• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Re: TOMO VINKOVIĆ

Radim na tome da i ja imam mjerač pritiska ulja, samo što Joe ima manometar a ja ču imat mjerač od auta. Istalaciju za ulje več sam napravijo i montirao, isto tako i elektro instalaciju. Mjerača još nisam ugradio jer sam dao tokaru da mi otokari jednu deklu za instrument tablu a u tu delju ču stavir mjerač. Za sada stavljam nekoliko slika, a instrument tabla još nije gotova pa ču to stavit kad završim sa rodovima.

Djelovi za mjerjenje tlaka ulja iz motora
Obrisan neispravan link.

Sastavljeno
Obrisan neispravan link.

Montaža na motoru
Obrisan neispravan link.

Montaža na traktoru
Obrisan neispravan link.

Na gornjoj sliki se vide i PVC blatobrani koje sam stavijo u ovoj zimi

Još jedna slika sa blatobranima
Obrisan neispravan link.

Originalni šalter i sijalicu nisam ništa dirao, šalter je na drugi strani motora, znači negde na sredini uljnog tokokruga. Tako se može kontrolisati pritisak sa dvije pozicija.
Ovaj novi mjerač isto ima sijalicu, ima i kazaljku pritiska u barima. Mjeri na početku uljnog tokokruga, kod filtera.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Firemanpeter imam pitanje!

Cijev za manometar si "hardlotal" (tvrdo lemio) na onaj veliko čep kojeg si naravno probušio ili?
Sad imaš dva indikatora ulja ili sam nešto krivo zaključio po slici?

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ma ljudi ne treba vam to ..posvetite to malo vremena ženi ili još bolje djeci ;)
Znam ,od mene ništa pamnetno ,ali eto morao sam :oops:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Zbalija
Jeste, to je zalotano. Onaj čep na motoru jeste probušen.
Indikatori:
1. Originalna lampica
2. Lampica na dodatnom instrumentu
3. Pokazivač pritiska na dodatnom imstrumentu

Puknuti
Kad si več morao. Vjerujem da se ti puno posvečavaš svojima i mi se. Ali terbamo neki raditi i ono što nam na neki način (ne) treba.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ja sam dobrim djelom pucao na to kaj se tu radi o dosta vibracija i ako se o tome ne vodi racuna uz to dođu samo novi problemi ...
U mom selu ih baš nema puno ,ali svako malo vidim haube vezane špagom ,lampe vise na žici itd . ,vjerojatno je to "bolest" ovih s jednim cilindrom ..ali ... :scratch
Ajd ,lako je s vama koji znate nešto o tome ...ali cesto puta digne i žaba nogu kad vidi da potkivanju konja .
Indikator lampica je dovoljno ,i više nego dovoljno ...
Vjrujte motor ce ostati bez pritiska kad bude u najvecem brijagu,pod navecim "gasom" ..na tri kotaca i tada nitko nece gledati na manometar ili lampicu ..
Redovita kontrola nivoa ulja je dovoljna briga oko ovih motora ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Istina jedno cilindričan motor ima puno vibracija koje rade štetu ali ovaj o kome ja govorim je dvo cilindričan pa je iz tog vidika puno bolji. Što se tiče pucanja dovodne cjevi kod indikatora, slično je napravljeno na drugoj strani motora, samo što je to tvornički tako. Te cjevi služe za obskrbu glave sa uljem. Istina, može neki dan da odpadne ali drži to več skoro 30 godina.

Originalne cjevi za oskrbu sa uljem
Obrisan neispravan link.

Može se i tako razmišljat: što više ima stvari na njemu, tolko više se možu te stvari kvarit. Ja mislim da nesmemo tako gledat. Ako očemo tako gledat, onda počupajmo sve (što nije baš obavezno za rad traktora) dole, pa da se stvari kvare puno manje.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter slažem se s tobom :!: ;)
kad bih se tako gledalo onda bi na traktoru ostao samo motor i ono šta je potrebno da se traktor može voziti,ostalo pokvariš i napraviš sam sebi veliku štetu,ovo šta ti radiš je super,bolje kad imaš više elemenata na instrument tabli(lipše je i za vidit),samo tako nastavi. ;)

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ma to ljudi jednostavno vole, i točka!!!
Još kad si sam složiš, ma nema ti novaca koji bi taj užitak (zajebanciju) platili ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

petar kaže:
Još kad si sam složiš, ma nema ti novaca koji bi taj užitak (zajebanciju) platili ;)

Ja se podpisujem ispod ovoga.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

firemanpeter kaže:
petar kaže:

Ja se podpisujem ispod ovoga.

Ja se pridružujem tvojem potpisu!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ kaže:
i ja.
imam u planu kupiti tv-732 i obnoviti ga da bude kao novi radi svoga užitka :!: ;)

Traži onda sa hidrauličnim upravljačem kakav je moj, budeš vidio koliki je to preporod u odnosu na klasična na "žgance"! Je da takvih TV ima jako malo i da ih rijetko itko prodaje, ali ako imaš volje i novaca sve se lako pronađe, samo su novci glavna prepreka!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

zbalija neću još kupiti-samo iman u planu,ali kad budem kupovao onda će to biti tv-732 ili tv-830 jer mi se oni najviše sviđaju,ako budem našao onda ću kupiti sa hidruličnim volanom!!!! ;)

marko ubuduće ću raditi kako si mi rekao!!!
ovog časa mi je zbalija objasnio pa sam uspio!!!
hvala :!: ;)

jel netko zna ima li u primi kupiti ovakav auspuh i koja mu je cijena???? :roll:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893

Tamo kad kopiraš na imageshacku kad ti dođe da kopiraš url stavi tamo odmah iznad kvačicu i ide ti po 1 URL tak da možeš staviti više slika,,..

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
TOMO - he he TV830, TV732,,,valjalo bi aaa??? Eeee, pa i ja bi! Dat će Bog jednog dana!
fireman - lepo si sredio, za pokazivanje pritiska ulja, nije ti loša ideja! Bit će to super!
Gledam ovu slikicu, gde si zavario neke graničnike za noge,,,odlično odrađeno! Meni se već desilo par puta, kad je traktor savijen u zglobu, da mi uhvati prenji kotač nogu, nije nešto strašno, samo počne po ripnama noga da poskakiva, i malo se trgnem! Tako da to nije loše imati takvu zaštitu!
Obrisan neispravan link.
hurlimann - evo sad ja probao sa kvačicom,,,i stvarno ide jedan url,,,hvala za informaciju - nisam to znao!
Pozdrav Joe!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Joekiki znam kako ti je to kad noga struže po gumi, to se meni isti dešava kad vozim TV 821 od susjeda koji nema krute produžetke osovina i kad ga smotam do kraja struže po nozi kao lud, pogotovo lijevoj kad sa pola stopala pritišćem kvačilo i smotam ga.

Moj ti je savjet da kupiš i montiraš produžetke osovina i više neće strugati noga po gumi,
a i traktor će biti šiti i stabilniji!

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008