• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
S

siniša

Guest
pa neznam baš da je slabo, debljina željeza je 105mm koja se kopča na traktor a debljina željeza gdje se kopča plug je 0.8mm orginal kako je tvornica radila za tv419
edit:
krivo sam napisao debljina željeza koja se kopča na traktor je 15mm a ne 105 kako sam napisao.nadam se da se nećete ljutiti jer nepišem svaki dan na kompu pa mi pobjegne koje slovo ili brojka.

Posljednje uređivanje:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Siniša prije svega puno hvala za slike.
Ništa nije preslabo što se tiče željeza.
Ja imam već skoro sve doma samo treba to odrezat na mjeru i zavariti.
Kad bude gotovo stavim slike gore.
Na mom plug je 20 mm debljina željeza (kako na jedno braznom, tako na dvo braznom)!

P.S.

Siniša moj ti je savjet da ubuduće ne stavljaš post za postom, već ako si nešto krivo napravio imaš tipku uredi na postu pa popraviš i tako popravljeno ponovo pošalješ!

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
strongboy - skineš tu dršku od lopate sa pluga,,,i momentalno si povećao vrednost traktora :lol:...ma šalim se,,,
videli smo kako radi iz priloženog videa,,, tako da nemamo šta zameriti! Toma ti je odličan!
Pridružujem se ostalima, što kažu da "svaka roba, ima svog kupca", tako da te nebrinu oni kupci, koji bi za sitne pare, dobar traktor! Jednostavno...nedaš ,i gotovo! 2500 eura je poštena cena, al traktor ti i vredi tolko! Što kaže izreka - Ko čeka...dočeka!!!
siniša - dobro odrađen posao, što se tiče pluga! Bit će OK! Kad probaš...javi kako radi!
edo - na tvom plugu, nož što odseca zemlju :scratch , pa zar nebi trebalo i ispred prednjeg pluga jedan?
Pitanje : koliko bara(pritiska)treba u gumama??? Nikad nisam nit mislio, nit doduvavao gume? Pa me zanima, koliko je optimalno za gume 6.00-16?
Spominjete reč "batuje" za plug,,,šta mu to dođe? Jel se tako zove ta vrsta pluga, ili šta??? Tu reč ste i spominjali i ranije, a ja pojma nemam šta je to?
Pozdrav Joe! :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

@siniša dobar si nosac napravio, jak i vise nego treba...barem za jednobrazni plug, meni bi nesto takvo trebalo za planirnu dasku..... :scratch pitam se zasto nisi napravio nosac kao na "malim" TV mislim da je dosta jednostavnije
koji TV imas? ustvari jeli uopste TV, vidim imas neke nove poluge? zasto ne koristis lijevi plug?
@joekiki da trebalo bi da ima dva noza, djed to ima na svome plugu :mrgreen: ali ovaj moj plug nije BATUJE nego.....mislio sam da je nesto kucne izrade ali sam prije nekoliko dana vidio na linku koji je firemanpeter stavio da je ipak tvornicki
BATUJE neka tvornica koja je radila plugove
gume pumpas....od oka 8) salim se ja ih pusem 1,5 - 2 bara zavisi sta se radi, uglavnom ako vozim djubre napusem ih malo vise, poslije ispustim da ne skace, preko 2 nikad nisam pumpao, mislim da i nebi trebalo.....najvaznije ti je da ih pumpas uvijek na jednak pritisak OBAVEZNO
joe svaki puta te zaboravim pitati kakav ti ovo prikljucak
Neispravan link obrisan!
kako napreduju radovi na traktoru? radis li sta na limariji?

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
edo - hvala na informacijama za pritisak u gumama!Proveri ću, jer mi je jedna guma na "oko" malo manje naduvana!
Batuje - he he... a ja mislio da je neki stručni izraz za određeni tip plugova, ili ko zna šta sam već mislio...
Limarija slabo napreduje,,,hmmm predhodni vlasnik je sve usro - izvario je prednje blatobrane sa električnim aparatom, stavio neka ojačanja od vinkli, rupa do rupe, šljaka na sve strane, pa sad se ja zajebavam! Krenuo sam u rezanje voćnjaka, i vinograda, pa sam malo obustavio radove na limariji! Al biće bolje za farbanje kasnije, lepše vreme dolazi!

Što se tiče priključka...nalazi se ovde -
mehanicka-radionica/domaci-proizvodi-tema1996/stranica15/

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

da je barem vario iznutra.....i tebi bih preporucio da stavis pojacanje i na haubu i na blatobrane, posebno prednje, barem flah 2 cm sirine

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav!
Na blatobrane ću staviti ojačanje, to sam već smislio...ploču sa unutršnje strane(do kotača), kao na zadnjem blatobranu al širu!!!
Ali na haubu... :scratch nemam nikakvu ideju :idea: gde, šta, kako?...sve mi je čudnog oblika, i zakrivljeno! Nisam već ni pametan šta da radim...?

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

znas otprilike koji su dijelovi pucali i vibrirali prilikom rada
sjecam se da je otac na jednog TV, kojeg smo imali '98. mozda, stavio otprilike ovako:
img0414m.jpg

jos bih ti savjetovao da nosace haube povezes s motorom, otprilike na sredini...tu imas na glavi motora dvije rupe Φ8 (gdje su stegnute sirena i kabal "-" ) takodje na prednjem dijelu mozes povezati s rezervoarom hidraulike jer prednji kraj dosta igra lijevo-desno.....ima jedan nosac ali stoji ukoso pa kao da ga nema
stavi torban vijke (valjda i vi tako zovete) gdje su zute tacke....originalni nosaci su ziva sprdacina
otac je takodje pojacao i poklopac
zao mi je sto nemam slika....ako nesto nadjem skenirat cu :roll:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Joe ali mislil da bi talepriključek tubi biv dober za ostranjevanje plevela (trave) iz peska? Da potem sam nahitro pregrabiš in povalaš.
Neispravan link obrisan!

Drugače pa bom podobno naredil z utežmi kot je to naredil firemanpeter.

Res da imam TV 418 z majšimi feltnami kot on. in bodo uteži gledale na zven in ne nanotri in bo estetika malo jebala..

Še slike. Sam morem še prevrtati luknje.

bF2RtjzI0p_bWXlQ.v.jpg

SupJTNEeQrb7Sfsm.v.jpg

Dostop do ventilčka
SupJTNEeQrb7Sfsm.v.jpg

Razlika med utežmi AGT 31kg in Tv 50 kg

uQ6QCcBt6LFr_NPa.v.jpg

Vmesnik za tritočkovni priklop za plug.

oCvP4bg6EdVSpAy6.v.jpg

VEvXEuo0drgsZ7c4.v.jpg

0PpOYv36MG3j7nq3.v.jpg

S

siniša

Guest

pozdrav svim forumašima.edosoko- da ti odgovorim na pitanja.u posjedu imam tv419 a kupio sam tv732 od tuda te poluge pa sam morao malo prepraviti taj plug okretač BATUJE.sa lijevim plugom orem kad sam na brijegu jer kod mene je teška zemlja pa pola orem u desnu stranu a pola u lijevu prema dolje.
joe-može pitanje da li bi htio napisati dimenzije ovog tvog podrivača kojeg si napravio jer i ja bi trebao takvo nešto napraviti ZA VINOGRAD I KUKURUZ?širina mojeg tv732 je 120cm.
unaprijed hvala

zbalija hvala na savjetu u vezi pisnja. :D

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Siniša ne ama na čemu, dragom mi je da sam uspio pomoči!
E sad da se vratimo na poluge po ovoj slici ako sam dobro zaključio poluge su od AGT ako se ne varam.

Joekiki ako nije problem ajde stavi dimenzije podrivača možda se i ja bacim u izradu nečeg takvog ili sličnog!
Rođeno za vinograd!

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
batek - he he he,,,ja već namestio i grablje iza parača, da mi pograbi travu! Kad budem sklopio, fotkam i stavim slike!
edo - dobra ti ideja sa ojačanjima,,,videt ću šta mogu uraditi...i hvala!
siniša/zbalija - dimenzije parača (podrivača) neznam, jer sam radio iz glave! Trenutno mi je podrivač rasklopljen, i ubačen u šupu! Za koji dan ću ga sklopiti, svakako idem da izparam voćnjak i vinograd, pa ću skinuti mere sa parača, i stavit ću gore! Pa ko oće,,,nek izvoli i pravi!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

POZDRAV SVIMA,ZANIMA ME KAKO DA NAPRAVIM VITLO ZA TOMA VINKOVICA 420,AKO NEKO IMA NEKIH ISKUSTAVA I ZELI DA IH PODJELI SA MNOM BIO BI MU PUNO ZAHVALAN.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Teško,ako nemaš u sebi neku pretpostavku kako bi to trebalo radit i izgledat teško je to objasnit.Trebao bi negdje vidjet u živo i po mogučnosti rastavljeno da možeš skužit kako to radi,počet sa izradom a onda ako zapne mi možemo pomoč sa raznoraznim idejama.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

Evo ti ideja, odnosno princip... Iako je ovo očajno napravljeno, ali princip je isti... prepraviš si nosač kako ti paše...
prijenos

O aljkavosti izrade ovog vitla nebih pisao... neda mi se, sve se vidi, od nosača kardanske osovine koji puca 100%...

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302

Sam nahitro.

Zadnje dodatne uteži.
Kolo pri 50 KG + 31 KG rata pretežak da bi lahko sam nazaj zmontiral kolo.

To je sam na levi strani. Jutri pa pride še desnaj stran.

3zURf9ERjI5px37E.v.jpg

n9A9ScB096fkUOX8.v.jpg

ibgnpNYxVkkXvRPM.v.jpg

Pa še dostop do ventilčka.
V7ylBGgAy7iIMnu5.v.jpg

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ja imam neku staru kosacicu za toma vinkovica original, ona ima kardan do glavne remenice koja pomocu remena pokrece drugu remenci na kojoj je ruka ili tz. trkac koji pokrece zube na nozu,pa neznam mozda od nje bi se moglo nesto napraviti.
:?:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Martix123456 dobro došao!

Što planiraš sa njom napraviti?
Kakvo je kopčanje na 3 točke ili ne?