• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
V

VTZ

Guest
Re: TOMO VINKOVIĆ

Bok stipe! Nisi napisao kakvi simptomi ti se javljaju na akumulatoru? Dali se preslabo napuni, u kakvom je stanju, dali nema dovoljno snage za pokretanje motora, ili se brzo isprazni?

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

nemaš se tu šta mislit!!!

kod tv je originalno punjenje slabo,stavi alternator i bit ćeš miran :!: ;)

to ti je moj savjet jer su mnogi-pa i ja ugradili alternator i više nemaju problema... :!: ;)

M

marrkyyy

Guest

Znalci,imam pitanje, tv826, čiji motor ima i jel ma djelova za taj motor??

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

TV 826 ima Češki Slavijin motor, što se tiče dijelova ne bi točno znao, ali mislim da se dadu neki nabaviti!

Posljednje uređivanje od moderatora:

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118
Prošle godine sam kupio traktor bilo je sve ok , ali pred zimu je slabije palio ,utvrdili smo da je stvarno akomulatar bio ne crko nego i više, zimus sam nabavio ne potpuno novi možda radio jednu sezonu 100A, i prije mjesec dana kad sam traktor prvi put palio , prvo sam ga napunio na punjač , ali kasnije ko da je slabije regler punio, radiš s traktorom sat vremena u frezanju , nakon 5-10 minuta upali , a nakon sat vremena vergla i već nema snage , pa sam nakon toga pomislio da nevalje regler i zato sam se bacio o razmišljanju o novom regleru ili alternator, e ali prvo vaši savjeti :D

Jučer sam mjerio akomulator sa uređajem kad je traktor ugašen pokazivalo je 12,5.

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ako nakon sat vremena izgubi kapacitet sigurno je akumulator ..osima ako neki potrošač ne cica polako ,provjeri .
Ako mjeriš tih 12,75 a imaš elektronski regler, možda malo laže instrument .Provjeri s nekim drugim , 12,75 je malo za akumulator .
A jesi to mjerio na ler gasu ili s 10-20% gasa ?
Ako ideš u mjenjanje reglera, preporucam ugradnju alternatora .Doci ce te isto a miran si gotovo zauvjek.

S

saleservis

Guest

Pozdrav ljudi.

Napon na akumulatoru, napunjenom i treba da bude 12,75 - 12,8 volti, to se odnosi na ugaseni auto i iskljucene potrosace, dok radi motor na autu napon bi trebao da bude 14,2 - 14,4 volti, a taj napon ja mislim da original regler na TV ne moze da da, zato sam i ja kao i mnogi drugi odlucio i stavio altenator od auta i sad sam miran. uz male prepravke se i to uradi, a jos je bolje sto altenator puni mnogo vecom strujom nego regler koji je trenutno, to znaci da ce se brze napuniti akumulator.

poz.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Moje mišljenje je, da se kod traktora puno više vergla a relacije kratke pa se troši energija više nego na autu. Stoga treba imat dobar akumulator i dobar alternator koji brzo nadoknadi potrošenu energiju. Zna se da originalni alternator loše obavlja to punjenje, a šta ako još gore neke lampe. Alternator od auta je dobro rešenje, može se još ugradit i dodatne lampe na traktor pa nema problema. Tako da ako hočeš imat mira, napravi to i posle zaboravi na akumulator.

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Probo sam prije par dana mjeriti na ler gasu bilo je ja mislim oko 12,8 , i mislim da to nije dovoljno , pa ću vjerojatno ići na stavljanje alternatora od auta, e sad dali možda znaš koji najbolje odgovara , dali treba paziti na neku karakteristiku tipa ono 12V 50A ili tako nešto :)

Pozdrav

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

ja mislim da ne tribaš pazit jer je na autu instalacija kao na traktoru-12V,kad sam prije pola godine mirio na autu mi je napon bio 13.5V,a auto je bilo ugašeno :!: ;)

ja sam ugradio sa zastave(stojadina) i neman problema dosada :!: ;)

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Stipe
Nema veze koji alternator ugradiš. Odaberi takav da ti budu nosači što više prikladniji i jednostavni za napravit. Potrudi se napravit nosače tako da bude alternator što bliže motoru, da nebude previše vani i zbog toga izpostavljen. Najbolje bi bilo da ti uspije montirat izpod havbe. Vjerovatno imaš TV 420 ili 418 a kod njega je to moguče montirat izpod haube samo iza prednje desne lampe.
Ovako ima Batek montirano:

aQKUe31lPwIIqoq1.v.jpg

Po obliku bi mogal reči da je ovaj alternator od Yuga 45 ili koje druge Zastave, znači Iskra ali nemogu to tvrdit. Istina da nema baš puno mjesta ali treba se potrudit. Kako vidiš moguče je to lepo sakriti izpod haube.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ovako je namontirao Roby005 iz SLO foruma

1x6-tv522-.jpg

mwp-tv522-.jpg

Ovaj je alternator 100% od Zastave. Još da ti kažem ovo, nemoj izseči haube jer se več bez toga dešava da popuca od vibracija. Ona je na rubu zakrivena, a to daje haubi pojačanje. Bez te krivine na kraju puno se oslabi lim.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Pozdrav svima!
Evo mene opet sa jednom molbom, zanima me dali netko ima ovakav plug na kopčanje u tri točke?

Najme nabavio sam ovakav plug kakav je na slici, ali nema kopčanje za normalan traktor, a i mislim da mu fale neki dijelovi, te me zanima kako pripasati da mogu ga kopčat na "velikog" TV, ako ima netko ovakav plug molio bi par slika da znam što trebam preurediti.

Dali netko zna dali se može nabaviti kopčanje u tri točke za taj plug i po kojoj cijeni?

Svima hvala unaprijed!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

pogledaj ovdje kako u osnovi treba da izgleda ili potrazi kod nekoga ko ima plug BATUJE za "velikog" Tomu....
mozda ti je jednostavnije i lakse da nabavis/napravis nosac od "malog" Tome....mislim da je manje posla ako kanis praviti
ako planiras kupiti originalan nosac.....trebas pojacati okrugli dio na plugu jer bi ga s velikim Tomom strgao u trecoj brazdi.....pogledaj kako je masivnije na mome plugu
img028v.jpg

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

zbalija lakše ti je napravit kopčanje na traktoru kao u tv-420 nego pripravljat plug :!: ;)

ja iman takvi plug i zanima me jeli se mogu nekako nadogradit metalna povišenja i ono na kraju da se ne vraća zemlja u brazdu????

prijatelj kome je selo od moga udaljeno 4km ima batuje jednobrazdni plug,nekako mi je savinuto plužno tijelo i čini mi se da on bolje zaorava biljne ostatke od batuje dvobrazdnog pluga????

S

strongboy

Guest

evo da stavim jos koju sliku svog TV-420 (slikano pre neki dan)...jer se vec javljaju kupci(posto ga prodajem u kompletu sa dvobrazdnim plugom i drljacima).al su nesto neozbiljni pa traze ga za cenu motokultivatora :twisted: .ja sam odredio najnizu cenu od 2200 eura.sobzirom na to da je traktor veoma ocuvan,mislim da je cena realna.al evo nekoliko slicica.mozete iskomentarisati da ga nisam mozda precenio ;)

jos da napomenem da je sve na njemu originalno,nije farban, nije otvaran niti popravljan....pali na kljuc...
ok pozdrav

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

traktor je u odličnom stanju,ispod 2500 eura ga nedaj sa tim priključcima jer plug vridi najmanje 200 eura,a još drljače... :!: ;) :lol:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh