• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

reflex

Guest
Pozdrav, planiram uzeti TV 821, zanima me da je je ta serija doalzila s više motora ili samo jednim i koji je to.

Isto tako da kako raspoznati koji model motora je unutra, piše li gdje.

Jer se nebih htio završiti s motorom za kojega ima slabo dijelova.

Hvala!

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533
Pozdrav, planiram uzeti TV 821, zanima me da je je ta serija doalzila s više motora ili samo jednim i koji je to.

Isto tako da kako raspoznati koji model motora je unutra, piše li gdje.

Jer se nebih htio završiti s motorom za kojega ima slabo dijelova.

Hvala!

koliko ja znam samo jedan je motor lombardini u seriji 821 i djelova ima za njega jer se i danas stavlja u te traktore

pise ti na motoru koji je

Posljednje uređivanje:

stefanmkd

Član
Tu od
8 Ruj 2010
Poruka
417
Jučer su se na Humu izvlačila drva, pa je kolega zajašio bukvu. :axe: Kad je htio sjahati, nije išlo. morao je u pomoć priskočiti drugi Tomo, opet nije išlo. Tek kad je moj sin sprijeda opteretio ovog drugog je krenulo. :prayer:

Na pocetku sam pomislio da u blizini radi neki 732 onda sam shvatio da su dva tomaka:supz:

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
dobra večer radni narode :D dajte mi recite koliko kostaju lemeši za jednobrazni plug klasični za tomicu?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
dobra večer radni narode :D dajte mi recite koliko kostaju lemeši za jednobrazni plug klasični za tomicu?

o kojem se plugu radi?.
ako je riječ o Batuje 12" lemeš
nema nigdje u ponudi, već jedni izrada kod kovača.
Govorim iz vlastitoga iskustva nedavno sam kupovao.
Ja sam kupio od IMT pa izbušio nove rupe i to je to...
lemsši ti se kreću u rasponu od 150 do 250 kn/kom.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Teškar pa dajte obujte tomice kak Bog zapoveda pa vidiš da imaju gume čelave, a vi po šumi vlačite drva...

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
A, moj Tomek je obuven na friško, :supz: još mu se nisu poderale ni iglice na ripnama, :gitarist: a ovaj na videu je od rođaka mog sina, ima valjda slabije gume od ovih mojih koje sam skinuo i prodajem ih.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Pozdrav forumaši.
Vidim da niste riješili razliku 730, 731, 732 i da su (tema) plugovi, (suha zemlja)
itd. Zanimljivo i kod mene nije bilo kiše i hi hi, ali se ipak oralo i radilo sa plugovima kupljenim iz inata (kao nisu dobri za našu zemlju).
19175100.jpg

19175101.jpg

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
koliko ga upče moreš diči od zemlje

Koje pitanje , pa plugovi se vuku u zemlji :) ( šala ) , sreča je da ih može i nositi 2 X 12 coli je stvarno iz inata :mrgreen: a orati se vjerojatno može i sa njima , sve zavisi od tipa zemlje , ako je pjeskovita vjerojatno i ljepo rade , ali ako je ilovaća :gitarist: možda bi i išlo ali bi na tomeka trebalo staviti GUSJENICE :axe: , čekamo pravi odgovor a i sličica u radu bi dobro došla :)

Ako dobro vidim ima i prateći kotać ,,,,,,,,,, od konjskog pluga ?? Nije li to premalo za 12 colni plug ?????????

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Eh komplicirate, pa ja imam tomicu i too 731
19175666.jpg

19175716.jpg

od 20cm nije išlo više i to u drugoj sporohodnoj.(sa poooola gasa)

Ako dobro vidim ima i prateći kotać ,,,,,,,,,, od konjskog pluga ?? Nije li to premalo za 12 colni plug ?????????[/QUOTE]

Kad bi plug znao za šta je kopčan i kakav je kotačić on bi se odklopio i pobjegao.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
Dobra vecer lipi moji ljudi,, danas blagdan ,, a mogo bi blagdan i sutra biti :D :D dajte mi recite moze li se sadilica za krumpir kopcati na tomu vinkovića serija 5

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
@ssucur...sta reci, nego :supz:
@celo...neznam dal se moze kopcati, al vuci i saditi moze sigurno...
pozzz joe!:weedman:

T

tuaregr10

Guest
Pozdrav forumaši.
Vidim da niste riješili razliku 730, 731, 732 i da su (tema) plugovi, (suha zemlja)
itd. Zanimljivo i kod mene nije bilo kiše i hi hi, ali se ipak oralo i radilo sa plugovima kupljenim iz inata (kao nisu dobri za našu zemlju).

Pozdrav ssucur :arrow:
Ima Tomo što za vući :finga:. Ako je zemlja rahla i nije "teška" može orati sa tim plugom, ali ako se ore "teža" zemlja, ili ako se ore ledina teško :confused:.

T

tuaregr10

Guest
pozdrav forumašima. meni je tomo dimio bjeli dim zbog goriva kad sam stavio drugo gorivo sve okei. evo par slika mog tome.

Pozdrav svima :arrow:

Tomo je očuvan, lijepo izgleda, svaka čast :finga:. Vidim, dobro se pazi na njega :supz:.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,409
OLT PTO2
Plug sa spiralnom daskom, koji lijepo orje na malim brzinama.

Arno, to je 2x10” ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh