zbalija
Dobro znana faca
- Tu od
- 21 Stu 2008
- Poruka
- 2,294
zbalija kaže:Imam pitanje prošli tjedan sam orao i pala mi je jedna ideja napamet!
Dali ima netko ideju kako staviti na TV nivelirajući polugu na hidrauliku?
Već sam gledao od par traktora i sve su previše duge.
problem sa kocnicam je boljka svih tomao vinkovic,jer diktunzi odnosno gumice koje na zadnjim polosovinam propustaju ulje u dobose i kocnice se zamaste pa slabije traktor koci.ja sam to rijesio tako sto sam mjesto postojece gumice,diktunaga,stavio specijalni silikon koji odlicno zaptiva,kad to uradis bice rjesen problem zauvijek.deva kaže:Pozdrav svima, pročitao sam sve poruke, odlično, toliko informacija i pomoći na jednom mjestu.
Moj Tomek, moj imenjak, je 1980. godište, TV 730, kupio sam ga 2005., imao 840 rs, sad ima 1080 čini mi se, originalne gume, odličan. Jedna stvar me muči a to su kočnice, loše koči, ne znam da li im je to greška u toj seriji, jer 731 koči odlično. Htio bi mu staviti hidraulični volan pa me zanima gdje bi se moglo upitati za montažu i cijenu. Koristim ga za oranje, drljanje, prijevoz drva, cjepač za drva, čišćenje snijega, pomoć susjedima itd.
matrix1234 kaže:pozdrav devaproblem sa kocnicam je boljka svih tomao vinkovic,jer diktunzi odnosno gumice koje na zadnjim polosovinam propustaju ulje u dobose i kocnice se zamaste pa slabije traktor koci.ja sam to rijesio tako sto sam mjesto postojece gumice,diktunaga,stavio specijalni silikon koji odlicno zaptiva,kad to uradis bice rjesen problem zauvijek.deva kaže:Pozdrav svima, pročitao sam sve poruke, odlično, toliko informacija i pomoći na jednom mjestu.
Moj Tomek, moj imenjak, je 1980. godište, TV 730, kupio sam ga 2005., imao 840 rs, sad ima 1080 čini mi se, originalne gume, odličan. Jedna stvar me muči a to su kočnice, loše koči, ne znam da li im je to greška u toj seriji, jer 731 koči odlično. Htio bi mu staviti hidraulični volan pa me zanima gdje bi se moglo upitati za montažu i cijenu. Koristim ga za oranje, drljanje, prijevoz drva, cjepač za drva, čišćenje snijega, pomoć susjedima itd.
to je mana na seriji, ima slabe/tanke osovinedeva kaže:... 1980. godište, TV 730......Jedna stvar me muči a to su kočnice, loše koči, ne znam da li im je to greška u toj seriji, jer 731 koči odlično....
u pravu si joe.....ta ljuta masina ima i nazad mjenjac brzina (1, 2, 3) samo sa lijeve strane ispod sjedista, ako se malo zabunis i ubacis u razlicite brzine dobijes instant posjetu mr. Murphy-a :lol: u takvim slucajevima je dobro imati masnu lamelu :supz:joekiki kaže:....Nevidim nigde sa tvojih slika, što me jako zanima? Tamo na jednoj slici vidim trostepeni zubčanik zadnjeg trapa na kartonu! Predpostavljam da je od zadnjeg, jer vidim da u prednjem je unutra(zelene strelice)! Pa ti onda i u zadnji trap trebaš imati "piramidu", tj...komplet osovinu,nosač sa ključem i tri zubčanika za tri brzine(crveni krug)?.....
edosoko kaže:@ddd hajd molim te stavi neku sliku gdje se bolje vidi taj plug s dvije brazde......
moze biti da su pakne istrosene ali svaki stariji tomo vinkovic propusta ulje u dobose, ja sma to rijesio silkonom i kocnice su veoma dobre a samo treba kupiti silikon.sve u svemu najbolje je skinuti pakne pa viditi u cemu jeedosoko kaže:cisto sumnjam da su pakne masne.....e vidis mozda su vec tanke skini i provjeri; ne nituju se nego iskljucivo lijepe, ne moras kupovati komletne papuce mozes ih nalijepiti (ako neko ima u tvojoj blizina da to radi)
pusta ulje ako je istrosen semering, istrosena ili ostecena poluosovina, puknut dihung ili otpusteno deklo (na starijim anker-ploca) u kojem je semering......malo je problem napraviti dihtung a da ne pukne 8)matrix1234 kaže:.....svaki stariji tomo vinkovic propusta ulje u dobose, ja sma to rijesio silkonom i kocnice su veoma dobre a samo treba kupiti silikon.....
edosoko kaže:i mislio sam tri a pisao dvije :blackeye ....
ne mora biti u radu niti zakacen za traktor, moze i onako (cak i bolje), da se vidi kako je uradjen
jeli originalni plug ili je rucno radjen?
Hvala na ispravci! I ja vidim da je zadnji menjač,,,a pišem prednji !saleservis kaže:To na slici je deklo od zadnjeg menjaca, a onaj trostepeni zubcanik je od prednjeg trapa a tu je negde i piramida :scratch :scratch