• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

mladjen

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Sajt im jeste katastrofa, iskreno čudi me da ga upšte imaju, znaš kakve su te propale firme, ovo što su nama pravili izgleda dobro, i radi bez problema. Inače, to si dobro primijetio, sve te bivše velike firme se slično ponašaju, valjda im ostalo iz onih vremena, kad su imali posla i previše, pa nisu naučili da kupca tapšu po ramenu, i sve im to kao beznačajno, što i jeste kad se uporedi sa onim poslovima, ali j....š ga, svi smo propali ovih godina. Kažem to jer sam bio 10-ak takvih firmi, slažem se da im treba promijeniti pristup poslu, ovo su ipak druga vremena od onih.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

Da nejdemo previše izvan teme: imaš li kakvih kontakata "iznutra"?

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

baTek hidraulika ti je odlična!!!
svaka čast,isplatilo se!!!!!! ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Samo nekoliko rječi bi htio napisat o PPT
Pre dve godine sam ih kontaktirao preko maila i oni su se odzvali u par satima. Odgovorili su mi na neka pitanja i dali još neki mail od onih koje sam ja trebao. I ti su se profesionalno odzvali. Tako da me čudi ove vaše kritike. Možda puno zavisi na koga naletiš na njihovoj strani pa sam ja imao sreče. :D

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

@BaTeK sve pohvale i cestitke, zbilja si maher, svaka cast
firemanpeter kaže:
Edo
Kod tebe ima neke računice stavit veče gume jer si stavijo na traktor jači motor, pa ti sve to zajedno koristi. Ako se ne varam tvoj traktor je postavljen na veliko šasiju. Ak je tako onda ima i bočne reduktore. I sve to ukupno ispadne ko da je 830 ili slično seriji 700.

motor je jaci ali na "maloj" sasiji, nema bocne reduktore nego direktne poluosovine, ali do sada nije bilo problema zbog toga 8) jedini kvar u zadnjih desetak godina je bilo pucanje prednjeg vretenastog, ali je to bilo zbog guma, prednje i zadnje su bile od razlicitog proizvodjaca, cak mi djeluje dosta "mekan" dosta lako se krece po nizbrdici, upravljanje je takoce lakse

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Sigurno da netko zna, ali ti trebaš reči šta je problem, uslikat, razložit. Daj malo više informacija.
Onda čemo sigurno pronači rešenje.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

kao šta je firemanpeter rekao: daj nam više informacija da ti možemo pomoći. ;)

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44

imam slike slabo me to ide, problem je naručio sam nove plastike koje idu u sklop ručnog gasa ali ne kontam nikako kako to da sastavim pošto su stari plastični djelovi bili popucali kad sam preuzeo traktor,još jedno pitanje vidim da se razumijete više nego u tvornici kako u primi tako i u hitneru oni da čitaju ovaj forum mislim da bi usavršili i znanje i ostale stvari vezane za ove traktore,ali da se vratim na problem tj.nepuni mi akumulator imam 12,5 v kad radi pa se dvoumim dali je regler ili elektronika, hvala vam dok budem imao malo više vremena stavicu slike imam ih dosta,imam i ja svoji neki inovacija vezani za plug,sadilicu i itd.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

da bi zamijenio plastike gasa trebas rastaviti traktor na pola, skinuti nosac, ili otsjeci granicnik kako bi mogao izvaditi stare i ubaciti nove; to je ono najosnovnije, jos treba da uganjas sve zubice na svoje mjesto (nadam se da to mozes i sam skontati kad to sve rastavis)......sajle naravno pootkacati

punjenje....imas li neki upaljen potrosac kad mjeris? (jednom sam imao slucaj da je covjek uvijek drzao upaljena svjetla, jos je stavio xenon zarulje, i zalio se da mu ne puni akumulator a ustvari se radilo o tome da ne stigne napuniti akumulator)..... ili mozda tvoj akumulator nije O.K.

Posljednje uređivanje od moderatora:

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

brane kaže:
imam slike slabo me to ide, problem je naručio sam nove plastike koje idu u sklop ručnog gasa ali ne kontam nikako kako to da sastavim pošto su stari plastični djelovi bili popucali kad sam preuzeo traktor,još jedno pitanje vidim da se razumijete više nego u tvornici kako u primi tako i u hitneru oni da čitaju ovaj forum mislim da bi usavršili i znanje i ostale stvari vezane za ove traktore,ali da se vratim na problem tj.nepuni mi akumulator imam 12,5 v kad radi pa se dvoumim dali je regler ili elektronika, hvala vam dok budem imao malo više vremena stavicu slike imam ih dosta,imam i ja svoji neki inovacija vezani za plug,sadilicu i itd.
ako ne fila dosta struje mijenjaj regler imaš ga u masiva bjelovar.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

edosoko kaže:
da bi zamijenio plastike gasa trebas rastaviti traktor na pola, skinuti nosac, ili otsjeci granicnik kako bi mogao izvaditi stare i ubaciti nove; to je ono najosnovnije, jos treba da uganjas sve zubice na svoje mjesto (nadam se da to mozes i sam skontati kad to sve rastavis)......sajle naravno pootkacati

Edosoko kako misliš da treba rastavljati traktor na pola i odsjeći graničnik?
Što je drugačiji sistem nego na TV 730, ja nisam nikad sjekao graničnik kad sam mijenjao sajlu gasa.

Ja kad mijenjam sajlu gasa ili gašenja radim sljedeće:
1. skinem poklopac na "boš pumpi" i otpustim stegu na obje sajle.
2. skinem komadnu ploču
3. skinem maticu i kontra maticu na ručici gasa
4. mrdam rukicu gasa gore dole dok ne pogodim rupe za zub i izvučem ručicu gasa van
5. izvučem plastične pločice van, te skinem staru sajlu
6. namjestim novu sajlu
7. namjestim sve pločice na mjesto i rupe za utor na ručici namjestim točno jedu ispod druge da lakše namjestim ručicu
8. stavim ručicu i sajle na "boš pumpu"

S

saleservis

Guest

Pozdrav Ljudi i Majstori.

Ko je pustio Marfija u moj kraj???? :cry: :cry: :cry: :shock: :shock: :scratch :scratch

Ali sam uspeo da ga pobedim :p :p naime odneo sam srednji sklop na reparaciju pre jedno nedelju dana i danas je konacno gotovo sa sredjivanjem. Jos samo da stane sneg da pada pa da sklapam TV. Ostale su mi neke jos sitnice oko vretena i lezajeva vretena, ali i to ce da se sredi, pa na farbanje....

Sutra stavljam neke slike...

Pa se citamo.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

zbalija kaže:
Edosoko kako misliš da treba rastavljati traktor na pola i odsjeći graničnik?
Što je drugačiji sistem nego na TV 730, ja nisam nikad sjekao graničnik kad sam mijenjao sajlu gasa.
mislio sam ili ili......a sto je drugaciji sistem? :scratch kratko i jasno, zbog volana; mehanicki volan ima deblju cijev od koje se ne mogu izvaditi plastike gasa

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Toliko se stvari izdešavalo,,,da nemogu ni da vas pratim!
Batek - stvarno si profi majtor za hidrauliku!!! Bravo!
Možda sam ja pustio Marfija :scratch ...jer nijam ništa radio nedelju dana,,,pa je video da ovde nema šta da traži...
Jeste...i ja sam morao odseći graničnik, da bi zamenuo sajle,,,malo se patiš sa uklapanjem i vraćanjem ručice, al vredi truda! Nije ništa strašno...5-6 psovanja i gotovo... :lol: :lol: :lol:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav Joe!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Sale - pa ne izgleda to tako loše kao što si opisao na početku...dosta dobro očuvan za svoje godine!
Bit će pravi lepotan, kad ga središ!Gume možemo menjati ako hoćeš,,,he he :lol: tvoje su skoro nove!
Sve najbolje sa radovima!

dopada mi se auspuh! Jel si to ti prerađivao, ili original? Dali je bučan sa tim auspuhom?
I ja bih mogao tako nešto praviti, ili kupit! Tražio sam odTV523, jer su mnogo tiši pri radu,,,ali ga nemogu nigde naći kupiti! Sve prodavnice furaju taj mali standardni auspuh za LDA100,,,a buka do bola,,,kao da ga ni nemaš!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

Posljednje uređivanje od moderatora:
S

saleservis

Guest

Hvala Vam ljudi, sad mi je malo laskse i lepse se osecam posle ovih kritika, mene je bilo sramota da ga slikam kad sam ga kupio, toliko ulja je bilo na njemu da to nije norm. ali sve se sredjuje. A sto se tice auspuha, to je mojih ruku delo, lonac sam uzeo sa auta MAZDA 626 :D :D :D :D :D , male prepravke i eto, a sto se tice zvuka, neuporedivo je tisi nego originalni lonac, gotovo da se ne cije na auspuhu nista samo se cuje motor kakao radi, a kada mu malo nazezis gas on pocne da pljuje varnice napolje... :)

Pozdrav.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh