• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

tv 732 A

Član
Tu od
31 Ožu 2012
Poruka
138
ja svom tomici postavio volan servo ide sve super, lako se upravlja međutim imam jedan problem, ako je to problem, kad traktor radi, nije mi duže radio od 10 minuta kako sam postavio pupmu i glavu servo, zagreje se servo pumpa i crijeva, mada su mi crijeva od gume, ali su nastavci od željeza pa se i oni zagreju čak i kod glave volana, jeli to uredu tako ili je neki propust napravljen, pozz

dbolfek1

Član
Tu od
15 Svi 2011
Poruka
31
ja svom tomici postavio volan servo ide sve super, lako se upravlja međutim imam jedan problem, ako je to problem, kad traktor radi, nije mi duže radio od 10 minuta kako sam postavio pupmu i glavu servo, zagreje se servo pumpa i crijeva, mada su mi crijeva od gume, ali su nastavci od željeza pa se i oni zagreju čak i kod glave volana, jeli to uredu tako ili je neki propust napravljen, pozz
Pozdrav,
Cijeli sistem može ti se zagrijati do tolike temperature kao i motor i neče biti nikakvih problema.

tv 732 A

Član
Tu od
31 Ožu 2012
Poruka
138
ok hvala kolega najljepše, sad mi je puno lakše, i svima bih preporučio da ugrade servo ja sam danas prvi put upravljao time i prezadovoljan sam bar za sada, a kad bude bilo vrijeme za oranja vidjećemo kako će izdržati i tu, pozz

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Lijep pozdrav,

evo malo proljetnog malčiranja trave.

Tjera Tomo to ko od šale. ;)

Zaha
Vidim radila se kutija, korpa, gajba... kako god jo nazval. Dobro je što si stavijo aluminij a i dobar patent za kopčanje. Vjerujem da če se još neki poslužit tog kopčanja jer nemaju 3T.

Vtrbovi3
Nači če se koji električar pa se nadajmo na pomoči. Inače trebao si barem napisat koji ti je firme regulator jer su različiti. Još si trebal uslikat jednu sliku od blizu pa da se vide simboli na njemu. Tako če ti onda lakše pomoči.

zaha

Član
Tu od
22 Velj 2012
Poruka
88
Bilo bi mi drago ako bi nekom moja ideja (rjesenje) pomogla.

Lijep pozdrav !

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
citat firemanpeter Vtrbovi3
Nači če se koji električar pa se nadajmo na pomoči. Inače trebao si barem napisat koji ti je firme regulator jer su različiti. Još si trebal uslikat jednu sliku od blizu pa da se vide simboli na njemu. Tako če ti onda lakše pomoči.[/QUOTE]

regler je dukati evo slika gdje se vide oznake i moje misljenje kako treba spojiti ako nije ispravno molio bi da me se ispravi pa da pomognemo Vtrbovi3 rješiti problem.
picture081pp.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
picture080wk.jpg

tomo420

Član
Tu od
20 Sij 2011
Poruka
710
Evo i mlade nade voze Tomicu...zasad još na tatinim koljenima:D

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=v8DxJhJ9VY4[/YT]

Posljednje uređivanje:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
sve pohvale za izradu no ja bi ovaj razmak smanjio jer bi time dobio vecu nosivost a i vecu stabilnost traktora jer se ipak radi o malom tomi.
27042012065.jpg

Ma to je @zaha odradio sa povećanim razmakom, zbog iskrivljenog toplinka...:lol:

@zaha - sve pohvale za izradu korpe...:supz:

pozzz joe!:weedman:

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
E ljudeki u kojoj brzini kosite sa kosom, i u kojoj brzini na kardanu?

Sve ti ovisi o travi i terenu no druga spora bi bila univerzalna brzina za košnju za tvog tomu a moze i brza ali naravno sve ovisi o gasu ,manji gas da ti kosa ne drma zadni kraj traktora.ali tebi će to biti sporo!šta ćeš kada je tomo spor ali učinkovit stroj.a kardan naravno isto sa manjim brojem okretaja.a moze i sa vecim samo do kada ce kosa i sklopovi izdrzati to je drugo pitanje.

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest
., odgovor, daje se.-

E ljudeki u kojoj brzini kosite sa kosom, i u kojoj brzini na kardanu?

., tomo!, serija; 400 i 500 sa strižnom kosom kosi u drugoj brzoj., a ručica kardana - multiplikatora - ručica sa live strane ispod sjedala - sica, treba bit prebačena na sporu vrtnju.-

., NOVI forumašu zaha!, odlično odradjena "košara" za traktora tomu., moja preporuka ko i ostali forumaša!, prihvat same "košare" primakni više do traktorića.- ...

., aj Bog!, čitamo - pišemo se ...

T

tuaregr10

Guest
Jučer su vršene pripreme za odlazak na njivu,,,

A danas su se 2 mališana uhvatila u koštac sa velikom njivom. žuti dvije, a plavi jednu brazdu.

Pozdrav teškar :arrow:
Ima dosta te njive što ste je orali sa Tomicama :finga:. Da ste orali sa jednim Tomom već bi vam bilo dosadilo, ali ovako sa dva je puno brže i lakše :).

Ovih dana se pravila kibla (korpa) za tomicu , obicna je znaci nije kiperka stranice su aluminiske dimenzija je 95x80x54 (ovo su unutarnje mjere)

Na ovaj nacin sam ja rijesio kopcanje u 3 tacke a da ne mijenjam donji nosac.

Pozdrav :weedman:

Pozdrav Zaha :arrow:
Svaka čast na izradi kible za Tomicu, vrlo jednostavno napravljeno i odlično za prevesti neke lakše stvari :finga:. Stvarno dobra ideja za 3 T kopčanje :prayer:.
PS
Tomo lijepo izgleda, sjaji se kao da je nov ;).

Posljednje uređivanje od moderatora:

zaha

Član
Tu od
22 Velj 2012
Poruka
88
Bit ce kosarica preuredjena ovih dana po vasim preporukama i nove fotke ubacene.

Pozdrav !!!

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Pozdrav teškar :arrow:
Ima dosta te njive što ste je orali sa Tomicama :finga:. Da ste orali sa jednim Tomom već bi vam bilo dosadilo, ali ovako sa dva je puno brže i lakše :).
Uh, taj dan sam proveo 10 sati za upravljačem TV-a :madmana: . Sva sreća što sam dao tapecirati sjedalo, pa je guzica izdržala bez posljedica... :butthead: Potrošio sam 10 l goriva... :supz:
Krumpironja, ako kosiš u drugoj brzoj, kardan uključiš u sporu vrtnju, a ako kosiš u drugoj sporoj, onda u brzu vrtnju.

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Krumpironja, ako kosiš u drugoj brzoj, kardan uključiš u sporu vrtnju, a ako kosiš u drugoj sporoj, onda u brzu vrtnju.

Teškar i tomo522 zar nebi bilo logičnije da ako traktor ide brze i kosa mora raditi brže kako bi čisto odrezivala a kada ide sporije nema potrebe uključivati bržu vrtnju zar nije tako.zasto kardan uključivati u bržu vrtnju ako traktor ide u drugoj sporoj i obrnuto ?meni to nema logiku.:supz:

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh