Re: TOMO VINKOVIĆ
sto se tice motora Lombardini mislim da su sasvim O.K. i jednocilindricni (LDA 100 i LDA 820) i dvocilindricni (LDA 672)
postoje odredjene varijacije i sa tim motorima, stariji modeli imaju italijanske motore dok su na novijim 21. maj Beograd ovo naravno ne treba biti predmet brige i jedni i drugi su sasvim O.K. razlika je neprimijetna osim ako ne otvoris cetiri oka i cetiri uha
osnovna razlika izmedju 730 i 731/2 su prije svega kocnice, ostalo se moze zanemariti (poluga kvacila, poluge hidraulike, rezervoar ulje/nafta.......)Bagudina kaže:....."osnovna" razlika serije 7xx....
Model 730 , 731 i 732, u principu su jako slični ali imaju razlike poput kočnica i hidro volana, a motori su u principu isti na sva tri modela 7xx, pa evo ako netko može odgovoriti koje su "osnovne" razlike između ta tri modela ?
sto se tice motora Lombardini mislim da su sasvim O.K. i jednocilindricni (LDA 100 i LDA 820) i dvocilindricni (LDA 672)
postoje odredjene varijacije i sa tim motorima, stariji modeli imaju italijanske motore dok su na novijim 21. maj Beograd ovo naravno ne treba biti predmet brige i jedni i drugi su sasvim O.K. razlika je neprimijetna osim ako ne otvoris cetiri oka i cetiri uha
u pravu si peter da postoje razlike u promjeru centralnih lezajeva na radilicama, naravno i u pumpama za ulje......madjutim nema pravila, nailazili smo prilikom remonta i na jedne i na druge i na starijim i na novijim, cak je bilo gresaka prilikom kupovine lezajeva, pumpe, radilice.......sve u svemu nema potrebe muciti se time koja je radilica......i dali je italijanski motor ili iz Srbijefiremanpeter kaže:Motori su na tim serijama 7xx jednaki - 30 KS. Čuo sam da ima 732 jaču radilicu ali u to nisam siguran.
imaju duze poluge kocnice, potrebna manja sila stiskanja kocnice, osovine koje prolaze kroz anker-plocu i poluge koje su na njima su nazubljene, naizgled nevazna stavka, medjutim kod stimanja kocnica dobro dodje; naime na starijim serijama pakne se ne mogu potrositi "do kraja" jer se spaneri zavrnu do krajafiremanpeter kaže:A koja je razlika napravljena na kočnicama serije 800 sa obzirom na seriju 731 i 732?