• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516
Re: TOMO VINKOVIĆ

firemanpeter kaže:
Sad imaš više priključaka od John Deerea. Dobro si ovo napravil. :D Ma nije ova hidravlika dobra, odlična je.
Pa i Tomo je bolji od Johna ;) :D

firemanpeter kaže:
Ako ne razumeš kako misli ZJ o tim spojkama, ja ču ti objasnit, jer je to dobra ideja.
Hvala! No sad sam bolje pogledal - te spojnice nemaju utore za segere. Dakle, nije moglo bolje nego kaj je napravljeno, jer bi trebale drugačije spojnice.

firemanpeter kaže:
Još nešto oko mjerača temperature:
Zbalija
Joe mi predložijo isto kao ti, al neznam jel tamo samo čep? Neznam, čini mi se da je tamo negde neki ventil koji se šteluje, pa nije dobro to pipat. Al neznam jel to to. Da je samo rupa mogal bi ja to iskoristit pa ubacit sondu.

Isto neznam jel ulje dovoljno brzo reaguje- sagrije u odnosu na temperaturu motora. Malo ču pogledat tamo oko filtra, pa oko cilindra ako ima neko mesto za sondu.

Joe
Istina kako kažeš. Treba mu isprobat područje rada na način koji predlažeš.

Videt ču, možda če bit nešto od njega.
Peter, senzor temperature mora biti tamo gdje protiče ulje, a ne u slijepom crijevu, kak može biti indikator tlaka ili manometar. I vjeruj mi, mjerenje temp. ulja puno realnije prikazuje temperaturu motora.
Još nekaj: neznam koliki tlak može izdržati taj senzor, jer je tlak rashladnog sustava puno manji od 4-6 bara koliko može biti tlak mazanja motora.
PS: hvala za linkove ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ajde Tomo, stavi ti sutra gore, jer znam da imaš cjelu enciklopdiju od TVjaca. :D

ZJ
Ja mislim da pritisak nebi bio problem jer je ovaj senzor otokaren i dio koji se uvije unutra je od jednoga, nije sastavljen. Isto tako ako jeste to rupa, nemože bit duga. Mislim nije neko dugo sljepo crevo, jer je to odmah kod filtera. Razumem da je najbolje da tok ulja ide preko njega.Problem je navoj koji verovatno neče bit pravi.

Možda ima negde u glavi ili celindru naka rupa pa natrpam silikonsku mast i uvijem ga u nutra. Netreba mu ništa dihtat (brtvit) samo ga uviješ da čvrsto stoji. Tamo kod ulja bi trebalo otokarit neki komad, pa posle ako nešto pušta...

Hvala svima za savjete.
PS
ZJ, znaš da nema problema.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516

Batek, kakva je ovo hidraulika na TV-ju?
Obrisan neispravan link.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ja bi reko da je hidraulika i rukavci od TV srije 800! :D

Posljednje uređivanje od moderatora:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

ZJ kaže:
Batek, lijepo si napravil tu inštalaciju, no kad već imaš flekcibilne cijevi, trebal si drugačije ugraditi spojnice, tak da imaš PUSH-PULL spajanje (jednom rukom). Neznam jesi li videl kak to izgleda. Ako neznaš, na limu se izbuši rupa veličine ovog vanjskog pomičnog prstena, te se on učvrsti s dva segera (svaki s jedne strane nosača).

Obrisan neispravan link.
Ali takole si mislio? Srednja cev.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Ne, mislio je da priključnicu učvrstiš za nosač preko onog prstena kojeg moraš pomaknuti prema sebi da bi otpojio hidr. crijevo. Kad ga prego njega učvrstiš onda samo povučeš prema sebi i crijevo je otkvačeno. Jel?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516

BaTeK kaže:
ZJ kaže:
Batek, lijepo si napravil tu inštalaciju, no kad već imaš flekcibilne cijevi, trebal si drugačije ugraditi spojnice, tak da imaš PUSH-PULL spajanje (jednom rukom). Neznam jesi li videl kak to izgleda. Ako neznaš, na limu se izbuši rupa veličine ovog vanjskog pomičnog prstena, te se on učvrsti s dva segera (svaki s jedne strane nosača).
...
Ali takole si mislio? Srednja cev.
Mora biti spojnica kakvu ima Fireman na svojem TV.
Obrisan neispravan link.
Vidiš ove kružne utore na spojnici? S jedne strane ide seger, pa ide nosač, pa seger s druge strane.

Tak je napravljeno pri meni na SAME-u.

Nažalost, nemam bolje slike.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516

Da, samo nažalost, ove spojnice koje ima mu to ne omogućuju :(

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

zbalija kaže:
ZJ kaže:
Batek, kakva je ovo hidraulika na TV-ju?
Obrisan neispravan link.

Ja bi reko da je hidraulika i rukavci od TV srije 800! :D

Ovo su rukavci od serije 800.
Kopčanje hidravlike 3T je uglavno od AGT in nešto kučni proizvod da se to može stavit na TV. Sve je to veoma slično seriji 800.

Što se tiče Batekove spojnice, istina nema utora za segere. Znači nisu traktorske, kako mi mažemo. Mogal bi to promenit jer su još nove (ako nisu oštečene od ključa), izbušit veče rupe na nosaču i to je to.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516

Ova moja na mjerilu tlaka hidraulike je FASTER Obrisan neispravan link. , a jednake su i na traktoru. Nisu skuplje od ostalih. Pri nas su muške cca 20 kn (3€), a za ženske neznam točno.

Kad već spominješ AGT: može li se nabaviti Uputstvo i katalog dijelova od AGT-a?

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Zdaj zastopim kaj ste mi mislili povedati. Zanimivo se sliši, samo bom ostal pri tej varianti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516

Nubuš pogriješil ako napraviš ovak kak si počel, no ovo ti je vrlo praktično. I ima jednu prednost: ako se koristi sa zadnje strane traktora (za recimo kiper prikolicu), ako se prikolica otkvači od traktora, ne iščupa cijevi, već se na spojnici samo otkvače.
Zato ti savjetujem da to napraviš samo na zadnjoj strani traktora.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

ZJ kaže:
, ako se prikolica otkvači od traktora, ne iščupa cijevi, već se na spojnici samo otkvače.

Sad si me setil na jedan primer koji se desil mom prijatelju. Nebi on htijo imat kopčanje jednom rukom.
Vozi on sa Zetorom i kipericom ljudi i material u planinu, gde je trebalo nešto betonirat zbog obnove.
Jedan sedi kod njega u kabini pa u brdu po nesreči nogom dirne ručicu za avtomatsku kopčanje prikolice, pre toga morala je biti i popuštena hidravlika. Ona se odkopča (traktor napred ona nazad) a tu je još crevo za kiper koji se napne nekih 2-3 metara dok traktor ne stane i drži prikolicu na tom crevu sve dok ljudi iz prikolice ne podmetne kamenje pod točke prikolice. To se crevo nije izčupalo!
Sva sreča da je to izdržalo jer je put jako uzbrdo i da nije ...Po tom putu mogu samo traktori i terenci sa reduktorom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516

Je, samo kakvu je štetu moglo napraviti da je počelo čupati instalaciju na traktoru?

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

A kakva bi šteta bila da se ubiju ljudi (2) na prikolici. To je bio gadan šumski put, na levoj strani brežina, na desnoj ponor i plus toga jako uzbrdo. Dobro ovo je bio slučaj sa srečnom krajom. Verovatno se neče nikad više desit.

Izgleda da je na Zetoru ta spoljka dobro montirana.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Pogledao sam one izhode za ulje kod filtera. Dva sta vijka. Jedan izgleda da je samo čep (manji) a drugi (veči) mora bit ventil o kome sam več rekao da se ne pipa. Za taj veči niš ne piše u katalogu, za manji piše čep.

Joe
Zanima me za taj tvoj pokazač pritiska ulja. Kakav je navoj ( u stvari uvoj) imala rupa koju si ti upotrebijo. Jel bijo gušči?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516

Ma jasno, sreća da je bilo tak kak je bilo. No to je usamljen slučaj. Da su na prikolici bile kočnice, da je imal sigurnosnu sajlu, da je puklo ovo crijevo, da je ... no, hvala Bogu, nitko nije nastradal.
Mislim generalno, kakva se šteta može inače dogoditi ako ti se otkvači prikolica (najčešće radi nepažnje).

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Da se ne bi zavarali oko tih brzih spojnica ,ne fale @BaTeK-u samo utori za seger ,
nego te spojnice ne mogu tako raditi
Mogle bi se otkopcat na tu foru ,ali da bi se zakopcale treba prsten povuci natrag .. dakle opet treba dvije ruke

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,516

Batekovim spojnicama prsten ide vjerojatno samo prema naprijed ( znači u smjeru priključivanja muškog dijela) da bi se oslobodile kuglice.
Za ove koje su na mojim slikama traktora i manometra netrebaš dvije ruke. Dovoljno je samo muški dio gurnuti ili povući. Bez obzira povukel ili pritisnul prsten, oslobađa kuglice. Jedino kaj je isto kak i na Batekovim spojnicama, je da ih nemožeš priključiti pod tlakom.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh