Re: TOMO VINKOVIĆ
POŠTOVANJE FORUMAŠIMA NAJBOLJEG POLJOPRIVREDNOG-FORUMA!.,
...poseban pozdrav ljubiteljima traktora tome!!!
poštovanje vridnome članu firemanpeter!., fala za ove slikice traktora tome., tkozvani transporteri.
...pa til sam samo napisat - nadodat još da ovi transporteri imadu sistem - način vožnje ko i obična verzija traktora., zadnji diferencijal i pogon je ko na traktoru., a čak postoji i izlazno vratilo ko na traktoru., na ovim starijim serijama onaj kardan - leptirić., dok na ovim novijim serijama postoji stardardan izlaz kardana - kardanskog vratila.-
...kako ste vridni članovi već i pisali, pogotovo firemanpetar!., bilo je nekoliko serija tih transportera ko i onih takozvani dempera., od one prve serije 400, stara verzija - paskvalija, do one serije crveno-zelene, ko 418., pa serija žuto-zelena 420 sa narandžastom "kipom"., pa naravno serija 800., crveno-crne boje sa motorima 821 i 826., serije nisu zaživile zbog cijene koštanja!., naš narod očito ni znal koliko takovi strojevi koštadu vani., navodim samo forme radi., naša verzija koštala je oko 3x jeftinije od bilo ke serije iz uvoza - italija! ...
...e da., skoro sam zaboravil napisat., pa sada dodajem!., ovi transporteri ko i demperi!., one prve serije mogle su kipat samo na "palentu" - oću pisat ručno i to samo na zadnju stranu., dok ove serije novije proizvodnje imadu sistem kipanja na sve tri strane ko i prikolica /klasično/ od tome!., mada je puno, puno ljudi znalo naručit bez sistema hidraulike., bil je jeftinija verzija., pa čak preko =3.000,00 dm.- /ZLATNI DOJČ MARKI!/.-
...moja preporuka novom članu ki se vata u koštac sa ovim pogonom prikolice preko kardana!., iz iskustva pišem!., kodmene u liki ljudi su isključivo koristili diferencijale od lade koji su drito spajali na kardansko vratilo., a naravno koristili ga - uključivali samo kada traktor nemore izać - prokližedu kotači!., ovo se naprvo ča pišete i učite mehaniku!., uz dužno poštovanje! mislim da trošite svoje i naše vrime uzalud., crteži će ostati samo mrtvo slovo na papiru!!!., sve jedno sretno VAM!., olovka, papir, tastatura, magarci i ...... moredu sve trpit i podnest!.-
bog!., sretno!., čitamo se...