joekiki
Dobro znana faca
- Tu od
- 21 Lis 2008
- Poruka
- 1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ
Pozdrav!
Ali ja sam manometar stavio pre 3 godine,,, i pratim stalno pritisak ulja,,,i kako je bilo pre 3god, tako je i sad ,,nije se stanje pogoršalo! Automat za pritisak ulja se pali na 0,5bara,,,to vidim kad ugasim traktor, i kako pada pritisak na manometru, i kad dođe do 0,5,,,onda se pali i lampica! Iz čega sam ja zaključio...da je to minimalni pritisak ulja, fabrički!!! I kraj motora!!!Pa kad više nebude pritiska,,,menjamo ležajeve!
Pozdrav Joe! :mrgreen:
Pozdrav!
Pa kad je motor hladan, i kad ga upalim,,, pritisak na manometru pokazuje 3,5 - 4 bara (leto - zima)...ali kad se motor ugreje i forsira u radu,,, pada pritisak ulja na 1bar - 1,5bar(leto -zima),,,što je nagoveštaj da su leteći ležajevi loši!firemanpeter kaže:Stavi tu obojicu na armaturu. To ti je najbolje.
A koliko ti pokaže pritiska ovaj manometar?
Ali ja sam manometar stavio pre 3 godine,,, i pratim stalno pritisak ulja,,,i kako je bilo pre 3god, tako je i sad ,,nije se stanje pogoršalo! Automat za pritisak ulja se pali na 0,5bara,,,to vidim kad ugasim traktor, i kako pada pritisak na manometru, i kad dođe do 0,5,,,onda se pali i lampica! Iz čega sam ja zaključio...da je to minimalni pritisak ulja, fabrički!!! I kraj motora!!!Pa kad više nebude pritiska,,,menjamo ležajeve!
Pozdrav Joe! :mrgreen: