B
belic0209
Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ
Tomo Vinković
Ako ti treba za spojit na bravu samo reci oznake brave.Pozdrav!
Tomo Vinković
Ako ti treba za spojit na bravu samo reci oznake brave.Pozdrav!
Pa kod mene je još originalni dinamo i regler.Ako ti radi,,,nevidim razlog zašto bi menjao na alternator! Ljudi to rade kad nemaju drugog izlaza,,,oslabljen dinamo,,,i crkavanje reglera! Nekažem da alternator nije dobar,,,čak je i bolji za punjenje akumulatora od originala! Mnogi su to već uradili, i kažu da više nemaju problema sa punjenjem akumulatora!belic0209 kaže:Joe.pitanje za vas.Dali vas tv ima alternator ili tvornicki dinamo? Zanima me jer ja imam dinamo a zelio bi stavit alternator pa me zanima ako je moguce to prepasat.Hvala!
pisao sam prije da originalni auspuh na TV 523 (traktori sa LDA 820 motorima) ima cijev/prigusivac kroz cijeli auspuh, onako kako si ti rekao samo bez pregrade na sredini, mislim da sam jedan uradio i tako kako ti predlazes.....u sustini isto, mada se uvijek bojim da auspuh ne "ugusi" motor i oduzme mu snagu tako da radim sto je moguce "otvorenije"....nek fura sto lakseZJ kaže:Htio sam te samo pitati jel je dovoljno prigušenje samo s jednom grupom rupa, jer LA ima dvije grupe rupa (iz ulazne cijevi prema loncu i iz lonca prema izlaznoj cijevi), baš kak sam nacrtal niže. I jesi li možda probal i čul razliku sa obje varijante?
I zašto bi LA bil glasan i s velikim loncem i zašto neki imaju samo stisnutu cijev ("Metlu") umjesto lonca? To neznam, pa mi, molim te, objasni.
pisao sam prije, veca zapremina "lonca" (promjera oko 100mm) i siri izlaz (oko 35mm) daje prijatniji zvuk.....dublji....mali lonac i mali izlaz daje ostar zvuk sto svakako duboko para usi.....mislim lako je prigusiti buku raznim prigusivacima, (dupli prigusivac, manje rupe na prigusivacu.....) ali se izgubi snaga motora :|ZJ kaže:Edosko,
kad si već radil razne izvedbe auspuha, samo me zanima s kojim je motor bil najtiši.
Hvala batek ,nego jel to ovako radi ?BaTeK kaže:Dones sem še poslikal kardanski priključek.
Pa naravno... ću da ga vratim nazad! Samo mi je smetalo crevo bakarno prilikom radova, pa sam ga skinuo, i začepio rupu(vratio vijak M8X15) Da ne ulazi prljavština, dok sam ga čistio! Manometar vraćam zadnji,,, i probna vožnja!firemanpeter kaže:Joe
Skinuo si manometar pritiska ulja. Zar ga nečeš više imat? Pa to ti je bila fina kontrola.