• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
mladjen kaže:
Obrisan neispravan link.

traktor se ne čini loš,vidim da si dosta toga prominio,ako je radio bez akumulatora moraš prominit regulator napona(regler) jer on prigori čim se traktor upali bez akumulatora :!: ;)
čekamo nove slike :!: ;)

ZJ kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
žicu sam bio stavio na onaj šaraf(vidu) poviše indikatora,ali mi je stalno svitlila,skinut ću indikator i pokušat je zalemit-je li moram ispustit ulje iz motora kad skidam indikator????
Aha, stopica na indikatoru ti je pukla?
Zamijeni indikator, nije to skupo.
Ne, ne moraš ispuštati ulje, već to raditi na ugašenom (poželjno i hladnom) motoru.

ona mi je pukla,jel znaš možda koliko košta indikator,a koliko ampermetar?????

bank kaže:
Hvala na odgovoru, mislim da cu uzeti ovaj vuceni.

nema na čemu,drago mi je kad nekome mogu pomoći!!!!!
mogao si stavit koju sliku svoga tome na ovaj forum!!!! ;)

Posljednje uređivanje:
M

mladjen

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

To za regler sam čitao ovdje, malo sam ga pogledao, pri naponu akumulatora (samog, kad je traktor ugašen) od 11,8 V, kad sam ga upalio u akumulator je išlo oko 5 A. Napon izmjenični na ulazu u regler je bio oko 11 V, čini mi se, a napon akumulatora(sa upaljenim motorom) je bio 12,02 V. Nisam tražio drugi regler, jer bi još malo da to ispitam, ovo je bilo na brzinu, pošto sam imao puno posla, pa ću vidjeti, dali će napon padati, i dali će bolje puniti.
Inače, ostalo mi je i ono ulje u volanu, nisam ga ispustio, skinuo šarafe sa onog dekla sa strane, malo ga kucao ali ono se ne htjede skinuti, pa sam odustao. Nisam znao da nije ležaj upresan u ono ispupčenje, pa dali ću moći da ga stavim, a da ne izgubim puno vremena, pa sam ga ostavio za neki sljedeći put, samo sam dopunio uljem.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

ZJ kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
je li netko zna može li se ovo ugradit na TOMU VINKOVIĆA??????
Može, ako imaš mjesta ;) i novaca da platiš tu cijenu mjerača temperature (pogledaj tamo og kud si uzel sliku).

A odakle si uzeo sliku, šta piše? Ako može, stavi link.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

mladjen kaže:
........ je bio 12,02 V..

To nije napon punjenja, to ti je napon akumlatora, koji kad je u ispravnom stanju može biti i do 12.5V.
Kako si izmjerio struju punjenja? Čime?

Inače napon punjenja je 13.7-14.8V okvirno, što ovisi o elektronici punjenja i samom sustavu,

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

pozdrav momci,,evo imam 2 pitanja
1)jel ima netko slike TV tanjurača,naime naso sam u oglasniku jedne za 3500kn pa me zanima kakve su to
2)ovaj atmizer,jel to novo ili ne i koja mu je cjena,,,

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
firemanpeter kaže:
ZJ kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
Može, ako imaš mjesta ;) i novaca da platiš tu cijenu mjerača temperature (pogledaj tamo og kud si uzel sliku).

sliku sam našao ovde:

Obrisan neispravan link.

evo malo sam prigledavao slike na kompjuteru i našao ove dvi-nošeni atomizer:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

swizach kaže:
pozdrav momci,,evo imam 2 pitanja
1)jel ima netko slike TV tanjurača,naime naso sam u oglasniku jedne za 3500kn pa me zanima kakve su to
2)ovaj atmizer,jel to novo ili ne i koja mu je cjena,,,

valjda je novi,tako se čini-cijenu neznam.

evo ti slika tanjurača za TV:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Posljednje uređivanje:

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649

uf tman bi mi takva odgovarala,,,sam sto je drukčije kopčanje.hvala

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

malo truda i priradi se da ti paše na tvog antonia carrara. ;)

Posljednje uređivanje:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Ima kdo doma prikolico ood TV, onaj koje ima ročni kiper. Rabil bi sliko konstrukcije kako so zadnje luči narejene. Ker jo imam doma pa nima teh luči pa bi jih ponovno rad naredil.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

fireman.peter vidio sam tvoj video na youtube-u,čišćenje ide odlično,jel ti ono sin ili?????

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ajoj :scratch , ti nadeš baš sve :D . Prije je bilo stavljeno gore pod TV-731, onda sam promjenio pa stavio pod Tomo Vinkovič TV-731, da je u grupi videa Tomo Vinković.
Pa to mi je netjak. On lepo uči, polako bez gasa na min. obrtajima pa se Tomo malo muči al ide bez problema :lol: .

PS
Hvala za link

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pa ljudi...šta da vam kažem...sretna vam 100-ta stranica pod TOMO VINKOVIĆ!!! :supz:
fireman - he he he,,,gledo i ja tvoj video,,,na leru traktor bez problema ide,,,svaka čast,prava mašina!
Ali mi se učinilo, ono što ste ti i edosoko, komentarisali...zaukavanje motora u prvoj minuti,,,al na kraju videa, se motor ustalio, i muzički, radio po ritmu ujednačeno!!!
Pozrav Joe! :mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

swizach kaže:
uf tman bi mi takva odgovarala,,,sam sto je drukčije kopčanje.hvala

Ma imaš original tanjuraču sa 16 diskova koja se prikopča na poluge hidroulika na TV, pa isto tako i na AC, ima slika negdje na forumu, čak mislim i olt-ove i lemind-leskovac proizvodnje, ja mislim da bobo čak možda zna gdje bi to moglo biti pa nek stavi ovdje da swizach vidi!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:
pozdrav forumašima najboljeg poljoprivrednog-foruma!!!

...zbalija!., klizači za frezu su u izradi., ja sam se umišal sa mojimi potrebami., tako da se trebaš malkice strpit., majstora filipana sam malo ukral za moju liku i ličane!!!

BEĆARI! .,ma pravi ste! ...poseban pozdrav starome forumašu u novom izdanju!!!; ZJ-u!

GROFE hvala ti na obavjesti!
Ja skinuo klizače kako je on rekao da treba za uzorak,
a sad on radi klizače bez utorka, ma svaka mu čast stvarno znaa svoj posao!

Svi forumašima ovog foruma,
a pogotovo onim koji su aktivni na stranici TOMO VINKOVIČ čestitam jubilarnu 100 (stotu) stranicu!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Evo malo fotke...kod mene je totalni HAOS,,,više neznam ni, šta mi gde stoji,,,da nađem neki vijak,vilasti ključ 17, nema šanse,,,hmm teško,,,tako da sutra prvo sređivanje radionice,jer sam se totalno zagubio u toj gužvi!!!
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pozdrav Joe! :mrgreen:

M

Misel

Guest

Pozdrav svim forumasima,

Poceo sam da malo sredjujem moga starog TV18 i naravno imam nekoliko nejasnoca pa ocekujem vasu pomoc. Posle dugog pranja visokim pritiskom poceli su da se raspoznaju delovi motora i menjaca :lol: :lol: i bacio sam se na posao da pre svega poboljsam kocenje i promenim fluide. Moja pitanja za cenjene forumase su sledeca:

1. Dali u diferencijale ide HIP90 ulje ili HIP140 ( kako pise na samom traktoru)? Kako bi prepoznali ulje koje je za promenu. Znam da je najbolje promeniti sve ali ipak se radi o 15 litara. :oops:
2. Ponekad mi izbacuje rucica reduktora iz brzog hoda ( kada je traktor neopterecen). To se ne desava kada je redukovano ili je traktor u rikverc. Dali to podrazumeva otvaranje sklopa i vecu popravku ili postoji nacin da se pojava izbegne nekim postupkom ( osim vezivanja rucice:roll: ).
3.Moj TV ima alternator ugradjen u zamajcu ( unutrasnji sa magnetima) i predpostavljam da je regler "kaput". Dali mi preporucujete da trazim ( ili napravim elektronski) regler i koristim postojeci alternator ili da ugradim spoljasnji ( video sam nekoliko slika Tomica na forumu sa ugradjenim auto alternatorom) . Kakva su vasa iskustva sa originalnim unutrasnjim alternatorom?
4.Papuce sa kocionim oblogama su nove ( gurtne) ali primetio sam da jedva "hvataju" dobos iako poluga kocnice ide do kraja i zato je kocnica slaba. Dali opravdavate moje razmisljanje da podmetnem plocice sa limom na ravnom (zadnjem) nosacu koje ce biti razlicite debljine i tako "podignem" i podesim gurtne i priblizim ih dobosu. Mislim da bi tako uspeo da podesim hvatanje gurtne na dobos. Naravno, postoji i opcija da navarim krajeve gurtne ( da ih podignem) pa da posle brusim?

Unapred hvala

Misel

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515

firemanpeter kaže:
ZJ kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:

Peter, to su ti instrumenti na panelu mojeg SAME-a. Samo je skinuta maska koja ih pokriva, jer sam mijenjal žaruljice.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
Pa ljudi...šta da vam kažem...sretna vam 100-ta stranica pod TOMO VINKOVIĆ!!! :supz:
fireman - he he he,,,gledo i ja tvoj video,,,na leru traktor bez problema ide,,,svaka čast,prava mašina!
Ali mi se učinilo, ono što ste ti i edosoko, komentarisali...zaukavanje motora u prvoj minuti,,,al na kraju videa, se motor ustalio, i muzički, radio po ritmu ujednačeno!!!
Pozrav Joe! :mrgreen:

Istina Joe, dobro čuješ. Ja zbog malog nisam dao niš gasa, a da jesam bilo bi to odmah u redu. A šta češ, treba mu malo ugrijat motor :lol:
Traktor ti ide prema kraju, još malo pa gotovo. Pravi ljepotan. A šta ti misliš, da mjenjamo mi... :scratch :mrgreen:

Misel
Unutra ide 90ka. Izpusti malo iz njega u neku posudu pa posle napravi primerjavu sa novim uljem. Bit če ti odmah jasno treba ili ne treba novo.
Obično se dešava da izbacuje iz menjača a ne iz reduktora :scratch Što se tiče alternatora ja bi stavijo od avta. Tako sam napravio na mojem TV i nije mi žao ni sekundu. Što se tiče kočnica ja sam nekad to radio pa sam navario i bilo je u redu. Nekad sam našao kod nekoga TV da je neko podbacijo lim oko aksice koja se vrti pa time koči. U redu je radilo ali ako na neki način taj lim ispadne...

ZJ
Razumem, razumem

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Misel - što se tiče ulja,,,hmmm neznam šta da ti kažem! Kod mene na TV818 treba 22litre,,,rekli su mi na forumu, da ide 10lit, u prednji i 10lit, u zadnji trap...ja kupio novo ulje SAE90 20lit, i naspem, i mora sam još doliti 2 litre, da bi bilo do sredine mjerača(sa zavrnutim meračem)! A zlatno pravilo je: bitno da ima ulja u menjaču, kakav god da je! Ako imaš para, menjaj...ako nemaš, dobro je i staro ulje!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

S

siniša

Guest

pozdrav svim forumašima.ja sam siniša i vlasnik sam tv 419 i 732. već dulje vrijeme pratim ovaj forum pa sad sam se i ja prijavio.kroz povjest moje obitelji je posjedovala nekoliko tomo vinkovića a prvi je bio tv 315,418, 419 i sad 419, 732. ja živim u okolici zaprešića prema slovenskoj granici ,evo nekoliko slika mojeg tv419
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link. . Obrisan neispravan link.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh