• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
firemanpeter

meni štima.ako mi se što dogodi ja sam kriv i preuzimam svu krivnju.pošteno? ja mislim da je.na svu sreću punoljetan sam i sam za sebe odgovaram ako se što dogodi.

Pošteno je!

Pozdrav svima,hocu da pitam posto sam ustanovio da kompresija od tv 730 bezi izmedzu glava motora i cilindar hocu da izvadimglavu motora i eventualno promenim brtvu.Moje pitanje je dali mogu da izvadim glavu motora bez da diram ventila,mislim dali izadze komplet.Mislim da ovo moram da uradim posto hladan traktor' uopste' nemogu da upalim.Hvala

Ako ti dimi između glave i cilindra onda sigurno taj spoj ne brtvi dobro i potreban je popravke
Glavu možeš vaditi bez diranja ventila. Otvori poklopac glave i sve če ti biti jasno. Pažljivo pogledaj u rupu (u cjev) gde stoje šipke koje idu iz motora u glavu na klavir ventila. To zapamti kako su bile da budeš onda pravilno sastavijo nazad.
Vjerujem da to nije jedini razlog lošeg paljenja. Trebalo bi provjeriti i predpaljenje i možda još koju drugu stvar ali ja bi prvo ove dvije stvari sredijo pa ako bude trebalo onda dalje.

Samir 732
Pozdrav dečko :)
Nadam se da se ne ljutiš danas posle naše priče zapravo šale, barem ja sam shvatijo to ko šalu. :icon_e_wink:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,886
Znam da se ti ne ljutiš Robert :eek:: , nismo se mi zezali nego ja i Samir a mislim da se netreba ni on ljutiti.:rolleyes:
Zapravo nije bio neki ozbiljan razlog.

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
134
Kod nas kompletno reparirana sredina sa zamjenom dodje 300e.U to spada hilzna od nuvilona,nove puše s bolcnima i ležaji i križevi kardana i na novo farbana.Majstor dopela repariranu,odmontira staru i ugradi drugu.Za sve to možda i nije tako skupo.:icon_scratch:

Pozdravljen rojak. Imaš mogoče kakšen kontakt telefonsko številko?

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
[/URL]
Nije ni tu cijena fiksna.:icon_anal: Ovo mi prevedi=prasacka grlacka?
http://www.pik.ba/artikal/5935335/tomo-vinkovic/

Eeeeeeeeeee mi imamo EVROPSKE cijene, a.........................
PRASHACKA...kod nas se sitno okopavanje zove PRASHENJE.recimo okopavanje paprike nazivamo PRASHENJE PAPRIKE.
znaci plitka obrada zemlje,nazivamo PRASHENJE.
vidi se i sam prikljucak da nije namenjen za dublju obradu zemlje...vec onako plitko...
GRLACHKA,...alatka skojom se prilikom okopavanja i nagrli(nabaci ) zemlje na koren,t.j.stabljiku biljke(al stom GRLACKOM nece on nista nagrliti...vec samo PRASHITI... :p )

Posljednje uređivanje:

Samir_732

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
240
Pošteno je!

Ako ti dimi između glave i cilindra onda sigurno taj spoj ne brtvi dobro i potreban je popravke
Glavu možeš vaditi bez diranja ventila. Otvori poklopac glave i sve če ti biti jasno. Pažljivo pogledaj u rupu (u cjev) gde stoje šipke koje idu iz motora u glavu na klavir ventila. To zapamti kako su bile da budeš onda pravilno sastavijo nazad.
Vjerujem da to nije jedini razlog lošeg paljenja. Trebalo bi provjeriti i predpaljenje i možda još koju drugu stvar ali ja bi prvo ove dvije stvari sredijo pa ako bude trebalo onda dalje.

Samir 732
Pozdrav dečko :)
Nadam se da se ne ljutiš danas posle naše priče zapravo šale, barem ja sam shvatijo to ko šalu. :icon_e_wink:

jutro dobri narode ma nema razloga za ljutnju viste jedna dobra raja ne zamjerini nista od ovih poruka ja znam daje sve ovo mala sala . ssucur ma nece plug proklit neki dan je radio ali nisam ga oprao :icon_jook:

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
:icon_eek: :eek: :icon_e_confused:
20571915.jpg

20571912.jpg

20571914.jpg

Ća bi reka GROF, kemijanje.

robert1m

Novi član
Tu od
18 Stu 2012
Poruka
21
Dimenje medzu glave motora i cilindar rjeseno ,ali samo sa jedan cilindar a sad duplo manje ama dimi i drugi.Ponovicu posao sad na drugi cilindar.Hvala sto ste mi pomogli

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Pozdravljen rojak. Imaš mogoče kakšen kontakt telefonsko številko?
Keber Ignac GSM 041 501 250.Mojem kolegi je menjo sredinu i montiro hidravlični volan.I na mojem tomi je njegov volan.Vrlo korektan majstor-priporučujem. :icon_super:

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
http://www.polovniautomobili.com/oglas3142345/tomo_vinkovic_tv_418/ znam da je ovo hr forum,al opet mozda neko ima rodbinu u srbiji tacnije u vojvodini pa kad zatreba neki deo...
sad sam naisao na taj oglas.
Brane rado bih dosao,sigurno imaju i zadnje serije TV,tj kao eksponat,milina za gledati.

Ovo mi se svidja nema više podmazivanja !koliko košta ta reparacija sredine?kažu da je ta plastika nepoderiva i da sam sebe podmazuje šta mislite o tome?
viewer.php
[/URL][/IMG]:icon_thumright:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ovo mi se svidja nema više podmazivanja !koliko košta ta reparacija sredine?kažu da je ta plastika nepoderiva i da sam sebe podmazuje šta mislite o tome?
viewer.php
[/URL][/IMG]:icon_thumright:

Vidjeli Grof i ja u Hittneru. Čini mi se bolje jer je jeftinija reparacija kad prdne..

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
229
Iskreno da kazem ne znam koliko je reparacija sredine,nisam zvao. Meni se vise svidja kad ima podmazivanje nego kad nema.

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Vidjeli Grof i ja u Hittneru. Čini mi se bolje jer je jeftinija reparacija kad prdne..

Jeste sta o tome komentirali .Dali tako rade orginalne sredine ili?

Markec Hittner u sredinu stavlja teflno,
a ne plastiku

Hehehehehe ja sam samo tako rekao (plastika )ot kud znam od kojeg je materijala.

Iskreno da kazem ne znam koliko je reparacija sredine,nisam zvao. Meni se vise svidja kad ima podmazivanje nego kad nema.

pa daj pitaj tebi je lakše nazvati.:(wait):

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Gorski nije bitno ke si rekel ti,
ja samo velim kak je jer sam se sa dečkima iz hidtnera spominal pa znam,
od kad više ne montiraju lijevanu čahuru do gusa,
već varena od vučene cijevi stavljaju unutra teflonsku presvlaku,
dok stara izvedva sredei ide gus po gusu kak i tomi

gorski

Tu od
2 Sij 2011
Poruka
408
Ma dobro nebitno šta je ko rekao! Šta je tebi bolja izvedba??to od hitnera ili tome vinkovića

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh