- Tu od
- 2 Sij 2011
- Poruka
- 408
konkretno pitanje....Primjetio sam da je na moj tv731 ugrađena ac pumpa koja je predviđena za drugi tip motora (gruppa 8) i koja je manja od predviđene. E sad, da li da ipak uzmem odgovarajuću ac pumpu za njega (u ponudi imam slovensku za cca 200 kn i srpsku za cca 240 kn) ili da ostavim postojeću? Kažem, ova pumpa koja je sad na njemu je manja od one predviđene i dal to utječe na rad motora što je ta druga manja i nije za lombardini lda672 već sasvim nešto drugo?
Hvala
Ako pumpa pravilno naliježe na onu osovinicu sta ide iz bloka i ako ona stvara odgovarajući pritisak mislim da ne moze utjecati na rad mora jer ona ima zadatak da baca naftu u filter i puni ga,znači svrha ac pumpe i filtera je samo da pročisćavaju naftu ,da spojiš direktno iz rezervara u boš pumpu bez ac pumpe i filtera traktor bi radio normalno jer ima prirodni pad nafte prema boš pumpi, otpoji crijevo koje vodi od ac pumpe kod filtera i zaverglaj motor pa ćeš vidjeti kako baca mlaz pod pritiskom,ako dobro baca onda je u redu nemoj dugo jer ćeš oatati bez nafte u boš pumpi pa ćeš morati ozračivati da bi ponovno upalio,ipak poznatoje da sam ja za orginalne dijelove tako da bi ja bez obzira na sve reskirao 200 kn jedino vidi da za slovence ne radi kina.
Posljednje uređivanje: