• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

EVo slike TV 420 iz 1985 god, serija 13

P.S.

Imam pitanje prošli tjedan sam orao i pala mi je jedna ideja napamet!
Dali ima netko ideju kako staviti na TV nivelirajući polugu na hidrauliku?
Već sam gledao od par traktora i sve su previše duge.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav Svima!
Jaja su ofarbana...Srećan Uskrs!
zbalija kaže:
Imam pitanje prošli tjedan sam orao i pala mi je jedna ideja napamet!
Dali ima netko ideju kako staviti na TV nivelirajući polugu na hidrauliku?
Već sam gledao od par traktora i sve su previše duge.

Zanimljiva ideja... :scratch I ja sam o tome razmišljao,,,hmmm mnogo komplikovano...nema mesta gde da se ugradi cilindar,,, :scratch ...i da se nešto smisli, ceo sistem sa plugom bi bio dugačak(što baš i nije dobro)...ja sam stavio kotač za ograničavanje dubine, i to se pokazalo odlično! Dam mu malo veći nagib za ubadanje plugova, a kotač ograniči dubinu,, i to je to!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Joekiki baš kao veliš ideja je komplicirana za napraviti, te sam mislio da ima netko već gotovu ideju ili sl.
dosta razmišljam ali mi još nije pao konkretan odgovor napamet.
Imam ja kotač na plugu za regulaciju visine, a i plug ima vijak za regulaciju nagiba.
Ali bi nivelirajuća poluga dobro došla da možeš još više nagnuti na jednu stranu
(malo su zaje.... španeri kad je na hidraulici veći teret).

Posljednje uređivanje od moderatora:
F

Ferdo

Guest

deva

Član
Tu od
7 Tra 2009
Poruka
140

Pozdrav svima, pročitao sam sve poruke, odlično, toliko informacija i pomoći na jednom mjestu.
Moj Tomek, moj imenjak, je 1980. godište, TV 730, kupio sam ga 2005., imao 840 rs, sad ima 1080 čini mi se, originalne gume, odličan. Jedna stvar me muči a to su kočnice, loše koči, ne znam da li im je to greška u toj seriji, jer 731 koči odlično. Htio bi mu staviti hidraulični volan pa me zanima gdje bi se moglo upitati za montažu i cijenu. Koristim ga za oranje, drljanje, prijevoz drva, cjepač za drva, čišćenje snijega, pomoć susjedima itd.

S

saleservis

Guest

Pozdrav ljudi sto ste se ucutali, radite a??? Ako more tako i treba :p 8)

Bogami i kod mene se radi, pocela priprema za farbanje, uzeo sam ulje da zamenim i trapove ali sam otkrio da je jedan semering popustio pa reko da ga zamenim, ali kad sam ispustio ulje imalo je sta da se vidi.... neki Maesto je sipao preradjeno motorno ulje u oba menjaca, a bogme bilo je tu jos i peska i ,.... sta sve nije bilo, pa ja odlucio da rastavim sve i da operem i pregledam sve semeringe, lezajeva zupcanike ... sve je bilo ok sa zubcanicima ali sam morao da zamenim nekih 5 -6 lezaja, izmedju njih je bio i los lezaj na spojnickoj, imao je luft nekih 5mm i svim pravcima... sve to zamenio oprao i pocinjem da pakujem. evo i nekih slikica kako sve to izgleda..

M

matrix1234

Guest

pozdrav deva
deva kaže:
Pozdrav svima, pročitao sam sve poruke, odlično, toliko informacija i pomoći na jednom mjestu.
Moj Tomek, moj imenjak, je 1980. godište, TV 730, kupio sam ga 2005., imao 840 rs, sad ima 1080 čini mi se, originalne gume, odličan. Jedna stvar me muči a to su kočnice, loše koči, ne znam da li im je to greška u toj seriji, jer 731 koči odlično. Htio bi mu staviti hidraulični volan pa me zanima gdje bi se moglo upitati za montažu i cijenu. Koristim ga za oranje, drljanje, prijevoz drva, cjepač za drva, čišćenje snijega, pomoć susjedima itd.
problem sa kocnicam je boljka svih tomao vinkovic,jer diktunzi odnosno gumice koje na zadnjim polosovinam propustaju ulje u dobose i kocnice se zamaste pa slabije traktor koci.ja sam to rijesio tako sto sam mjesto postojece gumice,diktunaga,stavio specijalni silikon koji odlicno zaptiva,kad to uradis bice rjesen problem zauvijek.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
A joooj Sale... :lol: pa šta uradi od traktora,,, zbog nekoliko zrna peska... :lol: :lol:
Ma samo ti piči,,,bi će to OK!
Ajde reci iskreno,,,kad tražiš neki alat(recimo vilasti 17) u toj gužvi, jel ga pronađeš iz prve??? Ili malo...pizdiš...ako ga nema :twisted:
Nevidim nigde sa tvojih slika, što me jako zanima? Tamo na jednoj slici vidim trostepeni zubčanik zadnjeg trapa na kartonu! Predpostavljam da je od zadnjeg, jer vidim da u prednjem je unutra(zelene strelice)! Pa ti onda i u zadnji trap trebaš imati "piramidu", tj...komplet osovinu,nosač sa ključem i tri zubčanika za tri brzine(crveni krug)?
Jer kažeš, da imaš na zadnjem izbor 1 2 3!

A joooj,,,pa ti onda imaš dva ključa... :lol: Auuu... kad to čuje Murphy.... :lol:
Ajd pa srećno sa radovima!
Bit će to prava mašina!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

matrix1234 kaže:
pozdrav deva
deva kaže:
problem sa kocnicam je boljka svih tomao vinkovic,jer diktunzi odnosno gumice koje na zadnjim polosovinam propustaju ulje u dobose i kocnice se zamaste pa slabije traktor koci.ja sam to rijesio tako sto sam mjesto postojece gumice,diktunaga,stavio specijalni silikon koji odlicno zaptiva,kad to uradis bice rjesen problem zauvijek.

Prije svega deva dobro došao!
Ovako u vezi kočnica sam već pisao u jednom postu gdje sam nabrajao razlike između
TV 730, TV 731 i TV 732.

Dakle kočnice na TV 730 do 1981 god si imali preuzete sa TV 418 prve serije sa dva kardana.
Dok moj TV 730s 1981 god. ima poluge i papučice spojke i kočnice sa TV 732.
TV 731 i TV 732 daleko bolji i jači kočni efekt ima uz manje pritiska na papučicu kočnice.
Moj ti je savjet da montiraš gore poluge od TV 732, a i pročitaj malo razlike između
tih traktora koje sam nabrojao par stranica prije.

Što se tiče hidrauličnog upravljača naknadna ugradnja ti dođe nekih 7000 kn.

S

saleservis

Guest

To na slici je deklo od zadnjeg menjaca, a onaj trostepeni zubcanik je od prednjeg trapa a tu je negde i piramida :scratch :scratch

a kljucevi to je posebna prica, uglavnom su svi tu u krugu od metar od mene :p :lol:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

deva kaže:
... 1980. godište, TV 730......Jedna stvar me muči a to su kočnice, loše koči, ne znam da li im je to greška u toj seriji, jer 731 koči odlično....
to je mana na seriji, ima slabe/tanke osovine
89847384.jpg
35917891.jpg

cisto sumnjam da su pakne masne.....e vidis mozda su vec tanke :roll: skini i provjeri; ne nituju se nego iskljucivo lijepe, ne moras kupovati komletne papuce mozes ih nalijepiti (ako neko ima u tvojoj blizina da to radi)

sto se tice prepravke.....otac je radio prepravku na nekoliko takvih traktora, naime stavio je deblju osovinu ispod traktora i razbusio je nosac kocnice (kod nas se to zove anker-ploca) za deblje "kljuceve" (osovine s prve slike)
i mislim da je bilo problema s materijalom jer se osovina uvijala....nabavio je osovinu od nekog auta (poluosovinu) i obradio na strugu
mislim da je najbolje rjesenje staviti hidraulicne cilindre
joekiki kaže:
....Nevidim nigde sa tvojih slika, što me jako zanima? Tamo na jednoj slici vidim trostepeni zubčanik zadnjeg trapa na kartonu! Predpostavljam da je od zadnjeg, jer vidim da u prednjem je unutra(zelene strelice)! Pa ti onda i u zadnji trap trebaš imati "piramidu", tj...komplet osovinu,nosač sa ključem i tri zubčanika za tri brzine(crveni krug)?.....
u pravu si joe.....ta ljuta masina ima i nazad mjenjac brzina (1, 2, 3) samo sa lijeve strane ispod sjedista, ako se malo zabunis i ubacis u razlicite brzine dobijes instant posjetu mr. Murphy-a :lol: u takvim slucajevima je dobro imati masnu lamelu :supz:

@ddd hajd molim te stavi neku sliku gdje se bolje vidi taj plug s dvije brazde......

D

ddd

Guest

edosoko kaže:
@ddd hajd molim te stavi neku sliku gdje se bolje vidi taj plug s dvije brazde......

Nisu dvije nego tri brazde...netko je pričao da TV nemože vuči tri brazde pa sam zato i stavio slike.Istina nije duboko ali meni dovoljno.... u 2. sporoj radi normalno bez forsiranja traktora. A slika i nemam baš, možda je ova nešto bolja.

T

tekic

Guest

Imali tko kakvu ideju za montažu kosilice(cca 1000mm)ispred tome.Ja idem u izradu,vidio sam na jednom mjestu i čini mi se OK.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

ddd kaže:
....Nisu dvije nego tri brazde.....
i mislio sam tri a pisao dvije :blackeye ....
ne mora biti u radu niti zakacen za traktor, moze i onako (cak i bolje), da se vidi kako je uradjen
jeli originalni plug ili je rucno radjen?

M

matrix1234

Guest

edosoko kaže:
cisto sumnjam da su pakne masne.....e vidis mozda su vec tanke skini i provjeri; ne nituju se nego iskljucivo lijepe, ne moras kupovati komletne papuce mozes ih nalijepiti (ako neko ima u tvojoj blizina da to radi)
moze biti da su pakne istrosene ali svaki stariji tomo vinkovic propusta ulje u dobose, ja sma to rijesio silkonom i kocnice su veoma dobre a samo treba kupiti silikon.sve u svemu najbolje je skinuti pakne pa viditi u cemu je
problem

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

matrix1234 kaže:
.....svaki stariji tomo vinkovic propusta ulje u dobose, ja sma to rijesio silkonom i kocnice su veoma dobre a samo treba kupiti silikon.....
pusta ulje ako je istrosen semering, istrosena ili ostecena poluosovina, puknut dihung ili otpusteno deklo (na starijim anker-ploca) u kojem je semering......malo je problem napraviti dihtung a da ne pukne 8)

D

ddd

Guest

edosoko kaže:
i mislio sam tri a pisao dvije :blackeye ....
ne mora biti u radu niti zakacen za traktor, moze i onako (cak i bolje), da se vidi kako je uradjen
jeli originalni plug ili je rucno radjen?

Nemam ništa osim ovih slika a i to je loše zato što je slikano mobitelom...ali poslikat ću ti kad odem na selo. Plug je ručno rađen...malo sam ga dorađivao, odnosno ojačavao zato što su se na mjestima pojavile pukotine.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Pozdrav novim članovima - matrix, tekic, i deva! Dobro nam došli!
saleservis kaže:
To na slici je deklo od zadnjeg menjaca, a onaj trostepeni zubcanik je od prednjeg trapa a tu je negde i piramida :scratch :scratch
Hvala na ispravci! I ja vidim da je zadnji menjač,,,a pišem prednji :( !
-ddd....pa slike su dobrih kvaliteta,,,samo se nevide plugovi, što nas zanima!
Nema veze što je sa mobilnim slikano, samo ti uslikaj sam plug, iz par uglova...jer je vrlo interesantan!
A što se tiče dubine...ja mislim da u prvu brzohodnu, možeš pustiti dublje, a da ga lepo nosi! A za vinograd je odličan, nema potrebe duboko orati između redova! I ja hoću da dodam na moj plug još jednu dasku, za plitko oranje vinograda i voćnjaka!
-edo...he he he...znači kod tih traktora sa dva ključa, nema rakijanja :lol: ! Mora da si prisutan i psihički dok šaltaš brzine!

D

ddd

Guest

joekiki kaže:
-ddd....
A što se tiče dubine...ja mislim da u prvu brzohodnu, možeš pustiti dublje, a da ga lepo nosi!

Sigurno da bi išao dublje u prvoj brzohodnoj ali nemam ja vremena za nju ...spora je.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh