mladjen kaže:
Jasno mi je sad to, grofe, hvala ti na odgovorima, zanima me samo još dali se taj unutrašnji dio može izvući iz onog vanjskog, ili je ležaj (ili dva ležaja) upresan između njih, pa se ne izvlači.
poštovanje jime!
...pa kako sam i pisal., u tom drugom delu., kadi se nalazidu ležaji., nis navel /predpostavljal sam da kužiš; ležaj = onda je jedan, ležaji = e, onda su dva ili više., u ovom slučaju dva/, ima dva ležaja ki su uprešani i nemore se izvuć van., oću pisat na tom drugom delu ležaji su na jednoj osovinici isto nazubljenoj ko i kardančić., a "kardančić" je spojen sa tom osovinicom i isto osiguran osiguračem - šplentom - rascjepkom.-
...skoro zaboravi napisat., /e, to je to kada postavljate pitanjce po pitanjce!., a u glavi imam sto sklopova!/., imadu dvi vrste freza za traktore serije; 300,400,500 i 700., za ovaj veći model serije, kardan je isti, kako na traktoru, tako i na frezi., jedino je sklop - oklop kardana za podizanje freze duplo jači!., i ima još razlike u dužini sklopa!., i to od neki; 20 cm., pa čak do 40 cm., napominjem da su ove dužine otprilike., neznam napamet točno!...
bog!., čitamo se...
majstor kaže:
mladjen kaže:
O ljudi, ima li ko kardan za frezu da mi uslika, nije valjda da niko nema frezu za tv?
Pozdrav mladjene imam kardan od okretača sijena po tvojoj slici mislim da su jednaki.Upravo ga repariram pa ako te zanima mogu ga poslikati i pslati ti slike samo napiši Mail jer neznam postavljati slike.
pozdrav majstore!!!
...TOČNO!., kardan od okretača sijena isti je na frezi i na okretaču., koristil se za još nekoliko priključnih orudja; cikular, špricu, pumpu za navodjnjavanje, vadilicu krumpira,...
bog!., čitamo se...