• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Firemanpeter svaka čast :D !

Dobro si se toga sjeto, dobio si dodatnih 50 kg na zadnju osovinu.

Imam pitanje ove vijke koji drže obadva utega si zašrafio u onaj veći uteg koji ide sa vanjske strane te si štaf proveo kroz felgu i ovaj manji uteg i na kraju ovog malog utega si stavio maticu i kontra maticu ?
Kako ćeš sad pumpati gume, ne vidim nigdje ventil ili rupu u utegu za ventil, što ćeš skidati uteg kad budeš pumpao gume ili si nešto bolje smislio? :?:

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

To je montirano tako kako si več rekao, samo što je na fegi još jedna matica i podložka. Znači između felge i unutrašnjeg utega.Tako je vanjski uteg fiksiran sa to maticom za sebe, a ta matica i podložka služi i za distancu da se napravi potrebno mjesto za ventil.
Što se tiče pumpanja, razmišljao sam da bi ventil produžijo sa crevom koji se dobije za kamijone. Za to crevo bi trebalo izbušit još jednu rupu. Po drugoj strani može se jednom godišnje i vadit uteg pa napumpati gumu. Za sad je u igri ova druga varianta, vidjet ču još kako če bit.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
Još tačnije, izpod sedala je ručica kojom se odabira sledeče:
- uključen pogon (3 brzine), isključeno vratilo
- uključeno vratilo(2 brzine), isključen pogon
:shock: e sa ovime si me zbunio :scratch
posebno sa ovime sto jedna brzina "nestane"

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Edo
Koliko ja znam, ručica izpod sjedala ima 5 pozicija.

Pomicanje ručice od ispred prema nazad:
1. pogon,1.vratilo, 2.pogon, 2.vratilo, 3.pogon

Kad trebaš 4x4 odabiraš pozicije za pogon. Kad trebaš vratilo odabiraš pozicije za vratilo. A nemožeš odabrati rad pogona i vratila u jedanput. Koliko je meni poznato, tako radi jer nema dva kardana iz prednjeg menjača, nego samo jedan. Zbog toga su kasnije serije imale izboljšanje- 2 kardana u sredini.

G

GROF

Guest

POŠTOVANJE FORUMAŠIMA NAJBOLJEG POLJOPRIVREDNOG-FORUMA!.,
...poseban pozdrav ljubiteljima traktora tome!!!

poštovanje vridnome članu firemanpeter!., fala za ove slikice traktora tome., tkozvani transporteri.

...pa til sam samo napisat - nadodat još da ovi transporteri imadu sistem - način vožnje ko i obična verzija traktora., zadnji diferencijal i pogon je ko na traktoru., a čak postoji i izlazno vratilo ko na traktoru., na ovim starijim serijama onaj kardan - leptirić., dok na ovim novijim serijama postoji stardardan izlaz kardana - kardanskog vratila.-
...kako ste vridni članovi već i pisali, pogotovo firemanpetar!., bilo je nekoliko serija tih transportera ko i onih takozvani dempera., od one prve serije 400, stara verzija - paskvalija, do one serije crveno-zelene, ko 418., pa serija žuto-zelena 420 sa narandžastom "kipom"., pa naravno serija 800., crveno-crne boje sa motorima 821 i 826., serije nisu zaživile zbog cijene koštanja!., naš narod očito ni znal koliko takovi strojevi koštadu vani., navodim samo forme radi., naša verzija koštala je oko 3x jeftinije od bilo ke serije iz uvoza - italija! ...

...e da., skoro sam zaboravil napisat., pa sada dodajem!., ovi transporteri ko i demperi!., one prve serije mogle su kipat samo na "palentu" - oću pisat ručno i to samo na zadnju stranu., dok ove serije novije proizvodnje imadu sistem kipanja na sve tri strane ko i prikolica /klasično/ od tome!., mada je puno, puno ljudi znalo naručit bez sistema hidraulike., bil je jeftinija verzija., pa čak preko =3.000,00 dm.- /ZLATNI DOJČ MARKI!/.-

...moja preporuka novom članu ki se vata u koštac sa ovim pogonom prikolice preko kardana!., iz iskustva pišem!., kodmene u liki ljudi su isključivo koristili diferencijale od lade koji su drito spajali na kardansko vratilo., a naravno koristili ga - uključivali samo kada traktor nemore izać - prokližedu kotači!., ovo se naprvo ča pišete i učite mehaniku!., uz dužno poštovanje! mislim da trošite svoje i naše vrime uzalud., crteži će ostati samo mrtvo slovo na papiru!!!., sve jedno sretno VAM!., olovka, papir, tastatura, magarci i ...... moredu sve trpit i podnest!.-

bog!., sretno!., čitamo se...

Posljednje uređivanje:
G

GROF

Guest

firemanpeter kaže:
Danas sam ugradijo dodatne utegove iznutra 2 felge. Te sam felge stavijo na zadnji kraj traktora jer mu tu fali težine.
Tako mu je sad vani uteg 50 a iznutra 25 kg.

JgnBipmkDgPz8kVf.v.jpg

...BRAVO!., MA SVAKA ČAST NA ORGINALNOSTI I PEDANTNOSTI!!!

ovo si odradil odlično!.,
...moja preporuka da svakako napraviš izvod za ventile, za pumpanje guma, znam iz iskustva, a znaš i ti!., da kada stroj - traktor stoji duže vrime, gume jednostavno ispustidu zrak!., pa trebalo bi ventile postavit čim prije, moredu zezeat onda kada nam najviše treba stroj, a imamo najmanje vremena za šarafat po utezima!.-

...i naravno., moje pitanje tebi; firemanpeter!?., od čega ili koga su oni utezi., i dali su to orginalni od tomeka., samo si ti izbušil rupe drito van???., ideja je izvaredna! ...naravno., i još moja molba tebi!; firemanpeter!., da one slikice staviš - zaljepiš na jezeranske traktore!.-
bog!., sretno, čitamo se...

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

firemanpeter kaže:
Edo
Koliko ja znam, ručica izpod sjedala ima 5 pozicija.

Pomicanje ručice od ispred prema nazad:
1. pogon,1.vratilo, 2.pogon, 2.vratilo, 3.pogon

Kad trebaš 4x4 odabiraš pozicije za pogon. Kad trebaš vratilo odabiraš pozicije za vratilo. A nemožeš odabrati rad pogona i vratila u jedanput. Koliko je meni poznato, tako radi jer nema dva kardana iz prednjeg menjača, nego samo jedan. Zbog toga su kasnije serije imale izboljšanje- 2 kardana u sredini.
jasno mi je to da ima pet pozicija (kopija prednjeg mjenjaca, koji ima pet pozicija, tri brzine i dva lera)
ali mi nije jasan njen uticaj na pogon zadnjih tockova.....jer se njome pomice kljuc u zadnjem snopu zupcanika koji opet nema veze sa izlaznim vratilom......
:scratch mozda mislis da su na te dvije pozicije brzine vratila kao na novijim serijama.....

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Grofe
Ovi su utegi originalni od TV-732. Rupe su napravljene tako kako si več predvidijo. Izbušiš- produžiš originalne, a onda treba izfrezat ravno sjedište za maticu. A one transportere več sam ti stavijo na vaš forum, vjerovatno si te slikice mislil? Mogu i ove od utega.

Edo
Neznam ja baš tačno kako ovo radi. Meni je neki vlastnik rekao da mu radi ovako. Pa sad nisam ni ja više siguran u to :scratch . Imaju tu naši forumaši takve traktore pa bi mogli oni da kažu, da saznamo iz prve ruke.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
brane - pa ima je edo,,,stavljao već slike, na predhodne stranice, i lepo se vide noževi!
ostali-traktori/tomo-vinkovic-tema144/stranica1710/
fireman - dobro odrađen posao sa tegovima,,,interesantno rešenje! Samo poslušaj GROF-a,,,izvedi ventile napolje,,,jer kad najviše treba, i nemaš vremena, tada treba duvat gume...zna se...Marfi!
Ja nisam ni znao da postoje i izvedbe malih Tome sa prikolicom,transporteri,,,vrlo interesantno!!! :p
Pozdrav Joe! :mrgreen:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

brane kaže:
moželi li neko poslikati noževe na rosit 115

Neznam kako je na rositu, ali mislim da bi trebalo biti ovako spiralno kao na ovoj..

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

firemanpeter stavio sam slike o piksiranju tome na moj-album a sad ne znam taj link prebaciti na forum.Pošto ti upotrebljavaš taj album dali možeš malo objasniti ili probaj ti prebaciti, korisničko ime je majstor1.Kad te več pitam dali poznaš ili si čuo za tvog kolegu iz Šenčura kod Kranja koji drži traktor-otpad možda bi on mogao nabavit motor za McCormik 324 koji traži puknuti.

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44

ova freza ima 8 redi noževa a moja i edina 7 ima velike razlike kad se usporede noževi (u spirali)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

majstor kaže:
firemanpeter stavio sam slike o piksiranju tome na moj-album a sad ne znam taj link prebaciti na forum.Pošto ti upotrebljavaš taj album dali možeš malo objasniti ili probaj ti prebaciti, korisničko ime je majstor1.Kad te več pitam dali poznaš ili si čuo za tvog kolegu iz Šenčura kod Kranja koji drži traktor-otpad možda bi on mogao nabavit motor za McCormik 324 koji traži puknuti.

Majstor
Ti češ još mnogobroj puta željeti stavljat slike pa je zbog toga najbolje da naučiš. A nije to težko vidjet češ, ovako:
- u albumu otvoriš sliku koju želiš
- na nju desni klik, odabereš lastnosti (to je ono najniže, neznam kako vama piše u Hr. jezuku)
- kopiraš link koji je napisan
- ideš u forum kde hočeš napisat odgovor
- u odgovoru klik na Img
- onda zaljepiš taj link između ona dva img
- pošalješ.
I gotovo. Ajde probaj, ako treba pitaj, ako neče iči ja ču stavit gore.

Znam za njega (što ima odpad), bio sam jednom tamo ali to je več godinama nazad. Neznam koje sad traktore ima. A mogu ja sredit broj GSM ako bi vam to trebalo. Mogu samo reči, da su McCormik rjetki traktori kod nas pa bi bilo težko da ga on ima.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Bojim se da neče iči to baš najlakše morat ču malo na instrukcije. Lasnosti=svojstva hvala svejedno.moram ić slagat tomicu prije bi ga složio nego stavio koju sliku idem radit ono što mi ide.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ha ha :lol: , razumem ja tebe, svako nek se drži svoga posla. A to, u pravu si- svojstva. Pa učim ja svaki dan vaš jezik. :scratch
Dobro nema problema ja ču staviti gore:

bF5eavbQAlcD16n8.v.jpg

MI2grBkJzC5SP6od.v.jpg

0zcOahc6UeXxya7z.v.jpg

RSxocCmRpTj7QqVo.v.jpg

CPbumRxGVWhUqIVR.v.jpg

_7oSFtDU8DDeNn7s.v.jpg

zXW3Of5ESOLIV8FO.v.jpg

9DqpDFh7FCVS6Jaz.v.jpg

YluNWr3TjT5980jF.v.jpg

Odrađeno prva liga, napravljeno za sledečih 30 godina. ;)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter odlično si napravio dodatne utege-to sam ja imao u planu prije 3 mjeseca,ali nisam imao vrimena-ja sam imao u planu stavit pridnje utege nazad tako da nazad budu 4,a naprid nijedan :!: ;) ;) ;)

morat ću i ja to napravit!!!!

jel zna netko koliko koštaju utezi i auspuh od serije 500,700,800??????? :roll:

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Hvala firemanpeter tomo je na kotačima još malo pa gotovo.Ja ču ič ovaj tjedan na instrukcije jer imam još projekata koje redovno slikam i moram ih stavit na forum.Kad ti nebude jasno nešto oko slovensko-hrvatskog samo pitaj ja sam išao u školu u Ljubljani tako da znam slovenski.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Samo preden boste šli v te uteži pazite ker so Tv serije 420,418, 523, 818 majše feltne kot model 732,730,830 ker negrejo vteži kar tako gor.

Še nekja ali je že kater vitel tale traktro TV 832
86E3JUXwMucuWPXs.v.jpg

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
majstor - pa nemam šta da kažem...skidam kapu,,,svaka čast na živcima i utrošenom vremenu,,,ovoliko navariti...

Pozdrav Joe! :mrgreen:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh