• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Re: TOMO VINKOVIĆ

Pozdrav svima!
firemanpeter kaže:
Joe
Zanima me za taj tvoj pokazač pritiska ulja. Kakav je navoj ( u stvari uvoj) imala rupa koju si ti upotrebijo. Jel bijo gušči?
Kod mene sa gornje strane, je standardni uvoj M8. Tu je bilo uvrnut običan vijak M8x15, sa bakarnom podloškom! I uvek nosim sa sobom taj vijak, u slučaju da mi pukne bakarno crevo od manometra, odvijem cev, uvijem vijak i teram dalje(zapušim rupu)! Mada eto već 3 godine stoji crevo i manometar, i ništa mu još nije bilo, na svu sreću!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

I ja sam sad odvijo taj čep. Ima običan M10 a meni treba gušči 10. I rupa je prekratka za tu sondu tak da je nemogu upotrebit. Na cilindru nisam našao primjernog mjesta tako da zasad nije ništa od toga posla.

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Pri moji se zenska spojka morem poriniti proti notri da lahko vtaknem moško spojko.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

napravio sam svoj album,stavio sam par slika-iman ih puno ali neman vrimena da ih stavim,ovih dana ću to obavit.

Obrisan neispravan link.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Fino to radiš. Nežuri ti nikud. Znam da to treba imat puno vremena da se uploada slike na net. Samo ti polako, pomalo i pomalo. :D

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571

@TOMO VINKOVIČ: Ajde nek si uspio, bilo mi je drago da sam ti mogao pomoči!
super slike!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
TOMO - pozdrav,,,samo tovari slike...kako gledam,,, sve više mi se sviđaju haube, koje se mogu podići kompletno - serije(400,500,700)!
Na TV800 samo se diže poklopac, i to me pomalo počinje nervirati! Kad treba prići nešto raditi,,,nemam dovoljno pristupa,,,a da nepričamo da ga palim na uže(kanap),,,nema šanse, trebao bi skinuti kompletnu prednju limariju, da bih mogao upaliti! Na svu sreću, do sad nisam imao problema sa paljenjem na anlasser, pa mi nije trabalo uže!
Gledajući fotke...vidim neku oprugu? Koja mu je funkcija? Ti reče da si kupio nove gume,,,ili su to stare fotke?
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Samo nastavi sa fotkama!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515

joekiki kaže:
Pozdrav svima!
...
Gledajući fotke...vidim neku oprugu? Koja mu je funkcija? ...
Ovo sa desne strane federa (prema naprijed) ti je ventil za kočenje prikolice. Feder ga aktivira (vuče), a s lijeve strane (prema natrag) je sajla koja vuče feder kad se pritisne kočnica.

G

GROF

Guest

pozdrav forumašima najboljeg poljoprivrednog-foruma!!!

POSEBNA POZDRAV U SLOVENIJU!; BATEK-u!!!., nadasve vridnome i odličnom majstoru nad majstorima po pitanju hidraulike., ma svaka čast, odradjeno profesionalno!., kada bude malkice viška novčića, ma kopiraćemo mi BATEK-a!

...zbalija!., klizači za frezu su u izradi., ja sam se umišal sa mojimi potrebami., tako da se trebaš malkice strpit., majstora filipana sam malo ukral za moju liku i ličane!!!

BEĆARI! .,ma pravi ste! ...poseban pozdrav starome forumašu u novom izdanju!!!; ZJ-u!

G

GROF

Guest

TOMO VINKOVIĆ kaže:
napravio sam svoj album,stavio sam par slika-iman ih puno ali neman vrimena da ih stavim,ovih dana ću to obavit.

Obrisan neispravan link.

...LIPI POZDRAV MARKO!

...ma slikice iz "mog albuma" su odlične!., vridan si ti, svaka čast!., kada dojdem u split jednog dana, častim sa cugom., ako budeš na proputovanju kroz moju liku navrati na klopu i cugu!!!...

bog!., čitamo se...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
joekiki kaže:
Pozdrav svima!
TOMO - pozdrav,,,samo tovari slike...kako gledam,,, sve više mi se sviđaju haube, koje se mogu podići kompletno - serije(400,500,700)!
Na TV800 samo se diže poklopac, i to me pomalo počinje nervirati! Kad treba prići nešto raditi,,,nemam dovoljno pristupa,,,a da nepričamo da ga palim na uže(kanap),,,nema šanse, trebao bi skinuti kompletnu prednju limariju, da bih mogao upaliti! Na svu sreću, do sad nisam imao problema sa paljenjem na anlasser, pa mi nije trabalo uže!
Gledajući fotke...vidim neku oprugu? Koja mu je funkcija? Ti reče da si kupio nove gume,,,ili su to stare fotke?

slike su stare,slikane su u siječnju 2008.g. nove gume sam kupio nedavno!!!!!
ZJ ti je objasnio zašto služi opruga.
ja na svom tv-420 mogu poklopac skroz dignuti i to je super!!!!!

GROF kaže:
TOMO VINKOVIĆ kaže:

Obrisan neispravan link.
...LIPI POZDRAV MARKO!

...ma slikice iz "mog albuma" su odlične!., vridan si ti, svaka čast!., kada dojdem u split jednog dana, častim sa cugom., ako budeš na proputovanju kroz moju liku navrati na klopu i cugu!!!...

bog!., čitamo se...

fireman.peter-Marko355,GROF,joekiki......hvala svima na pohvalama,bit će slika samo triban uvatit vrimena da ih sve stavin...
GROF-e nadam se da će biti prilike!!!!!! ;)

Posljednje uređivanje:
B

bank

Guest

Pozdrav svim forumasima. Ovaj forum je odlican.
Trebalo bi da kupim atomizer za TV 730, gledao sam agromehaniku kranj, pa mi nude agp 220 i agp 200en.
Radim na blagim padinama, razmak izmedju redova je 1,7 metara.
Pitanje je da li je bolji noseni atomizer ili ovaj vuceni, prodavac mi kaze da su mu uzimali mahom vucene, ali meni je bolji noseni. Nisam radio od sad pa ne znam da li ce tomo moci to da izvuce noseni kako treba?
Pozdrav

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest
je li netko zna može li se ovo ugradit na TOMU VINKOVIĆA??????

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

bank kaže:
Pozdrav svim forumasima. Ovaj forum je odlican.
Trebalo bi da kupim atomizer za TV 730, gledao sam agromehaniku kranj, pa mi nude agp 220 i agp 200en.
Radim na blagim padinama, razmak izmedju redova je 1,7 metara.
Pitanje je da li je bolji noseni atomizer ili ovaj vuceni, prodavac mi kaze da su mu uzimali mahom vucene, ali meni je bolji noseni. Nisam radio od sad pa ne znam da li ce tomo moci to da izvuce noseni kako treba?
Pozdrav

to je sigurno ovo:

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

...ovaj tv serije 800 vuče atomizer-agromehanika kranj,nema pogonsku osovinu,već mu one ripne na gumama služe isključivo za izbjegavanje klizanja kada se špricanje obavlja po brigovima(brijegovima),a pogotovo kad zna bit vlažna i klizava podloga...
pitate se čemu gume ispod atomizera??,pa ima lakši i teži traktora-tv je prosječno težak 800kg bez utega i vozača,a može biti i 1500kg težak,a vode za špricanje u rezervoaru ima oko 200 pa sve do 500 litara..
jednostavan zaključak:lakše mu je teret vuć nego ga nosit na hidrauličnim polugama pogotovo kada ide uz brig ili niz brig :!: ;)

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515

TOMO VINKOVIĆ kaže:
je li netko zna može li se ovo ugradit na TOMU VINKOVIĆA??????
Može, ako imaš mjesta ;) i novaca da platiš tu cijenu mjerača temperature (pogledaj tamo og kud si uzel sliku).

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

tek sam sada vidio da košta oko 50eura,je li netko zna koliko košta ampermetar,brojač radnih sati i indikator za pritisak ulja(pukla mi je ona capica na njemu pa neman di stavit žicu) u PRIMI TT????

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515

TOMO VINKOVIĆ kaže:
tek sam sada vidio da košta oko 50eura,je li netko zna koliko košta ampermetar,brojač radnih sati i indikator za pritisak ulja(pukla mi je ona capica na njemu pa neman di stavit žicu) u PRIMI TT????

Ta capica ti se zove FASTON STOPICA. Probaj ju zalemiti ili samo žicu na nju.

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

žicu sam bio stavio na onaj šaraf(vidu) poviše indikatora,ali mi je stalno svitlila,skinut ću indikator i pokušat je zalemit-je li moram ispustit ulje iz motora kad skidam indikator????

B

bank

Guest

@TOMO VINKOVIĆ
Hvala na odgovoru, mislim da cu uzeti ovaj vuceni.

Posljednje uređivanje:
M

mladjen

Guest

Pozdrav svima, evo i mene, malo kasnim ali nikako vremena da podignem slike. Ovo je kupljeni TV523, kad je dotjeran kući. Za vikend sam uradio sljedeće:
- Zamjenio ulja u motoru, prednjem i zadnjem rukavcu, kao i ulje hidraulike, kojeg je bilo samo 0,5 l
- Zamjenio filter goriva i ulja. Filter hidraulike samo isprao benzinom, nigdje nisam uspio da ga nađem
- zamijenio gumu
- stavio akumulator
- zamijenio žmigavce, popravio oštećenu izolaciju, ugradio prekidač za svjetla i žmigavce
-provjerio dizne za mazanje i sve podmazao
-očistio bravicu za palenje, mada opet ponekad preskače, trebalo bi je zamijeniti, ali neznam gdje je naći, možda drugu neku, ili ću staviti taster vanredni, kojim ću puštati napon na alnaser

Takođe sam, koliko sam stigao, očistio stroj, tako da sad bolje izgleda, nisam slikao, sad ću za vikend ponijeti aparat. Neznam šta mislite, slike kakav je bio kad je kupljen su ovdje

Obrisan neispravan link.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515

TOMO VINKOVIĆ kaže:
žicu sam bio stavio na onaj šaraf(vidu) poviše indikatora,ali mi je stalno svitlila,skinut ću indikator i pokušat je zalemit-je li moram ispustit ulje iz motora kad skidam indikator????
Aha, stopica na indikatoru ti je pukla?
Zamijeni indikator, nije to skupo.
Ne, ne moraš ispuštati ulje, već to raditi na ugašenom (poželjno i hladnom) motoru.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh