• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

belic0209 kaže:
Poštvanje Željko,ma to je od tipa 800. Malo ima lufta pa da to sredim...Jesi se kad bavio s time?
reci nam tacno u kojem dijelu ima lufta, krajnice, spoj poluge i osovine, volan hoda gore-dole......neke stvari je mogu ce jednostavno stegnuti dok se druge mijenjaju

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Belic 0209 Tv serije 800 ima upravljač isto kao i Tv serije 700, kako sam već napisao trebalo bi prvo promijeniti vreteno volana.
Na Tv traktorima još nisam radio, jesam na IMT 539, ali je daleko drugačiji sistem.

B

belic0209

Guest

Hvala Željko nisam znao jel isto na seriji 700.Pozdrav edo,taj luft jr kad lijevo- desno gore-dolje je dobro.Znači kad je tomo na ravnom ima lufta lijevo-desno a u vožnji jos i vise.Gledao san malo tvoje postove s početka i nesto si pričao o kočenju prikolice pomoću ručice podizača...kako se to prespoji nisam se jos s time susreo.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Belic0209 nema na čemu!
Više o kočenju imaš:

Obrisan neispravan link. pročitaj cjelu temu, pa će ti sve biti malo jasnije!

Posljednje uređivanje od moderatora:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

belic0209 kaže:
Hvala Željko nisam znao jel isto na seriji 700.Pozdrav edo,taj luft jr kad lijevo- desno gore-dolje je dobro.Znači kad je tomo na ravnom ima lufta lijevo-desno a u vožnji jos i vise.Gledao san malo tvoje postove s početka i nesto si pričao o kočenju prikolice pomoću ručice podizača...kako se to prespoji nisam se jos s time susreo.

.... :scratch osim sto serija 800 ima duze vreteno i cijev kroz koju prolazi vreteno (od vecine Vinkovica serije 700), i kontra maticu za kapu volana sto je opet drasticna razlika kad sastavljas volan, posebno aksijalni lezaj....

mislio sam kad vrtis volan lijevo-desno u kojem dijelu ima lufta, dali u krajnicama....a ovo gore-dole, kad vrtis volan lijevo desno, kolo volana ide gore-dole, to provjeri, i ako mozes stavi sliku da ne lupamo od oka zamijeni ovo zamijeni ono, mozda je dovoljno da jednostavno stegnes aksijalni lezaj ili polugu.... :?

kocenje pomocu rucice podizaca ti nebih preporucio, jer brzo djeluje tj. blokira tockove na prikolici, a crijevo od kocnice spojis na traktoru na izlaz hidraulike, by the way jel imas tvornicku prikolicu?

B

belic0209

Guest

Vidim da je Željko objesnio postupak mojim slikama :D :D ,ajde nadam se da ce mi moje slike pomoci :lol: Edo da to je tvornička prikolica.A sta se tiče volana otvorit cu to pa cu vidit sta je unutra.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Kod mene na TV800,,,zbog vibracija često se odpusti matica, koja steže kapu volana! :scratch, I samim tim se pojavi luft u volanu,,,ja je stegnem,i nema lufta,,, i posle nekog vremena...opet se odpusti...
A ima još mesta, za još jednu maticu,,,da netreba dve matice,,, kontra stegnute???
Jer na tu jednu što imam, ima žljebove sa strane...al ničemu nesluži, jer nemam čime da je osiguram, da se ne odvrne!!!
Jel to samo kod mene,,,ili i kod vas se javlja taj problem sa mehaničkim volanom?
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav Joe! :mrgreen:

G

GROF

Guest

zoran frenki kaže:
Postovana gospodo od nedavno sam clan forum,inace sam iz Srbije pisao sam u vezi hidraulike,naime imam Tomu sa hidraulicnom upravljackom glavom.Pisao sam na forumu o tome i receno mi je da originalna pumpa {fabricka] ima slabi protok,pame zivo interesuje koju bih pumpu mogao ugraditi da mi date njene oznake ipomognete oko toga ili da me uputite na nekog ko ce to znati.Pozdrav iz Srbije.

POŠTOVANJE FORUMAŠU U SRBIJU; zoran frenki!

...preporuka je moja!., da se javiš u srbijansku tvornicu pumpi; PRVA PETOLETKA., /predpostavljam da tvornica još dela iz razloga ča se sklopovi hidro-instalacija, razvodnika, pumpi, celindara,... ugradjuju u sadašnje traktoriće i u hrvatskoj i u sloveniji., a jednim dobrim dijelom ide izvoz i za italiju. proizvodi te nekadašnje tvornice, kako nekada, tako i dan danas vrlo su kvalitetni i cijenjeni od strane hidro-majstora/.-
...kako sam i napisal, preporuka!., javiti se u tvornicu, direktno., kupiti od njih., ča oću pisat., postoji dvije vrste pumpi., pišem laički., jedna je većeg kapaciteta - protoka., dok je druga manjeg kapaciteta - protoka., jedna se koristila samo za strojeve bez servo volana i tovarača - manji kapacitet., a druga, druga se koristila; većeg kapaciteta tamo kadi je bilo veći broj "potrošila" hidro-instalacije na tomicami - servo volan, prednji hidraulik, zadnji hidraulik, hidro-pogon traktora, ...
...da rezoniramo., javit se u tvornicu., kupit pumpu., montirat je., mislim da oni prodaju i medju spoj za drugu pumpu.-

bog!., čitamo se...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Kod mene na TV800,,,zbog vibracija često se odpusti matica, koja steže kapu volana! :scratch, I samim tim se pojavi luft u volanu,,,ja je stegnem,i nema lufta,,, i posle nekog vremena...opet se odpusti...
A ima još mesta, za još jednu maticu,,,da netreba dve matice,,, kontra stegnute???
Jer na tu jednu što imam, ima žljebove sa strane...al ničemu nesluži, jer nemam čime da je osiguram, da se ne odvrne!!!
...
Pozdrav Joe! :mrgreen:

Loctite 243 is your friend ;) 8)

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

mladjen ko si prijavljen v moj-album.com imaš pri slikah eno puščico da lahko slike vrtiš po 90 stopin. Da lahko sliko obrneš za pravilen pogled. Drugače pa dobre slike.

Še eno vprašanje.

TV 418, TV 420 in serija TV 73* ali imajo enake platišča ali se razlikujejo po obliki in po merah?

B

belic0209

Guest

Pozdrav Joe!Neznam zasto se to događa,mozda upravo zbog toga sta ti kazes zbog te matice,provat cu je zavrnut mozda je u tome problem.Pozdrav!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Belic
Ta se matica nesmije jako zavrnuti jer ona steže aksialni ležaj. Malo zavrni pa posle probaj vrtet volan. Ako je tvrd onda je previše zavrnuto.

Kod volana može bit više greška, kako ti kažu i ostali foruaši.
- odvrnuta matica izpod obruča volana (ona steže aksialni ležaj)
- istrošena matica vretena
- istrošeni spoj na osovini sa polugom (spaja maticu vretena i osovinu)
- odvijen spoj sa ripnama na osovini sa polugom vani kučišta volana
- istrošeni zglobovi

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

BaTeK kaže:
Še eno vprašanje.

TV 418, TV 420 in serija TV 73* ali imajo enake platišča ali se razlikujejo po obliki in po merah?

Ja mislim da se felge razlikuju. U sredini rupa koja sjedne na aksu je veča ili manja. Čini mi se da bi mogla bit i razlika u širini. Ako nije tako neka me neko ispravi i ako zna za još koju razliku neka napiše.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

Neznam za TV, no za gumu 6.00-16 ide 4.00-16" felga, dok za 7.50-16 ide 5.00 ili 5.50-16" felga.

B

bank

Guest

Pozdrav svima, ima li neko informaciju koliko moze da bude tezak kultivaror (pacije noge, obrada 10-15 cm, srednje tvrdo zemljiste) za medjurednu obradu vinograda, za TV 730.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

ZJ kaže:
Neznam za TV, no za gumu 6.00-16 ide 4.00-16" felga, dok za 7.50-16 ide 5.00 ili 5.50-16" felga.
ZJ
Istina, kako ti kažeš. Pogledao sam u katalog i piše za felge oznaka 4,00E X 16 za traktor TV 420 i 5,50F X 16 za traktor TV 731.
Neki stave na malog TV 420 sa užim felgama ove veče gume od 7,50 X 16 ali ja mislim da to nije u redu. Ta guma je šira i veča od originala pa zbog toga traktor više izgubi nego dobije. Da mene pita neko, ja bi savetao da se drži originalnih dimenzija. Moglo bi se stavit šire gume ali zbog toga izabrat niže da ostane obseg jednaki- originalni.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

firemanpeter kaže:
ZJ kaže:
ZJ
Istina, kako ti kažeš. Pogledao sam u katalog i piše za felge oznaka 4,00E X 16 za traktor TV 420 i 5,50F X 16 za traktor TV 731.
Neki stave na malog TV 420 sa užim felgama ove veče gume od 7,50 X 16 ali ja mislim da to nije u redu. Ta guma je šira i veča od originala pa zbog toga traktor više izgubi nego dobije. Da mene pita neko, ja bi savetao da se drži originalnih dimenzija. Moglo bi se stavit šire gume ali zbog toga izabrat niže da ostane obseg jednaki- originalni.

Ako se stavi 7.50 guma na felgu 4.00, onda guma postane još viša od 7.50, i okrugla odozgora, koja se vozi samo po vrhu ripni i ne sjedi jednako, te zapravo lošije vuče. Ili ju treba znatno manje pumpati, no brže ispucaju platna, jer to nije radijalna guma koja se smije jako uvijati.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ja te tu podržavam. A nije samo problem u gumama. Traktor 420 ima i manje snage i kad se mu stavi veče kotače fali mu snage uzbrdo pa je sporiji zboh toga. Ali brži je po ravnini i nizbrdo. Mislim i da je u snjegu i blatu sa širim gumama lošiji grip pa manje vuče. Ali oko ovoga če bit deljenih mišljenja.
Zbog svega toga ja mislim da se više gubi nego dobije.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

na traktoru moraju biti one gume i felge koje tvornica stavlja na njih,ako se stave veće od onih koje je dobio u tvornici traktor više gubi nego dobiva,oni znaju šta rade. ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,509

Ovo je djelomično točno, jer puno toga zavisi od primjene. Zato neki traktori (generalno govoreći) imaju uske gume na vrlo velikim felgama (kultivacija, špricanje), dok drugi isti takvi imaju široke gume na malim felgama (rad na velikim usponima i nagibima...radi sniženja težišta i povećanja stabilnosti).
Za TV-a je možda najjednostavnije staviti onakve gume (eventualno za 0.5 cola veće/manje) kakve su (po promjeru) bile, jer na njih generalno odu samo dva tipa guma (6.00-16 za jednocilindraše i 7.50-16 za dvocilindraše).
Kod nas komunalno ima na TV-u gume 10/75-15.3 Implement, znači gume za prikolice za gnoj, umjesto turf guma (za travnjak), jer im služi za vožnju po groblju i košenje trave u parkovima.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh