• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
B

belic0209

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Tomo Vinković
Ako ti treba za spojit na bravu samo reci oznake brave.Pozdrav!

B

belic0209

Guest

Joe.pitanje za vas.Dali vas tv ima alternator ili tvornicki dinamo? Zanima me jer ja imam dinamo a zelio bi stavit alternator pa me zanima ako je moguce to prepasat.Hvala!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

@edosoko

Htio sam te samo pitati jel je dovoljno prigušenje samo s jednom grupom rupa, jer LA ima dvije grupe rupa (iz ulazne cijevi prema loncu i iz lonca prema izlaznoj cijevi), baš kak sam nacrtal niže. I jesi li možda probal i čul razliku sa obje varijante?

I zašto bi LA bil glasan i s velikim loncem i zašto neki imaju samo stisnutu cijev ("Metlu") umjesto lonca? To neznam, pa mi, molim te, objasni.

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Prvo da čestitam slavljeniku ZJ... da si mi živ i zdrav...srećan ti rođendan!!!
belic0209 kaže:
Joe.pitanje za vas.Dali vas tv ima alternator ili tvornicki dinamo? Zanima me jer ja imam dinamo a zelio bi stavit alternator pa me zanima ako je moguce to prepasat.Hvala!
Pa kod mene je još originalni dinamo i regler.Ako ti radi,,,nevidim razlog zašto bi menjao na alternator! Ljudi to rade kad nemaju drugog izlaza,,,oslabljen dinamo,,,i crkavanje reglera! Nekažem da alternator nije dobar,,,čak je i bolji za punjenje akumulatora od originala! Mnogi su to već uradili, i kažu da više nemaju problema sa punjenjem akumulatora!
Slaba tačka originalnih reglera je:
1. nesme se skidati klema sa akumulatora, dok traktor radi, inače regler lako crkne!
2. akumulator je već toliko slab da je za bacanje,,,a ljudi upale na kanap i tako teraju,,,a regler opterećen jer je mali napon na akumulatoru, a on ga nemože podići i puniti normalnom strujom,,,nego se muči(zbog razlike potencijala se zagreva),,, i na kraju crkne! I onda ljudi kažu da to nevalja! I prerade na alternator od auta,koji podnosi sve, što originalni regler NE! Alternator ide do 14,4V a original ne prelazi 13V napona punjenja(kod mene je 12,5V - 13V)zavisi od obrtaja,,,i nema problema!
Razmisli,,,pa vidi šta ćeš činiti...čitamo se!
Pozdrav Joe!

B

belic0209

Guest

Hvala Joe!Prvom prilikom cu izmjerit napon punjenja.Koliko žica kod vas izlazi iz dinama,jer sam vidio da svi pričaju o dvije zute i jednoj crvenoj,naime kod mene postoje dve zute ali crvena ne.Pozdrav!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pa kako nema tri žice, pa svi TV imaju trofazni izvod iz generatora?!
Kod mene su tri žice iz generatora; baš kako si ti naveo.

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
belic - tako je,,,dve žute i jedna crvena(srednji izvod dinama)...ako nemaš 3 žice, onda tu nešto neštima :scratch
Da nije druge boje,,, ili ga nevidiš,,, možda se negde zavukao ispod, al je tu? 6 žica idu u regler! Inače nema punjenja,,,ako nemaš tri žice iz dinama!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav Joe!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

ZJ kaže:
Htio sam te samo pitati jel je dovoljno prigušenje samo s jednom grupom rupa, jer LA ima dvije grupe rupa (iz ulazne cijevi prema loncu i iz lonca prema izlaznoj cijevi), baš kak sam nacrtal niže. I jesi li možda probal i čul razliku sa obje varijante?

I zašto bi LA bil glasan i s velikim loncem i zašto neki imaju samo stisnutu cijev ("Metlu") umjesto lonca? To neznam, pa mi, molim te, objasni.
pisao sam prije da originalni auspuh na TV 523 (traktori sa LDA 820 motorima) ima cijev/prigusivac kroz cijeli auspuh, onako kako si ti rekao samo bez pregrade na sredini, mislim da sam jedan uradio i tako kako ti predlazes.....u sustini isto, mada se uvijek bojim da auspuh ne "ugusi" motor i oduzme mu snagu tako da radim sto je moguce "otvorenije"....nek fura sto lakse :D
jednom prilikom sam u nekom udzbeniku procitao spremajuci masinske elemente:"......dinamika fluida je slozena stvar...." toga se uvijek sjetim kad neko pocne iznositi ideje o auspuhu, bilo na autu ili traktoru

LA 300 baca iskru dva puta za jedan radni ciklus, jednom prilikom palenja naravno i drugi put na izduvavanju......i onda mu auspuh bude kao neko topce :mrgreen: bez obzira dali radi na benzin ili petrolej, i "metla" izgori za dvije sezone

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Joe
Skinuo si manometar pritiska ulja. Zar ga nečeš više imat? Pa to ti je bila fina kontrola.

Edo
Dopada mi se ovaj tvoj način izrade auspuha. Jednostavno i prilično dosta brzo se napravi, samo treba imat veze u vatrogasnoj jedinici :mrgreen: . Zanima me samo koliko buke pravi ovaj kučni proizvod sa obzirom na onaj mali originalni?
Možda ču neki takav napravit, pošto me jedan vlastnik TVja zamolio za neka sređivanja, pa je i auspuh potreban promjene.

B

belic0209

Guest

Da Joe,ovo sta ste vi oznacili i kod mene je tako samo sta iz te crne izolacije izlaze samo dve zute zice.skinut cu Poklopac dinama i pogledat mozda su nekamo zavucene ili pokidane.Pozdrav!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

Edosko,
kad si već radil razne izvedbe auspuha, samo me zanima s kojim je motor bil najtiši.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Dones sem še poslikal kardanski priključek.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Deluje takole: na premičnem vodilu ima tri zobnike, dva sta medsabo povezana, na 1. zobniku je še priključek za kardan od TV, na poveznih zobnikih pa je na enmu zobniku klasičen kartan za traktorje.

Delovanje
Ko dam ročko v levo, se vrtenje prenese iz traktroja preko zobnika na drugi zobni in se vrti v levo.
ko dam ročko v desno, se vrtenje prenese iz traktroja preko zobnika na tretji zobni in ta zobnik potem prenese vrtenje na drigu zobnik in se vrtenje spremeni tako da se vrti v desno.

Še priključek za voz.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

ZJ kaže:
Edosko,
kad si već radil razne izvedbe auspuha, samo me zanima s kojim je motor bil najtiši.
pisao sam prije, veca zapremina "lonca" (promjera oko 100mm) i siri izlaz (oko 35mm) daje prijatniji zvuk.....dublji....mali lonac i mali izlaz daje ostar zvuk sto svakako duboko para usi.....mislim lako je prigusiti buku raznim prigusivacima, (dupli prigusivac, manje rupe na prigusivacu.....) ali se izgubi snaga motora :|
nikad nisam radio auspuh od vrlo tankog i mekog lima, mislim da bi takav apsorbovao buku, pretpostavljam da bi doslo do rezonancije, kazem preptostavljam....a pretpostavka je majka svih zayeba :lol:

ovaj auspuh je tih....ali ugusi motor :blackeye
e75.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

BaTeK kaže:
Dones sem še poslikal kardanski priključek.
Hvala batek ,nego jel to ovako radi ?
Kako se podmazuje ? Jel jako bucno?
Jesu li unutra kuglicni ležajevi ,plastika ili bronca ?
Ako ga nisi sklopio daj poslikaj da se vidi modul i širina zuba .
Ako nije problem izmjeri koliko se pomakne prikljucno vratilo za kardan kad promjeniš smjer vrtnje ?
Hvala..
xduh7c.png

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Tako dela kot si na sliki narisal. Bom naslednji vikend zmeril. Dones nemorem več.
Olje notri nalijež in se podmazuje. Tako kot pri menjalniku. Kardanski priključek se premika približno 2 cm.
Če pogledaš dobro sliko tam ko je kardan. Kardan je čisto na levi strani, ko pa ročko premakneš pa gre kardan na desno stran.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
firemanpeter kaže:
Joe
Skinuo si manometar pritiska ulja. Zar ga nečeš više imat? Pa to ti je bila fina kontrola.
Pa naravno... ću da ga vratim nazad! Samo mi je smetalo crevo bakarno prilikom radova, pa sam ga skinuo, i začepio rupu(vratio vijak M8X15) Da ne ulazi prljavština, dok sam ga čistio! Manometar vraćam zadnji,,, i probna vožnja!
Samo se dvoumim gde da ga stavim?,,,jer imam jednu rupu u intrument tabli,,,ali tabla jako vibrira :scratch ili da ga vratim na staro mesto? A ako ga vratim na staro mesto...u rupu ću da ubacim upaljač od auta!!! Jer nikad nemogu u vožnji da upalim cigaretu,,,uvek nešto smeta,,,stalno duva neki vetar! Pa ga ja stisnem,,,,i dok izvadim cigaretu iz đžepa,,,i on se zagreje (iskoči) samo ga prislonim, i cigara gori!!! I može vetar duvati kolko hoće,, :lol: :lol: :lol:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Pozdrav Joe! :mrgreen:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

I onda vjetar popuši više nego ti..... Al štaćeš kad se mora...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

belic0209 riješio sam to kad sam spojio na traktor,ali ipak hvala!!!!!
iz diname idu 3 žice,pokušaj naći tu 3. koja se zagubila.

joekiki ja bih ti priporučio da manometar staviš na instrument tablu i probušiš još jednu rupu za upaljač :!: ;)

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
TOMO VINKOVIĆ kaže:
joekiki ja bih ti priporučio da manometar staviš na instrument tablu i probušiš još jednu rupu za upaljač :!: ;)
Da znaš,,,da ti nije loša ideja :idea: možda i tako bude najbolje! Obe na tablu,,,i gotovo!!!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Stavi tu obojicu na armaturu. To ti je najbolje.
A koliko ti pokaže pritiska ovaj manometar?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh