Re: TOMO VINKOVIĆ
Prije svega post je poveći, pa mi zbog toga oprostite
!
Edosko da se navežem još malo na tebe u vezi TV serije 700 koliko sam upoznat, za druge ne bi ništa pisao jer nisam upoznat.
Prvo
TV 730 od 1978-1980 u sredini su imali igličaste ležajeve, poslije su prešli na brončane piske,
prednje farove su imali ovalne (kako veliš skoro četvrtaste) proizvodnje Elme snage 25/25W,
zadnji farovi su bili isto čudni koji su bili pravokutnog oblika sa izbočinama (ne znam proizvođača),
prednji pokazivači pravca isti kao na IMT 533., kako sam napisao sjedalo na «feder plati» kao na kosilicama (Olinpija i sl.),
rezervoar je podijeljen na tri djela prvi do upravljača je za akumulator,
sljedeći za gorivo na kraju za hidraulično ulje (limeni vareni) rezerva prišarafljen direktno za blok gertibe. i aluminijski poklopci prednjih rukavaca.,
paljenje na gumb (taster), prekidač stop svijetla slični kao indikator ulja samo što ima šipku na sebi, petero polna utičnica za prikolicu, kratka ručica mjenjača brzina kardana, filtar goriva veliki (mijenja se samo papirnata patrona).
Moj je proizvodnje 1981, ali ću samo nabrojiti ovdje razlike u odnosu na početnu seriju:
sjedalo na amortizer, prednji farovi okrugli proizvodnje Saturnus fi 105 mm snage 45/40W,
zadnji farovi isti kao na IMT 539, drugačiji sistem poluga na hidraulici i velika ploča za pomicanje poteznice,
rezervoar za gorivo podijeljen na dva dijela prvi dio do upravljača je gorivo, drugi dio je akumulator sa poklopcem akumulatora na kojem se nalazi kutija za alat(lijevan od plastike) prišarafljen za blok gertibe i motor,
rezervoar ulja hidraulike je ispred motora (lijevan aluminijski lijev) sa dodatnim nosačem ispod rezervata koji se učvršćuje na nosaš haube, prekidač stop svjetala potezni isti kao na IMT, novi tip poluga kočnice i kvačila.
TV 731, skoro sve isto kao na mom samo uz neke razlike:
dio serije je imao rezervoar za gorivo podijeljen na dva dijela isti kao i moj (plastični), a dio sličniji kao na TV 730
samo što su bila zamjenjaena mjesta znači prvo do upravljača gorivo, pa ulje hidraulike, pa akumulator (nema kutiju već se osigurava L profilom od pomicanja), i rezervoari su na gumenim amortizerima
a oni koji su imali rezervoar hidraulike naprijed bio je iz čeličnog lima varen bez donjeg nosača,
poklopci prednjih rukavaca iz gusa, ručica mjenjača kardana velika,
prednji žmigavci veći isti kao na IMT 539.,usisna grana motora iz aluminijskog lijeva, filtar goriva manji isti kao na IMT 539.
TV 732 ubiti je sve isto kao na mom, razlike su:
prednji farovi veliko promjera fi 136 mm isti kao na IMT 539 iste snage 45/40W samo drugačije žarulje,
neki su čak i mali i dodatne male žmigavce na haubi motora,
poklopci rukavaca opet vraćeni aluminijski, pojavljuje se zaštitni luk, pali na ključ,
neke sitne modifikacije u upravljaču i "pojačane" polu osovine, redukcija za kardan na 35 mm i inverzija,
priključna utičnica za prikolicu 7 polna.
Mislim da sam nabrojio sve razlike između tih tri traktora, koji su biti isti, a različiti.
Ako nisam nabrojio razlike sve neke sa netko nadoveže i dopiše ili me neka ispravi,
ako je nešto krivo napisao.