• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

mladjen

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Ok, firemanpetre, hvala ti na ovim informacijama, valjda će neko imati, ili ću naletiti negdje na pijacama. Pozz

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

firemanpeter kaže:
Tomo Vinković
Za sad nebi ja menjao :scratch jer je ovaj moj veči od tvoga pa bi se ti možda zbog toga težko naviknil na njega ;) :lol:

lako bi se ja naviknuo,sve je to slično :lol: :lol: :lol: :lol:
šalim se za mijenjanje :!: ;)

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Malo od včeraj. Hidravlični pomik levo desno snežne deske

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Sam še ni dokončano. Dones če bom imel proti večeru čas in volj bom dokončal.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

hvala na slikama,morat ću i ja napravit tako jer meni stoji niže. ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515

Jel' to cilindar od hidraulike od TV-a?

Posljednje uređivanje od moderatora:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Zbalija
Ako se pravilno sječam (nisam baš siguran) ti si jednom napisao karakteristike o pumpi za hidravliku na TV. Mene to zanima pa sad nemogu nači :scratch . Molim ako napišeš ponovo, ili neko drugi ako zna. Hvala.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Firemanpeter nema problema pumpa na TV 730 je tlaka 11722 kPa (120 kp/cm2) ili ti 12 MPa (120 bara).
Koliko ja znam na nove Primine modele se ugrađuje pumpa snage 16 MPa (160 bara).

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Koliko znam većinom su ugrađivale pumpe kapaciteta 6,18 a neki imaju i malo jaču.
Moj sa hidrauličnim upravljačem ina isto 6,18 a sad planiram ugraditi od 8.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Još jednom hvala.
Koju češ sad staviti gore? Neku koju ugraduje Prima ili češ sam neku potražit?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Nema problem, drago mi je kad nekom mogu pomoći!
Sad Prima ugrađuje većinom neke Talijanske proizvođač je na A ali nisam točno zapamtio ime. A stavljaju još i gore i neke Bugarske i Prvu Petoljetku kad dođu do nje. Petoljetku je sad teško nabaviti tako su mi oni rekli i u što sam se sam uvjeti jer sam tražio kod neki 8 dilera dijelova i nitko nema Petoljetku, sam nude Talijansku, ali ona ne paše na LDA 672 bez preinaka. Baš sam prošli tjedan razgovarao sa Primom tak da su ove informacije provjerene što se tiče ugradnji hidrauličkih pumpi u nove traktore.
Ja planiram ugraditi neku od Prve Petoljetke, mislim da su one najbolje, a i u tvornici su mi preporučili da potražim nju!

A što je kod tebe problem ne diže hidraulika ili?

Obrisan neispravan link.

Planiram tako nešto, ta je od 8 kubika samo moram još nabaviti oznake te pumpe.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Radi mi ova za sad u redu. Pitam samo tako, pošto si rekao da češ menjat pa me zanimalo šta češ. Možda ču nešto praviti na hidrauliki pa i zbog toga.
Ja sam pre par godina nabavijo nove brtve za TV-420, za pumpu od Petoletke. Napiši ti njima mail i pitaj što te zanima, pitaj koji je distributor za HR. Oni su veoma profesionalni pa če ti sve brzo odgovorit. Barem je tako kod mene bilo. Kad budeš dobil distributera obrati se na njih, daj jim cifre od pumpe (koji je tip...) pa če ti sve dobavit.
Ja mislio tada sigurno firma Petoletka ne postoji više pa neču dobit djelove :scratch , a vodi ti jok, oni rade danas za Boing ima, šta ja znam, 5 tisuča zaposlenih. :lol:

Ako budeš što sredio javi tu jer ma zanima kako budeš prošao. Isto me zanima koji tip jače pumpe se može staviti bez preinaka.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Firemanpeter ne znam kako kod vas u Sloveniji,
a tu kod mene je teško nabaviti dijelova za Prvu Petoljetku,
većino svi stavljaju zamjenske dijelove od Bosch ili Danfossa.

Došao sam do nekog uvoznika iz Bjelovara koji je nekad uvozio Prvu Petoljetku za nekadašnjeg Tomo Vinkovića i rekao je da je takvu pumpu teško nabaviti, zvao je nekoliko puta direktno u Trestenik. U tvornici su mu rekli da za taj model pumpe treba čekati nekih 3 mjeseca, a cijena bi bila oko 200€ +carina +marža i PDV. Tako je barem on meni rekao. Budem se još raspitao možda saznam za još kojeg uvoznika.

Sve promjene koje ću raditi na hidraulici ovdje objaviti i forumaše obavijestiti!

M

mladjen

Guest

O ljudi, ima li ko kardan za frezu da mi uslika, nije valjda da niko nema frezu za tv?

G

GROF

Guest

...O MLADJEN!., jimenjače moj !!!

...pa naravno da ima., pa kakovo je to pitanje., pa kako bi freza frezala bez kardana???., pa napiši lipo sve ča te interesira., pare na sunece!., i neznam u čemu je problem - kvaka!?
...kardane - kardanske gredi - kardanske prenosnike, tvornice proizvode i prodaju., samo reci ča te interesira., ma šaljedu i na kućnu adresu!
bog!., lipi ti pozdrav, čitamo se...

Posljednje uređivanje:
M

mladjen

Guest

o grofe, imenjače, ima na strani 102 šta me muči, imaju i slike, kupio sam frezu bez kardana, pa da mi neko uslika to čudo, da vidim kako izgleda, nema to u kod nas nigdje kupiti, možda bi mogao nešto napraviti.

G

GROF

Guest

JIMENJAČE!

pa vidil sam onu sliku na strani 102., kardan je smontiran na frezi., pa to je ta slika., mogu ti samo opisat., na tu frezu ide orginalni kardan od tome vinkovića., onaj doljnji, /razumiš ča mislim., na zglobu tv imaš dva kardana., gornji je kardan za pogon kotača., a doljnji kardan je za kardan - izlazno kardansko vratilo.../., taj i takov doljnji kardan od tome orginal ti ide za spojku freze., e sad ovako, nosivi del freze kroz koju ide kardan, to je jednostavno za napravit., jedino bi moral imat uzorak uzase, lako ga je za kopirat, ali teško je ovako preko ovih glupi kompijutera!?...

ja neznam odkud si ti kome da te uputim ili preporučim., e je...., vi svi kada nešto nabavljate skromni ste u objašnjenjima., napiši mi putem p.p., pa ću probat objasnit, da netrošimo bezveze prostor foruma!
bog!., čitamo se...

P.S. takove freze i kardane kod nas u hrvatskoj radi nekoliko firmi., najbolje su od tvornice u bjelovaru; HITTNER i AGRO-SERVIS FILIPAN., PRIMA samo po narudžbi proizvodi.-

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh