• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Re: TOMO VINKOVIĆ

Bagudina kaže:
....."osnovna" razlika serije 7xx....
Model 730 , 731 i 732, u principu su jako slični ali imaju razlike poput kočnica i hidro volana, a motori su u principu isti na sva tri modela 7xx, pa evo ako netko može odgovoriti koje su "osnovne" razlike između ta tri modela ?
osnovna razlika izmedju 730 i 731/2 su prije svega kocnice, ostalo se moze zanemariti (poluga kvacila, poluge hidraulike, rezervoar ulje/nafta.......)

sto se tice motora Lombardini mislim da su sasvim O.K. i jednocilindricni (LDA 100 i LDA 820) i dvocilindricni (LDA 672)
postoje odredjene varijacije i sa tim motorima, stariji modeli imaju italijanske motore dok su na novijim 21. maj Beograd ovo naravno ne treba biti predmet brige i jedni i drugi su sasvim O.K. razlika je neprimijetna osim ako ne otvoris cetiri oka i cetiri uha :)
firemanpeter kaže:
Motori su na tim serijama 7xx jednaki - 30 KS. Čuo sam da ima 732 jaču radilicu ali u to nisam siguran.
u pravu si peter da postoje razlike u promjeru centralnih lezajeva na radilicama, naravno i u pumpama za ulje......madjutim nema pravila, nailazili smo prilikom remonta i na jedne i na druge i na starijim i na novijim, cak je bilo gresaka prilikom kupovine lezajeva, pumpe, radilice.......sve u svemu nema potrebe muciti se time koja je radilica......i dali je italijanski motor ili iz Srbije
firemanpeter kaže:
A koja je razlika napravljena na kočnicama serije 800 sa obzirom na seriju 731 i 732?
imaju duze poluge kocnice, potrebna manja sila stiskanja kocnice, osovine koje prolaze kroz anker-plocu i poluge koje su na njima su nazubljene, naizgled nevazna stavka, medjutim kod stimanja kocnica dobro dodje; naime na starijim serijama pakne se ne mogu potrositi "do kraja" jer se spaneri zavrnu do kraja

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pozdrav ...

Htio bih promjeniti ležajeve u sredini ( na bolcnima) tomice 419,82.god. pa me zanima dali netko zna koje su dimenzije , znači ležaji su igličasti ,

Unaprijed hvala,

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

tesko da ces naci iglicaste lezajeve, uglavnom tu idu mesingane pikse....mesing, bronza ne znam tacno koji je materijal, da ne lupetam
moooozda uspijes naci lezajeve u nekoj boljoj prodavnici SKF-a i sl. vrlo vjerovatno ces morati mijenjati i cepove (bolcne) jer se iglice vremenom "upiju" u njih te postanu nazubljeni

Posljednje uređivanje od moderatora:

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

najbolja je serija 400,točnije 419,nepoderivo i neslomljivo več 28g i oko 7000 radnih sati.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

edosoko kaže:
firemanpeter kaže:
A koja je razlika napravljena na kočnicama serije 800 sa obzirom na seriju 731 i 732?
imaju duze poluge kocnice, potrebna manja sila stiskanja kocnice, osovine koje prolaze kroz anker-plocu i poluge koje su na njima su nazubljene, naizgled nevazna stavka, medjutim kod stimanja kocnica dobro dodje; naime na starijim serijama pakne se ne mogu potrositi "do kraja" jer se spaneri zavrnu do kraja

A koje su poluge duže? Vjerovatno one koje su na osovini kočnice, a na pedalu su jednake. Ili se možda varam? Zbog toga su vjerovatno i španeri malo duži? Ako su osovine i poluge nazubljene onda se može i tamo malo naštelovat hod kočnica. Zbog svega toga, dužih španera i nazubljenja, može se više štelovat i dalje potrošit pakne- do kraja?

M

matrix1234

Guest

ej ljudi da li je iko ikad razmisljo o ugradnji kompresora vazduha na toma vinkovica,mozda je ideja luda ali kompresor je prilicno dobra stvar pogotovo oko namumpavanja guma ili kocnica na prikolici.STA MISLITE O TOME.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Prije svega moja velika isprika :oops: što me nije bilo par dana!
Najme imam problema sa internet vezom.

Ne znam od kod bi počeo sa odgovaranje, stvarno se toga nakupilo!

Firemanpetre upravo tako TV sa hidrauličnim upravljačem je bio model po narudžbi i koštao je dosta
papreno u odnosu na standardni model, zbog toga su vrlo rijetki, uopće ih nema na tržištu.
Prije svega hidro upravljače na seriju 700, (točnije 731, tj. nekih 100 kom na seriji 730)
se počeo ugrađivati 1980 god. TV 730s sa hidrauličnim upravljačem je ubiti 731 samo što ima plavo-crvenu boju.
732 se počeo proizvoditi polovicom 1981 god. i radio se neko vrijeme zajedno sa serijom 730 i serijom 731,
dok se serija 731 najkraće proizvodila u povijesti serija 700, a 732 se proizvodio 11 god.

Edosoko Beogradski 21 maj više neproizvodni dvocilindrične motore LDA 672, ali ima još uvijek u ponudi
rezervne dijelove za njega.

Bagudina TV je traktore 800 prodavao pod ovim oznakama TV 818 (18 ks); TV 821 (21 ks) ; TV 822 (22 ks Ruđerini 2 cilindra); TV 826 (22 ks Slavija dva cilindra) i TV 830 (dva cilindra 30 ks).
Hidro upravljač na TV 826 i TV 830 su prenešeni sa serije 700 samo što svi imaju Danfoss glavu upravljača..

B

bezimeni

Guest

pozdrav svima,

tek sam sinoć skužio da ima i ovaj dio foruma o tv...
imam problem i molim za pomoć. već sam spomenuo da sam uzeo tv 18ks g.1972, i evo remontujem ga nekih 10-12 dana, i sve na šta sam dosad nije išlo lako, od gomile zalomljenih šarafa do svega ostalog mogućeg. uspio sam sve skinuti osim zadnjih kočionih bubnjeva, jednostavno ne idu, pa ja sad ne znam kako se to skida, isto tako, na zadnjoj desnoj poluosovini su zalomljena dva šarafa koja drže točak, tako da sam primoran skinuti bubnjeve. zanima me da li se samo ti šarafi mogu promijeniti ili idu zajedno sa poluosovinom...dakle, kako onda da skinem bubnjeve, to mi je problem broj jedan!!?? ili je to sve toliko zapeklo ili ja nešto ne radim kako treba, šta trebam izbijat da to rastavim?
još nešto, koja ulja idu u mjenjače a koje u hidrauliku, (to pretpostavljam da je hidraol, osim ako na traktore ne ide neko posebno).

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Bezimnei što se tiče zadnjih kočionih bubnjeva (trombla) mislim da ti problem predstavljaju kočna papuče (pakne)
koje su napravile "zub" na bubnjevima te ti stvaraju otpor pri skidanju.
Bubnjeve ćeš tako skinuti što ćeš otpustiti španere za podešavanje kočnica,
te bubanj dobro izudarati sa čekićem, te ga izvući van,
u naj idealnijem slučaju ćeš ga izvuči sa "radapcigerom" za bubnjeve.

B

Bagudina

Guest

Ok, sad mi je i serija 800 potpuna jasna osim jedne sitnice: model TV830 sa dva cilindra 30KS, koji su se motori ugrađivali u model TV830, Lombardini ili neki drugi ?
Kakva je situacija sa Hidro upravljačem na seriji 800, bio je ugrađivan kao standardna oprema ili je išla nadoplata ?

Posljednje uređivanje:

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pozdrav....

Evo da vam se javim napokon sam stavio alternator od auta na traktor , ubacio manometar za pritisak ulja, novi akomulator , novi ampermetar , evo par slikica , još mi je ostalo da spojim prednja svjetla i promjenim ležaj na bolcnima, uglavom ide polako...... :D :D :D http://img18.imageshack.us/gal.php?g=p4200010d.jpg

I još jednom hvala zbaliji. :D

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256

Pozdrav bezimeni kod skidanja kočionih bu bubnjeva moraš prvo osigurati da ti kčnice ne zapinju za bubanj to jest na polugama rasštelaj kočnice a po spoju bubnja i poluosovine našpricaj malo wd-apusti da wd malo odradi svoje i onda možeš sa malo večim čekičem udariti po čelu bubnja ne preporučam da tučeš po djelu gdje nasjedaju pakne nego tamo gdje dođe felga.Provjeri dal imaš pored rupa za felge manje rupe sa navojem u bubnju ako imaš tamo zašrafi vijke da ti posluže kao radapciger(izvlakač)i trebalo bi iči.Zaboravio sam napomenut ako imaš na poluosovini produžetke moraš i njih skinut.Za promjenu vijka na poluosovini morat češ i nju skinut takoda odvrneš one vijke koji se vide kroz zarez na poluosovini i onda je izvadiš pomoču čekiča ič če malo težeali ide onda če ti smetati prirubnica na kojoj je semering pa č
eš morati i to skidati kod montaže stavi novi semering a vijke kad ih nabiješ malo pozadi zavari.
Au,dok ja napišem promjeni se stranica :oops:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Bagudina kaže:
Ok, sad mi je i serija 800 potpuna jasna osim jedne sitnice: model TV830 sa dva cilindra 30KS, koji su se motori ugrađivali u model TV830, Lombardini ili neki drugi ?
Kakva je situacija sa Hidro upravljačem na seriji 800, bio je ugrađivan kao standardna oprema ili je išla nadoplata ?

Na modele TV 830 hidraulični upravljač se ugrađivao isto uz nadoplatu, dakle model je bio isto TV 830s!
Motori su se ugrađivali Lambordini motori koji su se po licenci proizvodili u Beograd (LDA 672 22,5 kW),
dakle isti kao na TV 732

P.S.

Stipe nama na čemu, ako te još što zanima sam pitaj!

B

bezimeni

Guest

hvala na odgovoru,

pakne su slobodne, okreće se bubanj bez problema, nego, uopšte se ne mrda ni milimetra prema vani, kao da je zavaren, udario sam ga velikim čekićem par puta dobro ali ne mrda, ono što mene zbunjuje je što ne znam da li je srednji dio bubnja kao kod auta, dakle jel ima onu veliku rupu na sredini ili je sve ujedno, jel samo šarafi prolaze kroz bubanj ili u samom bubnju iznutra na sredini ima kao neki ležaj ili pisna koja daje oslonac poluosovini...ja to stvarno ne znam :scratch
pomoć...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

pozdrav svima!!!

stipe odlično si to napravio,možeš li reći di si kupio manometar i ampermetar i koliko si ih platio??? :roll:

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Pa vidi i jedno i drugo sam kupio u traktor centru u Osijeku , i ako se ne varam mislim da je manometar 70kn, ampermetar 60 kn, a cijevčicu za manometar ti košta 80kn, ali sam nju sam radio, da i vijak za spoj manometra 12kn.. :) :)

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

imaš li broj firme jer bi ja to naručio? :roll:

stipe

Član
Tu od
16 Ožu 2009
Poruka
118

Nemam sad tu ali ti mogu sutra ,preksutra vidjeti kako se zove ili nabavim ti neki broj pa ti napišem.......... :D :D :D
Uglavnom mislim da se firma baš zove traktor centar...

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

aj molim te jer bi ja to kupio :!: ;)

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh