kazaće kad nešto nije po njegovom,,, i to cenim!!! A i svugde ga ima po slikama...
ps...možda me nisi razumeo....
Pozdrav Joe!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh