tomo420
Član
- Tu od
- 20 Sij 2011
- Poruka
- 710
He he, preporučujem samoutovarnoistovarnu.:icon_e_wink:
HRVOJE 35 moje mišljenje je da ti tomo neće moć tjerat toliku količinu vode sa izlazom od 2000 obrtaja....bude se motor grijao jer bi stalno bio pod velikim opterećenjem...dobro si ti to zamislio al ako bude išlo jer koliko sam ja skonto ta pumpa baca 1000 litara u minuti al opet što kaže gorski imaš 4 izbora brzina izlaznog vratila pa ako neće u 4 mjenjaj u 3 :cool2::cool2:
Ja imam u okviru opg-a registrirane usluge u poljoprivredi, sada je knjigovođa na seminaru oko te fiskalizacije pa ćemo drugi tjedan biti pametnij, ako te zanima klikni na link, pa odi na usluge.:icon_wink:
hvala na brzom odgovoru ,onaj link je odlićan to mi i treba ,još samo info o fiskalizaciji pa sve posložiti ,i poćet sa radom ...ona priolica koja je zakačena za nivu koje su dimenzije ,nosivost ,si ju sam radio ili kupovao gotovu....
kolege forumaši aj ako tko ima kuku za auto prikolice na tomi serije 700 neka mi pošalje sliku.hvala:icon_pidu: živi bili i tome vozili
kolege forumaši aj ako tko ima kuku za auto prikolice na tomi serije 700 neka mi pošalje sliku.hvala:icon_pidu: živi bili i tome vozili
Pozdrav dečki
Malo me zanima.
Ali ima koji vitlu za TV ali kaki drugčji priključak s kardanom.Evo ako ti ovo može pomoći , da bi se postavilo ovo vitlo na traktor bilo je potrebno raditi nove poluge - duže - i izbaciti španeri podizača poluga ako ti još nešto nije jasno
Arno hvala za informacijo.
Najdel sem jednu sliko, isti model vitla a na TV 732.
hvala na brzom odgovoru ,onaj link je odlićan to mi i treba ,još samo info o fiskalizaciji pa sve posložiti ,i poćet sa radom ...ona priolica koja je zakačena za nivu koje su dimenzije ,nosivost ,si ju sam radio ili kupovao gotovu....
Hvala po nezma koji put na savjetima ali mislim da jednu bitnu stvar nisam rekao. Imam plantažu sa 3500 sadnica svaka sadnica treba po ljeti oko 3-5 lit vode što je ukupno 10,5 i 17,5 kubika vode. Što zbog noći kad se navodnjava što zbog mojeg vremena da sam čim prije gotov a to uključuje sljedeče radnje iz bazena uzimam vodu te navodnjavam, nakon toga iz bunara pumpam vodu koju ubacujem u bazen da se korz dan dva ugrije da mi biljka ne doživi šok. Dakle kod jednog navodnjavanja ja preko pumpe prebacim i do 40 kubika vode da bih sve brzo i kvalitetno obavio trebab ozbiljniju pumpu našao sam jednu koja se vrti na 3600 okretaja i tada u satu ispumpa 60 kubika. Koliko znam ja na tomi na kardanskom vratilu imam najviše 2000 okretaja dakle sa tom inverzijom ja dobivam 4000 okretaja a trebam 3600 dakle smanjim gas na traktoru da nije pod ful gasom sat dva a pošto trebam 40 kubika još smanjim gas tako da računam da moj tomo obavi sve u relativno kratko vrijeme. Sad je pitanje da ga taj prenos ne preoptereti moje je mišljenje da nebude jer mislim da mu je pumpa za vodu na kradanu manje opterečenje nego recimo freza.
nadam se da sam sada bio jasniji tj precizniji u traženju vašeg savjeta.
Lp svima