• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

mladjen

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Reci mi grofe dali između onog dijela sa koljenima, koji prenosi pogon na frezu, i onog vanjskog dijela, kako sam ga ja nazvao "nosač freze", postoje kakvi ležajevi, kao što što reče firemanpeter, ili su to dva odvojena sklopa

G

GROF

Guest
mladjen kaže:
Reci mi grofe dali između onog dijela sa koljenima, koji prenosi pogon na frezu, i onog vanjskog dijela, kako sam ga ja nazvao "nosač freze", postoje kakvi ležajevi, kao što što reče firemanpeter, ili su to dva odvojena sklopa

...POŠTOVANJE JIME!

pa moglo bi se reć, postoji dva sklopa, prvi gibljivi sa kardanom i prihvatom koji se šarafi na traktor /na četri ona šarafa/., i drugi fiksni sa ležajevima., sa prihvatom koji se šarafi na frezu,/isto na četri šarafa ko i na traktoru/, na sebi ima isto onaj leptirić ko freza.
...recimo - pišimo da na traktoru treba onaj leptirić skinut sa kardana, /na sredini kardana - kardančića, treba skinut osigurač - rascjepku ili kako se već zove u narodu/., samo ga, nakon skidanja osigurača, sa dva prst povuć van /takozvani leptirić/ ., i u uzubljenje kardančića ugurat kardan freze., istovremeno ugurat nosač - okvir freze na ona četri šarafa., svakako pazit da se kardani dobro uzubidu, kako nebi već nakon prvog pokušaja došlo do lomova kardana ili "frezanja" uzubljenja kardana!...
bog!., čitamo se...

siniša kaže:
gos.grofe jel jučer kod vas bio gos. filipan?

POŠTOVANJE ! gos.siniša!

DA, TOČNO., jučer smo kodmene u liki - jezerana., imali pravu malu parodiju sa vinkovići., majstor filipan sa svojim maestrima!., raskopal je pet komada vinkovića., ma ruglo., poslikal sam sve pa budete vidili lom i krš!!!

bog!., čitamo se...

Posljednje uređivanje:
S

siniša

Guest

da znam ja i filipan smo se vidjeli na kučicama lučko pa mi je rekao da ide k vama na popravljanje vaših traktora.

M

mladjen

Guest

Jasno mi je sad to, grofe, hvala ti na odgovorima, zanima me samo još dali se taj unutrašnji dio može izvući iz onog vanjskog, ili je ležaj (ili dva ležaja) upresan između njih, pa se ne izvlači.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

mladjen kaže:
O ljudi, ima li ko kardan za frezu da mi uslika, nije valjda da niko nema frezu za tv?
Pozdrav mladjene imam kardan od okretača sijena po tvojoj slici mislim da su jednaki.Upravo ga repariram pa ako te zanima mogu ga poslikati i pslati ti slike samo napiši Mail jer neznam postavljati slike.

G

GROF

Guest
mladjen kaže:
Jasno mi je sad to, grofe, hvala ti na odgovorima, zanima me samo još dali se taj unutrašnji dio može izvući iz onog vanjskog, ili je ležaj (ili dva ležaja) upresan između njih, pa se ne izvlači.

poštovanje jime!

...pa kako sam i pisal., u tom drugom delu., kadi se nalazidu ležaji., nis navel /predpostavljal sam da kužiš; ležaj = onda je jedan, ležaji = e, onda su dva ili više., u ovom slučaju dva/, ima dva ležaja ki su uprešani i nemore se izvuć van., oću pisat na tom drugom delu ležaji su na jednoj osovinici isto nazubljenoj ko i kardančić., a "kardančić" je spojen sa tom osovinicom i isto osiguran osiguračem - šplentom - rascjepkom.-

...skoro zaboravi napisat., /e, to je to kada postavljate pitanjce po pitanjce!., a u glavi imam sto sklopova!/., imadu dvi vrste freza za traktore serije; 300,400,500 i 700., za ovaj veći model serije, kardan je isti, kako na traktoru, tako i na frezi., jedino je sklop - oklop kardana za podizanje freze duplo jači!., i ima još razlike u dužini sklopa!., i to od neki; 20 cm., pa čak do 40 cm., napominjem da su ove dužine otprilike., neznam napamet točno!...

bog!., čitamo se...

majstor kaže:
mladjen kaže:
O ljudi, ima li ko kardan za frezu da mi uslika, nije valjda da niko nema frezu za tv?
Pozdrav mladjene imam kardan od okretača sijena po tvojoj slici mislim da su jednaki.Upravo ga repariram pa ako te zanima mogu ga poslikati i pslati ti slike samo napiši Mail jer neznam postavljati slike.

pozdrav majstore!!!

...TOČNO!., kardan od okretača sijena isti je na frezi i na okretaču., koristil se za još nekoliko priključnih orudja; cikular, špricu, pumpu za navodjnjavanje, vadilicu krumpira,...

bog!., čitamo se...

Posljednje uređivanje:
M

mladjen

Guest

odlično, majstore, super bi bilo da mi to uslikaš, remont je idealan za to, možda, ako imaš vremena da mi skineš dimenzije, barem orijentaciono, ako nemaš šubler, da znam otprilike koliko je to. adresa je luin@serbiancafe.com

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Napravljen je tako kak sam ti rekel. U nosaču su ležajevi a u sredini ležaja kardan. Znači u tom je djelu fiksan.

M

mladjen

Guest

jasno mi je sad, firemanpetre, nadam se da će mi majstor dati koju mjeru, da znam orijentaciono prečnik tog prenosnog dijela, koliko to treba biti jako, mislim da se to može napraviti, samo neznam koliko je to robusno

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Evo par slika kardana za frezu.
Kardan je od freze tipa: TV 120.
Na slici je kardan montiran na okretaču sijena.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

To je duža verzija kardana!

P.S.
Ispričavam se što na kardanu ima malo zemlje jer je ovih dana padala kiša pa se zemlja primila na kardan a sad prije slikanja nije mi se dao čistit!
Najme okretač sa kardanom je vani pokrit samo sa najlonom.

zoran frenki

Član
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
78

Postovana gospodo od nedavno sam clan forum,inace sam iz Srbije pisao sam u vezi hidraulike,naime imam Tomu sa hidraulicnom upravljackom glavom.Pisao sam na forumu o tome i receno mi je da originalna pumpa {fabricka] ima slabi protok,pame zivo interesuje koju bih pumpu mogao ugraditi da mi date njene oznake ipomognete oko toga ili da me uputite na nekog ko ce to znati.Pozdrav iz Srbije.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
mladjen - neznam kako ćeš to napraviti? Al sve se može ako se hoće,,,sve su to ljudi napravili! Mada uvek na kraju izađe skuplje,,,nego da si kupio gotov deo(priključak) za frezu! Moj predlog je...što ti GROF reče,,,zoveš filipana - spremiš keš, i rešeno!
Ja imam samo slike sa ujakovog Tomice,,,ako ti može pomoći...nevidi se baš sve...al eto!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
A evo kod moje freze, kako je prerađeno, na standardan kardan - i ima dva ležaja 6207 unutar tog kratkog dela!
Ako se zbalija izvinjava zbog zemlje i prljavštine... :lol: :lol: ja se izvinjavam zbog gov... ispred freze.. :oops: :oops:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav Joe!

M

mladjen

Guest

Hvala zbalija i joekiki na slikama. A posebno hvala majstoru, vidi se da mu je ime u skladu sa znanjem. Ovo ti je fantastično, slikao si sve što je značajno, vidi se da znaš posao. Posebno ovi crteži, trebalo je odvojiti vremena i nacrtati to. Svaka čast. Ponovo se vidi koji je internet blagoslov, da može čovjek pitati sve ljude koji znaju i imaju nešto što sam nema i nezna. Naravno dok ima ljudi, kao što ste vi momci, koji su spremni pomoći drugima. Nadam se da će nas uvijek biti takvih, da ćemo svi jednog dana postati takvi.
Sutra ću dići slike sa posla, tamo imam bolju vezu.

M

mladjen

Guest

Evo ljudi, na poslu sam, pa ako nekoga zanimaju slike ovoga kardana za frezu, koje je napravio majstor, mogu ih vidjeti na linku:

Obrisan neispravan link.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
mladjen - vidio sam slike od kardana što ti je majstor - poslao!
Savaka čast majstoru ,,,na volju i pedantnost, što rasklopi nosač, uslika, zabeleži mere, i da pošalje! Sve pohvale!!!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

B

belic0209

Guest

Jedno pitanje za zbaliju ali i one koji znaju, kako mogu napravit da mi volan ima manje lufta?Pozdrav! :roll:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

O kakvom je volanu riječ?

A ako se radi o mehaničkom volanu prvo promijeniš vreteno volana, krajnike itd..

Evo slike vreteno je ova osovina koja na kraju ima navoj:

Obrisan neispravan link.

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

belic0209

Guest

Poštvanje Željko,ma to je od tipa 800. Malo ima lufta pa da to sredim...Jesi se kad bavio s time?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh