• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,081
Pozdrav svima!

@krumpironja - sretna ti kupnja, plug je kao nov još boja nije oderana.
Nego kad ga uforcaš u oranje, gledaj da manje hvataš(do 25cm)... mislim da budu uže brazde, nemoj kao pre...hoću da vidim složene brazde kao domine, a ne redove za krompir...:supz:
Nek te dugo služi, živ bio...
pozzz joe!:mrgreen:

Hvala,potrudit cu se da uradim sta bolje...onaj prvi nisam mogo selit udeso jer su vide zapekle ali ovaj mogu i ovajje moj tak da ga necu stedit

T

TomoZeković

Guest
Pozdrav dragi Forumaši. Novi sam na forumu, pa da vam se malo predstavim. Sa svojoj obitelji bavim se poljoprivedom, uglavnom uzgojem vinove loze. Od strojeva imam traktor Tomo Vinković 821, koji sam kupio od Grofovog nećaka. Traktor je stvarno odličan, malo me je zglob zeza al sam to jrešio. E sad bih vas zamolio ako netko slučajno zna da neko prodaje trobrazni plug za mog tomeka, molio bih ga da mi javi, jer mi treba za oranje vinograda... Slike od traktora cu stavit kad skužim kako to ide... :finga:

brane30

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
533
Pozdrav dragi Forumaši. Novi sam na forumu, pa da vam se malo predstavim. Sa svojoj obitelji bavim se poljoprivedom, uglavnom uzgojem vinove loze. Od strojeva imam traktor Tomo Vinković 821, koji sam kupio od Grofovog nećaka. Traktor je stvarno odličan, malo me je zglob zeza al sam to jrešio. E sad bih vas zamolio ako netko slučajno zna da neko prodaje trobrazni plug za mog tomeka, molio bih ga da mi javi, jer mi treba za oranje vinograda... Slike od traktora cu stavit kad skužim kako to ide... :finga:

mislim da je preslabi taj tomek za 3 brazde!

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Pozdrav svima!

Pokušavam pronaći službeni naziv ovog elementa sa slike na hrvatskom jeziku..:scratch

View attachment 2899

Koristi se za spoj poluge pedale kočnice ili kvačila sa sajlom ili čvrstim elementom..

Engleski naziv je clevis yoke.

a recimo neka vrsta škopca

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Sretan Uskrs cijeloj ekipi Tome Vinkovića i popratnim članovima!

Ne bi vjerovali koliko različitih naziva se javlja taj element, a ni jedna ne daje dobre rezultate na internetu..

Svornjak, plosno pero, kardanski spoj, vilica, zatik i još kojekakvi izmišljeno-glupi nazivi nadobudnih kroničara tehničkih pojmova...:roll:
I onda nazoveš željezaru pa ti se smiju..:mad:

Mislim da ću ga izraditi..:supz:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Prvotno napisano od AlfaZD
treba mi mala pomoć... moram sa sigurnošću utvrditi koji je ovo TV na slikama. pretpostavljam da bi mogao biti 731, ali nisam siguran.....

Podpisujem napisane Edosokove riječi u cjelosti. Traktor za kojeg želiš utvrditi je TV-732. Moj je 731 koji je u nekim stvarima drugačiji (samo u nekima) pa mi možeš to vjerovat. Getribe su jednake kod svih u seriji 700 tako da ne brini.

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Sretan Uskrs cijeloj ekipi Tome Vinkovića i popratnim članovima!

Ne bi vjerovali koliko različitih naziva se javlja taj element, a ni jedna ne daje dobre rezultate na internetu..

Svornjak, plosno pero, kardanski spoj, vilica, zatik i još kojekakvi izmišljeno-glupi nazivi nadobudnih kroničara tehničkih pojmova...:roll:
I onda nazoveš željezaru pa ti se smiju..:mad:

Mislim da ću ga izraditi..:supz:

Evo našao...terminal sajle
http://www.sajla-com.hr/hr/terminali

http://sajla-com.hr/editor/uploads/images/eye_terminal.jpg

Posljednje uređivanje:
T

tuaregr10

Guest
evo prinove u mojoj garaži

Pozdrav Krumpironja :!:
Čestitam na kupnji pluga i neka te dugo i dobro služi :mrgreen:. Da li si ti to farbao svoga Tomu ili se to meni samo čini :scratch?

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,081
ostala slika u glavi i da nije možda bio cveni:partyman:

Cveni?? Jos ako mi reces sta je to hehhe
evo prinove u mojoj garaži

Pozdrav Krumpironja :!:
Čestitam na kupnji pluga i neka te dugo i dobro služi :mrgreen:. Da li si ti to farbao svoga Tomu ili se to meni samo čini :scratch?

Hvala,jesam jesam pofarbo sam ga u malo svjetliju nijansu i metalik sada mi je ljepsi jos kad stavim nove naljepnice bit ce *__*

ma samo ga je oprao :blackeye[/QUOTE kaže:
Ma jaooo pa sta ne vidis da je druga farba >.<

Sretan Uskrs svima

Posljednje uređivanje:

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
tomo522

ha haa krompironja i ja sam pomislio da si ga samo dobro oprao:lol::lol::lol:(šala naravno)pozdrav i sretan USKRS

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh