• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

brane

Član
Tu od
16 Velj 2008
Poruka
44
Re: TOMO VINKOVIĆ

zna li netko kako se spaja brava kontakta na 830 i imali to veze sa radom altenatora i reglera

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Kad daš kontakt mora ti plus doči na regler,kako se spaja regler imaš na 14.stranici.
15/54-paljenje,dnevni potrošači
58-pozicija
56-svjetla
30-akumulator +

Posljednje uređivanje od moderatora:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
zbalija/matrix - pa vi imate različite kosilice što se tiče smera okretanja...ili matrix ima neku inverziju(kao na slici,što je zbaija postavio)?
Baš me zanimaju slike kosilice...ako budete fotografisali!!!
Hvala unapred!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Joekiki ja mislim da su to kosilice u potpunosti iste, samo je razlika u promjeru kardana,
a što se tiče smjera vrtnje to i nema nikakve veze za kosilicu takvog tipa.
Ovo što sam ja postavio nije inverzija već je redukcija na običan standardni kardan, ja imam sličnu samo je manjeg promjera (budem poslikao i to)

Što se tiče kosilice ako uhvatim vremena slike padaju sutra, ako ne sutra onda do kraja tjedna sigurno!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

nije to nikakva inverzija nego izlaz kardana je uzak pa moras staviti dodatak da bi mogo prikopacati kardan,ja kad sam kupovo kosacicu dosla je sa tim,jer samo freza moze knap na standardni izlaz.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Upravo tako to nije nikakva inverzija.
Ti imaš nešto ovakvo:

Kosa je proizvodnje Gramip Dubrava, nož u grebenu ima 19 zuba, te je napravljena ta TV serije 700, uz malu korekciju laki ide na IMT i ostale traktore.

Evo slika kose:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

kosilica je potpuno ista cak i trkac je drveni kao i kod mene,samo kod mene ima lim sa donje strane remenca kao zastitu,a sto se tice dodatka za izlaz na kardanu isti je samo malo veci kao gore na slici zutog toma vinkovica,samo kod remenica pa gdje su lezajevi kopcani za ram samo se malo razlikuje :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Imam i ja isto lim sa done i gornje strane da zatvori renenice i remen, samo sam ga skinuo jer je popucao,
te ga moram odnijeti k majstoru da mi to sa CO2 aparatom povari.

Kose su ubiti iste, samo što je moja starijeg datuma,
od tvoje (moja je 1978 ili 1979 god. nisam točno siguran),
jer su upoćetku stavljali te redukcije manjeg promjera, pa su poslije prešli na standardni promjer od 35 mm.
Ti imaš malo veće ležajeve, pa su i veća kućišta i drugačiji prihvati!
Koje je širine 125 ili 155 cm?

Ajde stavi sliku, da ljudi vide razliku, ja znam kako izgleda.
kako samo kao sam već i rekao to se teško kopča na TV serije 800 jer on mogu malje razmaknuti poluge,
ali ako se okrene lijeva ruka na kosi mislim da bi moralo ići gore bez ikakvih problema.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

ja mislim da je 155cm jer prema tvojoj slici cinimi se da su kod mene zubi veci,a slikacu je,samo tu kosacicu nisam dugo koristio pa je negdje u garazi na selu jer ja zivim u grad a traktor i priključci su na selu,sutra idem gore pa cu je uslikati.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ta moja na slici je 155 cm, a i na 125 cm su zubi iste veličine.
Razlika u dužini ti je u broju zuba ova veća ima 19, a manja 17.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

mozda neznam jer je dugo nisam koristio a i skonto sam kako cu napravti vitlo,ali treba jos nekih dodataka tako da cu sa izradom poceti uskoro dok nabavim materijal.

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183

Ja imam tv-521,kupio sam ga prije mjesec dana i neznam di treba sipat ulje u motor.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Matiz.17 dobro došao na forum!

Pretpostavljam da se radi o motoru lambordini.
On ima čep za ulijevanje ulja u motor na poklopcu ventila.

Evo slike gdje ulijevaš ulje u motor:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Nema na čemu, ako što trebaš samo pitaj! :D

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima! Pozdrav Mataz!
Kontam celu priču o kosilici!Hvala na slikama!Vidim prenos je preko remena, tako da ako dođe do zaglavljivanja, prokližu! Ispravite me, ako nisam u pravu!
Ali me zanima,,,dali može kositi suve stabljike maka??? Ili da zaboravim tu varijantu!
Kako se ponaša u košnji? Dali se zagušuje? Kako kosi,,,kad je nešto suvo?
Ako se lako zaguše noževi, ili neznam ti ja, koje probleme može prouzrokovati, kad se kosi nešto, što nije namenski za nju?
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Joekiki nema na čemu!
Upravo tako dobro si primjetno prijenos je preko remena, a i ujedno služi kao osigurač ako nešto zaglavi,
te oni proklize (makar ih ja uvijek "tvrdo" napnem tako da kad mi se štopa zemlja od krtovenca da ne odmah stane).
Ne znam koliko su stabljike maka tvrde,
vidio sam jedanput čovjeka koji je sa isto takvom kosom kosio stabljike od kukuruza i
nije bilo nikakvih problema (malo jači gas i veći okretaji kardana i ide).

Da zna se malo zaštopati u krtvencina (bregovi zenlje koje iskopaju krtovi), a kad kosim nešto suho podignem na skijama na najvišu visinu tako da neide tikom zemlje,
inače kosa kosi kao britva jako sam zadovoljan sa njom.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021

kad sam kosio sa njom sve moguce maravinjce bunice sam isjekao jer je puno jaka koscica (ima jaku konstukciju)ali sve je u jacini traktora tako da na vecem tomu vinkovicu bi bila odlicna stvar jer nema veze jel strana il nije jer ona ide i kosi jer je prenosm rjesena da bude brza od traktora.

V

vinograd

Guest

Dragi prijatelji, imam jedan problem pa molim za pomoć...
Vlasnik sam starog tv- 18 i imam njivicu ispod kuće koju bi preorao.
Kakav plug moram nabavit za njega da mi odgovara za priključke.
Na traktoru imam onu šinu( u-profil ) sa puno rupa.
Hvala unaprijed na pomoći i pozdrav iz kišne Opatije.

D

ddujovic

Guest

Bok svima

Da li mi netko može slikati onu naljepnicu veliku crnu ispod volana gdje pišu brzine, da si napravim novu hvala!!!!!!

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh