• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
G

GROF

Guest
Pozdrav svima, poslije dužeg vremena što se nisam javljao. ali redovito pratim.
clap_1_.gif

treba mi mala pomoć... moram sa sigurnošću utvrditi koji je ovo TV na slikama. pretpostavljam da bi mogao biti 731, ali nisam siguran..... možda i koji drugi model izgleda isto/slično ? ispod ove boje se vidi da je bio narančast. pločice na mjenjaču nema, a prijatelj čiji je je zametnuo papire negdje u kući. izgled je rezultat upotrebe skoro bez održavanja, (vuča prikolice po otoku) preko 20 godina.
trebam ga rastaviti, pa naručivati dijelove, a bojim se da ne naručim krivo. ima nekog gadnog loma unutra. biće toga za prednji diferencijal, vjerovatno i za mjenjač. preko pola godine se vozio s prednjim gumama jako različitih dimenzija.... a inače su ko nove
16pokrio_oci.gif

., lip pozdrav i tebi forumašu; AlfaZD!., dobro predpostavljaš!., ovaj traktorić sa sličice je; tv-731 iz godine proizvodnje; kraj 1980. godine ili početak 1981. godine.-

., aj Bog!, čitamo - pišemo se ...

Svašta:supris:....jel ima slika od komunalne rotacijske kosilice pri kojoj Tomo kosi u "rikverc"?

., pozdrav forumski prijatelju mladiću; jeffy-i! ... :supz: ...

., lipo fala za javljanje., slika ima, DA., ALI moram ji iskopat negdi iz velike arhive., ima još jako puno slikanoga materijala - prospekata., TO, te materijale treba stvarno pogljedat i vidti kemiju nevidjenu., vjerujte mi na pisanu riječ!., biće., samo da dodjem do nji.- ... :mrgreen: ...

., aj Bog!., čitamo - pišemo se ...

Posljednje uređivanje od moderatora:

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
hidraulicni volan

Za pogon volana treba pumpa koja tjera ulje jel tako! zar se taj volan ne moze spojiti na postojecu zupčastu pumpu od tome?Ja bi ugratio T komade na određenim mjestima i spjio crjevima taj volan od mercedesa ne vidim razloga zasto nebi radio, Zašto nitko nije napravio tako umjesto da ugradjuje pumpu na remenicu ima li za to razlog koji ja neznam.?:scratch Mislim da tomina zupčasta ima dovoljan protok za to.:supz:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Za pogon volana treba pumpa koja tjera ulje jel tako! zar se taj volan ne moze spojiti na postojecu zupčastu pumpu od tome?Ja bi ugratio T komade na određenim mjestima i spjio crjevima taj volan od mercedesa ne vidim razloga zasto nebi radio, Zašto nitko nije napravio tako umjesto da ugradjuje pumpu na remenicu ima li za to razlog koji ja neznam.?:scratch Mislim da tomina zupčasta ima dovoljan protok za to.:supz:

Radilo bi, ali bi imao problem kad bi koristio hidrauliku i volan u isto vrijeme. U servo volan se stavlja ATF ulje za volan, a ovdje je hidraol.. Imaš u ovoj temi sve razrađeno.. 'Pretraži ovu temu' s tim pojmovima, i sve češ saznati..:)

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
Bilo je vec price o tom i mislim da ne bi radilo, servo radi na 80bara a tomina pumpa na puno vise, pa je pitanje. uostalom servo radi na atf ulje koje je rijedje a hidraulika na hidraol koji je puno gusci...

D

drax

Guest
Kod mene je na primi valjda sve preko jedne pumpe tvornički. Pa neide ako u isto vrijeme dižeš oruđe i motaš volanom.

T

tuaregr10

Guest
znači, konzilij se slaže da je to ipak 732

nije, počeli su radovi na njemu, i još jednom, plavom.

moram ga popraviti, ali nije moj, nego od prijatelja sa Silbe, s kojim surađujem oko maslinika i šume. s obzirom da na Silbi nemamo baš nikakvih uvjeta za ozbiljni popravak, donili smo ga u Zadar. a gume, mislim da su još tvorničke
2funny.gif

ovo je moj 418

imam takvu, namjera mi ju je montirati na 418, jedino je kompliciranije napraviti nosač, zbog drugačijih prihvata nego na mercedesovoj. a razmišljam da zavidam i ovaj volan

Pozdrav AlfaZD :fball:
Dobar vam je ovaj vaš 418, izgleda lijepo i očuvano, svaka čast :finga:. Znači, vi se bavite popravljanjem i obnavljanjem traktora, a to se vidi i na vašemu :supz:.

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
e krompironja plug je odličan i dobro ćeš orat snjim al morat ćeš stavit crtalo jer to nedostaje a i ljepše se ore snjim nego bez njega...sretno oranjeee:supz::supz:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,081
e krompironja plug je odličan i dobro ćeš orat snjim al morat ćeš stavit crtalo jer to nedostaje a i ljepše se ore snjim nego bez njega...sretno oranjeee:supz::supz:

A znam crtalo cu sklepat ja nije problem samo da prođu praznici vec sljedeci tjedan ide na orane

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Tesko je ovdje pretrazivati teme kada nitko ne pise naslova za temu!!!!pretpostavljao sam da ulja nisu ista no nisam bio siguran hvala svima na odgovorima i pojasnjenju.

Posljednje uređivanje:
D

drax

Guest
Krumpironja čestitam na prinovi, da nije slučajno plug s "njuškala":partyman:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Isprika svim fanovima , nespretnim prepravljanjem poruke postala je nevidljiva . Evo ga natrag , katalog iz naftalina , još neviđeno na poljoprivrednom forumu .
Link za skidanje
http://speedy.sh/cJwB2/tomo-vinkovic.rar
lozinka za otvaranje
puknuti
@jokasi - dobro nam došao za par dana...sitnooo brojiš - imaš virtualno pivo za trud :partyman:

@krumpironja - sretna ti kupnja, plug je kao nov još boja nije oderana.
Nego kad ga uforcaš u oranje, gledaj da manje hvataš(do 25cm)... mislim da budu uže brazde, nemoj kao pre...hoću da vidim složene brazde kao domine, a ne redove za krompir...:supz:
Nek te dugo služi, živ bio...
pozzz joe!:mrgreen:

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Izmjena semeringa prednjeg kotača na seriji 700

Otpustiti 6 vijaka zatim lagano izbiti osovinu sa ležajem pazeci da se ne osteti brtva i da se po kucistu semeringa ne naprave ostecenja,skinuti ležaj radpcigerom da bi se moglo skinuti kuciste od duraluminija gdja se stavi semering ako je brtva ostecena zamjeniti je i namazati masom za brtvljenje.
picture017zg.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
picture019jo.jpg
picture020f.jpg

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
@gorski - svaka čast...uz par fotki, kratko i jasno objašnjen ceo postupak zamene...:supz:
sve pohvale...
živ bio...
pozzz joe!:mrgreen:

A

AlfaZD

Guest
., lip pozdrav i tebi forumašu; AlfaZD!., dobro predpostavljaš!., ovaj traktorić sa sličice je; tv-731 iz godine proizvodnje; kraj 1980. godine ili početak 1981. godine.-

., aj Bog!, čitamo - pišemo se ...

Grofe, hvala puno na preciznoj informaciji
ok.gif

Bilo je vec price o tom i mislim da ne bi radilo, servo radi na 80bara a tomina pumpa na puno vise, pa je pitanje. uostalom servo radi na atf ulje koje je rijedje a hidraulika na hidraol koji je puno gusci...

automobilski sistemi servo volana, koji upotrebljavaju ATF, rade s tlakom 120-130 bara. ne znam koji tlak daju hidro pumpe na TVu, ako bi po tlaku i radilo, problem je što je ATF sintetičko ulje, pa kad u elemente predviđene za ATF dođe hidraol, koji je mineralno ulje, neće dugo biti ispravno.

Pozdrav AlfaZD :fball:
Dobar vam je ovaj vaš 418, izgleda lijepo i očuvano, svaka čast :finga:. Znači, vi se bavite popravljanjem i obnavljanjem traktora, a to se vidi i na vašemu :supz:.

hvala, trudim se da bude što bolji
smi882.gif

ne bi se baš moglo reći da se bavim, ustvari, na TVa sam prvi put stavio ruke pred 4 godine kad sam kupio svoga. ipak, nije mi to problem, u Zadru imam autoradionicu.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Pozdrav svima!

Pokušavam pronaći službeni naziv ovog elementa sa slike na hrvatskom jeziku..:scratch

kardan.jpg

Koristi se za spoj poluge pedale kočnice ili kvačila sa sajlom ili čvrstim elementom..

Engleski naziv je clevis yoke.

isalopek

Aktivni član
Tu od
15 Ruj 2010
Poruka
526
automobilski sistemi servo volana, koji upotrebljavaju ATF, rade s tlakom 120-130 bara. ne znam koji tlak daju hidro pumpe na TVu, ako bi po tlaku i radilo, problem je što je ATF sintetičko ulje, pa kad u elemente predviđene za ATF dođe hidraol, koji je mineralno ulje, neće dugo biti ispravno.

Ako je to i točno, onda je ova pločica s pumpe na kojoj piše 80 bara očito za baciti :) Kako god, mislim da je kombinacija pol servo/pol hidraulika totalni promašaj, al tko voli nek izvoli... :)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh