M
mjic.micko
Guest
Zdravo momcadio nije me bilo dugo,kod mene je radno punom parom stobi rekli,dobro doslica novom clanu i vlasniku Tome 730,
Pozdrav svima!
@Petre - dobro si ti ovo natovario...:supris:
Jel to neka ruda zavučena privremeno ispod prikolice, da se nebi prepolovila?:scratch ...čudno mi nešto izgleda tovar,,,ili grešim?
pozzz joe!:mrgreen:
Materijala na njoj je 5m3 (izmjereno)
dragi forumaši vlasnik sam tome vinkovića iz 1977 godine model 730 serije jedan i do sada nisam imao nikakvih probolema s njime a sada imam problem za koji jos nisam uspio naci rejsenje naime pukla mi je radilica pa sad imam problema oko nabave jedne takve pa bih bio zahvalan ako bi mi netko mogao dati neki savjet koem i gdje da se probam obratiti ili ako netko posjeduje jednu takvu i da ju zeli prodati motor koji je u tomi za one koji nisu upuceni je LDA 672...unaprijed hvala
Dobra je bila procenka
Pozdravartyman:
Više nego dobra , sasvim tačna.
Zbalija
I meni se čini da je cjena OK, da sam na njegovom mjestu samo mjenjam.
Grofe ti stvarno poznaješ cijeli svijet ako se ne varam ovo za volanom je Darko.
., lip TI pozdrav mladiću i forumašu; snupy!!! :weedman:
., ne, NE!, nevaraš se ...
., e DA, TOČNO!, poznam "skoro" celi svit!... :rolleyess: ...
., uglavnom su to DOBRI i PUSTI BEĆARI!!!., eh DA!, neke nažalost probam ili sam već zaboravil., :lol: ...
., aj Bog!, čitamo se ...
Curi mi ulje na stražnjoj lijevoj poluosovini (ili kako se to već zove), tamo kod kočnice, tako da je i kočnica masna, pa ne koči baš. Curi to već duže vremena, al otac je lijen to popravljati,a curi sve jače pa mi je dopizdilo. pa me zanima koliko je kvar težak, tj koliko ima rastavljanja, i koje djelove treba mjenjati? Ne mislim sam popravljati, al čisto da se pripremim. traktor je TV 826.
Suri ti ulje sa semeringa iz rukavca....problem i nije prevelik..ide taj rukavac dolje, skine se guma, nastavak, rukavac. izbije se poluosovina van, skine se ležaj s nje (to je malo teže meni išlo) i ispod ležaja je semering, promjeniš ga i sve nazad obrnutim pute...
cca posla za oko 3-4 sata...otprilike
Kosiš u 2. brzoj sa sporim okretajima kardana ili ako je trava izuzetno obilna u 2. sporoj sa brzim okretajima kardana. Je li to lupanje i kad nije priključena kosa? Kad je kosa priključena to se lupanje čuje jer kosa radi sa trzajima (pomicanje kose lijevo-desno). Svaka zračnost u sistemu prijenosa (mjenjač, sredina, kanđasta spojka na izlaznom vratilu) kod toga proizvodi te zvukove nalik na udarce. Taj zvuk naročito je izražen kod košnje na nizbrdici.Jučer sma prvi put probao kositi sa tomom i strižnom kosom(gramip) i dobro je išlo, samo dosta sporo, 2 sata za oko 1400m2. kosio sma u 1 brzoj, malo u 2 brzoj, al to mi se čini prebrzo za traktor.
E sad dolazim do novog problema. traktor nikad prije nije radio sa kardanom. kad je kardan uključen čuje se lupanje iz smjera mjenjača, lupanje zvuči kao kad se kamen kipa iz kamiona. neznam jel to dolazi jer ti zupčanic možda nisu razrađeni ili je nešto polomljeno? kardan normalno radi, tj kosa kosi, al buči mjenjač.