• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Siniš Dobro nam došao!
Pitaj što ne znaš, daj sugestiju itd....

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Siniša tko ti je ugrađivao hidraulični upravljač?
Pretpostavljam da je to posao g. Filipana, takve mi je on slike pokazivao!

Ma toko da je radio bojanje stvarno je lijep napravio posao!
Jedino mi se ne dopada ovako okrenuti auspuh prema gore i mislim da je ne originalni za taj motor.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

siniša dobrodošao na forum :!:

traktori su odlični,posebno mi se sviđa ovaj tv-732,eh kad bi bar tv-419 tako obnovio....

zbalija koliko ja znam oni su se proizvodili sa hidrauličnim upravljačem-serija je bila tv-732sm :!: ;)

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TOMO VINKOVIĆ kaže:
zbalija koliko ja znam oni su se proizvodili sa hidrauličnim upravljačem-serija je bila tv-732sm :!: ;)

Upravo tako TOMO VINKOVIČ da proizvodili su se traktori sa tvornički ugrađenim hidrauličnim upravljačima i oznaka na kraju serije im je bila samo "s", a "sm" su imali još dodatne hidraulike kliko ja znam.
A Ovaj je naknadno ugrađen 100% jer je stup upravljača od AGT traktora!
Ja ti imam doma TV 730s sa tvornički ugrađenim hidrauličnim upravljačem:

Obrisan neispravan link.

Ovako ti izgleda tvornički ugrađeni hidraulični upravljač.

Više slika ima na stranici br. 54 i 58

S

siniša

Guest

traktor 732 je obnavljao gos. filipan te sam dao ugraditi hidraulični volan.što se tiće manjeg tv419 njega prodajem.auspuh sam ja sam okrenuo jer kad frezam vinograd smeta mi.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Mislim da je baš taj traktor i još jedan od 18ks sa hidrauličnim upravljačem na slikam koje mi je pokazao kad je prvi put došao kod mene.
Vidim da su čepovi na sredini ostali tvornički, što si promijenio cjelu sredinu ili ona nije opće reparirana?
Na mojeg TV je stavio nove čepove i drugačijeg tipa jer je rekao da su bolji od originalnih.
A što se tiče auspuha ako tako manje smeta, onda o.k. izgled je najmanji problem!

P.S.
Vidim da je anlaser crni dali je orginalni ili je jači nego tvornički ugrađeni, jer mi on preporuča ugraditi jačeg?

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

u pravi si,sad sam se sitio.

koliko sam vidio takve hidraulične upravljače ima i PRIMA TT ;) :!:

zašto jačeg????-ja mislim da nema potribe,samo ja bi ti pripoiručio da ugradiš altenator od auta jer si s njim siguran bez obzira koliko ti potrošaća radi..
siniša jesi li ti na tv-419 bušio rupe za altenator ili si ga stavio na rupe od regulatora napona????
koliko te je koštalo ugrađivanje hidrauličnog upravljača????

S

siniša

Guest

sredina je iz tvornice orginal a anlaser je nešto jači kao i hidraulična pumpa.prvu hid. pumpu mi je stavio slabiju pa kad je traktor radio u leru volan je zatezao pa smo ju promjenili za jaču.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Poseban pozdrav novom forumašu Siniši!
firemanpeter kaže:
Istina Joe, dobro čuješ. Ja zbog malog nisam dao niš gasa, a da jesam bilo bi to odmah u redu. A šta češ, treba mu malo ugrijat motor :lol:
Traktor ti ide prema kraju, još malo pa gotovo. Pravi ljepotan. A šta ti misliš, da mjenjamo mi... :scratch :mrgreen:
He he,,,da menjamo??? Ja sam za,,,kad završim dogovorimo se,nađemo mo se na pola puta,popijemo koju, pa menjamo!!!Što se kaže, ključ za ključ! :lol: :lol:
Eto meni dodatnih 13ks! :lol: :lol: juhuuu...

Siniša - lep ti je ovaj limun žuti,,,a ni stari nije za bacanje! Vidim da je rađen neki remont,,,nova ti je dekla menjača. Zašto ste stavili novu? Jel se stara slomila možda? Za malo i ja da menjam deklu, na mome TV818...260eura! :scratch malo mi je bilo preskupo!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

siniša molio bih te ako ti nije problem da malo detaljnije poslikaš kako stoji altenator-da vidim kako stoji donji nosač i .......

TV-732 ti je odličan!!!!!
jesi li ga takvog kupio kod g.Filipana ili si ga obnavljao????
ako se može znat koliko si ga platio????

S

siniša

Guest

da kupio sam ga tj. naručio sam kod filipana kakav sam htio tv.nisam samo kupio traktor već i frezu sa inverzijama.na malom traktoru je mjenjan poklopac getribe tvornička greška.dobio je badava iz tvornice to je bilo na samom početku

B

belic0209

Guest

Pozdrav svima,a najviše Joeu! Vidio sam da si napisao da se mora skinut sva limarija za upalit Toma serije 800,pa mi nije bilo jasno kako to kad ja samo skinem masku koja je za to predviđena i vrlo se lako upali na konop.Sve traje minutu.Možda je kod tebe to drukčije.Pozdrav!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Poseban pozdrav novom forumašu Siniši!
firemanpeter kaže:
Traktor ti ide prema kraju, još malo pa gotovo. Pravi ljepotan. A šta ti misliš, da menjamo mi... :scratch :mrgreen:
He he,,,da menjamo??? Ja sam za,,,kad završim dogovorimo se,nađemo mo se na pola puta,popijemo koju, pa menjamo!!!Što se kaže, ključ za ključ! :lol: :lol:
Eto meni dodatnih 13ks! :lol: :lol: juhuuu...

Znaš šta, ja sam se sad več naviknul na ovoga pa nebi sad da se opet učim vozit neki drug traktor pošto ima tolko puno velike razlike izmedu moga i tvoga. Pa samo zbog toga nebi menjao. :mrgreen: :lol: ;)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

@fireman.peter-ajmo se onda ja i ti mijenjati,kod mene je tv-420,takvog si imao i znaš ga voziti. :lol: :lol: :lol: :lol:

M

mladjen

Guest

Pozdrav ljudi, slučajno sam naletio na frezu i kosilicu za tv, jeftino. Kosa je kompletna, malo zapuštena ali mislim da će se srediti. izgleda kao ova

Obrisan neispravan link.

Ako neko ima takvu, molio bi da je uslika izbliza, iz raznih uglova, da vidim da nehvali kakvih detalja oko noža.

Ono što je problem je freza, odlično je sačuvana, ležajevi odlični, talijanska, ali nema na njoj ovog nosača i kardana, što se vidi na ovoj slici;

Obrisan neispravan link.

Verovatno neko vod vas ima ovakav nosač, zanima me dali u ovom "nosaču", kako sam ga ja nazvao, postoje kakvi ležajevi, koji drže "kardan", ili je to samo nosač? Jer ako nema ležajeva, to bih mogao da napravim, ako bi mi neko to uslikao, i iskotirao dimenzije (samo ovaj zeleni dio, ovo crveno parče uz frezu mi netreba, jer ova freza nema taj crveni dio, nego se taj nosač zavrne pravo na frezu). Koliko košta ovaj kardan, koje su mu dimenzije, i dali je možda isti na motokultivatorima?
Eto, puno pitanja, ali znam da ima i puno vrijednih momaka na ovom forumu, pa valjda ćemo zajedničkim snagama nešta da postignemo. Pozdrav svima

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Taj nosač i kardan kako ti kažeš- crveni i zeleni dio, to je sve jedan dio. Znači svi ti djelovi su složeni u jednu spravu kojoj mi kažemo kardan za TV. Težko bi ti to sam napravio. Taj kardan je napravljen tako da služi i kao nosač priključka. Jedan ovakav kardan ti može služit za više priključaka, npr. freza i okretač sena (neznam jel se tako zove ta stroj :scratch ).

M

mladjen

Guest

Ok, firemanoeter-e, nadam se da će neko to da izslika malo, u firmi imam svu mašineriju, možda bi mogao da napravim, kad bi imao dimenzije i izgled, ovamo nema niko da drži priključke za tv, jedino sam vidio negdje kod bijeljine, ali i to mi daleko.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Mladjen
U zelenom djelu- nosaču je kardan u ležajevima. U običnom je tamo na sredini nosača napravljeno da se to podmazuje.
Istina, nije to baš puno komplikovano ali fino bi bilo da ga imaš kod sebe pa napraviš kopiju. Ako imaš puno sličnih djelova na izboru, moglo bi ti uspjeti napraviti. Znači ako ti je to zanat, tolko lakše. Ja ne podcjenjivam nikoga od vas, znam da ima tu majstora za svačega i svašta. :D

Ja sam sa time nekad radio pa znam kako izgleda ali nemam to kod kuče pa ti nemogu dat mjere. Nači če se neko ko ima pa če pomoči.

Siniša
Kupijo si pravog lepotana, volan ti je prva liga.

Tomo Vinković
Za sad nebi ja menjao :scratch jer je ovaj moj veči od tvoga pa bi se ti možda zbog toga težko naviknil na njega ;) :lol:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh