• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Re: TOMO VINKOVIĆ

Slažem se sa ZJ!
Puno proizvođača odobrava razne kombinacije guma i felga za stroje jer sve ovisi kaj buš sa njim delal!
A to da u tvornici najbolje znaju kaj je dobro
to bi trebalo reći ekipi koja naprimjer stavi 225gumu na Pola 1,4 ili slično :shock: :lol: :shock:

Posljednje uređivanje od moderatora:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Hvala za odgovore.

Dones sem dokončal hidravlično upravljanje levo desno pri čelni deski.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

B

belic0209

Guest

Hvala firemanpeter,hvala na savjetu nesto je sad treba ustanovit sta je :D

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

kod felgi postoji razlika jos i u rasponu rupa za vijke, osim kod serije 800....istina da za gumu 6.00 ide uza felga, moj TV ima uske felga ali gume 7.50.....
Obrisan neispravan link.
prilicno je brzi, sto mi dodje dobro, jer radim s manje gasa, motor s jednim cilindrom bi vec bio slab za njega (mada postoji pasquali sa gumama 7.50 i ima motor s jednim cilindrom)
primijetio sam jos da se guma manje haba sa strane posebno u sumi i po kamenju
istina je da imaju zaobljenu gaznu povrsinu......ako se previse napumpaju onda se ocigledno vidi, nakon voznje po asfaltu, trosenje po sredini
na ovoj slici se vidi malo zaobljenje
Obrisan neispravan link.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

BaTek svaka čast!

Kod tebe hidraulika radi bolje nego što je to tvornički napravljeno! :D
Možeš reći koliko te je ukupno došla hidraulika koju si naknadno ugradio.
Opće sam se začudi kako sve lijepo radi, još jedanput svaka čast majstore,
trebao bi ti doći kod nas srediti hidrauliku na našim TV!

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Glede cen pa je sledeče:

Nisem vse skupej kupil ampak sem lepo hodil pomale.

4 komande (2 plavajoča) + zunaji hidravlični hilter za olje + 6 kompletu hitrih spojk + dvovijačniki, votli vijaki.. je prišlo 500€

Cevi z hidravliko so prišle okol 200 € + dodatna kolena, vsak0 kolen okol 5€. + rabljen cilinder od Tv za sprednjo desko 50€

Skupej okol 800€.

Samo če moje veselje odštejem, kako sem to zelo rad rihtal sem prec na 0€. Ni denarja da bi ti veselje plačal.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

BaTeK cijena nije tako prevelika, kad znaš koliko si olakšao svakodnevni posao!

Lakše raditi sa hidraulikom, nego da moraš silaziti sa traktora i pomicati sve ručki! :D
Baš ne razumijem 100% Slovenski jezik, ali sam si uspio prevesti što si napisao. :D

Naravno da ne računaš svoj uloženi trud, radi si za sebe i "svoju dušu" kako bi ja rekao!

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Pri meni sneži. Upam da bomo sprobali dones kako se kaj obnese.

Za grofa.

Ali se lahko tale pumpo zamenja z močnejšo?

Obrisan neispravan link.

Pumpa je pa tukaj skrita

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Kaže Batek ovako:

"Koštalo me 800€, a kad odbijem radost i užitak radit ovo onda sam odmah na nuli. Nema para da ti neko plati tu radost."

Batek, super si napravio, treba te pohvalit i baš na vreme. Upravo sad pada snjeg i kad se budiš ujutro, moči češ odmah isprobat. :D
Ja mislim da sad ide snjeg samo zbog tebe :D :mrgreen: Neznam kolko :scratch si tek platio onome gore da sad baca dole ono što tebi treba :mrgreen:

Edo
Kod tebe ima neke računice stavit veče gume jer si stavijo na traktor jači motor, pa ti sve to zajedno koristi. Ako se ne varam tvoj traktor je postavljen na veliko šasiju. Ak je tako onda ima i bočne reduktore. I sve to ukupno ispadne ko da je 830 ili slično seriji 700.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Firemanpeter hvala na prijevodu!
Baš i kod mene je počeo padat snijeg i ima ga već neki 10-tak cm, do jutra ga bune i nešto više sigurno.
Pa bi BaTek mogao sa svojim strojem doći i kod mene da isproba kako radi! :D

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Zbalija, on je tolko oduševljen da bi rado došao kod tebe, samo ako bi bio TVjac nešto brži da može sa njim na AC. :lol: :mrgreen:
Batek, moram se malo pošalit.

PS
Kod mene ide snjeg ali puši vjetar pa če ga odnest. Kažu da če bit vjetar oko 70 km/h to znači da če ga negde nabit po čoškima a negde nula. :scratch

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Onda moram poslati po njega "šlep službu", da brže stigne do mene :lol: :lol: :lol: , a za to vrijeme bum ja već sve očistio sa lopatom :D .
Nadam se da se Batek ne naljutilo što se šalimo na njegov račun! :D

To isto kod mene isto puše isto vjetar, ali puno manje, pa ga ne bude nikamo odnesel, samo treba dobru kapu za glavu :D !
Očito da se vrijeme od vas gore na sjeveru preseljava k meni! :mrgreen:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509
edosoko kaže:
kod felgi postoji razlika jos i u rasponu rupa za vijke, osim kod serije 800....istina da za gumu 6.00 ide uza felga, moj TV ima uske felga ali gume 7.50.....
...
prilicno je brzi, sto mi dodje dobro, jer radim s manje gasa, motor s jednim cilindrom bi vec bio slab za njega (mada postoji pasquali sa gumama 7.50 i ima motor s jednim cilindrom)
primijetio sam jos da se guma manje haba sa strane posebno u sumi i po kamenju
istina je da imaju zaobljenu gaznu povrsinu......ako se previse napumpaju onda se ocigledno vidi, nakon voznje po asfaltu, trosenje po sredini
na ovoj slici se vidi malo zaobljenje
Obrisan neispravan link.
bolje reci trošenje po sredini.

BaTek, koje su dimenzije toga cilindra? Trebal bi 1 par takvih za prednju hidrauliku (znači par za 100€, dojdem si po njih i još ti platim kosilo in pijačo) ;)
Malo se šalim (pokušaj Slovenskog govora) :lol:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Ni panike. Jest sem vedno čovlječe za štosove in šaljanje.

Mislim da šlep služba neče moči doči po mojeg TV. Previše sneg pada. Tako da je bolje kupiti šnopc in onda malo ogreti lopatu za snjeg. In onda piti malo kidati in opet piti in piti :twisted: .

Možem reči da nemogu spavati od samega prečikivanja :roll:

Upam da sem pravilno napisal...

Cilinder za prednjo hidravliko sem ga dal po naročilu delat, to že pred 3 ali 4 leti, tako da nevem koliko je prišla cena če se nemotim je prišla cena 40.000 bivših slovenskih tolarjev (nekako 170€).

Dimenzije pa nevem preveč. Najprej zelo dobro premeri koliko dolg cilinder boš rabil in koliko se ti bo zapiral. Ker sem ga jest malo zabiksal. Ampak smo uspeli rešiti takole: Če rabim da se mi more priključek bolje spustiti proti tlemi lepo na višjo luknjo prestavim. Tako da se mi lahko hidravlika bolje proti plom spusti.

Obrisan neispravan link.

Pa jedva čekam toplo vreme da mojega TV malo očistim (operem) od masti in olja.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

BaTek sve si dobro napisal, sad sam sve razumio! :D
Onda mi ništa drugo ne preostaje nego da se prime lopate i da čistim na ruke, a ja se već ponadao da budeš ti to napravil sa svojim strojem! :D

Vjerujem ti da ne možeš spavati od iščekivanja, jer ja sam isto nije mogao spati kad je moj TV bil raskopan i samo sam razmišljao na probnu vožnju i kad smo ga konačno složili napravil sam probnu vožnju na -2 Celzija u majici i još je puhal vjetar.
A sljedeća tri dana sam imao posljedice, pa te upozoravam da ne buš ti isto to napravil većeras! :mrgreen:

A što se tiče pranja t čišćenja TV biće ljepšeg i toplijeg vremena za taj posao.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Sam ko si bio 3 dana u postelji si saj bil vesel ker si vedel da dela. :lol:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Ekola. Dones je bilo zjutri okol 8 do 10 cm snega. Neznam vam povedat kakšen je bil moj nasmeh.

Hidravlika dela odlično, posebej levo desno. Ker morem ponavadi saj 4 menjati ali levo ali sredina ali desno...

M

mladjen

Guest

Pozdrav narode, nisam bio juče, vidim neko je pitao dali još uvijek radi "Prva petoletka" u Srbiji. Odgovor je DA. Jesenas sam bio u tamo, nalazi se u Trsteniku, malo mjesto između Kraljeva i Vrnjačke Banje, firma nema puno posla, kao i svi bivši giganti koji su radili poslove za cijeli svijet, ali još uvijek radi. Mi smo za firmu poručivali neke ventile za hidraulične sisteme i sve smo dobili. Inače, proizvodi su im ekstra kvalitetni. Za cijene neznam stvarno koliko bi koštale te pumpe.

Evo vidim imaju i telefoni na sajtu, pa se može pitati

Obrisan neispravan link.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

Zval sam ih ja zbog kiper cilindra i dijelova za isti. Bili su vrlo neprofesionalni i nisu mi htjeli pomoći. Barem list s presjekom i spopisom rezervnih dijelova nije nikakva tajna.
Site im je katastrofa, bez ikakvih tehničkih podataka ili bilo čega osim osnovnih informacija.
Nadam se da kvalitetu nisu pokvarili.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh