• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44
Re: TOMO VINKOVIĆ

Obrisan neispravan link.

neznam jeli spiralno stoje noževi :scratch

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

koliko ja mogu viditi iz ovog pogleda noževi ti stoje dobro,ali ih fali!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ dobro vidiš i ja sam primijetio da fali noževa!

A što se tiče noževi trebaju biti tako postavljeni da "vuku" frezu u zemlju, znači špice noževa trebaju da budu u spiralu.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

evo malo sam tražio po internetu i naišao na ovaj oglas,ovakvoga iman u planu kupit i obnoviti:

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Datum oddaje oglasa: 23.2.2009
Regija: Gorenjska
Letnik: 91
Proizvajalec: Tomo Vinković
Delovne ure: 1065
Največja hitrost: 25 km/h

TRAKTOR TV830 z hidravljičnim čelnim plugom 1,8 m Gorenc ter vitlo Tajfun 3,5 T, prodam. Traktor ima servo volan, streho ter 2 boksa za orodje, je odlično ohranjen ter redno servisiran. Zadnji servis je bil opravljen lansko leto (zamenjan olje in filter ter bil ves pretesnjen). Cena 5.500 EUR. 051311046, Blaž

Dodatna oprema:
4 x 4
Cena: 5.500,00 €

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
TOMO - he he TV830, TV732,,,valjalo bi aaa??? Eeee, pa i ja bi! Dat će Bog jednog dana!
fireman - lepo si sredio, za pokazivanje pritiska ulja, nije ti loša ideja! Bit će to super!
Gledam ovu slikicu, gde si zavario neke graničnike za noge,,,odlično odrađeno! Meni se već desilo par puta, kad je traktor savijen u zglobu, da mi uhvati prenji kotač nogu, nije nešto strašno, samo počne po ripnama noga da poskakiva, i malo se trgnem! Tako da to nije loše imati takvu zaštitu!
Obrisan neispravan link.
hurlimann - evo sad ja probao sa kvačicom,,,i stvarno ide jedan url,,,hvala za informaciju - nisam to znao!
Pozdrav Joe!

Joe, hvala na pohvalama.

Što se tiče tih graničnika za noge. Ja sam ploče za noge vozača razširio zbog nožnog gasa i zbog udobja. Tako mi se posle činilo da je sad sve blizu gume kad se traktor savije pa me to malo zabrinulo. Nije to tolko problem kad voziš napred, samo ti prednji kotač malo nogu podigne (može bit problem ako imaš blatobrane). Problem je kad se vozi nazad jer ti guma može nogu povuči u prostor između oba kotača i ploče za noge. :scratch Iz tog razloga priporučujem i vama tu zaštitu. Nije to problem kod svih traktora ali na nekima jeste. Stariji imaju uže stepenice pa je ok.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

produzite prednje blatobrane kao sto GOLDONI ima :roll: da guma ne moze uhvatiti nogu
eto jos jedne ideje 8)

M

mladjen

Guest

Pozdrav ljudi, kod mene napado snijeg, ništa nisam radio popitanju tv, prikupljam materijal za nosač freze i razmišljam o prikolici. Zanima me jedna stvar. Imam povoljno (50 E) osovinu od kombija, zadnju, zajedno sa diferencijalom. U uputstvu za tv523 piše da vratilo izlazno ima četiri brzine vrtnje:
I:
727
1403
II:
1067
2058
Još piše da je to pri 3000 o/min motora. Zanima me koja od tih brzina bi se mogla iskoristiti za pogon prikolice. Kakav je odnos broja okretaja točkova i izlaznog vratila. Koliki bi morali biti točkovi na prikolici, pa da isti put prelaze točkovi na traktoru kao i na prikolici. Ako je neko to već radio, ili ima prikolicu sa kardanom, da mi kaže.

Slika osovine :
Obrisan neispravan link.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

Niti jedna, jer tebi za takav pogon trebaju brzine sinkronizirane s kotačima.
U to prvoj brzini bi išel 6-8km/h (neznam koje su gume i prijenosni omjer diferencijala). No to bi mogel koristiti isključivo na blatu gdje ima puno klizanja.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Zj a što veliš da ugradi hidrauličnu pumpu i hidro motor na prikolicu i da kardan koristi za pogon pumpe, a da pumpa rjera ulje u hidro motor i okreće konusni zupčanik. :?:
Naravno da treba prvo vidjeti prijenosni omjeri.

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

mladjen kaže:
Pozdrav ljudi, kod mene napado snijeg, ništa nisam radio popitanju tv, prikupljam materijal za nosač freze i razmišljam o prikolici. Zanima me jedna stvar. Imam povoljno (50 E) osovinu od kombija, zadnju, zajedno sa diferencijalom. U uputstvu za tv523 piše da vratilo izlazno ima četiri brzine vrtnje:
I:
727
1403
II:
1067
2058
Još piše da je to pri 3000 o/min motora. Zanima me koja od tih brzina bi se mogla iskoristiti za pogon prikolice. Kakav je odnos broja okretaja točkova i izlaznog vratila. Koliki bi morali biti točkovi na prikolici, pa da isti put prelaze točkovi na traktoru kao i na prikolici. Ako je neko to već radio, ili ima prikolicu sa kardanom, da mi kaže.

Slika osovine :
Obrisan neispravan link.
ja sam samo razmisljao o tome :roll: medjutim nikada se nisam tome ozbiljno posvetio, najbolje bi ti bilo da sam provjeris na traktoru.....koliko se puta okrene izlazno vratilo za jedan okretaj tocka i dali to odgovara ovoj tvojoj osovini, jer ako bude mala razlika mozda uspijes nesto iskompenzirati s gumama
raspitaj se jos o originalnoj prikolici sa pogonom (vidio sam nekoliko TV serije EX sa pogonom na prikolici, tacnije umjesto zadnjeg dijela traktora je prikolica)
koliko je siroka ova osovina.....izgleda mi posiroka :?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

zbalija kaže:
ZJ kaže:
Niti jedna, jer tebi za takav pogon trebaju brzine sinkronizirane s kotačima.
U to prvoj brzini bi išel 6-8km/h (neznam koje su gume i prijenosni omjer diferencijala). No to bi mogel koristiti isključivo na blatu gdje ima puno klizanja.

Zj a što veliš da ugradi hidrauličnu pumpu i hidro motor na prikolicu i da kardan koristi za pogon pumpe, a da pumpa rjera ulje u hidro motor i okreće konusni zupčanik. :?:
Naravno da treba prvo vidjeti prijenosni omjeri.
Pa to ti je isto, samo s više gubitaka. I nema rikverca, jer se pumpa mora vrtiti u samo jednu stranu.

Problem je ovoga kaj mora koristiti pogon prikolice u samo jednoj brzini, koja približno odgovara i to samo na mekanoj i sklizavoj podlozi. Na tvrdoj podlozi bude došlo ili do nemogućnosti šaltanja (zaglave se ručice) ili do kakvog mehaničkog loma ako fula brzinu.
Ukratko, ZABORAVITI to.

M

mladjen

Guest
Široka je 1,25 m između guma. To sa se i ja pitao, dali je i jedan taj stepen sinhroniziran sa točkovima. Zna li neko koliki je prenosni odnos diferencijala kod traktora, a koliki je reduktora na izlaznom vratilu, dali je jedan i jedan položaj reduktora 1:1. Možda bi se mogla naći osovina sa približnim odnosom na diferencijalu kao kod traktora, a razliku kompenzovati veličinom guma

Nema veze što bi pogon mogao biti samo u jednoj brzini, to mi je jasno, jer je mjenjač samo na pogonskom vratilu, koristio bi taj pogon samo kada bi traktor proklizao. Najbolje bi bila neka sporija brzina. Koliki je prenosni odnos zubčanika kojim se snaga dijeli na pogonsko i izlazno vratilo, a koliki onda dalje na mjenjaču i na reduktoru izlaznog vratila. Dali ovi ljudi što su popravljali mjenjač možda znaju dimenzije (broj zubaca) tih zubčanika. Za koju bi se brzinu mogao podudariti broj obrtaja. Puno pitanja ali je interesantno za analizu.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

U knjižici su ti dane brzine kretanja traktora s određenim gumama na 3000rpm motora.
Isto tako, dane su ti brzine vrtnje kardana pri 3000rpm motora.
Prijenosni odnos diferencijala ti je oko 1:4, što treba točno odrediti (okreni ulaznu osovinu 100 puta i broji koliko se puta bude okrenu kotači, odnosno zakoči jedan kotač, pa će ti se drugi kotač vrtjeti 2 puta brže, no točnije ćeš izračunati prijenos).
Nemoj zaboraviti i smjer okretanja kardanske osovine na diferencijalu, pri gibanju naprijed.
Još nešto: ovo bi bilo dobro prilagoditi direktnim brzinama, zato jer svaka od njih ima rikverc, pa si možeš pomoći i unatrag ako treba.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
brane kaže:
Obrisan neispravan link.
šta bi mogao biti uzrok ovoga
Uzrok ovomga je Murfi,,,gde najmanje očakuješ kvar, tamo se pojavi!
Ništa strašno, možda je bilo previše stegnut, zavari sa CO2 i piči dalje! Možda se više nikad nedesi, da će se tu sjebati!
Dobra ti je freza, samo kompletiraj noževe!
Pozdrav Joe!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

mladjen - vrlo interesantno pitanje,,,što se tiče povezivanja kardana sa diferencijalom prikolice! :scratch
Dali je izvodljivo...hmmm neznam, ali sve se može ako se hoće!
Pitanje je - dali vredi para, truda i živaca da bi to odradio!
Ja bi stavio samo osovinu, i vući će to Toma bez problema, nema potrebe experimentisati, samo ćeš se nervirati!
Jer je edo spomenuo na predhodnim stranicama, da čak na traktoru, kad su gume različite(prednje dvije nove, a zadnje dvije stare istrošene) zbog manjeg obima kotača, trpi reduktor,diferencijal,itd...i na kraju dolazi do lomova!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

M

mladjen

Guest

Znam Joe, da je sve to tako,slažem se potpuno, mislio sam da nema neka fabrička varijanta,gdje su ljudi proračunali sve to, obim točkova, prenosne odnose itd. Razmišljao sam o tome, vjerovatno se to nebi isplatilo eksperimentisati, jedino kad bi znali sve te podatke, ali i tada ostaje ona opasnost od ušaltavanja u pogrešnu brzinu. Pokušaću, ako nađem stroboskop, da izmjerim odnos vratila i točkova za pojedine brzine.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

ja sam vidio starog TV koji je umjesto zadnjeg trapa imao prikolicu.....iza sjedista je odmah bila prikolica, eh sad nisam siguran dali je to originalna prikolica ili je nesto kombinovano :scratch
trebalo bi da je originalna jer postoje pasquali takve izvedbe
Obrisan neispravan link.

no na kraju krajeva i kad bi uspio uskladiti prenos, rijesiti problem neravnomjernog proklizavanja (ZJ je spomenuo zaglavljivanje rucica mjenjaca)
ja bih se zabrinuo i za spoj traktor - prikolica, zbog specificnosti izlaznog vratila
ako bi povezao najnizim vijcima tj. na istom mjestu gdje je izlazno vratilo, treba provuci kardan kroz rudu, kardan s dva krsta zbog velikog gibanja (mogao bi iskoristiti kardan od freze) i treba napraviti vezu koja ce imati gibanje u dvije ravni (horizontalnu - za skretanje, vertikalnu - za pregibe i kojekakve udolice)
mislim da bi bilo jednostavnije koristiti klasicnu kuku pricvrscenu iznad izlaznog vratila i opet kardan s dva krsta

moram priznati stvar je dobra, mislim bilo bi dobro kad bi funkcionisalo, to bi prakticno znacilo izvlacenje sa svih mogucih mjesta, bilo blato ili snijeg.....

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

imao sam jednu sliku tv-600(tako nešto),prednji kraj je bio od traktora tv-420,a umisto zadnjeg kraja je imao prikolicu sličnu kao ovaj pasquali,ja mislim da taj ne zapinje nigdje :!: ;)

kad bi ovo uspilo šta mladjen misli to bi bilo super-traktor ne bi zapinjao nigdje nego bi samo išao,išao,išao,....... :!: :!: :!: ;) ;) ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Edosoko Tomo Vinković je nekada radio transportere i danpere.
Transportere ne mogu nigdje naći ali sam pronašao par slikica danpera!

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh