• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Generalno o Tomo Vinković traktorima

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Re: TOMO VINKOVIĆ

Bezimeni pridružujem se čestitkama i trudu i novcu koji si uložio u ovaj traktor.
Prijašnji vlasnik je stvarno ubio Boga u njemu,
mogu sam misliti kako se onda odnosi prema ljudima kad se tako odnosio prema stroju.

Evo i par slika kad sam otvorio post,
slike sa našao na net-u

Opet imam pitanje za bolje poznavatelje priključaka za TV od mene,
najme bio sam jučer u jednoj trgovini koja ima u ponudi prskalicu za stari tip TV,
no nije mi trgovac znao objasniti kako se kopča na hidrauliku,
ja na svojem TV imam kopčanje na tri točke, a na prskalici je neki drugi sistem kopčanja;
jedino sam zaključio da se pumpa direktno prišrafi na kardan na traktor i pokreće se preko leptira.

Htio sam poslikati prskalicu, ali je trgovac bio cjelo vrijeme pokraj mene, pa nije bilo baš zgodno,
cijena ja 6 250 kn što je za mene čak i previše kad standardna prskalica dođe oko 5 000.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887

Ako je prskalica za Tomu i nema 3t kopčanja, onda je sigurno tako kako ti kažeš- direktno na kardan. Isto se kopča stroj za sjeno (neznam riječ u HR jeziku). To znam da se tako kopčalo, zato i je tako masivan kardan da izdrši i dizanje i posle nošenje stroja.
Jesi li vidija tog leptira sa 4 vijkana prskalici. Ako jesi onda je to to.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Firemanpeter prskalica je ta TV stari tip proizvodnje AGT (dakle orginal)!
Točno nema kopćanje u 3 točke, a što se tiće pumpe mislim da me nisi dobro svatio
pumpa se stavlja direkno na traktor te se između pumpe i izlaznog kardana iz traktora postavi leptir (neide na metalni kadran).
Na šasiji od prskalice je zavanem neki flah komad pod kutem od 40 stupnjeva i na njemu su izbušene
4 rupe promjera 20 mm,
trgovac mi je samo objasnio da bi trebao si nabaviti neke poluge za traktor za koje ni on sam nezna kako izgledaju.

Evo našao sm jednu sliku na forumu te šprice, označio sam tu pluču
pa ako netko zna neka objasni što treba da se prikopća na TV 730.

Posljednje uređivanje od moderatora:
D

ddd

Guest

Zbalija ja takvu prskalicu imam.... i ću ti pokušat odgovorio ali nemam pojma kako :?
Uglavnom na "U" profil (dolje) (a koji je povezan lancimana za poluge od hidraulike (gore)) šarafiš tu prskalicu s tim da ti je hidrulika podignuta do kraja(zato je taj nosač na šprici pod kutem). A da hidraulika nebi propadala i oštetila pumpu taj "U" profil ulazi u utore sa osiguračima i fiksira ga. E j... ga, ni ja nebi ništa skužio iz ovoga :lol:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Ddd hvala na detaljnom objašnjenju!
Ja sam uspio :D zaključiti sve iz tvoga objašnjenja.
Znači ta prskalica ne odgovara za moj traktor.
Te ću morati kupiti inverziju (pošto svi vele da za standardne prskalice treba biti desni kardan)
i prskalicu za normalan traktor koja se kopča u 3 točke i sa malo većim rezervoarom.
Iz tvojeg objašnjenja mi se najviše ne dopada na tim prskalicama što se ne može regulirati visina od tla.

B

bezimeni

Guest

hvala na podršci, danas sam uradio dobar komad posla...

grofe, nisam to ja, to mi je ćaća što mu glavu ne vidiš, a evo mene na ovim slikama od danas pa vidi ko je ružniji haha!!

edosoko, sam sam remontovo,farbo,sastavljo...sve osim tokarije, jer nemam stroja, a i to bi, jer tokar sam po zanimanju... dijelove imaš, ali baš sve što ti treba, u firmi SOFA, to ti je malo prije viteza iz pravca zenice, na pravcu prema fisu s lijeve strane, crvena nova zgrada, jedino nisu imali gumenu manžetu na polugi kvačila, ali dali su mi od imt-a, nešto ću skontat...sve ostalo imaju, usluga nije loša, dobri su i za savjet.samo traži rutka, on je glavni.
evo današnjih slika, nadam se da će vam se svidjet.

traktor sam kupio, ako vas zanima, kod čovjeka u duvnu-tomislavgradu, i ima radnju u kojoj prodaje dijelove i opremu za traktore i ostale slične mašine...tako je ljubazan da se nadam da više nikad neću morat imat posla s njim!!!

grund.png

boja.png

boja1.png

boja2.png

boja3.png

boja4.png

boja5.png

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

bezimeni kaže:
edosoko, sam sam remontovo,farbo,sastavljo...sve osim tokarije, jer nemam stroja, a i to bi, jer tokar sam po zanimanju... dijelove imaš, ali baš sve što ti treba, u firmi SOFA, to ti je malo prije viteza iz pravca zenice, na pravcu prema fisu s lijeve strane, crvena nova zgrada, jedino nisu imali gumenu manžetu na polugi kvačila, ali dali su mi od imt-a, nešto ću skontat...sve ostalo imaju, usluga nije loša, dobri su i za savjet.samo traži rutka, on je glavni.
mislio sam da nisi slucajno dolazio u Gracanicu, pa imas ITC, u predstavnistvu u Gracanici imaju dijelova i za Lombardinijeve motore.....doduse ne znam za klizne lezajeve
koliko te kostao remont motora? dijelovi i masinska obrada
stavi cijene nekih dijelova da usporedim
koliko si platio traktor? imas li nekih prikljucaka, prikolicu...?

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
Bezimeni - samo tako nastavi...odlično napreduju radovi!
Kako je traktor izgledao.......hmmm, pa ovo ima da bude pravi preporod!
Pozdrav Joe! :mrgreen:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

joe jesi li ti svog zavrsio, ili si zauzet poljoprivredom :roll:

B

bezimeni

Guest

edosoko
na mašini i nije bilo nekih većih radova, najveća je stavka bila boš pumpa, 225km, a ostalo sitnice, piksna, dihtunzi,semerinzi...čovjek je za karter od spužve pravio dihtung, dihtung na zadnjim poluosovinama od starih farmerki , a od rešetke od mašine za meso odušak na motoru!!!vidi se na starim slikama. u životu nisam vidio gori fuš od toga.
ne znam više koliko sam šta platio, jer u suštini nije bilo kvarova, osim kamare zalomljenih šarafa u svim mogućim dimenzijama, svih pohabanih ležaja i semeringa. više sam najebo rastavljajući, jer malo toga je išlo kako treba radi virtuoznih pokušaja bivšeg gazde da bude kreativan, svaki je šaraf bio, ako ne zalomljen, onda natučen, pa sam si pravio radapcigere za sve sto nije išlo jer je toliko bilo izubijano čekićem da su pucali pravi ključevi!!!
traktor i originalnu prikolicu sam platio 900eura, s tim da na prikolici treba napravit nove stranice, sve je ostalo u redu.
mislim da me traktor dosad košta, s novim gumama, prikolicom i transportom odozdo nešto oko 3000KM.možda malo više.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

sta se desilo s pumpom pa si morako mijenjati cijelu? mogao si naci polovnu pa je reparirati
koliko si platio garnituru dihtunga i semeringe po komadu?
ako je bjelovarska prikolica s kocnicama i ako ima saobracajnu onda nije uopste skupo, jer to je prva serija TV i ljudi bjeze od njih
originalna prikolica je prevelika za taj traktor, doduse ako ga budes razumno koristio ne brini....
jesi li planirao kupovati prikljucke za njega?

S

saleservis

Guest

Pozdrav radni narode.....

Evo da se i ja javim posle nekog vremena, dosta toga sam uradio, malo me je vreme omelo u poslu, ali sam uspeo dosta toga da uradim, sklopio sam menjace, bez greske, bilo je i probne voznje, i mogu da kazem da su utisci mnogo bolji nego sto su bili, samo da ga ne gledam vise onakog sarenog. Ljudi necete verovati ali traktor je imao jedno sedam slojeva farbe na njemu... doduse nisam imao peskaru kao i bezimeni pa ne izgleda kao njegov traktor ali sta je tu je, ofarban je, sredjen je, radi .... evo i nekih slikica a vi procenite kako je ispalo, dali je bilo vredno truda ili ne....

slika0078.jpg

slika0074.jpg

slika0073.jpg

slika0072.jpg

slika0071.jpg

slika0076.jpg

slika0077.jpg

slika0075.jpg

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

traktor odlično izgleda,isplatilo se sve!!!

još fale sitnice kao šta je pokrov motora(hauba),zadnji blatobrani,sjedalo(sic),elektroinstalacija...

jesi li vozio bez filtera zraka ili...jer vidim da ga nema...

bezimeni radovi odlično napreduju,još malo i gotovo,traktor ti je odličan-kao novi!!!

joe šta je s tvojim???

S

saleservis

Guest

Hvala.

naravno da nisam, skinuo sam ga zbog ugradnje grejaca za laksi start u zimskim uslovima i da bih ga ofarbao.

javicu se kad ofarbam haubu i one ostale sitnice.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318

Pozdrav svima!
sale - Ooooo, pa lepo se radilo kod kod tebe ovih dana, nisi se zezao, sve to sklopiti, ofarbati...Bravo 5! Odlično izgleda! Prava mašina! Sve pohvale! A jeli???...onaj donji deo od ograde, jer si srušio samo zbog Tome, da ga možeš parkirati? :lol:
edosoko kaže:
joe jesi li ti svog zavrsio, ili si zauzet poljoprivredom :roll:
TOMO VINKOVIĆ kaže:
joe šta je s tvojim???
Ma nisam ništa uradio... :oops:
Kad smo pričali o pritiscima u gumama,,,montirao plug i idem orati neke manje bašte,,,usput svratim kod vulkanizera, da doduvam gume! Normalno bez limarije, i bez svetala! A ono Milicija baš tamo... :madmana: e onda su me malo triblali, zajebavali za svetla...ja im kažem - Ljudi, samo da ofarbam, pa ću ga kompletirati! NE pa NE! Jedva su me pustili bez kazne,,,dodjem kući nabacam limariju i svetla...i to je kraj! Sad samo radim s njim, i nemam vremena za limariju! Kad malo bude manje posla,,,verovatno ću poskidati sve, i udri...jer je sad stvarno ružan :( !

Pozdrav Joe!

T

TOMO VINKOVIĆ

Guest

to ti je tako kad nemaš sreće :!: ;) :lol:

nadam se da ćeš uskoro popravit limariju pa da sve bude kao novo :!: ;)

M

Misel

Guest

puno hvala na savetima. Uzimajuci u obzir na sve sto ste savetovali , atf ne dolazi u obzir, moram u shoping. :oops:

puno pozdrava iz Makedonije

S

saleservis

Guest

naravno. Neko rece " Cilj opravdava sredstva" :lol: :lol: :lol:

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381

saleservis kaže:
Hvala.

naravno da nisam, skinuo sam ga zbog ugradnje grejaca za laksi start u zimskim uslovima i da bih ga ofarbao.

javicu se kad ofarbam haubu i one ostale sitnice.
:shock: grijac??? nemas potrebe za tim, malo ga zalijes kroz onu rupicu na poklopcu i gassss
jedino ako je motor vec pri kraju :blackeye

S

saleservis

Guest

Motoru je uradjen kompletan servis " generalka", pali ko lud, nego reko da mu pomognem

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh