• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

Misel

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

zdravo ljudi,
naleteo sam na ovaj sajt trazeci tehnicku literaturu za mog Tomu. Nisam znao da i Italijani i Portugalci imaju slicnu ako ne i istu verziju traktora. :scratch
Mozda ce nekog interesovati: Obrisan neispravan link.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pa Talijanski Pasquali ti je tata, bolje reći djeda od Tome.
Prvo u Bjelovar u tvornici Tomo Vinković su sklapali traktore od dijelova koje su uvozili iz Italije, a kasnije je počela proizvodnja i razvoj vlastitih traktora!
A tko zna gdje bi bio danas Tomo Vinković da nije bilo rata i upao u onakve dugove početkom 90-tih godina prošlog stoljeća?!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Misel kaže:
zdravo ljudi,
naleteo sam na ovaj sajt trazeci tehnicku literaturu za mog Tomu. Nisam znao da i Italijani i Portugalci imaju slicnu ako ne i istu verziju traktora. :scratch
Mozda ce nekog interesovati: Obrisan neispravan link.

Pa nisu na toj stranici samo oni, haha, na toj smo i mi sa našim Tomima. :mrgreen:

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

A nije samo to, imaju i portugalci Tomo Vinkoviće

Obrisan neispravan link.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo obavještavam vas sve skupa da sam danas prije nekih 2 sata "završio" popravke na traktoru!
Da nabrojim što je sve napravljeno na traktoru:
1. prepakirana i sevisitana glava hidrauličnog upravljača,
2. prepiksana sredina, izmijenjeni svi ležajevi unutar sredine i novi čepovi (bocljini) drugačijeg tipa,
3. sa gornje strane sredine navaren jedan dio u njega uprešan dodatni ležaj da se rasreretiju čepovi,
4. u mjenjaču promijenjeni pogonski zupčanik i zupčanik pogona kardana,
5. promijenjeni ležajevi u mjenjaču,
6. stegnut difercijal,
7. promijenjene sve brtve na mjenjaču,
8. stavljeno nov ulje u mjenjač i
9. promijenjen filtar hidraulike i ulje hidraulike
10. prepakiran i servisiran razvodnik hidraulike.

Već je pao mrak kad smo završili tako da nisam slikao sad sklopljen traktor!

P.S.

Još mi je majstor preporučio da promijenim kompletnu spojku (kvačilo) i stavim jaču pumpu hidraulike sa kapacitetom 8 cm3!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pa zbalija...neka ti je sa srećom,,,i da te verno služi tomica!!!
Ajd pa baci koju fotku,kad budeš imao prilike!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Hvala za sreću, nadam se da čem dobro služiti kao što me je služio do sada!
Ma budem sutra slikao jer moram još počistiti i pospremiti garažu , te pospremiti stare dijelove, možda koji u budućnosti dobro dođe!
Ja sam i danas napravio probni vožnju, joekiki dali je kod tebe probna vožnja na vidiku i u kojoj si ti fazi radova??

M

Misel

Guest

zbalija neka ti je cestit "novi" traktor, zelim ti da te sluzi bez kvarova dugo vremena.
Sto se tice "farmfoto"-a ja mislio da sam otkrio toplu vodu :oops: kad ono vi stigli i tamo da postujete...

M

maksica6

Guest

zbalija4 kaže:
Hvala za sreću, nadam se da čem dobro služiti kao što me je služio do sada!
Ma budem sutra slikao jer moram još počistiti i pospremiti garažu , te pospremiti stare dijelove, možda koji u budućnosti dobro dođe!
Ja sam i danas napravio probni vožnju, joekiki dali je kod tebe probna vožnja na vidiku i u kojoj si ti fazi radova??
Pozdrav,i neka te dobro i dugo sluzi taj mali div, i koliko je bila cijena te reparature,koliko dodu dijelovi a koliko posel hvala i cujemo se !

G

GROF

Guest

poštovanje željac!.,/zbalija4/...

...pa eto fala dragom bogu! da se i taj tvoj remont privel kraju., pa neka ti je sa srićom., i kako svi ovi mladi bećari kažedu., a tako ću i ja; ...pa samo teraj!!!
bog!., lipi pozdrav., čitamo se...

P.S. nadam se da si zadovoljan i sretan!.-

M

mladjen

Guest

Pozdrav svima, evo još jednog novajlije. Prvo, forum vam je odličan, pročitao sam ga od početka do kraja iz cuga. A zašto? Nikad nisam imao traktor, nemam ni puno zemlje, nešto livade i voćnjaka, i baštu za lične potrebe. Čujem neki dan komšija iz susjednog sela prodaje tomu, odem da vidim, gledam ali ništa mu neznam. Vidim samo da je prljav, ali mi se ne čini da ulje značajno curi iz motora, dok je mjenjač i oko točkova potpuno suv. Probam, i čim sam vidio kako taj smiješni stroj ide uz brdo, po snijegu 10-ak cm, odma ga kupim. Sad se pomalo edukujem o njemu. Nisam ga slikao, za vikend ću, biće pitanja vjerovatno, vidim da ste upućeni.Za motor sam već našao service manual, ali za traktor nemam ništa, pa ako neko ima od tv523, bio bih mu zahvalan. Uzput, neznam šta mislite o toj seriji, nešto se slabo spominje na forumu?

D

ddd

Guest

zbalija kaže:
Evo obavještavam vas sve skupa da sam danas prije nekih 2 sata "završio" popravke na traktoru!
Da nabrojim što je sve napravljeno na traktoru:
9. promijenjen filtar hidraulike i ulje hidraulike

Pitanje za zbaliju4 i ostale....gdje se nalazi filter hidraulike i dali ga ima moj TV-523 :?: :oops: To me malo brine što neznam za njega ako postoji.
Unaprijed zahvaljujem :)

A mladjenu pozdrav :!: imam ja 523...i slike su tu negdje na forumu, a o njemu neznam ništa osim da je dobar.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

filter se nalazi u rezervaru hidraulike,ona cijev donja šta izlazi nju triba skinit,odvidat ono šta je ostalo i tu je filter.

mladjen kaže:
Pozdrav svima, evo još jednog novajlije. Prvo, forum vam je odličan, pročitao sam ga od početka do kraja iz cuga. A zašto? Nikad nisam imao traktor, nemam ni puno zemlje, nešto livade i voćnjaka, i baštu za lične potrebe. Čujem neki dan komšija iz susjednog sela prodaje tomu, odem da vidim, gledam ali ništa mu neznam. Vidim samo da je prljav, ali mi se ne čini da ulje značajno curi iz motora, dok je mjenjač i oko točkova potpuno suv. Probam, i čim sam vidio kako taj smiješni stroj ide uz brdo, po snijegu 10-ak cm, odma ga kupim. Sad se pomalo edukujem o njemu. Nisam ga slikao, za vikend ću, biće pitanja vjerovatno, vidim da ste upućeni.Za motor sam već našao service manual, ali za traktor nemam ništa, pa ako neko ima od tv523, bio bih mu zahvalan. Uzput, neznam šta mislite o toj seriji, nešto se slabo spominje na forumu?

serija je odlična kao i ostale- ;) .
sritno s traktorom,očekujemo slike :!: :!: ;)
ako te nešto zanima pitaj jer ja iman istog takvog samo je tv-420,u tebe je jači motor za 3ks. ;)
iman i uputstva i katalog rezervnih dijelova za svoga tv-420. ;)

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:
poštovanje željac!.,/zbalija4/...

...pa eto fala dragom bogu! da se i taj tvoj remont privel kraju., pa neka ti je sa srićom., i kako svi ovi mladi bećari kažedu., a tako ću i ja; ...pa samo teraj!!!
bog!., lipi pozdrav., čitamo se...

P.S. nadam se da si zadovoljan i sretan!.-

E GROFE tebe, a i ostale bećare moram malo razočarati remont je samo privremeno završen!
Kad dođe malo toplije vrijem mijenja se kompletna spojka, a možda trebati će i malo tokariti zamašnjak motora (a naravno i istrošio sam se za remont, pa moram skupiti pare za spojku) .
Ovo što smo sad napravili remont stvarno sam zadovoljan urađenim.
Preporodio sam se nama više trešnje sredine, upravljač ima daleko manje zračnosti i naravno lakše se mijenjaju brzine!!
Ma što drugo da kažem nego jednostavni veliki preporod!!
A li naravno tjerati ću ja njega kao i do sada!

ddd kaže:
Pitanje za zbaliju4 i ostale....gdje se nalazi filter hidraulike i dali ga ima moj TV-523 :?: :oops: To me malo brine što neznam za njega ako postoji.
Unaprijed zahvaljujem :)
A mladjenu pozdrav :!: imam ja 523...i slike su tu negdje na forumu, a o njemu neznam ništa osim da je dobar.

Filtar hidraulike se nalazi u povratnom vodu (stručno drenaži vod hidraulike)!
Da bi se promijenio filtar treba izvršiti sljedeće:
1. skinuti cijev povratnog voda sa rezrvara hidraulike (holender matica )
2. sa rezrvara hidraulike skinuti nosač filtara na kojeg je bio pričvršćen povratni vod
3. stari filtar skinuti sa nosača uz pomoć ključa br. 24 ( mala napomena ključ mora biti jako tanak!)
4. promijeniti o- ring na nosaču filtra
5. sve skupa sklopiti obrnutim redoslijedom (od 4 pa prema 1)
6. i naravno naliti novo ulje HD 68

Ako treba slikam filtar i kako sam obećao nisam slikao traktor jer sam bio jako umoran!

Mladjen dobro došao!
Samo ti pitaj, a mi zajedničkim snagama ćemo pomoći tebi (ipak ima tu nas koji poznajemo TV u dušu)!

M

maksica6

Guest

Ovako moze li mi tko odgovoriti jeli netko pokusao orati plugom 10" sa tv-420 dali je to moguca misija ili nije hvala na odgovoru.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

je li jednobrazdni ili dvobrazdni???? :roll:
sve ti ovisi o zemlji.

Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest

Strongboy, kod tebe i IMT 542 ore s 2x10" plugom u 2 brzini, tako da mislim da tvoja lagana zemlja nije bas mjerodavna ;)

S

strongboy

Guest

u ranijim postovima sam pisao da imamo svakakvu zemlju.tu tezu, naravno da nemogu da orem 2-gom brzinom sa 542.al dok nisam njega kupio nikad nisam zatrazio pomoc od vecih traktora.svu zemlju sam obradjivao tomom.tomom uvek orem 2gom brzinom.na tezim zemljama i (veoma retko) drugom sporom.al uvek dvobrazdnim 10'' plugom.i...ne zivim ja u kini i ne sejem riza na mojim njivama ;) .tako da i moja je zemlja mjerodavna isto ko i vasa.a moraces se sloziti da ima tu i niz drugih faktora sto uticu na kvalitetno oranje i optimalno iskoriscavanje raspolozive snage traktora.primera radi:ima puno ljudi koji zele da oru i kad za to nema uslova na njive(ili su pre suhe ili su pre vlazne),stelovanje pluga je kod tome jako bitno, jer ionako mala snaga(svega 18 konja)postaje nedovoljna ako je plug ne nastelovan i ako se ore u nenormalnim uvjetima.....kod 542-ke to se i ne zapaza bas.al kod tome veoma.i da zakljucim,: sa imt-om mogu ponekad da poorem i 2-gom brzinom.to nikako ne znaci da ja uvek orem 2-gom ;) .uvek orem 1-vom, al ponekad probam i drugom :) .

Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest

Ja sam krivo onda razumio da stalno s 542 mozes orati u 2. brzini... Moje isprike.

A znam da TV moze orati s 2x10" plugom, ali kod mene gdje je zemlja relativno lako obradiva, dok negdje gdje je teska zamlja, bi i jaci traktor imao posla s jednom brazdom...

S

strongboy

Guest

isprika prihvacena ;) a sa ostalom se slazem ;)

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh