• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Firemanpeter možda si upravu da je TV 731 najmanje proizveden, ali ja ipak mislim da je od serije 700 najmanje proizvedeno modela "s".
Moj je po kartici TV 730 s, a majstor kaže da je to TV 731 s, tako da ja mislim da su u tvornici na neke modele stavljali oznake kako im je bila volja.

Posljednje uređivanje od moderatora:
T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

baš sam razmišljao o tome koliko su serija i modela traktora proizveli u tako kratkom roku-GROF je rekao da su u tvornici radili u 3 smjene-to nam govori o velikoj prodaji tih traktora :!: ;)

zanima me koliko su traktora proizveli(to još nitko nije rekao)?????? :roll: :roll: :roll: ;)
vjerojatno se i nezna točan broj jer ih je puno,ali bar otprilike :!: :?: :?: :?: :roll: ;)

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Bomo videli koliko jih je bilo proizvedeno. Verjetno se bo lahko zvedelo samo približno število.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

zbalija kaže:
firemanpeter kaže:
Nije čudo ako imaš samo moga jer su u seriji 700 najmanje proizveli baš 731. Mislim da su jih proizvodili najkrače vreme gledano i na 730 i 732.

Firemanpeter možda si upravu da je TV 731 najmanje proizveden, ali ja ipak mislim da je od serije 700 najmanje proizvedeno modela "s".
Moj je po kartici TV 730 s, a majstor kaže da je to TV 731 s, tako da ja mislim da su u tvornici na neke modele stavljali oznake kako im je bila volja.

Ako ti je pozadi ploča za podešavanje priključka gor dole i ako su ti gornje ruke napravljene jednako kao kod 732 onda bi mobal bit isti ko 731, samo što boja nije jednaka. Ako su ti gornje ruke hidravlike slično napravljene ko serija 400 i nemaš one ploče za priključak onda važi oznaka 730.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Na mojem TV je ploča za podešavanje priključaka u komadu od gore prema dole, ploče za koje je pričvršćeni cilindar hidraulike su iste kao i na 732 (istu takvu ima serija 800), sistem kočenja je isti kao na 732, te i papučica kvačila.
Rezervoar za ulje hidraulike je isto naprijed ispred motora kao kod većine TV 731 (730 i 732 ima spremnika za naftu).

Samo što je po pločici:

Model: 730s
Serija: 1
Godina: 1981
Broj: 030

G

GROF

Guest
...pozdrav forumašima najboljeg poljoprivrednog foruma!

poseban pozdrav forumašu; BRANE!

...dragi prijatelju - forumašu, po pitanju tvoga problema oko freze; roto-kopačice., na one dvi slikice nekoliko postova naprvo; iz sajma GUDOVEC i one tvoje freze, pa legijo!., pa samo se bolje zagljedaj i odma ćeš vidit da tvoje kopačice - noževi ne stojidu ispravno!., MORAŠ ji stavit spiralno, sistem svrdla., točno je da more i onako frezat., samo, to ni to!...

bog!., narode moj dragi!., čitamo se...

...traktori, traktori tomice!., poštovanje narode moj!!!...

KOLIKO je proizvedeno traktora?!., pa narode moj! puno, puno, jako puno., delalo se u tri smijene., nekada se delalo i petak i svetak, pogotovo kada je bil izvoz strojeva u pitanju., pa tjedno je izlazilo iz tvornice oko; 3000 /tri tisuće/ komada., serije su izlazile nove svaki pola godine, do godine dana., pa rekli bi brzo su išle serije za serijom!?., da, to je točno!., ali ljudi su celo vrime tražili nešto novo, novo, zeru novo., ali ča jeftinije., i tvornica sa svojim timom stručnjaka uvik je tražila nešto novo, novo..., to je uglavnom to., ali po narudžbi su delali čuda narode moj!., vjerujte! čuda., žal mi je ča nimam niti jedne takove slikice tomice sa "ful" opremom., pa rekli bi da je nemoguće nešto takovo "skuvat u našoj kujnji"! - proizvest takov stroj - traktor, ali traktor 21. stoljeća, samo!., napravljen prije 15 - 20 godin., pa neki čak i stariji, za nepoverovat!

bog!., narode moj dragi!., čitamo se...

p.s. ...poštovanje! nadasve vridnome članu u susjednu deželu sloveniju!; BATEKU!!!., bravo! za kolekciju tomica!.-

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF-e dali znaš što je imao sve Tomo sa "ful" opremom?
Ako znaš dali možeš nabrojati što je sve imao i koliko je težio taj model TV i koji je to serija bila?

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Grof sem slučjano še kakšenga TV spustil? Mislim pri številkah in ne pri črkah?

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Hvala za informaciju moram provjeriti pa ću vam javiti šta je bilo.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

To ti je lampica za pritisak ulja, ako gori nema dovoljno pritiska.
Pogledaj koliko ti je ulja u motoru, pa sipaj ako nema dovoljno.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Stipe dobro došao na forum!

Ta lampica je kontrola pritiska ulja kako je već firemanpeter rekao, ja se bi još navezao na njega, te ako imaš dovoljno ulja u motoru treba provjeriti pumpu ulja u motoru, možda je ona otišla, a ne bi škodila i izmjena ulja i filtra ulja.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Moža ti se pokvario šalter (senzor pritiska) kod filtera za ulje. Moglo bi bit to. Provjeri i kabel koji ide na taj šalter iz lampice. Mogla bi bit negde iztrošena izolacija kabla pa se dotiče šasije traktora i zbog toga se onda lampica ne gasi.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Na svakoj strani su dvije rupe sa navojem M8, a još ni na jednom TV nisam vidio ništa prišarafljeno.

Evo slika na što mislim:

Može mi netko objasniti što se tu stavlja?!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ke ti to dojde?? :oops: :oops:

G

GROF

Guest

BaTeK kaže:
Grof sem slučjano še kakšenga TV spustil? Mislim pri številkah in ne pri črkah?

POŠTOVANJE BATEK!!!

...pa prijatelju forumaš navel si uglavnom sve modele, oću pisat sve osnovne modele!., istina i bog!., bilo je dosta nekakovih serija VANREDNIH, PROBNIH, ... uglavnom serija po narudžbi i oni ke nisu zaživile, nisu ugljedale svetlo dana., ali!., tvoja ocijena je čista PETICA!., SRETNO!!!

POŠTOVANJE ZBALIJA!!!!

...pa prijatelju forumaš!., ono ča te interesira po pitanju opreme i razlike u onim serijama po narudžbi /NEDA MI SE PONOVO PISAT/., ma sve to sam pisal barem tri puta na nekim prijašnjim postavama i na onom ličkom forumu!...

...isto tako pitaš?! čemu služidu one rupe na zadnjim rukavcima traktora, ispod rukavaca, gljedano sa zadnje strane traktora, /PREDPOSTAVLJAM NA TVOM TRAKTORU/!., ...to ti je najprije služilo u tvornici traktora za strojunu obradu rukavca., a zavisi od serije do serije - opreme traktora, neke serije - traktori, imali su nosač za koji se kopčal španer poteznice!., si razumil?., PRIMJER; onaj španer kada zakvačiš pluge da ji pritegneš španerom da ti ne klatidu livo-desno... /jasno?/.-

BOG! narode moj!., vidimo se u gudovcu na sajmu?!., AKO BOG! DA!!!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima i novom članu stipe!
stipe - ako ti pali lampicu za pritisak ulja...hmmm,,,gledaj da neteraš traktor, dok ne budeš rešio problem!Bio to lažan ili stvaran signal! Jer bude mnogo evrića odletelo!
Poslušaj što su ti fireman i zbalija rekli! Prvo to proveri, pa onda dalje!
zbalija - kod mene na TV800, nema tih rupa sa M8 uvojem!
I ja se pitao zašto služe?,,,ali je GROF razjasnio!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

GROF kaže:
POŠTOVANJE ZBALIJA!!!!

GROFE hvala na odgovorima, nisam ni smuljao da budeš ti znao odgovor na postavljeno pitane.
Razumi sam na koje španere misliš, ja ih imam na drugom mjestu, oču reći sa unutarnje strane poteznima (poluga).

Što se tiče opreme malo ću potražiti tvoje postave tu i na Stajnici možda nađem.

I naravno ako Bog da vidimo se u Gudovcu!

S

saleservis

Guest

Pozdrav najboljem forumu.

Ovde mnogo toga moze da se nauci i cuje o traktorima, samo da nastavite tako.

uzgred citanje bas prija uz prvu jutarnju kaficu, nekako ste mi postali navika.....

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Bok svima nisam još utvrdio što je bilo sa lampicom ali mi treba novi savjet.
Trebao bih savjet o "regler ili alternator" od nekog auto, što bi bilo bolje?
Mjerio sam kod rada traktora punjenje je bilo cca 12,78 što mislim da je premalo , jer koliko znam trebalo bi biti između cca 13,5-14,5, e sad ako je regler oslabio ili pokvaren? odlučio bi se za novi dio ali šta, pa sam čitao po forumu od prije na temu alternator , ali nije bilo govora o tome što je bolja, pa vas molim da mi svojim savjetom i vjerojatno puno večim iskustvom o meni nešto napišete na tu temu.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh