• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Moj traktor ima čep na motoru, tamo gde se fiksira sajla. Tako da nema ništa od toga. Imam na lagru obrtomjer od avta, ruski. Ali to ne valja, kod traktora treba stavit na sajlu.
A nema ni mjesta više, možda još za koju sitnicu.

Tomo, hvala na pohvali.
Tu piše gde se oduzima uljni tlak na motoru:

ostali-traktori/tomo-vinkovic-tema144/stranica1680/

Znaš kako je on mislil, da bi izgledal kao pravi traktor, Tome samo liče na traktor :lol: :mrgreen:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Dečki NHF, stavio sam smajlić, vatrogasac tvoj je odličan!!! Za svaku pohvalu!!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,517

Peter, za tahometar ti je dovoljno imati alternator. Ionako svi novi tahometri rade električno.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter još kad bi imao mirač količine goriva u rezervoaru bilo bi super,ali i ovako je :!: ;)
di si nabavio sve te simbole???? :roll:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Obrtajometar je sranje ,bezveze....ali kad bi bio mjerac temperature ulja ;) ,to bi bio traktor !

M

marrkyyy

Guest

hvala Tomo Vinković
cuo sam da 523 dosta trese i da je motor manje pouzdanji od 420, kazem, cuo sam...neznam jel to istina ili ne...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

neznam ni ja je li to istina,ali znam da iman tv-420 već 22 godine i da do sada nisam imao nikakvih većih kvarova-samo luft volana,sredine i ključ mjenjača se istrošio pa je izbacivao iz brzine,samo triba redovito minjat ulja,podmazivat ga i neće biti problema!!!!! ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

petar kaže:
Dečki NHF, stavio sam smajlić, vatrogasac tvoj je odličan!!! Za svaku pohvalu!!

Hvala na pohvali i znam da si se šalio pa sam se i ja, isto sa smajličima. ;)

ZJ
Istina kako kažeš. Nema ni ovaj ruski od Lade sajlu, zabrkao sam za brzinomjer. :scratch Moglo bi se ugradit, al nema više mjesta i onak je dovoljno.

Tomo Vinkovič
Moglo bi se ugradit pokazivač goriva npr. od auta. Ali to je puno posla. Treba ugradit plovac u rezervar. Kad bi več htijo imat to, ja bi napravil jednu prozornu crevo uz rezervar. Napraviš priključak na čep za ispuštanje goriva na dnu. Na to priključiš crevo i odmah vidiš nivo. Evo ideja je tu.
Što se tiče simbola. Njih potražiš na internetu pa onda isprintaš na naljepnicu. I eto ti, što god hočeš napraviš. ;)

Puknuti
Malo se šališ jel. :scratch Odgovoriču svejedno oko mjerača temperature ulja. To bi bilo najviše potrebno. Ali on mora biti u protoku ulja. Tu gde sam ja oduzeo ulje za senzore tlaka to nije bilo moguče, nema dovoljno mjesta. A dovesti ulje po crevu do indikatora nije ok za mjerjenje.

Marrkyyy
Sigurno je tako kako kažeš, da 523 više trese. Ima 3 KS više, veči stupanj kompresije, veči promjer cilindra i hod klipa, više kubika. Sve samo pomalo više, pa i trese pomalo više :x
A isto mu je samo jedan cilindar.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
fireman - NO COMENT...
Pa ti radiš bolje, i lepše nego fabrika traktora! Nekad i sad...drastična razlika...
Toliko pažnje posvetiti stroju,,,svaka ti čast!
Odrađen posao što se tiče estetike, čista 5-ca! Nadam se da je deo što si tokario, od nerđajućeg materijala, jel bi bila šteta da, posle izvesnog vremena zarđa! Ali znajući tebe...hmmm sigurno sigurno je prohrom!
Možeš da se ogledaš u instrument tablu, ako ti nevalja frizura!!! Sjaji se kao zlato...
Marrkyyy - Dobro nam došao...ako uzimaš,,,bolje uzmi sa jačim motorom(523),,,tresu oni svi...sve zavisi kako je utegnut! A više informacija što se tiče motora, edo,majstor,GROF itd...ti može reći više informacija!
Ja lično mislim da su motori isti, samo razlika u promjeru klipa, veća kubikaža kod 523 - i veća snaga...meni na TV818 fali 2-3 ks, da bih prilikom oranja prešaltao u jednu veću brzinu,,,al nemože, nema snage, guši motor! Pa ako možeš, kupi sa jačim motorom! To je moja preporuka!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

joekiki kaže:
Marrkyyy - Dobro nam došao...ako uzimaš,,,bolje uzmi sa jačim motorom(523),,,tresu oni svi...sve zavisi kako je utegnut! A više informacija što se tiče motora, edo,majstor,GROF itd...ti može reći više informacija!
Ja lično mislim da su motori isti, samo razlika u promjeru klipa, veća kubikaža kod 523 - i veća snaga...meni na TV818 fali 2-3 ks, da bih prilikom oranja prešaltao u jednu veću brzinu,,,al nemože, nema snage, guši motor! Pa ako možeš, kupi sa jačim motorom! To je moja preporuka!

to sam mu i ja priporučio,bolje kad je jači motor-poslje ti može biti žao ako kupiš slabijega :!: ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ kaže:
joekiki kaže:

to sam mu i ja priporučio,bolje kad je jači motor-poslje ti može biti žao ako kupiš slabijega :!: ;)

Dečki kad je već tak onda neka uzme TV serije 700 pa ima 30 ks i snage na pretek.
A opet ovisi sa koliko novaca raspolaže. Kod kupnje uvijek glavni faktor nedoumice je novac!

M

marrkyyy

Guest

-bitna mi je sirina, sa sa serijom 700 necu moci raditi u vinogradu.

decki puno hvala na savjetima.
nadam se da ce moj prvi traktor biti tomek 523, sada krecem u potragu..

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

sritno s potragom,nadam se da ćeš dobro odabrati :!: ;)

Posljednje uređivanje:

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

ja isto imam 523 istina je da se malo više trese mašina ali je mašina jako dobra ja još nisam imal večih problema a traktor se bome naradi kroz ljeto :mrgreen: 8)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ako ti nije problem mogao si stavit koju sliku svog tome :?: :?: :?: :!: ;) :roll:

Posljednje uređivanje:

John Deere

Član
Tu od
20 Ruj 2008
Poruka
94

budu slike sad za koji tjedan sad je baš raskopan malo. Piksira se sredina, mijenjaju se semerinzi na getribi, ona budemo ga možda i pofarbali ako nebude prije trbalo frezati i kositi travu :? 8)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Joe,
puno me hvališ ali moram te razočarat. Tokar nije imao kroma pa je od željeza. Nije bilo izbora :scratch . A meni se toliko sviđalo kad se tako lepo sija. Šta sad? Ja sam, da nebi zarđalo polakirao sa lakom za auto 2x :mrgreen: pa čemo vidjet hoče li to bit dobro.
Ja sam ovako razmišljao. Zašto lak nebi držao ovde, kad drži na autu. Ako ne izdrži (posle nekih godina) ostaje varijanta da se napravi u originalni boji traktora :mrgreen:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
Ma fireman - nema problema što nije krom,,,verovatno je zglavo zaštićen, ako ti kažeš,,,a ja sam oduševljen sa tvojom instrument tablom,,,fantastična je , u odnosu na prvobitno stanje!
marrkyyy - pa ako imaš love...uzmi ti od 30ks...možeš i snjim raditi u vinogradu,,,hmmm čak i bolje nego sa 523!
Nije on mnogo širi,,,nekih 30-40cm,,,ja bih lično voleo da ga imam za vinograd, i voćnjak!...Brže i lakše odradi posao...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ako je sve fabrički, onda je samo 20 cm širi, a razlika među traktorima je jako velika. Kopi 30 KS, nečeš požalit, samo da je stroj u dobrom stanju.

M

marrkyyy

Guest

kuzim, ali vinograd je vec zasađeni i u jako dobrom je stanju tako da mi je žal nesto kopati po nemu,a reovi mi pasu za 523.. ne šire.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh