• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Re: TOMO VINKOVIĆ

Nisam ja to vario jer siva litina je jako zahtjevna za varenje i još je komad u nekim djelovima tanak pa je postojala opasnost Marfija pa da komad popuca i to je vario prijatelj profesionalac kao i ostala obrada.Tokario je poznanik u Sloveniji a bušio je prijatelj koji nema mjesta kod sebe pa je stroj spremio kod mog poslodavca pa ga onda i mi koristimo.Moje je samo rastavljanje i sastavljanje i ideja koja mi se kasnije i nije tolko dopala ali je na kraju sve dobro ispalo.Sljedeči put čemo probati sa piksama od novilona(samomaziva plastika)ako nebude preskupo ovo sad je koštalo 250€ sa mojim radom.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Majstor
Znam da je siva litina jako zahtevna za varenje. Treba varit sa cast Ni Fe elektrodama ali samo kratke vare- za tri debeline elektrode. Najbolje se napravi ako se predgrije komad ali može se i na hladno. Teme zvara pripotučuje se kovat dok se hladi, el. pol treba obrnuti... Zato treba majstora pofesionalca.
A dobro, razumeš ti slovensko, znači imam prevodilaca ako zatreba :mrgreen:
Majstore, samo ti poslikaj svoje inovacije pa čemo stavit na forum.

Pogledajte ovaj traktor. Prava rjetkost. Oznaka TV - 832. Motor neki neobični. ? ? Hauba drugačija. Kao da je neki prototip?
Može li neko nešto više reči o njemu.

vvfkZLNenA9bdIBL.v.jpg

Tomo Vinković
Ostavi ti originalne utegove tamo gde jesu, nabavi još jedan par starih i montiraj iznutra.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
I ja sam ga baš zagledao...čudan neki model Tome,,,a što je čudno 732,,,preko 30ks,a auspuh mu je sa desne strane, kao na ovim manjim modelima!Vrlo interesantno!
Mora da je motor drugačiji od standardnih! I ima produžetke za kotače, jer vidim da su mu kotači više vani!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

TOMO VINKOVIĆ kaže:
firemanpeter odlično si napravio dodatne utege-to sam ja imao u planu prije 3 mjeseca,ali nisam imao vrimena-ja sam imao u planu stavit pridnje utege nazad tako da nazad budu 4,a naprid nijedan :!: ;) ;) ;)

morat ću i ja to napravit!!!!

jel zna netko koliko koštaju utezi i auspuh od serije 500,700,800??????? :roll:

Hvala na pohvali, Tomo; i ostalima. Moram reči da ja nisam prvi montirao utegove iz unutra, samo što sam ja malo drugačije napravijo fiksacju od onog pre mene. Samo sam još malo doradijo neke detajle- sjedišta za maticu, šipke sa navojima...
Mogu ti samo reči da sam ja dao 30€/komad za ove utege od 25 kg i mislim da nije cjena ništa pretirana. Utegi nisu novi, ali to nema veze.

Joe, Grof če sigurno znat nešto o tom traktoru TV-832.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Dali može netko reći nešto više o tomo modelu traktora koji sad Prima proizvodi dali je to ovaj isti stari TV 830 samo sa drugačijom bojom ili ima još kakvih modifikacija?

Dali ima u ponudi taj model hidrauličan upravljač kao što je nekad imao ili ne?

Informacije su dosta hitne jer je jedan čovjek zainteresiran za kupnju ovakvog novog i da ima po mogućnosti hidrauličan upravljač, naravno razmišlja o starom modelu zbog novaca!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

Neispravan link obrisan!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

svidja mi se remont srednjeg trapa, narocito ovo sto je navareno jer je var dosta tvrdji od podloge, ali znam da je prilicno skupo, moj otac ubacuje piksu u zenski dio, a muski dio poravna
jedino mi se ne svidja ovaj dio
46926952.jpg

21655760.jpg

pitam se zasto nije navareno cijelom povrsinom :scratch (plavi okvir).....mozda se na slici ne vidi dobro, i nije bilo potrebe......
dobro je odradjeno ali ako vlasnik ne bude podmazivao.....uzalud vam trud sviraci :roll:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ovaj traktor tv-832 je vjerojatno prototip jer prvi put vidim takvoga-nikad do sada nisam vidio ovakvu haubu na tv. ;)
nadam se da će nam GROF znati reći nešto više o njemu. ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

TV-832
Havba je slična ostalim tipovima iz serije 800 ali ipak je drugača. Izgleda mi pomalo tako, kao da se kipa unapred ako hočeš otvoriti. Izgled traktora nije loš. Traktor ima Deutz motor, moglo bi biti od 32 KS.

S

saleservis

Guest

E cim ogreje sunce pocinju se i radovi. 8) Juce sam malo radio oko traktora, sastavio sam predni i zadnji trap, i jasam morao da radim nesto slicno sto je radio i "majstor" samo sto sam se ja odlucio da pravim sve novo, tako da sada nema lufta uopste, stoji tomica kao devojcica, i kardan sam malo utego jer su mu bili losi zegeri, tako da je i to sad sredjeno, sledece je farbanje i sredjivanje haube, pa kad se sredi stavljam slikice.

Jos nesto sam hteo da pitam, kupio sam ulja da zamenim u trapovima jer je sadasnje ulje crno kao da je iz motora sipano u trapove, pa ako bi neko znao cime bi to mogao da operem pre sipanja novog ulja...

pozdrav svima.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

saleservis kaže:
Jos nesto sam hteo da pitam, kupio sam ulja da zamenim u trapovima jer je sadasnje ulje crno kao da je iz motora sipano u trapove, pa ako bi neko znao cime bi to mogao da operem pre sipanja novog ulja...

pozdrav svima.
Najbolje nicim ..no ako radi toga neceš mirno spavati ... raspitaj se po trgovinama ..vecim trgovinama ..
npr. Valvoline ,fuchs a možda i Oil Modrica ima nešto za to ...
Uglavnom radi se o ulju dobrih deterđentskih svojstva koje se mjenja nakon cca 20-30 sati ...poslje se stavljaulje po uputama prizvođača strojeva ..
Ako ti je dostupno ,za to je dobar hidrol tj. ulje za hidrauliku ...
Probaj ..kad su ti ruke masne /crne ...nekoliko kapi hidrola otopi sve crno .. za finiš je dobra i loša pasta ili sl. ;)

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Edosoko nije bilo potrebe navarivati sa strane majstor je tamo povukao var da ljepše ispadne rupa.Problem je nastao jer je zbog nepodmazivanja zaribao bolcen u brončanoj piksi pa je na djelu gdje je trebao biti fiksan spoj otkinulo kajlu i pojelo sjedište a brončane pikse su ostale nepotrošene pa ih nisam ni mjenjao.Kako stari šoferi kažu "ko maže taj vozi".

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
brane - lepa mašina! Će se menjamo? :lol:
Vidi se da nije star traktor...koje godište?
Na instrument tabli, se lepo vide signslne sijalice, to mi se dopada,,,hmmm kod mene je od sunca, i vremena, sva izpucana, i matirala...jedva se providi kad zasvetli sijalica danju!
Vidim da je prednja maska crvene boje,a ne crna kao kod ostalih TV800! Jel to original boja,,, ili si je ti bojao? Ili je možda od lima, kao i hauba?
Dali si imao utege na kotačima? Nevidim rupe, za pričvršćivanje tegova?
I koliko konja,,,nevidim dobro na slici,,,čini mi se da je 30ks?
A plug...je pravi macan!!!
Nek te dugo, i verno služi,,,sem ako nećeš da menjamo!!! :lol: :lol: :lol:

D

DADAC

Guest

Danas sam razgovaral sa čovjekom iz prime, naime kupil bi si novega tomu tt 830, pa sam ga pital dal može traktor frezat sa gramipovom at20 širine 180cm. Dobro da me nije steral u rodni kraj!
Kad sam mu rekal da ja frezam s vladimircem od 25 ks, malo se zamislil, veli, onda bi ovaj tomo sa 30 ks moral vrtit ko lud! Inače mi je preporučil maksimalno 130, a idealno po njegovom je 115cm.
Pomoć, iskustvo........ :prayer:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
DADAC - pa koliko ti duboko frezuješ sa Vladimircem, ako tera frezu 180cm???
Ili ga samo plitko teraš???

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

brane traktor ti je odličan-vidim da ima i dvobrazni plug,ako nije problem stavi još slika jer je šteta da tako odličan traktor ne pokažeš javnosti :!: :!: ;) ;)

DADAC vjerojatno može tv pogoniti tu frezu,ali ga previše muči i nije za njega,najbolje ti je da kupiš od 130cm :!: ;)
malo mi je čudno kako traktor od 25ks može pogoniti frezu od 180cm?????????? :roll: :roll: :roll:

D

DADAC

Guest
Ne preduboko, samo koliko haube ima, znaš nezgodno mi je kad mi freza ode preduboko, nevidim je onda!!!! :mrgreen:

Inače freza je teška oko 160 kg, to je najlakši model takve freze kod gramipa, i žao mi je ko cucku kaj nisam zel onu od
2 metra, ovu vladimirac ni ne osjeti, u jednom prohodu iz brazde napravi pustinju!!!

Posljednje uređivanje:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

možda bi i Tomo mogao bez problema s njom frezat,ako je imaš kući kad kupiš Tomu isprobaš i vidiš :!: ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh