joekiki kaže:Pozdrav svima!
TOMO - he he TV830, TV732,,,valjalo bi aaa??? Eeee, pa i ja bi! Dat će Bog jednog dana!
fireman - lepo si sredio, za pokazivanje pritiska ulja, nije ti loša ideja! Bit će to super!
Gledam ovu slikicu, gde si zavario neke graničnike za noge,,,odlično odrađeno! Meni se već desilo par puta, kad je traktor savijen u zglobu, da mi uhvati prenji kotač nogu, nije nešto strašno, samo počne po ripnama noga da poskakiva, i malo se trgnem! Tako da to nije loše imati takvu zaštitu!
Obrisan neispravan link.
hurlimann - evo sad ja probao sa kvačicom,,,i stvarno ide jedan url,,,hvala za informaciju - nisam to znao!
Pozdrav Joe!
ja sam samo razmisljao o tome :roll: medjutim nikada se nisam tome ozbiljno posvetio, najbolje bi ti bilo da sam provjeris na traktoru.....koliko se puta okrene izlazno vratilo za jedan okretaj tocka i dali to odgovara ovoj tvojoj osovini, jer ako bude mala razlika mozda uspijes nesto iskompenzirati s gumamamladjen kaže:Pozdrav ljudi, kod mene napado snijeg, ništa nisam radio popitanju tv, prikupljam materijal za nosač freze i razmišljam o prikolici. Zanima me jedna stvar. Imam povoljno (50 E) osovinu od kombija, zadnju, zajedno sa diferencijalom. U uputstvu za tv523 piše da vratilo izlazno ima četiri brzine vrtnje:
I:
727
1403
II:
1067
2058
Još piše da je to pri 3000 o/min motora. Zanima me koja od tih brzina bi se mogla iskoristiti za pogon prikolice. Kakav je odnos broja okretaja točkova i izlaznog vratila. Koliki bi morali biti točkovi na prikolici, pa da isti put prelaze točkovi na traktoru kao i na prikolici. Ako je neko to već radio, ili ima prikolicu sa kardanom, da mi kaže.
Slika osovine :
Obrisan neispravan link.
Pa to ti je isto, samo s više gubitaka. I nema rikverca, jer se pumpa mora vrtiti u samo jednu stranu.zbalija kaže:ZJ kaže:Niti jedna, jer tebi za takav pogon trebaju brzine sinkronizirane s kotačima.
U to prvoj brzini bi išel 6-8km/h (neznam koje su gume i prijenosni omjer diferencijala). No to bi mogel koristiti isključivo na blatu gdje ima puno klizanja.
Zj a što veliš da ugradi hidrauličnu pumpu i hidro motor na prikolicu i da kardan koristi za pogon pumpe, a da pumpa rjera ulje u hidro motor i okreće konusni zupčanik. :?:
Naravno da treba prvo vidjeti prijenosni omjeri.
Uzrok ovomga je Murfi,,,gde najmanje očakuješ kvar, tamo se pojavi!brane kaže:Obrisan neispravan link.
šta bi mogao biti uzrok ovoga