• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
M

morskipas11

Guest
Gume

Pozdrav svima na forumu.
Dali mi može netko pomoći u vezi nabavke guma za TV dimenzija 10.75.15,3 balonke marka Multi track ili neka druga.
Traktor se koristi u vočnjaku, a možete nazvat ili poslat sms na 091/5065214 :D

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Čuj što se tiče glumaca nadam se da se ne ljutiš što sam te malo "koregiral".?
Evo i ja sam djelomično ispravio prijašnji post da se spominju glumci samo u negativnom kontekstu.

A što se tiče boje ne bi znao točno dali to ima ikakve veze sa modelom i serijom.
Najme moj traktor je po kartici TV 730s, godina proizvodnje 1981 itd..
Majstor mi je rekao da bi to trebao biti model TV 731s.,
pošto ima hidrauličan upravljač, sistem poluga kočnica i kvačila novi tip kao hidrauličke poluge 732
i veliku pločevinu sa 7 rupa odostraga (mislim da znaš na što mislim)i sjedalo sa amortizerom,
a ne kao kosilica na "feder plati".

Najme ja sam vidio još jednog sa hidrauličnim upravljačem, samo što je zeleno-narančaste boje,
model TV 732 s (ima istu opremu) jedino ima Danfoss glavu, a koja je godina ne bi znao,
sigurno je mlađi.

A što se tiče hidraulike i običan TV serije 700 podiže frezu samo anlasanjem motora kad je gas na "gašenju"
jer sam to ja probao kod susjeda.
Kako je radio taj model kad je bio novi ne bi znao,
jer samo ga mi kupili prije nekih 10-11 god. i imao je nekih 1200 rh.
A s vremenom smo se već i navikli na to.

A da kad si već počeo pisat o hidraulici moram i spomenuti našeg forumaša Arijana kojeg sam kontaktira
da mi kaže ako radi hidraulika na novim Hittner-ima pošto imaju
serijski hidrauličan upravljač sa istom hidrauličnom pumpom kao
obični TV te mi je on odgovorio da se raspitao kod majstora u radioni i oni su rekli da na "ler" gasu
hidraulika podiže manje terete, a za terete većeg opterećenja hidraulike treba motor biti na nekih 1500 rpm.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

koliko ja znam razlicite serije TV su oznacene razlicitim bojama
TV 418 i TV 521 su crveno-zeleni (karoserija crvena; limarija maslinasto zelena) , kao ovaj na prethodnoj stranici, oni su imali lose rijesen sistem kocenja, drugacija papuca kvacila, deklo zadnjeg diferencijala je drugacije, rezervoar za naftu je pricvrscen na motor, rezervoar i pumpa hidraulike su spojeni..........
TV 730 crveno plavi imaju isto los sistem kocenja, poluge hidraulike su drugacije nego na novijim modelima, rezervoar hidr. u nafte su spojeni......skoro cetvrtasti farovi

radjeni su do pocetka osamdesetih

TV418 TV419 TV420 su zeleno-zuti (karoserija zelena; limarija zuta) kod ovih su kocnice bolje rijesene, poluga kvacila, rezervoar nafte i hidraulike kao i pumpa hidr. su drugacije postavljeni
TV522 TV 523 su zeleno-sivi......u sustini sve isto kao prethodni osim motora (jaci motor; veci promjer klipa, veci hod klipa, masivnija radilica, masivnija klipnjaca....drugaciji auspuh)
kod ove zadnje dvije grupe postoje manje modifikacije na novijim modelima....pred kraj osamdesetih....manji tegovi, visociji volan, na nekim drugaciji farovi
TV 731 TV732 su zeleno-narandzasti uglavnom promjene kao i na "malim" modelima....rijesene kocnice, rezervoar hidr. ulja je izmjesten naprijed, poluge hidr. malo modifikovane

na kraju su svi ovi zamijenjeni serijom 800
svi su bili crno-crveni......sa drasticnim modifikacijama, od mjenjaca, srednjeg trapa.....do limarije

godine prelaska sa serije na seriju ne znam tacno.....postoji jos i mnostvo sitnica koje nisam naveo u kojima su se pojedini razlikovali, takodje traktori razlicite serije ali iste godine proizvodnje su dosta slicni kao sto je slucaj kod zeljka

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Prije svega post je poveći, pa mi zbog toga oprostite :D !

Edosko da se navežem još malo na tebe u vezi TV serije 700 koliko sam upoznat, za druge ne bi ništa pisao jer nisam upoznat.

Prvo TV 730 od 1978-1980 u sredini su imali igličaste ležajeve, poslije su prešli na brončane piske,
prednje farove su imali ovalne (kako veliš skoro četvrtaste) proizvodnje Elme snage 25/25W,
zadnji farovi su bili isto čudni koji su bili pravokutnog oblika sa izbočinama (ne znam proizvođača),
prednji pokazivači pravca isti kao na IMT 533., kako sam napisao sjedalo na «feder plati» kao na kosilicama (Olinpija i sl.),
rezervoar je podijeljen na tri djela prvi do upravljača je za akumulator,
sljedeći za gorivo na kraju za hidraulično ulje (limeni vareni) rezerva prišarafljen direktno za blok gertibe. i aluminijski poklopci prednjih rukavaca.,
paljenje na gumb (taster), prekidač stop svijetla slični kao indikator ulja samo što ima šipku na sebi, petero polna utičnica za prikolicu, kratka ručica mjenjača brzina kardana, filtar goriva veliki (mijenja se samo papirnata patrona).

Moj je proizvodnje 1981, ali ću samo nabrojiti ovdje razlike u odnosu na početnu seriju:
sjedalo na amortizer, prednji farovi okrugli proizvodnje Saturnus fi 105 mm snage 45/40W,
zadnji farovi isti kao na IMT 539, drugačiji sistem poluga na hidraulici i velika ploča za pomicanje poteznice,
rezervoar za gorivo podijeljen na dva dijela prvi dio do upravljača je gorivo, drugi dio je akumulator sa poklopcem akumulatora na kojem se nalazi kutija za alat(lijevan od plastike) prišarafljen za blok gertibe i motor,
rezervoar ulja hidraulike je ispred motora (lijevan aluminijski lijev) sa dodatnim nosačem ispod rezervata koji se učvršćuje na nosaš haube, prekidač stop svjetala potezni isti kao na IMT, novi tip poluga kočnice i kvačila.

TV 731, skoro sve isto kao na mom samo uz neke razlike:
dio serije je imao rezervoar za gorivo podijeljen na dva dijela isti kao i moj (plastični), a dio sličniji kao na TV 730
samo što su bila zamjenjaena mjesta znači prvo do upravljača gorivo, pa ulje hidraulike, pa akumulator (nema kutiju već se osigurava L profilom od pomicanja), i rezervoari su na gumenim amortizerima
a oni koji su imali rezervoar hidraulike naprijed bio je iz čeličnog lima varen bez donjeg nosača,
poklopci prednjih rukavaca iz gusa, ručica mjenjača kardana velika,
prednji žmigavci veći isti kao na IMT 539.,usisna grana motora iz aluminijskog lijeva, filtar goriva manji isti kao na IMT 539.

TV 732 ubiti je sve isto kao na mom, razlike su:
prednji farovi veliko promjera fi 136 mm isti kao na IMT 539 iste snage 45/40W samo drugačije žarulje,
neki su čak i mali i dodatne male žmigavce na haubi motora,
poklopci rukavaca opet vraćeni aluminijski, pojavljuje se zaštitni luk, pali na ključ,
neke sitne modifikacije u upravljaču i "pojačane" polu osovine, redukcija za kardan na 35 mm i inverzija,
priključna utičnica za prikolicu 7 polna.

Mislim da sam nabrojio sve razlike između tih tri traktora, koji su biti isti, a različiti.
Ako nisam nabrojio razlike sve neke sa netko nadoveže i dopiše ili me neka ispravi,
ako je nešto krivo napisao.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

zbalija kaže:
.......rezervoar ulja hidraulike je ispred motora (lijevan aluminijski lijev) sa dodatnim nosačem ispod rezervata koji se učvršćuje na nosaš haube......
svaka cast, naveo si dosta detalja
nisam vidio da neki ima aluminijski rezervoar hidr. ......kako se ponasa? mislim puca li.....limeni pucaju jer imaju samo jedan nosac pricvrscen na turbinu.......

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Edosoko hvala lijepa na pohvalama :!: !
Kako sam naveo u prijašnjem postu, samo mogu komentirati razlike na seriji 700jer nju poznajem jako dobro,
a o seriji 400 i 500 znam samo osnovno, pa bi bilo lijepo :D da netko tako detaljno opiše ove dvije serije kao i seriju 800.

A imao sam čuti da se nekad i proizvodila serija 600, ali nisam vidio nijedan traktor sa tim brojem dali je to istina
ili imam krivu informaciju :oops: .

A sad da i konačno odgovorim na tvoje postavljeno pitanje!
Što se tiče aluminijskog hidrauličnog rezervoara ispred motora, takav rezervoar imam na svojem TV.
Ima ti dva nosača jedan koji je pričvršćen na turbinu motora
i na tom nosaču je pričvršćen nosač sa kućištem filtra goriva, a drugi je sa donje strane rezervoara
podijeljen je na tri dijela od kojih su dva metalna i jedan u sredini od gumene ploče.
Rezervoar je jako dobar, nikad nije meni pukao i nekorodiran kad je aluminijski za razliku od čeličnog samo su mu mane
ti nosači gornji jako puca jer je jako slab (pretanka),
a zbog velikih vibracija na donjem nosaču puca svako malo guma.

Evo i slika rezervoara i nosača.
Slike su još :D vruće:

Posljednje uređivanje od moderatora:
A

AGRIPLUS65

Guest

moj kum ima tv 731 i razmoslja o kupovini kose za njega ,a zanima ga dali ima malćer za tv ,ili dali je bolja obićna ili roto :?:

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Zbalija
Istina je kako kažeš da bi tvoj TV komotno imal oznaku 732. Trebal bi samo još imat zaštitu vozača i brojač sati sa obratomjerom i možda još koju sitnicu.
Moj 731 nije imao toga brojača i zaštite (montirao sam naknadno) isto tako mu je rezervar za ulje kod rezervara za naftu.

Ima još oznaka TV-319 K, koji je komunalni sa balon kotačima, bez utega, sa ventilom za hidro kočenje prikolice, malim kardanom na motoru za roto kosu i prednji nosač za tu kosu (sličan se koristi za ralicu). Inače je isti kao TV- 420. Prozvodil se 87 godine.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Firemanpetre hvala što si napisao za sat sa brojačem okretaja motora.
Upravo tako moj TV bi bez problema imao oznaku TV 732.

Najme TV 730 i TV 731 su mali samo brojač sati na vibracije proizvodnje Grasslin iz W.Germani,
dok je TV 732 imao brojač radnih sati sa brojačem okretaja motora koji se pokretao na "tahometar" sajlu koja dobiva pogon iz motora, sat je bio proizvodnje Teleoptik Zemun iz Srbije.
Još sam zaboravio napisati da na TV 732 je skinuta oznaka Lambordini sa poklopaca glave motora.

Evo da i napišem riječ dvije o seriji 800

Prvo i osnovno novi dizajn limarije, pojavljuje se crveno-crna boja, serijski dolaze blatobrani na sva četiri kotača,
novi sistem "zaključavanja" poklopca motora nešto slično kao na automobilima, novi oblik zaštitnog luka.
Izbačen poluge za uključivanje blokade prednjeg diferencijala i stavljena sajla i uključivanje se vrši nožno, čime se dobilo na automatskom isključivanju blokade.
Stavljen nožni gas, izbačeni produžetci osovina iz serijske opreme, veća paleta dvocilindričnih motora,
novi sistem dvokrakih poluga hidraulike, donji nosači poluga hidraulike su podignuti prema gore, te time je dobiveno na dodatnih 2-3 cm većoj prohodnosti traktora.
Počinju se ugrađivati cilindri hidraulike od Prvomajske iz Kutine, te se počinju zamjenjivati Petoljetkini koji se istovremeno još neko vrijeme ugrađuju.
Istovremeno se koristi «jedna» šasija za jednocilindrične i dvocilindrične motore, uz tu razliku što dvocilindrični imaju između polu osovina i glavčina kotača reduktore i kotače dimenzija 7,50x16, dok jednocilindrični imaju polu osovine iz jednog dijela i gume dimenzija 6,00x16.
Konačno se ugrađuje standardni kardan 35 mm sa smjerom okretanje u desno samo kod kretanja naprijed, dok nazad ide ulijevo, izbačen mjenjač brzina kardana i nova zadnja ploča za pričvršćivanje poteznice.
Nova poluga kvačila, "novi" sistem aktiviranja ručne kočnice, sa malo drugačijom ručicom za aktiviranje.
Nova sredina koja je duža, a trn je iz jednog djela sa poklopcem kućišta diferencijala, konusni čepovi (bocljini).
Sjedalo na uzdužno pomicanje, vreteno upravljača nešto duže, prekidač sva četiri žmigavca,
stavljeni novi farovi za svjetla, te na prednje blatobrane premješteni žmigavci i pozicija (žmigavac-policija isti kao na Štore traktorima).
Motori od 30 ks imaju brojač satova motora sa okretomjerom isti kao TV 732, dok ovi manji imaju samo el. brojač sati motora proizvodnje Iskra, nova instrument tabla sa više kontrolnih lampica.
Pali na ključ, svjetla se uključuju pomoću prekidača kao što imaju Zastava automobili.

Za seriju 800 nisam siguran da sam sve nabrojao!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

zbalija kaže:
Za seriju 800 nisam siguran da sam sve nabrojao!
uglavnom jesi.....mada si izostavio nekoliko veoma vaznih stvari
serija 800 ima medjuzupcanik izmedju spojnicke osovine i pogonskog vratila - diferencijali se ubacuju s druge strane u odnosu na starije serije.....ima drugacije tanjuraste zupcanike, drugacije kuciste diferencijala, cetiri trkaca u diferencijalu (u sustini citava unutrasnjost diferencijala je drugacija)....mada se drugaciji diferencijal pojavio na TV523 mislim u zdnjoj godini njihove proizvodnje 1988.
prenos izlaznog vratila u zadnjem trapu je dosta drugaciji (nema izbora broja obrtaja)
volan, tacnije kapa volana je za nijansu drugacije izvedena

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Edo hvala na korekcijama :D !
Nabrojao sam ono što sam znao!
Što se tiče izlaznog vratila sam napisao da nema izbora brzina,
samo sam izostavio da izlazno vratilo nije točno u centru kućišta već je malo udesno nekih 10 mm.

E ima još jedno pitanje uvezi serija 700 i 800!
Dakle pitanja glase kada se prestala proizvoditi serija 700, a kada se počela proizvoditi serija 800.

Ja sam jednom u oglasniku našao TV 732 iz 1991 godina, što me malo čak i začudilo,
koliko sam upoznat serija 800 se počela proizvoditi krajem 80-tih, ali ne znam koje točno godine.
Te sam mislio da su seriju 700 izbacili sa proizvodnih traka čim se prešlo na proizvodnju serije 800?!

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

prije nekoliko godina smo imali TV 818 '89. godina, ne znam dali se tada sa kompletnom proizvodnjom preslo na seriju 800 :|

a to sto si procitao u oglasima....mozda je nesto brljano oko saobracajne, ili je traktor lezao negdje na skladistu do '91. kada je kupljen i registrovan pa se vlasnik po tome orjentise, a mozda je ostalo "materijala" u tvornici pa su ga pred zatvaranje sastavili :scratch .....ne moze biti svercerska prica da je "pred kraj" '90. (ovo je poznata prica na auto-pijacama....jednom sam se zadesio u takvoj situaciji, prodavac hvali outo, nije udarano, sve ispravno, godina....'97.-'98. decembar '97......moze se reci '98.......kad neki maher veci od njega; uh ti su najgori, radjeni pred praznike, radnici polu-pijani sastavljali, ko zna mozda nesto nisu ni stavili unutra..... :shock: )
dosta ljudi pravi veliku razliku izmedju TV-a 418 419 i 420.....navodno sto je veci broj jaci je i bolji.....ili 730 i 732, da mu oba ofarbas istom bojom to bi tretirali kao iste traktore

G

GROF

Guest

...serije tomica; 400 - 500 - 700 i 800!!! - PRESTANAK / POČETAK - PROIZVODNJE!

serija; 400 - 500 - 700 radila se do; 06./1992.godine., /šesti mjesec, 1992. godina/.-

serija; 800 započima se PROBNOM proizvodnjom; 06./1985. godine., a sa serijskom proizvodnjom; 06./1986.god.-

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

@GROF (enciklopedija za TV) hvala i cestitke na informacijama
@Marino dobra kamikaza.....vazno je da ide bez problema, a nije ti problem napraviti haubu za seriju 800, sve su ravne plohe, nadji kod nekoga isti i skiciraj.....
ja bih tegove prebacio naprijed, pozadi prikolica pritiska

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Marino kaže:
ZOVEM SE MARINO I IMAM TV 818 IZ 1989 KOJI IMA OZBILJNIH PROBLEMA SA IZGLEDOM, A INAČE "SEDI VOZI"
NADAM SE DAĆU POKUPIT KOJU KORISNU INFORMACIJU ZA BUDUĆE POPRAVKE.

Marino dobro došao!
Pa nije to tako loše kao što izgleda,,, ako kažeš da dobro radi,,,no problemo...i samo teraj! ;)
Daj malo više fotki tvoga Tomice! Ja imam istog,,, 90'godište! Al ga stavi u 640x480 formatu na post, da bude lakše za pregledati!!! Ako može ;)
Pozdrav Joe!

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pozdrav svima ...

Evo da se javim stavljam onaj alternator od auta na mog tomicu , još mi je ostala struja za spojit pa da vidimo dali funkcionira ,(onda ću vam poslat sliku o nosaču alternatora) ja mislim da je sasvim solidno,
Zanima me što se tiče ležaja u sredini (na bolcnima )dali trebaju biti kugličasti ili valjkasti, jer kod mene su kuglični, a vidim da je gornji otišao pa bi ih promjenio iako mislim da su valjkasti puno bolji, pa me zanima vaše iskustvo... :D

I zanima me dali ima neko sliku rotacione kosilice........ :eek:

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

stipe kaže:
Zanima me što se tiče ležaja u sredini (na bolcnima )dali trebaju biti kugličasti ili valjkasti, jer kod mene su kuglični, a vidim da je gornji otišao pa bi ih promjenio iako mislim da su valjkasti puno bolji, pa me zanima vaše iskustvo... :D

I zanima me dali ima neko sliku rotacione kosilice........ :eek:
To ti je pitanje za razmišljanje jer kao prvo neznam dali postoji valjkasti ležaj tih dimenzija,a ko drugo valjkasti ležajevi su samo radijalni a kuglični podnose i minimalne aksijalne sile kojih na tim bolcnima ima.
Šta te zanima o rotacijskoj kosi slika sigurno ima u temi o kosilicama.

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pa probao bih napraviti roto kosilicu , širine do 1 metar , pa me zanima dali da stavim jedan nož ili dva, te razmišljam da stavim prijenos preko remenice, uglavnom kad bih vidio neku manju roto kosilicu da mi možda da neku ideju ili tako nešto, ili imaš neka iskustva o tome...... :?

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Ne,mislio sam da te zanima ona obična sa tanjirima tu ima kolega rastavljenu. Ovu koja tebe zanima ima Bobo idi na temu o nama otvori Bobu i na 5.strani je njegova na slici.Neznam kako bi se remeni ponašali pri prjenosu gibanja za 90 stupnjeva, pogledaj Bobinu i pročitaj komentare pa če ti bit jasnije a možeš pitat direktno Bobu on ti se razumje u tehniku pa če ti objasnit na šta da obratiš pažnju kod izrade.

M

Marino

Guest

ma imam ja sve maske ali su razbijene, trebam napravit nosače bočnih i naručit štift za haubu. poslo sam ja u masivu da pošalju ponudu za neke stvari pa su javili da će sutra ali od tog sutra je već prošlo 4 mjeseca :madmana: , a bila je zima pa se išlo u šumu pa nije bilo vremena za ponovo ih zvat.sad bi trebalo u proljeće :?:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh